Citate knihy?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Citate knihy?

Príspevok od používateľa aacid »

zacal som citat House of Leaves od Marka Danielewski-ho, ale kedze amazon neponuka ebook, tak som to stiahol a je to dost zle digitalizovane. po stiahnuti pdf som aj zistil preco, jedna sa o celkom divoky format, tak mi neostane nic ine ako to objednat v papierovej forme z amazonu (sk obchody za to chcu cca 35 eur, co je mrte).

velmi sa mi paci idea (o dome kde fyzika a geometria funguje tak trochu inak) ale uz trochu menej styl rozpravania (o dome bol natoceny film, o filme bolo napisanych stovky clankov a knich, tiez zbieral jeden clovek a po nom to zdedil dalsi ktory k tomu pridava este aj svoje rozpravanie), je to strasne rozkuskovane a niektore veci su tam fakt zbytocne podla mna. priklad, pise tam umeni hlavnej postavy zachytavat unikatne zabery a nasledne vymenovava 200 fotografov alebo fotografii ako foot note v style "see also", co zabera cca 20 stran (citam na kindli, v papierovej podobe je to menej) a realne to nema ziadnu pridanu hodnotu.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

Čítal niekto Folleta - Zima sveta a pokračovania?
Ja som dal Piliere Zeme a je táto druhá trilógia podobne epická ako Piliere? Chcel by som zainvestovať, tak nech je to niečo parádne :)
Hawk123
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Hawk123 »

Poradili by ste mi nejakú dobrú fantasy knihu alebo sériu? Niečo novšieho vydania, niečo zaujímavé.
Rozmýšľam nad Budúcnosťou od autora Metra 2033. Nečítali ste to niekto?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

skus Kingkiller Chronicle. ja som to sice iba zacal citat (ani nie polovica prvej knihy) ale zatial sa mi to paci a vsade to vychvaluju. je to dobre napisane.
Hawk123
Expert
Expert

Ok určite vyskúšam, a asi si aj kúpim Cesta králů od Sandersona, aj keď je to dosť drahá kniha :D. Táto jeho plánovaná séria vyzerá zatiaľ sľubne podľa ohlasov. Aj keď ja ako milovník Malazskej knihy padlých mám rád niečo temnejšie, drsnejšie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Malazsku knihu som este necital, priznam sa ze sa trochu bojim, kamarat hovoril ze po jej precitani uz ziadna kniha nebude dost dobra :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Preboha to vazne? Ja som si to kupil, lebo hladam nejaku novu fantasy sagu na citanie. Dost som sa na to tesil, o to vacsie sklamanie. Precital som prvu knihu, ta mala hodne stran, okolo 500 a vobec tam nebolo vysvetlene, ako funguje magia, vobec tam neboli rozobrate charaktery postav, proste ziadnu si clovek nevie oblubit, lebo su vsetky take strane ploche. Strasne zvlastna kniha, snazilo sa to hrat na nieco na co to nemalo. Doporucujem nemat velke ocakavania a potom ta to moze len milo prekvapit.

Aj na goodreads to ma dost nizke hodnotenie (najnizsie ked to porovnam s ostatnymi co som cital), ktore tomu aj zodpoveda.
Takze rozhodne nedoporucujem kupovat (ja som to uz rychlo predal), ale radsej precitat z compu, alebo pozicat od kamarata.

Doteraz som cital tieto fantasy sagy, vsetky by som s kludnym srdcom odporucil:

Asprin vsetko (15 knih)
Tolkien vsetko (cca 10 knih?)
R.E.Feist vsetko (spolu cca 30 knih - jedna dlhaaaa saga)
Eddings takmer vsetko (spolu cca 20 knih, dve sagy)
G.R.R.Martin vsetko (game of thrones - 5 knih zatial)
R.A.Salvatore takmer vsetko (cca 20 knih)
Harry Potter (no co, aj to je fantasy :D 7 knih)

Pricom najoblubenejsi je u mna Eddings.

