Thajsko

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Thajsko

Príspevok od používateľa heker »

Neni zltacka len na tri roky alebo na desat? Co uz je to teraz dozivotne ockovanie?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Dovolim si trosku citaciu z webu:

Je nutné po desiatich rokoch preočkovanie vakcínou Twinrix?

Dana:

Dňa 5.6.2001 sme boli aj s manželom očkovaní prvou vakcínou Twinrixu a následne ďalšími dvoma. Je nutné teraz, po desiatich rokoch znovu preočkovanie, alebo je už v tele vytvorená imunita? Ak je nutné preočkovanie, stačí jedna dávka Twinrixu alebo opäť tri?

MUDr. Ingrid Urbančíková, MPH:

Pokiaľ ste absolvovali základné očkovanie troma dávkami Twinrixu v odporúčaných intervaloch, tak máte kompletnú základnú schému, po ktorej nie je potrebné žiadne preočkovanie. Ani proti hepatitide A, ani B. Také sú v súčasnosti platné medzinárodné odporúčania. Zo začiatku používania vakcín sa uvažovalo o preočkovaní jednou dávkou vakcíny v intervale 5-10 rokov po základnom očkovaní. V súčasnosti sa preočkovanie u zdravých, imunokompetentných osôb neodporúča, ani jednou dávkou. Uvidíme do budúcna.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak som sa dnes pytal na oddeleni cudzokrajnych chorob. Tyfus bol vari 17 eur, 15 eur medzinarodny ockovaci preukaz, zltacka A+B bola 41 eur po troch davkach. Z toho mi potom Dovera vrati po poslednom ockovani 61,50 eur. Cize ockovanie vyjde na 17+15+61,50+tetanus zadarmo, spolu 93,50 eur. Teda ak som tomu dobre pochopil. Buduci tyzden idem na prve ockovanie, kedze teraz uzivam antibiotika a cez Vianoce neockuju, ale tam po sviatkoch by som mal mat druhe ockovanie. Po dvoch maju byt ucinne ockovacie latky, takze posledne tretie ockovanie vychadza na leto.

//autoeditácia príspevku (18 Dec 2015, 1:42)
Tak som bol na prvom ockovani. Bola to zltacka A+B a tyfus. Dve injekcie, jedna do praveho ramena, druha do laveho ramena. Cena 75 eur aj 15 centov, v cene bol aj medzinarodny ockovaci preukaz. Rano injekcia, pocas dna vsetko v pohode. Vecer mi zacala stupat teplota, prislo mi zle. Celu noc ma bolelo brucho a palenie zahy. O pol piatej rano prve vracanie, okolo osmej druhe, potom tretie. Este na obed som dal zo seba aj tu poslednu zlc, ktora vo mne ostala. Cele poobedie mi bolo zle, svalova horucka, bolest hlavy, bolest brucha, proste uplna nemohucnost. Vecer uz bolo lepsie, ked som prespal cele poobedie, dal som si ibalgin, teplota isla dole, bolest svalov a hlavy presla. Na dalsi den vsetko v pohode.

Najskor som si myslel, ze ci mi tam nepichli ebolu alebo daku inu chutovku, ale ked som cital pribalovy letak pre liek Twinrix Adult, tak som sa docital, ze tieton prejavy su velmi casti, tj. 1 z 10 ludi, resp. aj viac ako 1 z 10 ludi. Takze som bol asi ten stastny pripad. ktory si to odskakal. Ale potom som cital na nete aj vyjadrenia nejakeho cloveka, ktory sa venuje cudzokrajnej medzicine a infektologii a ten v tom rozhovore spominal presne to, ze kopa ludi absolvuje taketo ockovanie, ale o vedlasich ucinkoch pisu len ti ludia, ktori ich mali. A ma pravdu, aj ja pisem o tom. Keby som vedlajsie ucinky nemal, tak sa nemam na co postazovat a nemal by som o com pisat. O mesiac druha varka injekcii, potom v polovici jula tretia davka.
marika1
Novice
Novice

Príspevok od používateľa marika1 »

@Bushido hlavne tam na seba dávajte pozor. Thajsko je krásna krajina ale aj dosť nebezpečná. Určite si spravte viacero kópií pasov, a všetkých možných dokladov, nikdy všetko nedržte na 1 mieste a zajednajte si kvalitné cestovné poistenie, inak vás to nakoniec môže výjsť draho. My sme si kúpili toto a aj sme s nimi potom riešili poistnú udalosť, a všetko sa vyriešilo v náš prospech, takže ho odporúčam https://www.union.sk/cestovne-poistenie-online
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

marika1: Cely Union je komedia. Kratkodobe poistenie v Unione na mesiac februar, tj. 28 dni pre dospelu osobu vychadza na 59,45 eur. V Amslicu si platim rocne cestovne poistenie na cely svet, opakujem, cely svet na 12 mesiacov a cena je 52,90 eur. Pokial som si dal aj pripoistenie batoziny, co mam v Amslicu v cene, tak Union stoji 82,65 eur. A to je uz podla mna komedia ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

kratkodobe je kratkodobe, rocne v unione (varianta Komfort Storno) aj s batozinou pre cely svet stoji 53,20 EUR
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Stale viac o 30 centov ako v Amslicu :P
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

bez predcasneho navratu/storna (varianta Komfort) je to za 45,60 ;-)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Nemam slov :D
Napísať odpoveď