ako uz bolo pisane, na VUTFIT je na bc len jeden vseobecny odbor. Specializuje sa az na magisterskom studiu.
co sa tyka uplatnenia, tak je to samozrejme ovela narocnejsie. Primarne sa tento smer dalej vyuziva vo vyskume (tzn zostat na skole a pokracovat v phd). V praxi to vyuzijes v specializovanych firmach (ako inak ze) alebo nejakych inovativnych molochoch (yahoo, google, microsoft apod).
Co sa tyka tych specializovanych firiem, tak aj tu je zaber pomerne siroky, moze to byt napriklad aj take spracovanie dat (ziskavanie znalosti z DB s vyuzitim neuronovych sieti apod), biometria (bezpecnostne systemy na baze rozpoznovania odtlackov prstov, zil, sietnice,..) a dalsie (spominane sekvenovanie dna, evolucne algoritmy,..). Ale ako pisal piton, takychto firiem nie je prave ako hub po dazdi

Zrejme bude treba sa potom obzerat po zahranici. Tu ale osobne skusenosti nemam.
Ja osobne v takejto firme po dostudovani nerobim, ale vobec nelutujem, ze som si vybral tento odbor. Poskytol mi novy, nekonvencny pohlad na informatiku, ktorym sa snazim pozerat aj na bezne problemy. (ak by to niekoho zaujimalo, tak robim na multilateracnom optimalizacnom algoritme, ktory sa snazim spresnovat neuronovymi sietami)
Na zaver len dodam, ze sa nemusis bat, ze po dostudovani si nenajdes ine uplatnenie, pretoze si studoval bioinformatiku. Studium na vut je stale dostatocne vseobecne, aby si si mohol najst miesto aj v inom posobisku ako je bioinformatika. Ak by ta to ale zaujalo, tak na doktorandskom studiu radi privitaju kazdeho bioinformatika
PS: co sa tyka fi muni, tak tam neviem ako su na tom s bioinformatikou