A radsej by som doporucoval citat nieco starsie (z mojho zoznamu vsetko, okrem game of thrones), idealne take, kde uz je autor mrtvy :lol: Nemusite cakat na dalsie diely, ked vas to chyti ;) lebo vsetko je uz davno vydane a ukoncene.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Tiež sa hlásim k tým, ktorých Malaz nechytil. Nedokázal som sa prehrýzť ani cez prvú knihu. A to fantasy hltám jedna radosť.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

no necital som, takze neviem posudit, len z toho co mi hovoril kamarat a co som cital na legie.info. (odtial mimochodom casto vyberam co citat, je to specializovane na fantasy/scifi/horror).
malazska kniha je tam top asi vo vsetkych rebrickoch :)
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Rethon »

Nemôžem odolať, musím sa pochvalíť, dúfam že sa nenahneváte. Práve pred chvíľou som dokončil objednávku celkovo siedmich kních, ktoré pojednávajú o anatómií ľudí a zvierat, stavbe kostí, deformácií a pohybe svalov, o zachytávaní tiel v rôznich pózach, správnych proporciách a podobne. Celé ma to vyšlo takmer na trojcifernú sumu, ale keď si to vezmem tak že mi to pomôže v mojom budúcom pracovnom živote (počítačová grafika) a dostanem sa na úplne novú úroveň, tak si myslím že sa to oplatilo. Inak sú to moje prvé knihy ktoré si kupujem z vlastnej iniciatívy a za vlastné peniaze. Neskutočne skvelý pocit. :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

No, gratulujem, ale skor je smutne, ze su to prve knihy co si kupujes :lol:

Mam kamarata, ma po vyske, ma 27 rokov a nikdy necital ziadnu knihu (skripta neratame) :lol:
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Ono takých je mnoho. Ja som akurát dostal darčekovú poukážku do intersportu a v tajnosti ľutujem, že to nie je radšej do pantha rhei :-D Čítal tu už niekto nového Dominika Dána? Akurát sa mi dostal do rúk a reku po pár vynechaných knihách skúsim, či sa nepolepšilo.
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Rethon »

Frco - Vďaka, neviem či zrovna smutné, kupovať a čítať je dosť veľký rozdieľ. :)
Hawk123
Expert
Expert

Tak kúpil som si ten Kingkiller chronicles a celkom sa to dalo ale trvalo mi to dlho kým som to prečítal lebo času je málo. Potom ma to už ani nebavilo, asi to chce niečo iné ako stále len fantasy :D. Na vianoce si asi kúpim metro aj tú budúcnosť. Vedeli by ste mi poradiť ešte niečo zaujímavé, sci-fi z budúcnosti? Nech mi Ježiško tento rok urobí poriadnu radosť :D :D.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

moja si najoblubenejsia kniha:
Diamond Age od Neil Stephensona
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

Hawk123 napísal:Na vianoce si asi kúpim metro aj tú budúcnosť. Vedeli by ste mi poradiť ešte niečo zaujímavé, sci-fi z budúcnosti? Nech mi Ježiško tento rok urobí poriadnu radosť :D :D.
Si myslim ze metro ani buducnost nebudes lutovat :) buducnost som sice este necital, len vyckavam kedy sa mi dostane do ruk, ale podla recenzii to vyzera velmi dobre. 1984 je pecka, keby si chcel z minulosti a nie buducnosti :D
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravim.
Prosim vas, nemate nejaky tip na knizku k vianociam pre priatelkinu sestru? Ma skoro 12 a podla toho co viem, tak celkom rada cita, aky zaner vsak netusim, ale skor taku lahsiu, mladeznicku literaturu. Nenapada vas nieco vhodne? Mne padla do oka knižka nech sneží, ale trosku sa bojim, ci tie "lubostne pribehy" nebudu moc lubostne pre 12rocne dievca.
Ak mate nejake tipy, velmi mi pomozete.

Dakujem
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Čo tak 10€ poukážka do napríklad Martinusu, aby si mohla vybrať sama? :) Podľa mňa to je najlepšia voľba ak ju dobre nepoznáš a nevieš presne čo by sa jej páčilo.
Filip359
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Filip359 »

Potreboval by som radu :D. Pre brata by som chcel kúpiť nejakú knihu alebo lepšie viac kníh :D. Má rád fantasy alebo sci-fi. Ale neviem sa rozhodnúť. Viem, že asi niečo od Červenáka lebo už má 1. knihu o Černokňažníkovi.
http://www.martinus.sk/?uItem=215863 alebo http://www.martinus.sk/?uItem=213133
Dá sa kúpiť celá kolekcia tak preto. Viem že je to odveci sa pýtať čo je lepšie lebo obe série sú fajn ale aj tak :D. Nejaké postrehy by sa zišli napr. či sú všetky knihy zaujímavé alebo či to autor potom už len zbytočne nenaťahuje. :D
Croven
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Croven »

Mŕtvy na Pekelnom vrchu + Krv prvorodených + Ohnivé znamenie nie su fantasy,ale je to super, mam precitane prve dva diely a velmi sa mi to pacilo
Napísať odpoveď