Čaute chalani, stretli ste sa s niečím takým, že keď si spravím hotspot na androide a prepojím si to na pc, tak mi nejde fb a rôzne iné stránky? Občas ide a občas nejde, nerozumiem tomu vôbec. Keď zapnem fb niekedy na compe cez signál z hotspotu tak mi vypíše error ako normálne keď nenájde stránku, ale normálne na wifine bez hotspotu ide v pohode.
Windows 7 ultimate SP1
Mobil Samsung galaxy ace 4, android 4.4.4
Treba tam skusit zmenit dns servre. Daj si ovladaci panel, vyber siete ci centrum sieti. Tam si najdi wifi kartu alebo wifi siet, mozno to je oznacene ako bezdrotova siet a dake cislo. Vo vlatnostiach wifi alebo wifi karty najdi tcp ip4 protokol a ked na to kliknes, su tam ip adresy a dns. Bude to tam nastavene na dhcp. Pri dns servroch to nastav rucne a daj tam ip 8.8.8.8 a spodny riadok 8.8.4.4, to je vsetko. Este mozes dat prikazovy riadok a napisat: ipconfig /flushdns
aha to neboli varianty, ale obe možnosti od testa som mal spraviť. Spravil som ich, ale vyzerá, že mám stále problémy. Aktuálne mi napr. sme.sk nechce ísť
//autoeditácia príspevku (06 Jan 2016, 21:40)
stále nejde, najčastejšie mi to zlyháva na stránkach s https, nemôže byť tam niekde problém? Alebo ten android nemá nejaké obmedzenia bezpečnostné pri zdieľanom internete?
Element, ked si mi pisal a ja netusim kde je problem, skus to este jednoduchym pingom. Pinguj router/mobil, pinguj nieco na internete a sleduj, ze kde je problem. Ked sa pripojis na ten zdielany internet, treba si pozriet IP adresu mobilu v sieti alebo sa pozri na notebooku v nastaveni wifi karty, ze aku pridelilo branu (gateway). To bude IP adresa mobilu v ramci wifi siete. Otvor si prikazovy riadok a napis ping s IP adresou a k tomu pomlcka s pismenom T, potom enter:
ping xxx.xxx.xxx.xxx -t
Sleduj ako sa to bude spravat, hlavne prepni na tie okna, ked ti nebude chciet nacitat stranku. Ze ci prechadza ping na mobil a ze ci prechadza ping na server sme.sk. Potom daj hlasenie sem do temy, ze co a ako.
ok čiže ip mobilu v sieti čiže moja gateway 192.168.43.1, je to dobre? Trackoval som, neviem či som hojko pochopil úplne tvoje pokyny. Pingol som seba potom fb a sme, toto je výsledok, moc sa z toho asi nedá vyčitať... V chrome error ERR_CONNECTION_TIMED_OUT.
Zaujímavejšie je, že dal som tracert sme.sk a som prekvapený akou cestou to ide, inak mobilný internet mám od O2 to už asi je vidno, je tam riadne veľa ciest. Nedá sa z toho niečo vydedukovať?
Tracert ma nezaujima a ping si nespravil ako som ti pisal. Este raz si pozorne precitaj prikaz:
ping xxx.xxx.xxx.xxx -t
ping sme.sk -t
Prepinac -t znamena, ze to bude pingovat neobmedzene. A treba to odsledovat vtedy, ked nastane vypadok, teda nechce nacitat nejaku stranku. Treba to mat v dvoch prikazovych riadkoch sucasne, aby sa v jednom pingoval mobil a v druhom to sme.sk, tym sa vyluci, ze ci je chyba pri prenose do mobilu alebo az za mobilom.