Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa Fabo »

aacid: minimalne raz za rok prehliadka, to das stovku dve len za to, potom ti bude treba kupit olej, samozrejme cez nich, dalsie dve stovky...

ked si platil len stovku za garancky, tak si mal asi stastie na lacny autorizak. Co investujes viacej do noveho alebo jazdeneho je otazka, ale keby aj, stale mas viacej auta za rovnako penazi.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

dve stovky olej? To tam lejes lisovane zlato?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Fabo mal si ty uz nove auto niekedy?
tych 100 eur co platime zahrna vsetko aj vymenu oleja...

hned prvy odkaz na googli:
http://fusion.fordclubs.org/forum/viewt ... &start=210
z roku 2009:

servisna prehliadka - standardna rocna 23,70
vymena oleja + filtra 11,85
vymena vzduchoveho filtra 5,93
olej formula E 5W30 (4 litre) 41,17
olejovy filter 9,20
vzduchovy filter 23,90
odmastnovac R34216 0,81

Celkom: 116,56 EUR
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

aacid napísal: je nehovorim ze ma kupit nove auto, len aby si uvedomil ze ked kupi nove auto za 12 tisic a jazdene za 12 tisic, tak za 3-4 roky do toho jazdeneho investuje urcite viac nez do noveho.
S tým by som si dovolil nesúhlasiť. Už len pol roka alebo rok staré auto by sa dalo kľudne kúpiť o 25-30% lacnejšie ako nové a neverím, že za ten rok by sa na ňom pokazilo toľko vecí, že by si na ne musel minúť celý ten cenový rozdiel medzi novým a rok jazdeným autom :wink:

Takže ak kupuješ auto za 12k€, tak si môžeš zobrať nové alebo max. rok jazdené, ale o triedu vyššie a to už podľa mňa stojí za zváženie...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kolko, ze tych rok jazdenych o 25-30% lacnejsich v bazaroch vidavas?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ten focus to tu uz bol par krat spomenuty je skoro 3 roky stary (februar 2013) a novy mohol stat tak 15 tisic (nase stalo 16, ale v trochu lepsej vybave). to je 30% dole za 3 roky...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tak to je potom nejaký priveľmi drahý. Kolega pred 2 rokmi kupoval rok starú predvádzačku i30 cw za nejakých 295k Kč, pričom nové auto stálo málo cez 400k Kč, čo je o vyše 25% viac. A nemal to nijako po známosti. Proste prišiel k dealerovi a vyhliadol si to auto. Samozrejme záruka mu naďalej platila.

Každopádne to nemusí platiť pre všetky jazdenky, ale určite sa dajú aj medzi rok starými nájsť kúsky za o dosť výhodnejšiu cenu ako nové autá.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no s tym olejom ma stastie. kamarat kupil novu kiu ceed a za vymenu a rocnu prehliadku tam nechal 250e +-. teraz si to daj na 7 rokov co davaju zaruku a ups, uz vidis rozdiel? olej si vymenis doma za 50-60e max a ked si čapatý tak ti pomoze nejaky kamarat

s cenou jazdeniek a novych je pravda, ze sa da kupit lacnejsie aj o niekolko tisic ani nie rocne auto. kamaratka kupovala novu i30cw vo velmi slusnej vybave za 13400 iba preto, lebo bola 3/4 roka vystavena a potrebovali ju predat, resp. mali posledny kus. katalogova cena cez 15500

inak o aky benefit prides ked si kupis rocne auto oproti novemu? ak ti ide o zaruku ta stale plati aj keby bola len dva roky. cenovy rozdiel je pritom na 12000 aute aj 2-2,5 tisic co uz nie je zanedbatelna suma
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Ak je predvadzacie auto na znackach tak zaruka uz plynie, a importer ti v pripade odmietnutej reklamacie nepomoze. Aj taky pripad sa stal. Mozno to nie je vsade praxou, ale bol by som opatrny.
A z ineho pohladu. Auta su kontinualne vylepsovane. Rok stary model moze mat nejake prvky horsie, vyrazne zlavy su hlavne na pred FL verzie. Takze si objektivne kupujes starsie auto.
Btw, H/K isteho casu ponukali v ramci 5/7 rocnej zaruky aj servisne prehliadky v cene, ale asi islo len o kratkodobu ponuku.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

guess.whoo:
mozno nemam stastie ja, mozno ma nestastie tvoj kamarat :)
ale porovnavas vymenu oleja s rocnou prehliadkou, to predsa nie je to iste, nie? jazdene auto akoze nepotrebuje chodit na rocne prehliadky?
aj keby to bolo tych 250 eur teoreticky, krat z rokov mas 1750 eur... a teraz mi povedz kolko by si musel investovat do jazdeneho auta za tych sedem rokov?

