Samozrejme, ze bude stacit. Na bezne surfovanie, kancelarsku robotu a filmy postaci. Ak by sa si chcel zahrat, tak na tej doske mas moznost dobreho upgradu procesoru aj na velmi slusne kusky, dokupis tam dalsich 4GB ram a mozes tam hodit aj poriadnu grafiku, lepsiu grafiku zvladne aj zdroj.
kzS^: Preco si z hekerovej zostavy vyhodil SSD disk, ktory by sa tam zisiel??? Miesto toho si dal 8GB RAM, DVD napalovacku a drahsi zdroj, ktory ti vobec na tu zostavu netreba. Napalovacku si vies zohnat hocikde, pripadne ju kupit aj neskor, taktiez aj tu ramku vies dokupit casom. Na tvoje, citujem "bezne pouzivanie a stahovanie filmov" ti plnohodnotne postaci 4GB, dokonca by si si mozno vystacil aj s 2GB. Pri dokupeni SSD si myslim, ze sa ti to nebude chciet preinstalovat a robit nejaku migraciou. Ja by som tam to SSD nechal, cely system bude svizny. Bez SSD to bude dost pomale. V najhorsom si tam daj aspon toto 64GB SSD na system, prehliadac, Office...: https://www.alza.sk/corsair-force-ls-se ... d=18854082
Chalani taka otazka, mam Asus H170 Pro Gaming a v nej 2x4GB DDR4 Kingston. Chcem tam dokupit este pamat, otazka je co kupit? 2x4GB kit alebo jeden 8GB modul? 8GB vychadza lepsie, ale pojde to v Dual Channel, ked budu obsadene 3 sloty zo styroch?
Ja by som išiel do 2x4GB, kupoval pamäť s rovnakou frekvenciou a CL. Ale pravdepodobne k 8GB ďalších 8GB ani nepotrebuješ. Kvôli čomu chceš 16GB, lebo sú teraz nízke ceny?
Pamat by bola uplne rovnaky typ, akurat 8GB modul. Dovod je, ze idem robit v alze nakup a mam tam lepsie ceny, tak by som prihodil pamat, nech mam do buducna pokoj.
a k tej téme o RAM...tak sa pripájam, netreba kombinovať, treba sa držať čo najidentickejších ramiek...ide o to, že kedykoľvek môžeš naraziť na nekompatibilitu, nehovoriac ak niekto ešte aj taktuje, vtedy to môže okamžite padnúť práve na tých pamätiach
PhYs0c napísal:s 8GB modulom som si neni istý, so 4GB by to malo ísť čiže 3x4GB
Na to, aby si fungoval v triple channel, potrebuješ aj adekvátnu základnú dosku, ktorá ten triple channel bude podporovať. Ale pochybujem o tom, že v tejto dobe sa taká doska ešte vyrába.
Bavime sa o dual channel, nie triple channel. Jasne som vyssie napisal: "3 ramky na dual channel nepojdu. Potrebujes 2x4 + 2x4, teda najlepsie kupit to iste co tam teraz mas, 2x4GB modul."
Noobsz DJ napísal:
Na to, aby si fungoval v triple channel, potrebuješ aj adekvátnu základnú dosku, ktorá ten triple channel bude podporovať. Ale pochybujem o tom, že v tejto dobe sa taká doska ešte vyrába.
na x79 a x99 chipsetoch sa dá použiť aj triplechannel, ak osadíš tri resp. 6 modulov
bavíte sa tu o koninách, hypoteticky môžete použíť koľko stickov chcete trebárs aj s rôznymi kapacitami, frekvenciami, časovačmi a od rôznych výrobcov (kde aj samotné čipy budú samozrejme iné) a hypoteticky to fungovať bude
avšak, RAM sú strašne citlivé, niekedy je lotéria kupovať aj KIT, kde je stále šanca, že nie vždy budú spolu fungovať, aj keď by mali byť na to testované, takže preto nejeden komentár hovorí o týchto srandách, že nefungujú, no oni fungujú len spolupráca na daných doskách je nemožná - ako hovorím, môžete mať aj quad-channel layout, resp. 8 slotov a dať jednu 1GB RAM do prvého slotu, 16GB RAM do štvrtého a do 6. a 7. slotu trebárs dve 4GB ramky - a všetky na iných taktoch, časovačoch a dokonca aj rôznych prevádzkových napätiach a teoreticky ak ste štístkovia, tak Vám to bude fungovať až do konca vekov, no v realite je to taká miešanka, ktorá spôsobí nekompatibilitu na 95%
preto je zaužívané pri kúpe ďalších pamätí brať čo najpodobnejšie, resp. identické - výrobca, rada, parametre - i keď samozrejme netreba zabúdať, že aj v prípade iných modelov systém automaticky potom pracuje s tou najpomalšou, resp. prispôsobuje frekvenciu a časovače najpomalšej z nich, čo je zase jeden z krokov pre maximálnu kompatibilitu
ko hovorím, môžete mať aj quad-channel layout, resp. 8 slotov a dať jednu 1GB RAM do prvého slotu, 16GB RAM do štvrtého a do 6. a 7. slotu trebárs dve 4GB ramky - a všetky na iných taktoch, časovačoch a dokonca aj rôznych prevádzkových napätiach a teoreticky ak ste štístkovia, tak Vám to bude fungovať až do konca vekov,
blud
pre stabilitu systemu je jednoznacne potrebne mat obe/vsetky pamete identicke, tak ako aj ich nastavenie... bludy od kolegu hore necitajte.... teda ak nieste fanaticki vyznavaci BSOD kultu
kzS^ napísal:zdar mohol by mi niekto poradit len cisto bednu na bezne pouzivanie a stahovanie filmov ? max 350e diky
heker napísal:Idealne FX procesor, taky 4300 postaci za dobry peniaz, mozno aj Pentium G. K tomu by som dal na zaciatok 4GB ram, 60GB SSD na system a aspon 1TB disk na data.
Bude to strasna raketa! Pentium G3258, 4GB RAM (popripade doplat 20 eur a mas 8GB, ale asi to ani nevyuzijes), 120GB SSD od Samsungu, 1000GB WD Blue na data, ticha skrinka, dobry zdroj. Do tej dosky mozes dat neskor aj lepsi procesor.
8gb zbytocnost, 4gb ideal, 2gb postacujuce ak iba stahuje a surfuje
282e, za mensi priplatok sa da ist do napr X4 860K do fm2+ socketu (inu dosku bude treba),... kedze si hovoril iba bezne uzivanie, je to zbytocne a horeuvede ti s bohatou rezervou staci
Mistiq, mistiq, niekedy mam pocit, ze si z inej planety, z takej tej kde ziju zaostali retardovani polojedinci, presne ako si ty. Ale potom trefnes a dobre zvolis zostavu, supnes tam Fortron zdroj a vtedy posobis ako keby ta v ustave nadopovali tabletkami. Zostava dobra, ale verim, ze s tym Kingstonom si robis len p..u tak ako aj s tymi zdrojmi Fortron, ci to akoze smrtelne fakt myslis? Inak nemam pripomienky, aj ten Fortron sa da prepacit, stale lepsie ako zdroj Eurocase alebo zdroj vybraty z mlynceka na kavu v predajni Jednota na ktorom si dochodcovia melu kavu znacky Standard.