Nazory na mbank.sk

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Numline1
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Nazory na mbank.sk

Príspevok od používateľa Numline1 »

STomko napísal:Cim to je akoze premotivovane? Bezne mam na noc tichy mod, tak si takuto spravu najdem rano. Podstatne je ze si spravu najdem, nie? Keby ti ju neposlali, bude zas zle ze ti nedali vediet...
Ked pracujes stand-by alebo mas pripady ludi, pri ktorych chces aby sa ti dovolali aj ked je noc (oba moje pripady), tak si na noc zvonenia nevypnes, dokonca si myslim, ze to nerobi vacsina ludi.
mLuks napísal:vidim, že nie som sám, kto má kombináciu WP a mBank :D

Čo myslíte, dočkáme sa konečne tej 2 roky sľubovanej appky pre WP? Čo som čítal to mfórum, tak niekedy začiatkom roka tam v téme o appke pre WP pisal niekto s mBanku, že do polovičky tohto roka, v lete tam opäť mBank napísali, že presný termín nevedia povedať, no a teraz na ďalší dotaz klienta o appke sa 5.11. vyjadrila pani z mBank, že "Dobrý deň, aplikácia pre WP bude naozaj do konca tohto roka, teda už veľmi zavčasu."

Čo vy na to? Ja sa len bojím, že aj keď ju vydajú, aby zapchali klientom ústa, tak sa funkcionalitou nebude rovnať tej na droid a iOS (keďže tú už aj updatovali).
Taktiez som pozeral na ich forum uz davnejsie, najnovsi slub je do konca roku, pockam si teda a ak sa oneskoria, odchadzam do VUB, ktora ma myslim aj WP appku aj NFC. IB je podla mna dost dolezita vec na fone, ak ju nemozem pouzivat, nezostava mi nic ine.

Hlavne by ma zaujimalo, kedy vobec mBank pride s NFC na akejkolvek platforme, kedze zatial maju problem vobec vydat bezkontaktne nalepky.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Rovnako sa už dlhšiu dobu obzerám po inej banke, odišiel som z kamenných do netovej, tak pravdepodobne preklusám do zuna či fio...ak s tým nič nespravia v mBnak. Obe tieto banky majú appky pre všetky tri platformy, takže ak to mBank zase preloží, alebo vydajú len nejakú náhrašku na zapchatie úst, tak im zamávam.

Tiež si myslím, že v dnešnej smart dobe je mať banking v mobile, prípadne na tablete, taký štandard. A aj práve s mbank som zažil chvíle, kedy mi plnohodnotná appka chýbala, lebo cez tú mobilnú verziu IB sa toho veľa spraviť nedá.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ale ani od mobilnej aplikácie nečakaj zázraky.. našťastie súčasné smartfóny majú slušné prehliadače a ak si ich nastavíš na normálne prehliadanie (zmeníš agenta na desktop), dá sa aj cez mobil dostať do klasického IB a relatívne pohodlne pracovať.. niekoľkokrát som si tak presúval peniaze nad limit mobilnej appky, menil limity na platobných kartách, dokonca aj priamo aktivoval mobilnú aplikáciu.

A ešte si zoberme.. aký podiel na trhu má WP v porovnaní s iOS + Android....
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

"Ked pracujes stand-by alebo mas pripady ludi, pri ktorych chces aby sa ti dovolali aj ked je noc (oba moje pripady), tak si na noc zvonenia nevypnes, dokonca si myslim, ze to nerobi vacsina ludi."

Neuveris, v praci som taktiez v pohotovosti, a predsa mam "nocny rezim" kde okrem hovorov mam zvysne notifikacie vypnute. Nepoviem ak by ti volali pol hodinu po polnoci a otravovali ta s neuhradenou splatkou... Skratka v tom nevidim problem, a je to skor na pouzivatelovi, aby si nastavil kedy chce a kedy nechce byt niecim a niekym otravovany ... Tolko moj nazor.
mLuks
Addict
Addict

brm
podľa toho ako je ta appka spracovaná, čo som mal možnosť sa stretnúť s appkami rôznych bánk tak niektoré ich majú pekne premakané, iné až tak nie
Samozrejme, že to nikdy nenahradí IB ale stále je to pohodlnejšie ako spúšťať IB cez prehliadač na mobile, prípadne mobilný IB

