Making a Murderer [spoilers]

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Pascalwb
Addict
Addict

Making a Murderer [spoilers]

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Sledujete niekto tento dokument od Netflixu. Ak budete komentovat tak prosim pouzite spoiler tagy.

Jedna sa o dokument natoceny pocas 10 rokov o obvineni Steven Avery-ho.

Naozaj len krutim hlavou ked to pozeram a cloveku sa az nechce verit co vsetko sa deje. Normalne miestami az to vyzera ako epizoda z Fargo. Zabery z vypocuvani, sudu, telefonaty atd.

http://www.imdb.com/title/tt5189670/

Spoiler po epizodu 04
Spoiler
Arogancia tych policajtov pri vypocuvani, proste otras. To manipulovanie pri prvom pripade na plazi.

A ked zmizla ta zena tak to bolo strasne spravene. Tak ona zmizne, hned policia prehladala jeho dom, nenasli nic. Po jeho zatknuty prehladavaju dom zase a az po x dnoch najdu kluc, ktory tam len tak lezal. A preco by niekto hentak schoval auto, preco ho nespalit alebo nezosrotovat.

Ked zatkli toho 16 rocneho, to bolo tazke len pozerat. Jasne je vidiet, ze chlapec je mozno aj retardovany, alebo ma k tomu blizko. Vsetko co mu povedali prikyvol a pytali sa ho az kym im to nesedelo. Jasne je vidiet, ze ani nemal sajnu co sa deje a len to chcel mat za sebou a ist si robit ten projekt do skoly.

Tak isto v 4. casti ten hnusny pravnik s jeho debilnym usmevom. Ako moze svojho klienta nechat rozpravat bez jeho pritomnosti. A ten jeho vysetrovatel, ze ci je sorry alebo nie a ked napisal najprv co sa stalo, tak ze to je zle, ze nech napise inac, a potom ked si pytal tie obrazky. WTF?

Dalej ked ho vypocuvali, zase bez pravnika, a nesedeli im tie vypovede, tak isli, "a nebolo to nahodou takto?"
Ked sa jeho pravnik smial na tom liste, no fuj.

Ten pripad mal byt davno zmeteny zo stola, je tam reasonable doubt. Tak isto skoro ziadne dokazy. To sa na jeho posteli stala brutalna vrazda? Podrezany krk? Bola priviazana? Kde je krv? Vsak cely madrac by bol od krvy. Kde su stopy na posteli? Vsak policajti boli v jeho dome hned ked zmyzla. A kluc bez jej DNA?
Epizoda 5
Spoiler
Ja uz nemozem. Toto je naozaj ako z filmu. Absolutne zla praca od vysetrovatelov, nic nepreverili, ziadnych inych podozrivych. Cize ta zena sa pridala k hladaniu na konci, ked skoro vsetci odisli? Povedala, ze maju ist hladat na to ich vrakovisko? A zazracne nasla auto za 15 min? To ani Sherlock Holmes by tak rychlo nenasiel. A ten koniec? Naco by volal dispatch ak mu niekto uz povedal, ze to je jej SPZ. Nedava to ziadny zmysel.

Tiez ze porota bola dopredu rozhodnuta, ze je vinny. Cele zle.
EP9
Spoiler
Well that was bullshit. Obaja dozivotie. Akoze cely tento system v US s porotov je na hlavu. Ako moze o nieho zivote rozhodovat 12 idotov? Stevenov nemohol byt guilty beyond reasonable doubt a proti Brandonovi nebol absolutne ziadny dôkaz akrem toho bullshitneho rozhovoru.
Tak dopozerane. Wow. Ako serial/dokument 10/10, co niektory ludia dokazu je sila.
Spoiler
Cely ten pripad bol totalny bullshit. Teorie od DA nedavali absolutne ziadny zmysel. Brandon bol odsudeny na dozivotie bez jedineho dokazu, iba s priznanim, ktore bolo nekonzistne a tak povediac vytiahnute z neho. Policia absolutne nepozrela na inych podozrivych. Spolubivajuci, ex priatel, kto zmazal tie zaznamy z mobilu? Aj ten jej brat bol dost cudny, aj ked to bolo asi stratov sestry. tak isto ten Buddy a ten druhy co isli polovat, ich vypovede boli uplne mimo.

Absolutne to nedava zmysel, ak bola zabita v garazi alebo v dome, kde je krv? Absolutne ziadne stopy po krvy alebo cistidle. Preco by nechal auto na svojom pozemku? Zmazal z neho akekolvek otlacky a stopy DNA okrem krvi? A oprel onho haluze? Kluc najdený po 8 dnoch. Vysetrovatelia, co tam nemali co robit. Porusene pasky na dokazoch s krvou? Diela v skumavke? Oh. Aj ten sudca bol trochu zaujaty, a ako mohol stale mat toho isteho sudcu?

