Ahojte, dnes v noci sa mi stala dosť zaujímavá vec, ležal som na posteli a počúval hudbu cez notebook Toshiba Satellite C55-A-1NU (starý asi rok) na staručkých ale spoľahlivých reproduktoroch Genius SW-2.1 850, keď zrazu začali reproduktory vydávať veľmi hlasitý zvuk o frekvencií cca 50 - 100 Hz, okamžite som vstal a chystal som sa odpojiť jack od notebooku avšak keď som sa priblížil k jacku asi na 5 mm preskočila iskra statickej elektriny takou silou z notebooku na môj prst, že...no proste bola to šupa jakú som zažil asi iba od indukčnej cievky na motorke... a v tej chvíli ako ma to šľahlo začali reproduktory opäť bez problémov hrať a Windows vydal zvuk ako keď odpojíte a pripojíte zariadenie.
Na to, že ma rád občas notebook alebo jack kopne statickou som si zvykol ale toto bola fakt pecka. Vie mi niekto vysvetliť ako je možné, že sa niekde v tejto zostave vytvoril tak veľký náboj a ešte to aj vydávalo zvuk zvárajúcej zváračky? Príjimam aj konšpiračné teórie
Notebook bol pripojený na sieť originálnym adaptérom (zaujímavosťou je, že nie je pripojený na kolík) - tento :
http://www.walmart.com/ip/Laptop-AC-Ada ... A/28879829