RAKOVINA - chemoterapia, ožarovanie vs. alternatívne spôsoby

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: RAKOVINA - chemoterapia, ožarovanie vs. alternatívne spô

Príspevok od používateľa jackb »

BH a ako dlho si sa z toho liecil? lebo mne tiez presla chripka do zapalu pluc/priedusiek ale tahalo sa to so mnou skoro dva mesiace. len ja som neodmietol ist ku lekarovi, lebo mu neverim ale a) nemal som na to cas b) pokus o navstevu lekara by tu lahko skoncit neuspechom uz na recepcii. NHS totiz v case sezonnej chripky obliepa mesta plagatmi, ktore hovoria, ze na to, aby si clovek kupil paracetamol v tescu na liecenie soplika nemusi otravovat lekara.

ku teme rakoviny.
suhlasim s prevenciou a konzultaciou s genetikom ak su nadorove ochorenie sucastou anamnezy. clovek tak moze dost rady na co konkretne si davat pozor a co robit, aby sa to u neho nezopakovalo. su druhy ochoreni, ktore sa daju geneticky testovat, na ine treba chodit pravidelne na odbery, aby sa hladiny strazili.

ale zivotosprava a celkovo zdravy zivotny styl negarantuje, ze sa clovek rakovine vyhne. moj ucitel zomrel na rakovinu zaludka. clovek, ktory nepil, nefajcil, behaval aj vo veku na 50 rokov a za recepty na zdravu vyzivu sa na dedine kde posobil stretol skor s posmechom ako pochopenim.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

jackb napísal:BH a ako dlho si sa z toho liecil? lebo mne tiez presla chripka do zapalu pluc/priedusiek ale tahalo sa to so mnou skoro dva mesiace. len ja som neodmietol ist ku lekarovi, lebo mu neverim ale a) nemal som na to cas b) pokus o navstevu lekara by tu lahko skoncit neuspechom uz na recepcii. NHS totiz v case sezonnej chripky obliepa mesta plagatmi, ktore hovoria, ze na to, aby si clovek kupil paracetamol v tescu na liecenie soplika nemusi otravovat lekara.
Od piatka vecera, do utorka rana som prakticky lezal nonstop, potom som siel do prace. Aj ja v dobe ked som chodil na ZS, tak ako naschval som mal cez velke prazdiny 1,5 mesiaca chronicky zapal priedusiek, zacalo to v polovici detskeho tabora (nejaku noc sme po vonku behali bosi a v udoli v lese zrovna najteplejsie nebolo..) a ked sa stara 1 veduci o desiatky malych sinterov, tak necudo, bol tam sice lekar, ale ja som bol nervozny, ze niesom medzi ostatnymi, nespravnou liecbou z akutnej formy to prechadza do chronickej, co bol asi aj tvoj pripad.
jackb
Redeemer
Redeemer

tak ja som hlavne nemal cas ani na ten klud na lozku. a spotit sa cestou z a do skoly, potom este behat v robote nepridava na rychlosti liecby.

nakoniec som kasel, ktori desil ludi okolo, vyliecil poslednou znackou sirupu, ktory som do vtedy este neodskusal.
Taane_Mahuta
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Taane_Mahuta »

94jakub napísal:Preštudoval si si jeho prípad do hĺbky alebo si len vybral tebou vybraté časti? Našiel si aj informácie, v akom štádiu mal rakovinu? A tá priemerná dĺžka po operácii je pre všetky prípady alebo len s podobným štádiom rakoviny? Pretože pri neskorej diagnostike môže prebehnúť operácia a človek o dva dni umrie, čo môže tú priemernú dobu skresľovať, kedže takých prípadov je dosť.(Nemám podložené štatistikou)

Potom možno nežil 7 rokov vďaka alternatíve ale 5 vďaka operácii a 2 k tomu vďaka zmene životného štýlu a podobne.
??? Co si napisal nema obdoby, nebudem sa pytat radsej ake mas vzdelanie, lebo tu odpoved by som ocakaval od nevzdelanych ludi a ludi bez logickeho uvazovania, to je vsetko....Este raz, rakovina pankreasu, po operacii a dnes znamej lecbe specialne urcenej na tento druh pacientov, sposobuje to, ze ziju v priemere maximalne 5 tyzdnov, takze nerozumiem, preco mas jednoducho zadumcivy a tvrdohlavy postoj a nemozes uznat, ze v tomto pripade mu skutocne pomohla alternativna liecba. Keby sa neliecil aj inymi postupmi, tak by nezil tak dlho.

