Fotografia - vaše fotky
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Fotografia - vaše fotky
The best Boston Globe photos of 2015
http://www.bostonglobe.com/news/bigpict ... story.html
http://www.bostonglobe.com/news/bigpict ... story.html
-
masterdead
SysAdmin
Podla mna nic moc. Bez precitania popisu, ale aj po precitani mi vacsina pride uplne obycajna, nezaujimava, bez vypovednej hodnoty. Som asi moc rozmaznany z national geographic
-
guess.whoo
Redeemer
tiez mi to tak prislo, ale ja nie som ziadny expert na fotografiu tak som to sem radsej nepisal aby ste ma nezvozili 
-
Soviet
Darca
http://brightside.me/article/100-best-p ... hop-46555/ ked uz tak nieco taketo 
100 best-photographs-without-photoshop
100 best-photographs-without-photoshop
-
hojko
Site Admin
Masterdead ma ciastocne pravdu, mnohe fotky bez precitania popisu su nudne. Ale nasli sa tam aj pekne fotky. Neviem vsak, ze akou formou sa vyberaju tie fotky, ktore su najlepsie a ktore nie.
-
masterdead
SysAdmin
Môj prvý pokus s lightboxom. V robote som vygooglil, po večeri urobil a nacvakal...
Zistenia:
1. krabica je príliš malá, musím zohnať väčšiu
2. svetlo bolo dosť slabé, chce to ešte obe lampy z nočného stolíka
2. polarizačný filter na odlesky je už na ceste
3. tmavé rohy nie sú skreslenie optiky, ale dôsledok malej krabice
Fotené na 18-135mm/f3.5 .
Som večný začiatočník a entuziasta, tak ma hneď nezmasakrujte, ale rady ocením

Zistenia:
1. krabica je príliš malá, musím zohnať väčšiu
2. svetlo bolo dosť slabé, chce to ešte obe lampy z nočného stolíka
2. polarizačný filter na odlesky je už na ceste
3. tmavé rohy nie sú skreslenie optiky, ale dôsledok malej krabice
Fotené na 18-135mm/f3.5 .
Som večný začiatočník a entuziasta, tak ma hneď nezmasakrujte, ale rady ocením
Nie som fotograf, ale vytkol by som tomu dve veci. Tou prvou je, ze je to takmer cele rozostrene a ta druha je velmi slabe svetlo. Bud si mal manualne pridat na fotaku svetelnosti alebo to upravit cez Adobe Lightroom - tam by si celu fotku zosvetlil, pridal bielej farby, trochu sytej cervenej a vyzeralo by to inak. Ale aj tak by to vyzeralo zle a to kvoli tomu, ze je to zle zaostrene. Pozeram sa na tu fotku a vobec neviem posudit, ze na ktore body si to ostril, mozno trochu na lave predne koleso auta alebo spatne zrkadlo od vodica, ale aj tak to nie je ostre.
Tie exif údaje sú správne? Expozičný čas 2sek a F8? Na tieto hodnoty je to naozaj nejaké tmavé a rozostrené. Ja na produktovú fotografiu používam expozičný čas na automatiku a niekde som čítal, že odporúčajú dávať aspoň F10-F12, aby bol celý produkt zaostrený..
Máte samozrejme pravdu. Skúsim ešte dnes ak bude chuť.
Problém bol, že celé to bol taký wow efekt, keď som cestou z roboty splašil krabicu. Doma som prišiel na to, že je tak trochu malá aj svetlo som mal dosť vysoko nad ňou a inak v izbe bola tma...
Chcel som to fotiť na 50mm, ale ešte aj pri 70mm som mal problém, že bolo vidieť krabicku, nie pozadie. S pribúdajúcimi mm sa mi samozrejme predlžovala min. ostriaca vzdialenosť..a výsledok je tu. S 50mm som bližšie ísť nevedel, lebo mi prekážali nohy statívu vs. stolička.
Fajn, vyskúšam to s F11-F15, 50mm a dvoma svetlami. A možno novou krabicou ak nájdem
Ďakujem.
Problém bol, že celé to bol taký wow efekt, keď som cestou z roboty splašil krabicu. Doma som prišiel na to, že je tak trochu malá aj svetlo som mal dosť vysoko nad ňou a inak v izbe bola tma...
Chcel som to fotiť na 50mm, ale ešte aj pri 70mm som mal problém, že bolo vidieť krabicku, nie pozadie. S pribúdajúcimi mm sa mi samozrejme predlžovala min. ostriaca vzdialenosť..a výsledok je tu. S 50mm som bližšie ísť nevedel, lebo mi prekážali nohy statívu vs. stolička.
Fajn, vyskúšam to s F11-F15, 50mm a dvoma svetlami. A možno novou krabicou ak nájdem
Ak máš dve svetlá, skús dať jedno zľava, druhé sprava.. prípadne šikmo zhora/zprava a zhora/zľava.. treba experimentovať. 
A ty teda používaš prioritu clony? Dávaš vysoké číslo kvoli ostrosti a čas necháš dopočítavať? Aký čas ti zvyčajne vychádza?
Hej chcem tam dať 2 lampy zboku.. uvidime
Hej chcem tam dať 2 lampy zboku.. uvidime
Teraz pozerám nejaké fotky, pri F10 mi to naposledy dávalo 1/50. Ale uvedomujem si, že originál surové foto tiež mám takéto tmavšie, ale celý produkt mám ostrý. Ja ešte potom robím úpravy fotiek v PC, orežem ich (aby sa dali vkladať do rôznych prezentácií) a prispôsobím jas a farby ostatným fotkám, ktoré už mám. Vychádza mi, že lepší výsledok dosiahnem, ak tmavšiu fotku zosvetlím akoby som mal svetlú fotku stmaviť.

Konečne som sa dostal k fotkám z nedávneho výletu... takže len tak na pobavenie 
Po rokoch som sa trochu vrátil k foteniu, tak sa podelím o nejaké moje pokusy
Každý názor alebo rada je vítaná
Každý názor alebo rada je vítaná
-
jorg22
Medium Professional
Lord_3D: Prve dve foto ma zaujali, tie sa ti podla mna podarili. Najviac asi ta prva. A ostatne, k tomu by som povedal asi len to, ze nefot burinu a bude to OK 
Náhodou, tretia super. Štvrá a piata tiež fajn, ale stredová kompozícia sa mi zdá bez nápadu.
Podľa mňa sú všetky dobré, ale ten storm mi príde moc tmavý.Asi mám radšej svetlé fotky
Pridávam jednu moju.
//autoeditácia príspevku (05 Aug 2016, 20:53)
a ešte druhú
Pridávam jednu moju.
//autoeditácia príspevku (05 Aug 2016, 20:53)
a ešte druhú
Ďakujem za názory
. Tie "prírodné" fotky vznikli skôr ako také experimenty s pevným 50mm objektívom a nejako sa mi (osobne) zapáčili. V každom prípade s nudnosťou stredovej kompozície súhlasím, musím si nájsť niečo čo je fotogenickejšie 
edit: ešte pridám niečo:
edit: ešte pridám niečo: