Problémy s hotspotom pri načítavaní niektorých stránok

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Problémy s hotspotom pri načítavaní niektorých stránok

Príspevok od používateľa Element »

Čaute chalani, stretli ste sa s niečím takým, že keď si spravím hotspot na androide a prepojím si to na pc, tak mi nejde fb a rôzne iné stránky? Občas ide a občas nejde, nerozumiem tomu vôbec. Keď zapnem fb niekedy na compe cez signál z hotspotu tak mi vypíše error ako normálne keď nenájde stránku, ale normálne na wifine bez hotspotu ide v pohode. :(

Windows 7 ultimate SP1
Mobil Samsung galaxy ace 4, android 4.4.4
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Problémy s hotspotom pri FB

Príspevok od používateľa test »

Nejde kde, v mobile?
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

nejde na pc
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Treba tam skusit zmenit dns servre. Daj si ovladaci panel, vyber siete ci centrum sieti. Tam si najdi wifi kartu alebo wifi siet, mozno to je oznacene ako bezdrotova siet a dake cislo. Vo vlatnostiach wifi alebo wifi karty najdi tcp ip4 protokol a ked na to kliknes, su tam ip adresy a dns. Bude to tam nastavene na dhcp. Pri dns servroch to nastav rucne a daj tam ip 8.8.8.8 a spodny riadok 8.8.4.4, to je vsetko. Este mozes dat prikazovy riadok a napisat: ipconfig /flushdns
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

dal som variant pomocou ip config premazalo dns, ale stále blbne :? inak občas premažem ssl certifikáty a pod, potom to ide a potom zrazu zas nejde.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Datum na notebooku mas spravny? Zmenil si tie DNS na notebooku?
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

aha to neboli varianty, ale obe možnosti od testa som mal spraviť. Spravil som ich, ale vyzerá, že mám stále problémy. Aktuálne mi napr. sme.sk nechce ísť

//autoeditácia príspevku (06 Jan 2016, 21:40)
stále nejde, najčastejšie mi to zlyháva na stránkach s https, nemôže byť tam niekde problém? Alebo ten android nemá nejaké obmedzenia bezpečnostné pri zdieľanom internete? :?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Problémy s hotspotom pri načítavaní niektorých stránok

Príspevok od používateľa hojko »

Element, ked si mi pisal a ja netusim kde je problem, skus to este jednoduchym pingom. Pinguj router/mobil, pinguj nieco na internete a sleduj, ze kde je problem. Ked sa pripojis na ten zdielany internet, treba si pozriet IP adresu mobilu v sieti alebo sa pozri na notebooku v nastaveni wifi karty, ze aku pridelilo branu (gateway). To bude IP adresa mobilu v ramci wifi siete. Otvor si prikazovy riadok a napis ping s IP adresou a k tomu pomlcka s pismenom T, potom enter:
ping xxx.xxx.xxx.xxx -t

Do druheho okna pinguj daky server, napriklad sme.sk:
ping sme.sk -t

Sleduj ako sa to bude spravat, hlavne prepni na tie okna, ked ti nebude chciet nacitat stranku. Ze ci prechadza ping na mobil a ze ci prechadza ping na server sme.sk. Potom daj hlasenie sem do temy, ze co a ako.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ok čiže ip mobilu v sieti čiže moja gateway 192.168.43.1, je to dobre? Trackoval som, neviem či som hojko pochopil úplne tvoje pokyny. Pingol som seba potom fb a sme, toto je výsledok, moc sa z toho asi nedá vyčitať... V chrome error ERR_CONNECTION_TIMED_OUT.

Zaujímavejšie je, že dal som tracert sme.sk a som prekvapený akou cestou to ide, inak mobilný internet mám od O2 to už asi je vidno, je tam riadne veľa ciest. Nedá sa z toho niečo vydedukovať?
Prílohy
ipconfig mobil.png
ping.png
tracert sme.png
tracert sme.png (9.63 KiB) 585 zobrazení
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tracert ma nezaujima a ping si nespravil ako som ti pisal. Este raz si pozorne precitaj prikaz:
ping xxx.xxx.xxx.xxx -t
ping sme.sk -t

Prepinac -t znamena, ze to bude pingovat neobmedzene. A treba to odsledovat vtedy, ked nastane vypadok, teda nechce nacitat nejaku stranku. Treba to mat v dvoch prikazovych riadkoch sucasne, aby sa v jednom pingoval mobil a v druhom to sme.sk, tym sa vyluci, ze ci je chyba pri prenose do mobilu alebo az za mobilom.
Element
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

takže asi takto, mobil opinguje, ale sme vôbec. Ale haluz je, že niekedy mi sme ide, ale potom zas nie a tak dookola.
Prílohy
pingovanie.png
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ako sam vidis, spojenie s mobilom mas. Internet uz nejde. To znamena, ze chyba bude najskor niekde v mobile.
Napísať odpoveď