Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2016

Príspevok od používateľa beardie »

fascinuju ma ti nezamestnani na kandidatkach niektorych stran z dvoch pohladov:
- ze to nie je blbe im samotnym
- ze to nie je blbe tej strane

radsej dam 100 kvalitnych ludi ako si takto doplnat statistiky...
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

beardie napísal:fascinuju ma ti nezamestnani na kandidatkach niektorych stran z dvoch pohladov:
- ze to nie je blbe im samotnym
- ze to nie je blbe tej strane

radsej dam 100 kvalitnych ludi ako si takto doplnat statistiky...
šak to, šak to, ale to je len taktika, ako sa dostať do parlamentu a byť platený z našich daní, lebo sa im nechce robiť, no čo iné asi
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

ancikrista napísal:
šak to, šak to, ale to je len taktika, ako sa dostať do parlamentu a byť platený z našich daní, lebo sa im nechce robiť, no čo iné asi
o tom vazne pochybujem...
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

nesledujem flusku a nemam tusenia ake zlozenie "volicov" sleduje toto medium ale tento prieskum vyzera zaujimavo, hlavne ked sa jedna uz o vyse 10000+ hlasov:

http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/an ... -hlas.html
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

butthead napísal:nesledujem flusku a nemam tusenia ake zlozenie "volicov" sleduje toto medium ale tento prieskum vyzera zaujimavo, hlavne ked sa jedna uz o vyse 10000+ hlasov:

tak to nevyzera na raketovu vedu: urcite to nebudu ti, ktorym s laskou hovoris "slnieckari". no a babky demokratky urcite tiez nie.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

butthead napísal:nesledujem flusku a nemam tusenia ake zlozenie "volicov" sleduje toto medium ale tento prieskum vyzera zaujimavo, hlavne ked sa jedna uz o vyse 10000+ hlasov:

"Odvaha-veľká národná a proruská koalícia " ? ok, tu už niečo smrdí :psssst:
butthead
Darca
Darca

To mi je jasne, ze to slnieckari nebudu, ich je mensina, jedine dostavaju nadstandardne viac medialneho priestoru ako oponenti. Vacsina z nich to budu "nasrati" ludia.
Podstatne je ze HZDS je uplne mimo a budu dalsi adepti, najhorucejsi kandidat je SDKU aj so Sranikom, nasledovat by mohli rychlokvasne strany tzv. "udrziavace status quo" - Skok, Sanca, Tip a pod... Mainstream umyselne pretlaca cez prieskumy SNS aby zosekala Kotlebu, Kollara... Ale podla tohto nahodou Sas na tom zle nebude, keby vypustili travu a homogender agendu, tak by mali vacsiu podporu, takto to bude vzdy len strana s max 10%.

Kazdopadne ruzove to pre klasickych korupcnikov nebude a prakticky je to boj o prezitie. Vsak si skusme predstavit kolko takych ludi je vo verejnej sprave a vacsina z nich ma ne/priamu skusenost s korupciou + ich rodiny im budu pomahat vo volbam. To je dost velka skupina ludi, ktori podrobne ani nesleduju dianie a jedine co urobia odvolia "klasiku".

Vyhrabal som z pred 4 rokov, prieskum mali tiez ale velmi asi nebol sireny socialnymi sietami, 737 hlasov.
http://www.pluska.sk/spravy/parlamentne ... hrane.html

//autoeditácia príspevku (08 Dec 2015, 9:07)
este pridam tupky http://www.topky.sk/cl/1000863/1514123/ ... dete-volit
z pred 4 rokov http://www.topky.sk/cl/1000051/1302344/ ... svoj-hlas-
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

myslis, ze realna mensina, mensina na internetoch, alebo aky druh mensiny? lebo ja mam prave naopak pocit, ze su ticha vacsina v opozicii ku hlasnej mensine.

urcite by inak dopadol prieskum, ktory by zorganizoval .tyzden, ci N. teda bez toho, aby na neho upozornili "ti, ktori nie su slnieckari" a neprisli by hlasovat 13 rocni admini proruskych webov, alebo minimalne viac hlasov z rovnakej IP.
butthead
Darca
Darca

Bavime sa o prieskume, cize vramci balika ludi sucasnenych na danom prieskume. Samozrejme kazdy moze chapat pojem slnieckar inak, niekto do toho vreca hadze vsetkych tych, ktori su kvazi "proimigracni", alebo taki co su plateni z nasich dani, teda kadejaki taraji z mimovladiek dostavajuci priestor v massmediach. No na druhej strane je aj mensina tzv. proruskych 13 rocnych adminov, alebo ludia otvorene hlasiaci sa k rusofilstvu. Takze by som povedal, ze je to tak fiftyfifty.

Netvrdim, ze je to objektivne ukazujuca realita. Ja som narazal na ten podiel Sas voci ostatnym co nemusi byt az tak zle.
Aj keby zorganizoval .tyzden, N, je to prakticky jedno, pozrel som si na fcb nejake proruske/protiimigracne naladene stranky, na ktorych zdielaju linky tychto prieskumov s prosbou o zahlasovanie, takze zalezi od viralu ako sa prieskum rozsiri, preto som dal aj pre ilustraciu doby z pred 4 rokov, ked taka kriza okolo ruska a imigrantov nebola, minimalne protizapadne nalady.