//autoeditácia príspevku (19 Nov 2015, 19:35)
jackb napísal:BH a ako dlho si sa z toho liecil? lebo mne tiez presla chripka do zapalu pluc/priedusiek ale tahalo sa to so mnou skoro dva mesiace. len ja som neodmietol ist ku lekarovi, lebo mu neverim ale a) nemal som na to cas b) pokus o navstevu lekara by tu lahko skoncit neuspechom uz na recepcii. NHS totiz v case sezonnej chripky obliepa mesta plagatmi, ktore hovoria, ze na to, aby si clovek kupil paracetamol v tescu na liecenie soplika nemusi otravovat lekara.

ku teme rakoviny.
suhlasim s prevenciou a konzultaciou s genetikom ak su nadorove ochorenie sucastou anamnezy. clovek tak moze dost rady na co konkretne si davat pozor a co robit, aby sa to u neho nezopakovalo. su druhy ochoreni, ktore sa daju geneticky testovat, na ine treba chodit pravidelne na odbery, aby sa hladiny strazili.

ale zivotosprava a celkovo zdravy zivotny styl negarantuje, ze sa clovek rakovine vyhne. moj ucitel zomrel na rakovinu zaludka. clovek, ktory nepil, nefajcil, behaval aj vo veku na 50 rokov a za recepty na zdravu vyzivu sa na dedine kde posobil stretol skor s posmechom ako pochopenim.
Áno, máš pravdu, správna životospráva negarantuje, že neochorieš na rakovinu, ako tu už bolo spomenuté vyššie, závisí jednak aj od genetickej predispozície a prostredia, v ktorom žijeme, či je pôda, ovzdušie a voda kontaminovaná toxickými látkami, či potraviny, čo konzumujeme nemajú zvýšený obsah rakovinotvorných látok a podobne...
jackb
Redeemer
Redeemer

mna len zaraza fakt, ze liecitelia, niektori bez elementarneho medicinskeho vzdelania si narokuju, ze kombinaciou bylin alebo inych plodov prirody vyliecia akekolvek nadorove alebo chronicke ochorenia.

napriklad ked chce niekto "liecit" chronicke autoimunne ochorenie stitnej zlazy belepkovou dietou a orechmi.
Taane_Mahuta
Light Expert
Light Expert

jackb napísal:mna len zaraza fakt, ze liecitelia, niektori bez elementarneho medicinskeho vzdelania si narokuju, ze kombinaciou bylin alebo inych plodov prirody vyliecia akekolvek nadorove alebo chronicke ochorenia.

napriklad ked chce niekto "liecit" chronicke autoimunne ochorenie stitnej zlazy belepkovou dietou a orechmi.

áno, ako si spomenul, treba sa vzdelávať neustále v oblastiach, ktoré s ľudským telom a zdravím súvisia, keďže poznatky idú stále dopredu, inak pri každej diagnóze rakovinového ochorenia, sa okrem chemoterapie, ožarovania, vždy pre pacientov dávajú aj odporúčania diéty, akú by mali dodržiavať, čomu by sa mali vyvarovať, aby im spôsob stravovania a pitný režim pomáhal a nie naopak, ešte komplikoval ich stav, napríklad, keď už som spomínal rakovinu pankreasu, tak pri rakovine pankreasu americká spoločnosť pre výskum rakoviny odporúča: "Okrem nefajčiť, odporúča udržať si zdravú váhu, a zvýšenie spotreby ovocia, zeleniny a celozrnných výrobkov, a zároveň znížiť spotrebu červeného a spracovaného mäsa, hoci tam nie je žiadny konzistentný dôkaz, či je to účinná prevencia alebo či skutočne spôsobí zníženie výskytu rakoviny pankreasu špecificky. Z roku 2014 (Pericleous M, Rossi RE, Mandair D, Whyand T, Caplin ME (January 2014). "Nutrition and pancreatic cancer.". Anticancer research 34 (1): 9–21.) existuje štúdia, ktorá vedie k záveru a dokazuje, že konzumácia citrusových plodov a kurkumínu znižujú riziko rakoviny pankreasu, zatiaľ čo celé zrná, kyseliny listová, selénu, a nevyprážané ryby, mali tiež priaznivý účinok na prevenciu."

