Problem s netom

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Snajper2
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Problem s netom

Príspevok od používateľa Snajper2 »

po preinstalovani Windowsu, a nahodeni sietovych ovladacov mi vypisuje "Unidentified network", a vobec mi nejde net. predtym mi to nerobilo. vie mi niekto poradit, co s tym?
brm
Darca
Darca

Re: Problem s netom

Príspevok od používateľa brm »

Asi potrebuješ správne nastaviť Internet - zapnúť DHCP alebo ho vypnúť.. pozri do papierov od svojho poskytovateľa Internetu, ako máš mať správne nastavený Internet v kompe a sprav to tak.
Snajper2
Light Professional
Light Professional

pozeral som sieťové nastavenia, a šiel som aj podľa návodu na nete, ale žiadne DHCP tam nemám. dokonca ho nemá na počítači ani môj otec, a pritom ešte žiadne problémy s netom doteraz nemal. a prezrel som si aj zmluvu o pripojení (neviem, či si myslel tú), a žiadne tebou spomínané info som tam nenašiel
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Pripájaš sa na router? V správcovi zariadení máš všetko v poriadku?
Snajper2
Light Professional
Light Professional

podľa správcu zariadení všetko funguje správne. zistil som, že sa nemôžem "pripojiť" ani na router, aby som pozrel jeho nastavenia. stále mi vypisuje, že "stránka sa nedá zobraziť"
brm
Darca
Darca

DHCP = Automatické pridelenie IP adresy.. ak sa pripájaš cez router, mal by si to mať zapnuté... pre Windows 7 to je Ovládací panel - Sieť a internet - Centrum sietí - Zmeniť nastavenie adaptéra - pravý klik na Lokálne pripojenie - Vlastnosti - Internet protocol v4 - Vlastnosti - tam zadať Získať IP adresu automaticky.

Aký máš vlastne Windows?

Spusti Príkazový riadok (command line) a zadaj príkaz ipconfig
Malo by Ti tam vypísať aktuálnu IP adresu Tvojho PC. Skús tento príkaz dať aj na otcovom PC, porovnáš si IP adresy: IPV4 address by si mal mať inú ako Tvoj otec, ale iba za poslednou bodkou, Subnet Mask a hlavne Default gateway by ste mali mať rovnaké = IP adresa Tvojho routru v sieti.
Snajper2
Light Professional
Light Professional

IPV4 address je úplne rozdielne, a Subnet Mask je rozdielnych len pár čísiel, rovnako ako aj Default Gateway. mimochodom, mám Windows 7
brm
Darca
Darca

A máš zapnuté to Získanie IP adresy automaticky? Ak áno, skús zrušiť tú voľbu a vyťukaj tam tie čísla ako má Tvoj otec, len v IPV4 address daj posledné číslo za poslednou bodkou úplne iné.
Snajper2
Light Professional
Light Professional

skúsil tom to, dal som tam hocijaké číslo, ale nepomohlo to. aj som rozmýšľal, či nemôže byť chyba v sieťovom kábli prepojujúceho PC a router, alebo či sa nepokazil konektor na routeri, ale keď kontrolka na PC svieti, tak tam asi nebude problém. alebo hej? ešte som zabudol podotknúť, že mi v sieťových pripojeniach stále ukazuje "Verejná sieť", a neviem to nijako zmeniť. ak sa to vôbec dá
Napísať odpoveď