Steven mal aspon peniaze na pravnikov, tí boli jediný normalny ludia v tomto celom. Tak isto tí post-conviction pre Brendona. Tu je vidiet rozdiel medzi platenym pravnikom a idiotom ako Len, co este svojho klienta prinutil k priznaniu. A ten jeho vysetrovatel? Tie jeho maily? Ze treba odstranit cely rodokmen? Uz som myslel, ze ked sa rozplakal, tak sa prizna a on ze ta stuha ho rozplakala. Oh.

Cize zhrunute, neviem ci to Steven spravil alebo nie. Vysetrovanie bolo zle, bolo tam toho viac ako reasonable doubt. A ten mlady ten si myslim, ze je nevinny.
Stotoznujem sa s nazorom Dean Strang-a:
Spoiler
Could he be guilty? Sure, he could. Do I think he was proven guilty? No. Do I think there’s a real strong chance he could be innocent? Yes. But that’s just me. I wasn’t asked to decide.
Naposledy upravil/-a Gothar v 12 jan 2016, 23:08, upravené celkom 6 krát.
Dôvod: Zmeneny nazov, v citani temy pokracujte na vlastne riziko ak sa nechcete dozvediet obsah niektorych dielov.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Making a Murderer

Príspevok od používateľa awtt »

Vcera som to zacal pozerat a priatelka nakoniec pozrela vsetky casti do rana do 7 :D
Kebyze je to film tak dam 2* ze take nieco sa v skutocnom zivote nikdy nemoze stat, takze sila.
Za dokument 5*.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Chystam sa pozriet si to tento vikend. :)
z3t
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa z3t »

Jednu vec som celkom nepochopil (spoiler k celemu serialu)
Spoiler
Ako mohli Dasseyho odsudid za jeho priznanie a zaroven v pripade Averyho jeho priznanie neuznat a zrusit obvivenia voci Averymu, ktore z neho vyplynuli?
Pascalwb
Addict
Addict

Spoiler
No odsudili ho len na zaklade toho jeho "priznania". A porote to stacilo, porota si asi povedala, "vsak ked odsudili SA za to, ze to spravil, tak sa to asi stalo." Mozno keby mal lepsich pravnikov, tak by vedeli viac rozobrat to navadzanie pri vypocuvani, ale nic.

Som zvedavy, ako to pojde dalej. SA ma nove pravnicke duo KATHLEEN ZELLNER a TRICIA BUSHNELL. A jedna z tych pravnicok je nejaka top v krajine a ma 19 zbavení viny za poslednych 20 rokov.
Skoda, ze pravdu sa uz asi nikdy nedozvieme, pre zbabrane vysetrovanie.
z3t
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa z3t »

Spoiler
Praveze v pripade SA Daseyho priznanie neuznali. SA zacal s troma obvineniami, po Daseyho priznani mu pribudli dalsie 3. Neskor v procese ale tie dalsie 3 obvinenia mu zrusili. Cize v jeho pripade neboli uznane a v samostatnom Daseyho pripade boli. Takto som to aspon pochopil ja a nerozumiem ako je to mozne, ze v jednom pripade ich uznali a druhom nie.
Pascalwb
Addict
Addict

Spoiler
Nebolo to tam tak, ze Kerk/Kirz (alebo jak sa vola ten s tym tenkym hlasom) DA, stiahol Brandona ako svedka, lebo proste to nebol pre nich spolahlivy svedok a nevedeli co od neho cakat, preto aj stiahli tie 3 obvinenia, lebo pri sude SA nemali ziadne dokazy uz, ak nemali brandona. Teda nakoniec boli obaja odsudeni a obaja za iny priebeh.

Pri Brendonovom sude tam stale to jeho priznanie bolo. Napriklad aj ked to druhe vypocuvanie bez pravnika stiahly prec, tak ten telefonat s matkou tam stale zostal.
T
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Making a Murderer [spoilers]

Príspevok od používateľa Gothar »

