Problem s netom
Problem s netom
po preinstalovani Windowsu, a nahodeni sietovych ovladacov mi vypisuje "Unidentified network", a vobec mi nejde net. predtym mi to nerobilo. vie mi niekto poradit, co s tym?
Re: Problem s netom
Asi potrebuješ správne nastaviť Internet - zapnúť DHCP alebo ho vypnúť.. pozri do papierov od svojho poskytovateľa Internetu, ako máš mať správne nastavený Internet v kompe a sprav to tak.
pozeral som sieťové nastavenia, a šiel som aj podľa návodu na nete, ale žiadne DHCP tam nemám. dokonca ho nemá na počítači ani môj otec, a pritom ešte žiadne problémy s netom doteraz nemal. a prezrel som si aj zmluvu o pripojení (neviem, či si myslel tú), a žiadne tebou spomínané info som tam nenašiel
Pripájaš sa na router? V správcovi zariadení máš všetko v poriadku?
podľa správcu zariadení všetko funguje správne. zistil som, že sa nemôžem "pripojiť" ani na router, aby som pozrel jeho nastavenia. stále mi vypisuje, že "stránka sa nedá zobraziť"
DHCP = Automatické pridelenie IP adresy.. ak sa pripájaš cez router, mal by si to mať zapnuté... pre Windows 7 to je Ovládací panel - Sieť a internet - Centrum sietí - Zmeniť nastavenie adaptéra - pravý klik na Lokálne pripojenie - Vlastnosti - Internet protocol v4 - Vlastnosti - tam zadať Získať IP adresu automaticky.
Aký máš vlastne Windows?
Spusti Príkazový riadok (command line) a zadaj príkaz ipconfig
Malo by Ti tam vypísať aktuálnu IP adresu Tvojho PC. Skús tento príkaz dať aj na otcovom PC, porovnáš si IP adresy: IPV4 address by si mal mať inú ako Tvoj otec, ale iba za poslednou bodkou, Subnet Mask a hlavne Default gateway by ste mali mať rovnaké = IP adresa Tvojho routru v sieti.
Aký máš vlastne Windows?
Spusti Príkazový riadok (command line) a zadaj príkaz ipconfig
Malo by Ti tam vypísať aktuálnu IP adresu Tvojho PC. Skús tento príkaz dať aj na otcovom PC, porovnáš si IP adresy: IPV4 address by si mal mať inú ako Tvoj otec, ale iba za poslednou bodkou, Subnet Mask a hlavne Default gateway by ste mali mať rovnaké = IP adresa Tvojho routru v sieti.
IPV4 address je úplne rozdielne, a Subnet Mask je rozdielnych len pár čísiel, rovnako ako aj Default Gateway. mimochodom, mám Windows 7
A máš zapnuté to Získanie IP adresy automaticky? Ak áno, skús zrušiť tú voľbu a vyťukaj tam tie čísla ako má Tvoj otec, len v IPV4 address daj posledné číslo za poslednou bodkou úplne iné.
skúsil tom to, dal som tam hocijaké číslo, ale nepomohlo to. aj som rozmýšľal, či nemôže byť chyba v sieťovom kábli prepojujúceho PC a router, alebo či sa nepokazil konektor na routeri, ale keď kontrolka na PC svieti, tak tam asi nebude problém. alebo hej? ešte som zabudol podotknúť, že mi v sieťových pripojeniach stále ukazuje "Verejná sieť", a neviem to nijako zmeniť. ak sa to vôbec dá