čo sa týka podielu WP na trhu, tak to áno, ten podiel je malý v porovnaní s driodom či iOS, no ak vidíš, že máš klientov, ktorí by tu appku chceli, teda máš dopyt po appke na WP, tak prečo ju pre svojich klientov neurobiť? Navyše ak poľská mBank appku pre WP má, dokonca aj pre Windows a taktiež konkurencia na slovensku nezaháľa. Lebo ospravedlňovať chýbajúcu appku systémovým podielom na trhu je ako:
"Kašlem na vývoj app pre WP, lebo ich je na trhu málo, a tí moji klienti čo majú WP, nech idú ku konkurencii, ktorá si dala tú námahu a vytvorila appku pre WP"

A fakt tá téma na tom mfóre sa tam ťahá už dva roky a tom mi zas príde ako neschopnosť banky.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

STomko napísal:Neuveris, v praci som taktiez v pohotovosti, a predsa mam "nocny rezim" kde okrem hovorov mam zvysne notifikacie vypnute.
Co je velmi fasa riesenie ked mas nariadene reagovat aj na SMS... :roll:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

caute, da sa prosim niekde nastavit aby mi chodila poziadavka na autorizaciu na mobil pri kazdej netovej tnx?
brm
Darca
Darca

gogo956.. pri platbe kartou? Určite nie... ak sa bojíš zneužitia, nastav si limit na platbu kartou cez Internet na 0€ a iba ak pôjdeš niečo platiť, zvýš si ten limit na požadovanú sumu, zaplatíš cez net a opäť si zníž limit na 0€..
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

mLuks
Addict
Addict

oooo, sa pokadím, oni to dokázali, idem skusiť
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

gogo956 napísal:caute, da sa prosim niekde nastavit aby mi chodila poziadavka na autorizaciu na mobil pri kazdej netovej tnx?
Je moznost u mBank mat mastercard kartu? Ak ano, tak Mastercard ma 3D Secure system (potvrdenie kazdej internetovej platby cez sms), co je presne to co hladas. Ci ma nieco podobne aj Visa to netusim.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Myslim ze nie, standardne ma VISA, ale napr. FIO ma Mastercard a je zadarmo bez podmienok.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Podla webu mbank.cz si mozes vybrat k mKontu Visa Classic / Visa PayWave / MasterCard debit
brm
Darca
Darca

Áno, aj v slovenskom mBanku si môžeš miesto Visa karty zvoliť MasterCard.

Ale ako som teraz Googlil, ten 3D Secure systém nie je len pre MasterCard, ale aj pre Visa karty. Na Slovensku to ako prvá zaviedla ČSOB a ešte viem o VÚB, ktorá to má vraj od marca 2015..
http://finanza.sk/3d-secure-uz-aj-pre-d ... ariet-vub/

Neviem, ako sú na tom iné banky, v mBanku o tomto systéme akosi žiadna zmienka.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

t0m4s3

aky mas dovod ist vyslovene do Mastercardu? lebo ja v tom vidim ako-tak zmysel iba ked zijes v Usa /,iny dovod ma nenapada..
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Ja som spomenul Mastercard iba preto, ze vsetky moje karty su Mastercard a mam na nich funkciu 3D Secure. Ziadny dovod na to nemam. Aky ty mas dovod nemat kartu Mastercard? Nie je to uplne jedno ci Visa alebo Mastercard?

(jeden drobny dovod som mal, aj ked je to v podstate hlupost - Mastercard je jeden z nasich zakaznikov)
brm
Darca
Darca

V mBanku písali, že v prípade vydania karty MasterCard je možné získať nejaké zľavy v rámci priceless klubu: http://www.pricelessspecials.sk
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

brm napísal:gogo956.. pri platbe kartou? Určite nie... ak sa bojíš zneužitia, nastav si limit na platbu kartou cez Internet na 0€ a iba ak pôjdeš niečo platiť, zvýš si ten limit na požadovanú sumu, zaplatíš cez net a opäť si zníž limit na 0€..
Ak je to tento dovod tak toto je dobry sposob, pouzival som to tiez a je to bezplatne, tie SMSky budu asi spoplatnene, ci nie?
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

smsky su aspon v csob zadarmo
brm
Darca
Darca

Myslíš tie sms v rámci 3D Secure? Určite budú zadarmo, veď aj autorizačné smsky pri platbách v rámci internet bankingu sú zadarmo. Platí sa iba za notifikačné smsky..
Napísať odpoveď