Článok Pericleous M, Rossi RE, Mandair D, Whyand T, Caplin ME (January 2014). "Nutrition and pancreatic cancer.". Anticancer research 34 (1): 9–21., ktorý dokazuje, konzumácia citrusových plodov a kurkumínu znižujú riziko rakoviny pankreasu, nájdete v prílohe ako pdf. :)
Prílohy
Nutrition and Pancreatic Cancer 2014.pdf
(100.28 KiB) 96 stiahnutí
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Aký tvrdohlavý postoj? Sa tu láskavo nerozkrikuj, ako čo nemá obdoby. Ja som svoj postoj nikde nevyjadril, to len ty vieš asi v príspevkoch nájsť aj to čo tam nie je.
Ja som sa ťa normálne opýtal, kedže som chcel vedieť, či to čo si napísal, je možné prisudzovať len alternatívnej liečbe alebo kombinácii s "bežnou" liečbou.
Takže sa choď prejsť a ukľudni sa lebo ti zamknem aj túto tému a nabudúce si nevymýšľaj postoje iných ľudí.

A prezraď nám teda ty svoje vzdelanie, nech vieme na čom sme.
Taane_Mahuta
Light Expert
Light Expert

To, čo som napísal je alternatívna liečba a dotyčný žil 7 rokov kvôli alternatíve, inak keby sa nezaoberal alternatívnou liečbou žil by oveľa kratšie, štatisticky, podľa klinických vyhodnotení sa človek s rakovinou pankreasu po aplikácii klasickej liečby má šancu dožiť maximálne 5 týždňov.

Vyštudoval som PhD v mikrobiológii.

K tvojemu vyhrážaniu sa vyjadrovať nebudem, ale keď ti prekáža iný názor na tvoje vyjadrovanie sa, mňa tu na tomto fóre môžeš umlčať, ale čo tým dosiahneš?
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Menší disclaimer, ja nie som proti alternatívnej liečbe aj keď si tu pod tým pojmom asi každý predstavuje niečo iné a aj preto tu v tejto téme vznikli dva "protichodné tábory."

Išlo mi len o to, či si jeho prípad preštudoval nejako podrobnejšie alebo si len zistil dátum operácie, ako dlho žil a že experimentoval s alternatívnou liečbou a ihneď si usúdil, že žil tak dlho len kvôli nej. Vzdelaný človek by mohol vedieť, že takéto urýchlené a pochybné závery nie sú zrovna dobré a trocha kritického uvažovania nie je na škodu. Len som chcel vedieť, či si si prečítal o ňom aj niečo viac alebo si jeden z tých rýchlokvasených odborníkov, ktorí si prečítajú dva články a nejakých pochybných stránkach a hneď sa považujú za odborníkov v obore.

A ďalšia vec, čo mi teraz moc neprináša na dôveryhodnosti, raz píšeš že 5 týždňov je priemerná a potom, že maximálna doba. Tiež by si sa teda mohol rozhodnúť a nemeniť si to ako sa ti hodí.

K vyhrážaniu sa vyjadrovať nemusíš. Bol to sarkazmus a každý kto sleduje aj iné témy tu na fóre ho dúfam pochopil.
jackb
Redeemer
Redeemer

ja som ale nemyslel prevenciu, kde bylinne pripravky a podobne pomahaju realne. ja som myslel "alternativnu" liecbu, pri ktorej si sarlatani narokuju, ze skutocne u pacienta zahubli nador ovsenou kasou, alebo orechmi, ktore rastu len na lavom brehu Konga
Taane_Mahuta
Light Expert
Light Expert

Ahoj 94Jakub,

diky za vysvetlenie, :-)

priemerna maximalna doba prezivania pacientov po operacii a najvhodnejsej znamej chemoterapii pre diagnozu rakovina pankreasu je 5 tyzdnov, dufam, ze som to uz napisal zrozumitelnejsie, samozrejme jedna sa o statistiku z klinickych studii, ale statistika sama o sebe nehovori o jednotlivcoch.

