2012 je starší film? (Buď "2012", alebo film z roku 2012), obe prípady sú nové filmy, a ak to nie je nejaká festivalové indie záležitosť, tak to na torrentoch bude mať na tisíc percent dostatok seederov. Ale to sme OT.
Ale hej, s tou podporou služieb plne súhlasím.
A k téme, ešte viac ako v progress telefónov dúfam v progress operátorov, a že sa konečne za normálne ceny dočkáme poriadnych dátových balíčkov a rýchlostí. Tj., žiadne 2gb "neobmedzené internety", alebo 10gb FUP na LTE (kde to LTE stráca potom význam). Lebo s pár gb dát tie spomínané služby ani nevyužijeme.
realne nevyuzijes 10gb dat...ja casto pocuvam hudbu cez YT, aktualizujem aplikacie a nikdy som sa nedostal cez 6,5GB mesacne (doma som na wifi, mam 100gb od swanu) pokial to nepouzivas ako hotspot pre pocitac, takze do toho by som to netlacil.
ano tie 100,500 a 1gb balicky su uz na dnesok smiesne, ale 10gb musi stacit aj v LTE
tak uz teraz najdes rozumnu ponuku (swan ma 100gb za 5 eur) ale je pravda ze vacsina ludi to proste nepotrebuje. mne sa podarilo tento mesiac behom 10 dni minut 80% dat, pretoze som si nevsimol ze mi mobil nestahuje podcasty ale ich streamuje. ale tych dalsich 20% mi stacilo na zbytok mesiaca, len som si dal pozor aby som uz nestreamoval hudbu alebo videa. inac mi 2gb pohodlne staci na mesiac.
ide prave o to ze v mobile tolko dat proste nemam na co vyuzit. doma je wifi, v robote je wifi a inak proste nemam dovod stahovat veci.
problem vidim skor v tom ze sa chceme o par rokov stahovat do domu a tam ziadny normalny internet nie je, tak tam zrovna vyuzijem LTE od swanu (ak tam samozrejme neprijde nic ine.
(Hensym: no prave ze 2012 je pre torrenty uz starsi film, nakoniec som ho stiahol ale trvalo to 2 dni, nove filmy mam stiahnute do pol hodiny.)
A aký je potom zmysel toho LTE, keď na videá a hudbu bohate stačí aj 3G?
Podľa mňa sa ti pravidelný stream videa, a sťahovanie filmov v kľude dostane cez 10GB. Aj keď áno, tých 100GB vyzera ako bohate postačujúca ponuka, na to som zabudol. Ale také by mal mať každý operátor.
aacid, a bol to neznámy film? Ja nemám problém sťahovať filmy aj z 90. rokov rýchlosťou cez 5MB/s.
tak ale mobilny internet nie je urceny na stahovanie filmov a stream videa...pokial viem tak taku akciu aku ma swan nemaju ani nemci ani v UK (tam ma tusim 3ka 1TB dat v LTE ale za nejakych 20 libier s kontraktom)
zmysel LTE je v tom ze vsetko stahujes rychlejsie. nejedna sa iba o filmy a hudbu, aj stranky sa ti nacitavaju rychlejsie. rozdiel to je aj ked nie kriticky ale je.
netvrdim ze mi vyhovuju datove limity od operatorov (zrovna v tom pripade co som opisoval predtym a to dost nasralo), ale mimo par vynimocnych situacii, popripade pre ludi co ozaj nemaju inu moznost ako mobilny internet, nevidim moc vyznam v tom. a tak isto to vidi aj operator. on nebude prisposobovat ponuku mensine ale vacsine. a vacsina nevyuzije ani tie 2gb...
ja si popravde ani neviem predstavit situaciu kedy by som chcel v mobile cez data stahovat film...
(bol to druhy diel Hunger Games, nechapem preco nebol nikde na najdenie, mozno mam iba zle trackery ale s novymi filmami problem nemam nikdy)
Ja si naopak myslím, že stream seriálov, filmov a hudby cez rôzne online služby (podobné ako netflix, spotify), by mala byť skoro každodenná samozrejmosť (ak by tie služby mali samozrejme u nás plnú podporu), či už v mobile, alebo ešte lepšie v tablete, kdekoľvek mimo domu, vo vlaku, a podobne. 7 hodín hudby na Spotify v kvalitnom MP3 formáte je 1GB, a to je iba hudba. Kde človek, ktorý denne cestuje vlakom/autobusom prečerpá mesačne fakt dosť GB. Seriály a filmy sú ešte X krát viac. U mňa by bolo obdobie, kedy by som za mesiac neprečerpal ani 250MB, ale bolo by obdobie, kedy by som ten veľký balík fakt využil, a to bez priameho sťahovania, čisto so streamovaním hudby a videa.
aacid: tak to bola rozhodne smola, zlý torrent alebo ti vtedy išiel pomaly internet. Prvých 5 torrentov na Catching Fire z TPB mi ide plnou rýchlosťou. 2012 je rozhodne nový film, a hunger games je blockbuster.
to je pravda, na cestovanie som nemyslel (kedze ja denne precestujem tak 30 minut dohromady a vacsinou pocuvam tie podcasty co sa mi stahuju automaticky). na takyto problem riesenie asi ozaj neexistuje na slovensku, ani ten swan nepomoze, kedze na to treba LTE. jedine pekne zaplatit hromadu penazi za vacsi objem dat... hadam sa to casom zlepsi.