Zmenil som nazov temy, nech tu nemusime tolko pouzivat tag spoiler :)
Asi tak ako vy, verim, ze Avery je nevinny a vobec nechapem ako to mohlo prejst cez porotu. Vdaka medializacii pochybuje coraz viac ludi, ale hlavny problem je v tom, ze novy proces nedostane pokial sa neobjavia nove dokazy. A tie sa asi neobjavia. Obhajoba bola zalozena na zdravom rozume - ak ju zabil v privese alebo v garazi, mali by tam byt zvysky krvi, ale neboli. V garazi nasli dokonca krv z jelena, cize znovu naznak, ze ak by to cistil, tak by tam krv z jelena nebola.
A celkovo kazdy dokaz proti nemu sa sice tvaril ako seriozny, ale po urcitom zamysleni to nedavalo zmysel - auto odparkovane na jeho pozemku a navyse nezosrotovane, kluc nezmyselne ponechany v byte (a iba s jeho DNA, nie jej), jedna gulka v garazi,atd.
Na tomto pripade sa zas ukazala slabina americkeho sudneho systemu a tym je porota. Vo vacsine pripadov to urcite funguje, ale stava sa, ze sa nechaju zmanipulovat pravnikmi a emociami tak ako aj v pripade O.J. Simpsona.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ej tak toto sa mi 'pacilo". Fakt kvalitne spracovane a umna taktiez 10/10. Istotne budem sledovat dalej priebeh tohto pripadu, bo taketo nieco sa fakt len neveriacky krutenim hlavou moze stat. Drzim chlopom palce aby im to vyslo a po odvysielani sa aspon nieco zmeni.
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

Fuu, tak dnes som to dopozeral, veru pekne vo mne vrela krv pri kazdej jednej casti. Spracovanie TOP.
Odporucam sledovat subreddit /r/makingamurderer, je to tam celkom rozbehnute a vyskytuju sa tam zaujimave uvahy a informacie k pripadu.
Jedna naozaj dobra teoria o tom, co sa mohlo naozaj stat, s ktorou sa celkom stotoznujem https://www.reddit.com/r/MakingaMurdere ... en_so_far/
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ono by bolo zaujimave vidiet aj ostatne uryvky zo sudu atd. Kedze je to samozrejme postrihane tak, ze tam chybaju veci, ktore istotne boli na sude prediskutovane a mohli byt tiez zaujimave. Ako ta krv v zadu auta atd.
Pascalwb
Addict
Addict

No niektori ludia sa aj skladaju na transcripty zo sudu. Som zvedavý, ci sa najde nejaky novy dokaz alebo nie.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

preco nepouzili detektor lži ?
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

pozrel som si prvu seriu pred 3 tyzdnami a dlho som si musel zbierat sanku zo zeme, nechapacka. hned po tom ako som dopozeral som zistil, ze za chvilu bude druha seria a dnes som ju dopozeral. viem, ze volanie penazi je velmi silne, ale mali pockat s 2. seriou kym budu mat dost materialov. roztahane, nudne, opakovanie toho, co sme uz videli v prvej serii... a az na niekolko zisteni pri testoch... a jedneho svedka v 9. epizode, zo svedectva ktoreho sa mi zdvihol zaludok a tlak... je 10 epizod vyplnenych uplne nepodstatnou a nezaujimavou vatou. 2 minuty pozerat na to, ako Steveova mama vystupuje z auta... zbytocne, dojenie temy a nestastia jednej rodiny.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tiez ma celkom nudili sceny s rodinou, ale nastastie sa to dalo preskocit. Viac mi vadilo postupne davkovanie informacii od noveho vysetrovacieho timu. Neanalyzoval som presne casove suvislosti, ale pamatam si, ze ked nova pravnicka podavala prvy navrh na sud, tak sa spominali jej tweety o novych dokazoch. Tie vobec neboli vysvetlene naraz, ale vzdy stylom - jeden zavazny novy dokaz na epizodu. Zmenilo sa to az v poslednych dvoch dieloch, ktore uz mali charakter prvej serie a teda "online" sledovanie prace pravnikov.
Brendan mi je stale viacmenej lahostajny, skor nechapem ten ich sudny system ked sa odvolavaju na jeho svedectvo, ktore uz odvolal alebo zmenil.
Steven je na tom horsie, fakt mam silny pocit ze je v tom vsetkom uplne nevinne a ked sa naozaj preukaze jeho nevina, tak to bude velka bomba. Hlavne kvoli tomu, ze uz si predtym odsedel 18 rokov za to co nespachal. Skoda, ze si uz velmi neuzije to co vysudi od statu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

dopozeral som dnes 1. seriu, drsnota velika
zajtra zacnem s druhou
Spoiler
medzitym som cosi pozrel na wiki, su tam spomenute nejake dokazy, ktore neboli v dokumente, ale nie su k nim ziadne detaily, takze to len nahlodava, ale stale si myslim, ze su nevinni
hlavne Brandon, ako mozu odsudit chalaniska bez jedineho dokazu? tiez v tom vidim slabinu americkeho sudneho systemu

cele zle...
Napísať odpoveď