jasne, rychlokvaseny odbornik nie som a ani by som nechcel byt, nemam take ciele :-) a nemam tie udaje len z jedneho clanku, a snazim sa, pokial su na to viacere zdroje, ich aj uvadzat, respektive v clankoch, ktore som tu uviedol su citovane dalsie zdroje z ktorych vychadzaju.

totiz veda je na tom zaujimava, ze sa stale meni, co platilo vcera nemusi dnes, v zavislosti od poznania a je omylna, co je na tom prave to, co mi je sympaticke a nie je dogmaticka

//autoeditácia príspevku (20 Nov 2015, 15:59)
Ahoj jackb!

tak ano, ked sa jedna o vieru v nejaky liek, tzv. samani a ludovi liecitelia, ti cerpaju z tradicii a vlastnej intuicie, viery a dalsich transcedentalnych javov, ktorym veria. Liecivo bez zdlhaveho laboratorneho a potom klinickeho overovania mozme zaradit do placeba, teda to co beriem, verim, ze ma vylieci, placebo je beznou sucastou klinickych studii, kde mate pacientov, ktorym sa podava trebars len voda a druhym aj liecivo, ale obe skupiny si myslia ze maju podavane liecivo, a potom sa porovnavaju vysledky oboch skupin. Takze v pripade uspesneho placeba nevieme urcit, co pacienta vyliecilo, mozme o tom len spekulovat a domnievat sa.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

butthead napísal:ano da sa to, nic nie je nemozne
:D:D:D:D

Taane_Mahuta: Prečo mi stačilo pár sekúnd gúglenia na spochybnenie tvojich tvrdení, resp. tvrdenia?

priemerna maximalna doba prezivania pacientov po operacii a najvhodnejsej znamej chemoterapii pre diagnozu rakovina pankreasu je 5 tyzdnov

Z uvedených článkov vyplýva, že ako liečba, tak aj nasledovné dožitie, logicky závisí od štádia, v ktorom sa rakovina nachádza. Teda:
„Ak má pacient už metastázy, vtedy sa už neoperuje a šanca pacienta na prežitie je menšia, pretože pankreatický nádor rýchlo napreduje. Sú však situácie, keď sa nádor včas zistí a urobí sa radikálna operácia, vtedy môžu pacienti prežívať aj niekoľko rokov,“ dodal Alakša.
Fakticky ide o to, že rakovina pankreasu má veľmi slabé príznaky, preto je diagnostikovanie ťažké (resp. často neskoré) a je pravda, že v súčasnosti až 95% ľudí na ňu zomrie.

Čo sa týka Jobsovho prípadu, vychádza mi to tak, že mu ju diagnostikovali včasne a teda rýchlom zákroku mu bol život predĺžený o tých "niekoľko rokov." Navyše, mal ešte špecifický druh tejto rakoviny - "pomalší." Podstúpil viaceré operácie.Čiže to je ten dôvod, že žil ešte pár rokov, nie alternatívna medicína.

http://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prev ... h-nadorov/

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/3 ... ko-vzorom/
Taane_Mahuta
Light Expert
Light Expert

Hughito,
moje tvrdenia si nevyvratil nicim, sam si v texte, co si napisal, potvrdil moje tvrdenia, ktore vychadzaju z konkretnych studii, a to tym, ze vacsina pripadov, kedy je zistena rakovina pankreasu je uz v poslednom stadiu, v metastazach a o tom sa vyjadruju statistiky, nepojednavaju o jednotlivych pripadoch, alebo o vzacnych pripadoch, ked je rakovina pankreasu diagnostikovana vcas, spominam to aj vyssie. Teda v statistikach klinickych studii plati to, co som napisal, a operuje sa stale i nadalej, a to o com pises ty, teda, ze sa pride vcas, ked este rakovina je v primarnom stadiu, tak to su vynimky a zatial bohuzial diagnostika nie je tak uspesna, lebo castokrat ta poslu na vysetrenie az vtedy ked uz je velmi zle, teda metastazy. Takze ani googlenie ti podla mna v tejto veci nepomohlo a len potvrdilo, co som napisal, ze po operacii metastaz a liecbe rakoviny pankreasu je priemerna maximalna doba prezivania pacientov 5 tyzdnov.

