je 0.999.. rovné 1?
je 0.999.. rovné 1?
Zdravím pozrel som to video a neviem čo si mám o tom myslieť kde je pravda? dosť mi to láme hlavu už len pri tom že ten dôkaz funguje no keby som si len vynásobil dvoma dotyčné čísla ta si niesu rovné ako je možné že jeho dôkaz sedí? za každú reakciu vopred dík
Re: je 0.999.. rovné 1?
ten chlapec nebol v skole ked sa riesili limity?
a ta rovnica co tam je s tym x, je na smiech.. je to samozrejme blbost ..
a ceresnicka na konci: nula periodickych
a ta rovnica co tam je s tym x, je na smiech.. je to samozrejme blbost ..
a ceresnicka na konci: nula periodickych
Je to blud... 0,9 periodických je vždy 0,9 periodických je to číslo veľmi blízko pri 1ke... ale 1ka to nikdy nie je... To čo on hovorí je iba kvôli našej nepresnosti a zaokrúhľovaní... Takže číslo sa blíži 1ke, ale nikdy ju nedosiahne... Zavádza iba
Potom by ma zaujímalo či aj väčšina jeho videí je zavádzajúcich 
Neviem, nepoznám ho... ale príde mi to ako len nejaký trápny pokus o vtip... To ako takto sa počítajú rovnice ? Že neodčíta X z druhej strany ? :O V matematike sú postupy, ktoré vôbec nedodržal... + Mieša hrušky s jablkami... 1ka je reálne číslo. Nekonečno je iba v teoretické, čiže to číslo do nekonečne nie je žiadne konkrétne číslo...
-
mirak2
Hardcore addict
trochu googlenia. http://www.purplemath.com/modules/howcan1.htm je to riadny dokaz, ak nenajdete matematicky argument, v com je ten dokaz chybny... tak dokaz je korektny.
Ono to skutočne pravda je. Je to veľmi známa "anomália".
NHISPVM: Odčítal x z oboch strán. Tá rovnica je úplne správna.
NHISPVM: Odčítal x z oboch strán. Tá rovnica je úplne správna.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
sharky-no, NHISPVM: ste prespali hodiny matematiky na strednej skole? nezaskocilo by ma, ak by ste polemizovali nad uvahami, ako napr. ze subor vsetkych prirodzenych cisel od 1 do nekonecna je -1/12, ale nad niecim takto jednoducho dokazatelnym?
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Neexistuje zlomok, ktorého výsledkom by bolo 0.9999. Dá sa na to dívať aj takto.
-
skjerp-deg
Medium Star
Netreba si mýliť čísla s nekonečným desatinným rozvojom a iracionálne čísla.
Ak 1 = 0.999... a 1 = 1/1, potom 0.999... = 1/1
Ak 1 = 0.999... a 1 = 1/1, potom 0.999... = 1/1
V skole si asi na limitach chybal ty, ta rovnost samozrejme plati. Z teorie limit pozname pravidlo, ze pokial su dve cisla pri sebe nekonecne blizko, tak su totozne (zjednodusene).sharky-no napísal:ten chlapec nebol v skole ked sa riesili limity?
- Prílohy
-
- 6fa510b44742046a167b4b8515162825.png (2.55 KiB) 1190 zobrazení
a presne preto su tie limity, a na to sa vyuzivaju.. nie na tie smiesne operacie o ktore sa tam on v tom videu pokusal, ci tam ty vidis nejake pouzitie limit?eMPiko napísal: V skole si asi na limitach chybal ty, ta rovnost samozrejme plati. Z teorie limit pozname pravidlo, ze pokial su dve cisla pri sebe nekonecne blizko, tak su totozne (zjednodusene).
-
mirak2
Hardcore addict
to vazne ides ten svoj fakt hlupy post este obhajovat?
Ja tiez nechapem co riesis sharky.
Toto je hrackarsky priklad na ktory limity nepotrebujes, preto ich ani nepouzil. Mozes konkretne uviest, ktory z tych jeho krokov sa ti zda nekorektny? Mimochodom poznatky z teorie limit (alebo teda mat. analyzy vseobecne) pri tych operaciach pouzil, aj ked ich expliticitne neuviedol. Su to vsak poznatky, ktore naplnaju nase prirodzene uvahy o vlastnostiach cisel a preto ich ani netreba uvadzat. Tu patri napr. to, ze 0.9p ma naozaj nekonecny pocet 9 a preto ak to cislo vynasobime 10, tak sa pocet cisel za desatinou ciarkou nijako nezmeni.sharky-no napísal: a presne preto su tie limity, a na to sa vyuzivaju.. nie na tie smiesne operacie o ktore sa tam on v tom videu pokusal, ci tam ty vidis nejake pouzitie limit?