Ale tiez opacny extrem rozne prieskumy verejnej mienky nie su na tom o nic lepsie, http://volby.wz.sk/. Chcem sa opytat tu zopar diskutujucich, ci maju priamu skusenost s prieskumom verejnej mienky ? Pretoze zatial sa mi nestalo, zeby mi nejaky volal a opytal sa ma koho budem volit, pritom ma kazdy mesiac zopar raz otravuju prieskumy kadejakych konzumnych blbosti.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Určite ťa zámerne ignorujú, takisto ako zámerne bojujú proti Kotlebovi a najmä Kollárovi. :lol:
beardie
Redeemer
Redeemer

Most robi len podrztasku Smeru, kolaboranti...
http://www.sme.sk/c/8097962/zmenu-ustav ... t-hid.html

KDH minule pri schvalovani zmeny ustavy o manzelstvach, Siet skoda reci od zaciatku
zostava OLaNO-Nova, co je neriadena strela a SaS
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

V tuto chvilu:

SAS 15%
Kollarova strana 28% (?!?!?!?!?!)
LSNS 18%

:lol: :lol:
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

1. Fico mozno sam ziska nadpolovicnu vacsinu v parlamente.
2. Ked Smer neziska sam, tak s nim do vlady bez problemov pojde SNS, samozrejme keby spolu mali viac ako 50% v parlamente.
3. Keby Smer a SNS spolu nezískali nadpolovicnu vacsinu aj vtedy sa skor niekto prida k Smeru, lebo:
- opozicne strany a ich lidri sa medzi sebou nenavidia asi viac ako nenavidia Fica, napr. Matovic udal Prochazku, neviem si predstavit, ze by spolu vladli,
- so Smerom by sa lahsie kradlo ako ked je zlepenec x stran a o toto ide napr. KDH aj Mostu oni su pragmaticki politici ide im len o cash ako videme, ked sa im oplati tak zahlasuju aj s diablom aj KDH aj Bugarovci.
A to, ze Smer a SNS neziska nadpolovicnu vacsinu v parlamente nie je velmi pravdepodobne.

A ja ani neviem ci vobec pojdem volit, a ze komu dat hlas, tak mne bol celkom sympaticky Lipsic, Matovic ale skor nie takze kedze sa spojil s Matovicom tak uz skor nebudem hlasovat vobec. Matovic sa mi zda, ze on je v politike len kvoli tomu, ze je to prenho dobra zabava aspon sa nenudi a bavi ho robit destrukciu vsade kde sa len da.
butthead
Darca
Darca

beardie
Redeemer
Redeemer

vobec nema zmysel kopirovat sem online ankety, ma to asi taku vypovednu hodnotu ako anketa tu na hojku...
tie pseudooficialne od agentur maju aspon +- presnost
butthead
Darca
Darca

Maju presnost len preto, lebo sa nakoniec ludia na zaklade nich riadia, predsa si nenechaju prepadnut svoj hlas, az tak uzasne je volebny system nastaveny :) kazdy si povie, ze sa riadi podla preskumu a radsej odvoli na zaklade nich.

Inak moze povedat niekto ako moze byt taky prieskum s 1000+ respondentami +-presny ? Vsak je to nezmysel, 1. vec je ta, ze na 99% volaju tym istym ludom, preto som sa aj pytal ci ma niekto priamu skusenost s takymito prieskumami, 2. vec je ta, ze obrazne povedane, z tych 1000 polovica povie, ze nebude volit nikoho a druha polovica sa rozdeli spomedzi medialne zname strany, na zaklade uz z vytipovanych tel cisiel.

Ano kopirovat linky je nezmysel ale ked som dal jeden, tak dam vsetky na ktore natrafim. Aj ked mozno stracam cas, hlavne tu pre zopar ludi.
beardie
Redeemer
Redeemer

a) ludia sa riadia aj podla nich, nie nielen

b) 1000 vhodne zvolenych respondentov je optimalny pocet pre aproximaciu 1 000 000 hlasov s chybovostou +- 5 %
to, ako su vyberani realne, to necham na posudenie inych
druha polovica sa rozdeli spomedzi medialne zname strany, na zaklade uz z vytipovanych tel cisiel.
to je nerealne, ti ludia nemaju dokonalu informovanost, preto tie vysledky +- sedia
butthead
Darca
Darca

vsak netvrdim ze sa len riadia podla nich, ale podla mojho nazoru prevazne.

ci vhodne, to vie len malokto
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak podla toho ako Most-Hid hlasoval so Smerom pri zmene Ustavy, tak toto vyzera celkom realne: post2186114.html#p2186114
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

no neviem, už ako zostava vlády dopadne, tak dopadne, ale každopádne SNS so SMEROM bude znamenať len totálny úpad Slovenska, to je tá najhoršia kombinácia, jediná šanca pre zlepšenie je výrazná zmena vlády, t. j. úplne iné politické strany najmä ako SMER-SD, to by mohlo predstavovať oživenie situácie a výrazné zníženie odvodového zaťaženia
Napísať odpoveď