Tieto skutocnosti vyplyvaju z problematiky vcasnej diagnostiky rakoviny pankreasu, ktora je dodnes narocna, kvoli zamienaniu rakoviny za opacne ochorenia pankreasu a opacne, pozri clanok "Current diagnosis and management of unusual pancreatic tumors - Review Article" v casopise "The American Journal of Surgery, Rocnik 196, Cislo 1, Jul 2008, Strany 100-113" od kolektivu autorov Melinda M. Mortenson, Matthew H.G. Katz, Eric P. Tamm, Manoop S. Bhutani, Huamin Wang, Douglas B. Evans, Jason B. Fleming.

//autoeditácia príspevku (22 Nov 2015, 0:17)
Rakovina kostnej drene - mnohopočetný myelóm - Kahlerove ochorenie,
je to malígne nádorové ochorenie plazmatických buniek, čo sú biele krvinky. Abnormálne biele krvinky sa nahromadia v kostiach, kde spôsobujú lézie, deravé miesta v kostiach a v kostnej dreni narušujú krvotvorbu. Prejavy tohto ochorenia sú napr. časté svrbenie tela, potenie, bolesti kĺbov, časté zlomeniny, dehydratácia kvôli nefunkčným obličkám, zvracanie, závrate a pod.

Toto ochorenie sa častejšie vyskytuje u mužov a je to vzácny typ rakoviny, a vyskytuje sa hlavne u mužov dlhodobo (viac než 6 rokov) liečených na rakovinu prostaty. Kde sa napríklad rakovina prostraty vylieči, ale rakovinove bunky migrujú (sa schovajú) do kostí.

Ako sa robí diagnostika?
1) Krvným testom alebo vzorkou moču na detekciu paraproteínu, produkt rakovinových bielych krviniek. Iné krvné testy sú tiež zvyčajne vykonávané - napríklad, aby zistili, či ste anemickí, testuje sa funkcia obličiek a kontroluje sa hladinu vápnika v krvi (pri rakovine kostnej drene je hladina vápnika v krvi výrazne zvýšená).
2) Vzorkou kostnej drene. Pre tento test je vzorka odobratá vpravením ihly do panvovej kosti za použitia lokálneho anestetika, alebo občas aj do hrudnej kosti. Vzorka kostnej drene sa analyzuje pod mikroskopom na zistenie prítomnosti abnormálnych buniek. Diagnóza je potvrdená, keď veľký počet plazmatických buniek/bielych krviniek je vidieť vo vzorke kostnej drene.
3) Röntgeny kostí. Oblasti poškodených kostí (lézie) je často dobre vidieť na röntgenových snímkoch. MRI scan, CT alebo ultrazvukové vyšetrenie je možné vykonať v prípade, ak röntgen neposkytuje dostatočne podrobné informácie.

Tieto testy sa môžu opakovať čas od času pre monitorovanie priebehu ochorenia a tiež na monitorovanie odpovede na liečbu.

Testy, ktoré sa bežne vykonané na hodnotenie závažnosti ochorenia a na sledovanie reakcie na liečenie zahŕňajú:

Krvné testy na kontrolu funkcie obličiek.
Krvné testy, aby skontrolovali hladinu vápnika v krvi.
Krvné testy na kontrolu hladiny paraproteínu v krvi.
Chromozómové a génové testovanie myelómových buniek. To môže pomôcť určiť presný typ myelómu, takže lekári môžu rozhodnúť, aká liečba je najlepšia.
Krvné testy na meranie proteínov v krvi, tzv beta-2 mikroglobulín a albumín. Hladiny týchto proteínov sú ovplyvnené myelómom a môžu naznačiť, o ako závažné ochorenie sa jedná.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Kde si to študoval to PhD ?
Taane_Mahuta
Light Expert
Light Expert

hlavna uni Rakusko (Wien), pol roka studia/staz Spanielsko (Murcia) a pol roka staz v Nemecku (Goettingen)
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

da sa vyhnut akejkolvek rakovine respektive vcasne diagnostikovanie pomocou kazdorocnej lekarskej prehliadky ?
Taane_Mahuta
Light Expert
Light Expert