aky benefit prichadzam pri rocnom aute? neviem kto na nom jazdil, ako na nom jazdil, preco predava rok stare auto (to by ma dost zaujimalo). no a v neposlednej rade pri novom aute si to auto vyberas ty, nevybera ho niekto za teba.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Servisne baliky obcas zvyknu prihodit ako bonus, ale neviem ako casto to robia.
Tu je priklad servisneho programu pre Fabiu, ktora ma cennikovu cenu v rozmedzi 11-14 tisic podla motora a vybavy.
Pri basic programe to vychadza na 230 €/rok, co bude asi trochu vyhodnejsie oproti tomu ak by tam clovek chodil bez predplatenia.
Prílohy
Untitled.png
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ok, som to pozeral teraz na ford.sk, rocna prehliadka pri novom aute vychadza cca 200 eur (kazdy rok je to ine ale priemer je nejakych 210), my mame trochu lepsiu cenu :)
zahadou mi je ale ze pre auta starsie ako 4 roky ponukaju servisnu prehliadku za 100 eur, aj s vymenov kvapalin a vzduchoveho filtra.

pre mna osobne je asi najvacsia vyhoda ze viem kolko budem do auta investovat najblizsich 5 rokov a teda s tou cenou mozem pocitat.
pokial je jazdene auto mimo zaruky, nemozes tusit ci sa nieco nepokazi a co to bude stat.
hlavne pri nejakych lepsich autach (co sa daju jazdene kupit za dobre ceny), pokial nemas znameho so servisom tak ta vymena nejakeho dielu (turbo napriklad) moze vyjst velice draho.

ale pokial kupis jazdene auto ktore je stale v zaruke, tak preco nie? len by som si fakt zistil co je dovod predaja, nejak mi neni jasne preco niekto predava 2 roky stare auto s najazdenymi 18 tisic, ak to teda neni nejaky vystaveny model, ale z toho inzeratu to tak neposobi...
(inac idealne ked mas znameho u dealera. vo forde bezne robia to ze 1 rok na aute jazdi zamestnanec, akykolvek skrabanec sa hned riesi v servise a po roku ho predaju o 30-40% lacnejsie. samozrjeme len po znamosti...)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Tato diskusia sa tu viedla velakrat a vzdy je zaver jasny. Nove auto je fajn pre toho, kto chce mat pokoj a jasne naklady, aj ked mozu byt vyssie. Jazdenka stara 3-4 roky je uz trochu o stasti, ale stale to moze byt velmi spolahlive auto. Tiez to moze skoncit iba pri povinnych prehliadkach a zarucnych opravach. A starsia jazdenka je uz uplne o stasti, lebo netusis kto na tom ako jazdil. Ja osobne som tiez radsej za nove auto, mozes si vybrat farbu, vybavu a hlavne poctivo si auto zabehnut a starat sa o neho.
PS: 2 rocne auto sa moze predavat kvoli zmene rodinnej situacie, to plati hlavne pre male auta. Ak pride dieta, tak Golf na kocik a vybavu uplne nestaci a treba robit kompromisy. A ak si niekto mohol dovolit kupit noveho Golfa, tak si moze dovolit ho predat a kupit nejaky sedan/combi.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no neviem kolko ludi chodi len tak preventivne do servisu na rocnu prehliadku aby tam nechal kilo...
preco predava rocne auto? potrebuje peniaze na nieco ine; nezvlada platit leasing; mal nejaky uraz a na aute jazdit nemoze (poznam osobne 2 ludi, ktori kvoli tomu predavali nove auta a teraz predava aj sused, lebo ma problemy s chrbtom) alebo proste len ma dost penazi na to, aby si kazdy rok kupoval nieco novsie, lepsie, ine...
urcite by som to nedaval za vinu technickemu stavu auta kedze je este v zaruke (min. 2 rocna zaruka - na to nezabudaj). tam uz len staci zistit, ci zaruka plati.
co take drahe ti moze odist na rocnom aute ze by to stalo tych 1000e co robi rozdiel? nic
Gothar
Moderátor
Moderátor