ahoj butthead,

vcasnym diagnostikovanim ti rakovinu teda zistia vo vcasnom stadiu a da sa potom menej invazivne (menej poskodzujucou metodou pre zdrave bunky) a uspesnejsie liecit, bohuzial aj v tych najlepsich diagnostickych centrach, ci na Slovensku alebo vo svete, kde maju peniaze a skusenych specialistov na kvalitnu diagnostiku a najnovsie testy, tak tiez maju velke problemy s diagnostikou prave kvoli tomu, ze rakovina sa v prvych stadiach sprava ako nejaka bezna choroba, ci nejaky zapal a podobne. Preto a prave preto je ta minimalizacia vyskytu rakoviny aj na nas, ako sa chovame k svojmu telu, co robime pre svoj celkovy zivotny styl a nejedna sa len o stravovanie a pitny rezim ale do toho patri aj nasa vlastna psychohygiena, stres, celkovo psychicka vyrovnanost, teda, ci sme stastni, ako berieme osobne prehry, neúspech, ako jednoducho to vsetko emocionalne prezivame, atd.

Ako tu uz vyssie spomenuli viaceri, ze su jednoducho aj vynimky, kde clovek fajcil, pil, teda nezil zdravo a dozil sa vysokeho veku, a naopak, niekto, kto zil aktivnejsim sposobom zivota, sportoval a bol trebars aj vegetarian a podobne, zil zase kratsie a dokonca zomrel na rakovinu. Samozrejme, ze sa jedna o individualne pripady, a tam sa mozme bavit a spekulovat o tom, preco, ako, naco a zaco to tak jednoducho bolo v tomto a tomto pripade, ale jednoducho klinicke studie sa zaoberaju vacsim suborom dat o pacientoch a cim vacsi subor dat, pacientov analyzovanych a cim viac o nich je udajov, tym sa tie statistiky spresnuju a zistuje sa ake faktory teda vplyvaju vseobecne na zlepsenie zdravia a kondicie cloveka, pacienta a pod. Dnes vieme, ze je to suhra toho, co sme dostali dovienka geneticky od svojich rodicov no a samozrejme aj to, ako, kde a za akych okolnosti zijeme svoj zivot, teda hovori sa tomu fenotyp, fyzicke a fyziologicke vlastnosti ake mame a ako sa teda funguju a ako sa o ich funkcie aj starame/nestarame. :-)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Toto si napísal:
V roku 2004 bol operovany, kde sa odstranuje nador, popripade cely pankreas, dvanastnik, zlcnik, zlcovody, priemerna dlzka zivota po tejto operacii a chemoterapii je len 5 tyzdnov!
Steve Jobs zomrel az 5. okrobra 2011. To znamena, ze zil s touto rakovinou vdaka alternativnej medicine az 7 rokov oproti 5 tyzdnom, co uvadzaju statistiky, takze asi tak.
Vzhľadom na tu uvedené je podľa mňa evidentné, že si zavádzal, aj napriek PhD. stáži z Goettingenu a grafománii.
Taane_Mahuta
Light Expert
Light Expert

Hughito,

myslim, ze je to len nedorozumenie, a ze som to tvrdenie do hlbky nevysvetlil, preto si myslis, ze zavadzam. Pokusim sa to teda este raz.

Podla mna a podla mojich zdrojov, co som si vyzistil a ktore tu aj konkretne uvadzam, moje tvrdenie je v sulade s tym, co pisem, uved mi nejaky relevatny odborny clanok, ktory by tvrdil nieco ine, ako co tu pisem, ze uspesnost prezitia "po operacii a lecbe chemoterapiou rakoviny pakreasu uz v invazivnej forme - metastazy, kedy sa aj najcastejsie zisti" (cele to znenie) je skutocne u drvivej vacsiny pacientov nizka. Myslim, ze tvrdime obaja to iste, iba pouzivame ine formulacie, mne ide o tuto konretnu formulaciu a tvrdenie v tomto zneni, ale ty sa podla mna zameriavas na iny fenomen (teoreticky mozne veci, domnienky, pravdepodobnost) ako ja, ja citujem to, ze ked sa operuju metastazy a chemoterapiou lieci rakovina pankreasu v metastazovom stadiu, to znamena, ze je uz rozlezena po celom pankrease a prilahlych organoch, tak je velmi mala sanca na vyliecenie, ked to inak formulujem, teda pojednavam o tejto konkretnej kompletnej vete, pisem, o tomto konkretnom pripade, ked sa vybera tato moznost postupu pri takomto type rakoviny v stadiu metastaz. :-)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Aha, už som chcel čosi povedať o daňových poplatníkoch, ale tak teda v poriadku. :)
Napísať odpoveď