Pri starsom aute uz nemusis chodit do autorizaku. Povinne kontroly ti urobi aj sukromny mechanik podla servisneho manualu. Na tom usetris a mozes tak predist drahsim opravam.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no ale ten sukromny mechanik musi byt certifikovany tym predajcom, inak mu zaruka pada

//autoeditácia príspevku (26 Nov 2015, 10:38)
inak aby sme sa chapali - nie som proti kupe noveho auta, ale pri rozpocte do 12k je lepsou volbou kupa 1-2 rocnej jazdenky lebo nove auto za 12 nebude ktovieco
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no s tou rodinou neviem neviem, my sme riesili presne rovnaku situaciu, pred rokom sa narodilo dieta, nas focus mal 3 roky, plan bol ze ho nechame este rok (tak sme to chceli povodne, po 4 rokoch tocit auta) aj by sme ta spravili, len sa objavila dobra akcia.
to ze si moze kupit noveho golfa neznamena ze ho moze predat a kupit dalsie, predsalen je to peknych par tisic navyse, hlavne ked ti dieta riadne zvysi rodinne naklady a manzelka je na materskej...

ja netvrdim ze vzdy ked niekto predava relativne nove auto tak v tom bude hacik, len by som si to fakt zistil preco to robi. pochopil by som to pri drahom aute, clovek co si moze kupit auto za 40 tisic tak najskor nebude mat problem ho predat o 2 roky aby kupil novsi model ale jednolitrovy focus to tej kategorie moc nespada, take auto si vacsinou nekupujes na 2 roky.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

ja som si napriklad tiez kupil ibizu, medzitym prislo dieta a jednoducho som ju musel vymenit. ak jazdis kratke trasy a rodinu mas do 50km tak ok. ale ak ides na 4-5 dni niekam 200-300km a veci mas az po strop tak to auto jednoducho nestaci
Gothar
Moderátor
Moderátor

guess.whoo napísal:no ale ten sukromny mechanik musi byt certifikovany tym predajcom, inak mu zaruka pada

//autoeditácia príspevku (26 Nov 2015, 10:38)
inak aby sme sa chapali - nie som proti kupe noveho auta, ale pri rozpocte do 12k je lepsou volbou kupa 1-2 rocnej jazdenky lebo nove auto za 12 nebude ktovieco
Pod starsim autom som myslel uz auto po zaruke. V ramci zaruky potom zalezi od konkretnych podmienok zaruky ci sa oplati chodit do autorizaku. Ak je napriklad zaruka po 4ch rokoch uz iba na prevodovku a motor (nie turbo a elektrika), tak je to na hrane toho ci sa oplati udrziavat zaruku.
Ale inak tiez suhlasim s tym, ze prave 12 000 je taka ta zlomova hranica od ktorej zacinaju slusnejsie nove auta o ktorych sa oplati uvazovat. Idealne je dosetrit aspon na 13 a skusit obehat predajcov, ci nedaju zlavu. Casto sa totiz cena spusta z vyssich vybav. Takze ak je auto v cenniku v strednej vybave za 13 000, mozno sa bude dat kupit vo vyssej vybave tiez za 13.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

s tym by som asi suhlasil...
my sme nechceli ani focus s tym slabsim jednolitrom za 14, aj ked kamarat ho kupil a je spokojny... zobrat za 12 tisic starsiu 1.6 s este slabsou vybavou, to uz je asi fakt mimo...

na druhu stranu fiesta s slusnej vybave sa da kupit za 12 tisic, za 13 tisic je titaniumX vybava, pokial cloveku staci mensie auto tak by som asi ine neriesil...
Napísať odpoveď