PZP

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
m4jor
Medium Star
Medium Star

Re: PZP

Príspevok od používateľa m4jor »

Nečítal som to úplne podrobne, už sa mi na to nechce sústrediť, ale jednoducho starú poistku nechaj prepadnúť, neplať ju, pošli im tam storno PZP k výročnému dňu keď chceš.... Od tohto dňa si uzavri nové, výhodnejšie PZP.

Ide totiž o to, že kedysi bolo tak, že ak Ti prepadla poistka z dôvodu neplatenia, tak novú PZ si musel uzavrieť v tej istej poisťovni. Bol na to zákon, resp. paragraf ktorý od 1.4.2015 už neplatí. A samozrejme skoro nikto o tom nevie, resp. nikto z poisťovne Ti to nepovie - nie je to v ich záujme. V tom čase som ešte robil v poisťovni, tak to mám z prvej ruky.
Iba si prever či v tom zasa od apríla nebola nejaká zmena, na slovensku jeden nikdy nevie....

Alebo keď sa Ti s tým nechce až tak naťahovať, aspoň si pýtaj v súčasnej poisťovni novú zmluvu. Možno Ti výjde nižšia poistka, to treba prepočítať individuálne. A stará sa bude dať zrušiť z dôvodu prepracovania a prevodu PZ na novú PZ. Aspoň tak sa to dalo urobiť u nás.
icefiresr
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa icefiresr »

Mne Uniqua neposlala Zelenu a Bielu kartu... 19teho mi koncilo poistenie, samozrejme 19 rano o 3 som musel ist na aute do zahranicia. Hrozne ma vytocili. Zevraj to posielaju nedoporucene normalnym listom od 15.12.2015. No proste uplne super su. Samozrejme do dnesneho dna to neprislo ani.

A co sa tyka PZP, tak mi zvysili sami od seba o cca 3 Euro. Pritom mam bezskodovy priebeh uz 10 rokov... Ked som ziadal osobne o zlavu, tak samozrejme nic. Buduci rok menim, uz je na case po tolkych pruseroch.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Kto si uz len da Uniqu na PZP? Asi len blaaazon.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Pridám sa do témy a napíšem v krátkosti svoje skúsenosti s poisťovňami AXA, Groupama a Generali.

PZP od AXA som mal v čase od 4/2009 do 5/2010. Poistené som mal auto s objemom do 1,6l a výkonom 82kW. Pôvodná cena bola cca 145€/rok. Zrazu mi krátko pred výročím prišiel papier s novou cenou, ktorá bola už cez 195€/rok. Samozrejme som volal do poisťovne a žiadal od nich vysvetlenie, čo to má znamenať. Odpoveď bola taká, že to je ich cena pre mňa, a že s tým už nič nespravím, keďže nestihnem dať výpoveď v zákonom stanovenej dobe. Auto som ešte ten týždeň prepísal na matku a uzatvoril PZP v poisťovni Groupama za 120€/rok.

Keď som dané auto predával, bolo ešte stále poistené v Groupama. Po predaní a odhlásení auta na nového majiteľa som všetky potrebné doklady zaslal na poisťovňu. Keď mi po mesiaci neprišlo žiadne vyrozumenie, volal som na ich infolinku. Tak som sa dozvedel, že žiadne doklady odo mňa neevidujú. Tak som to poslal znova a o dva týždne sa zasa ozval na infolinku. A vtedy sa začal kolotoč vyhováraní sa, prečo ešte stále nebolo PZP zrušené. Po takmer 3 mesiacoch som stratil trpezlivosť, a podal som podnet na NBS. O cca týždeň mi prišiel papier so šekom na preplatok PZP a s ospravedlnením sa za spôsobené problémy. Ale aby som nebol zasa len negatívny, tak auto malo PZP uzatvorené v dobe od 5/2010 do 8/2012 a za celú dobu nebol problém či už s cenou za PZP, alebo zaslaním bielej a zelenej karty.

Na moje ďalšie auto som uzatvoril PZP v poisťovni Generali. Chlapík, ktorý PZP uzatváral bol maximálne ústretoví a snažil sa mi dať všetky možné zľavy. Vtedy mi vedel spraviť cenu cca 145€/rok pre auto s objemom do 2,0l a výkonom 85kW. Auto malo uzatvorené PZP v dobe od 8/2012 do 11/2015. Za celú dobu nebol absolútne žiadny problém. Cenu mi nemenili, karty posielali takmer 3 mesiace pred výročím PZP. Keď som aj toto auto dával preč, tak po cca 2 týždňoch po spísaní žiadosti o zrušenie PZP mi boli zaslané papiere o ukončení PZP a vrátený preplatok.

Terajšie auto mám od 11/2015 poistené v Komunálnej Poisťovni, no nejako ju zhodnotiť nedokážem. Na to, že mám teraz auto s objemom do 2,2l a výkonom 136kW, platím za PZP 135€/rok.

Krátke zhrnutie:

- AXA: banda arogantných ľudí, ktorí si robia z klientov dobrý deň. Táto spoločnosť u mňa totálne skončila.
- Groupama: zamestnanci sa snažili byť ku klientom zhovievavý a milý, no to nestačí. Keď má raz niekto interný systém kompletne pokakaný, nemôže byť schopný kvalitne poskytovať svoje služby.
- Generali: zatiaľ jediná poisťovňa, ktorá mi nerobila žiadne zbytočné problémy. Vyrozumenie o cene a bielu a zelenú kartu posielali vždy takmer 3 mesiace pred výročím. Pri ukončení PZP som mal do 2 týždňov šek s preplatok ako aj ďakovný dopis za prejavenú dôveru k ich poisťovni.
icefiresr
Addict
Addict

test napísal:Kto si uz len da Uniqu na PZP? Asi len blaaazon.
A to uz preco? Myslim, ze sme na diskusnom fore a ked napises nieco taketo, tak by si k tomu aj nieco mal napisat. Na reddit-e by si za taketo prispevky bol uz davno shadowbanned alebo hidden.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

icefiresr - V poriadku. Kamarat mal Uniqu a poistene auto, PZP aj havarijna poistka. Auto uznane na totalku, ohodnotene na 22 tisic eur. Vyplatili mu 7 tisic a pre nich to bolo vybavene. Co z toho, ze auto bolo nepojazdne, nepouzitelne. 7 tisic bola pre nich adekvatna suma za totalnu skodu. Sused mal tiez Uniqu, neskor Generali. Ospevoval ako sa milo ku nemu chovali, najskor mu v prvej dvihli pri bezskodovom priebehu poistku o asi 30 percent, tak presiel do druhej. Tam dopadol rovnako. Este v tom case riesil poskodenie celneho skla, teda od jeho auta niekomu odletel kamen. Skodu si priznal, bolo to niekde kde bolo strasne vela kamienkov. Poistovna tu skodu zamietla a poskodeny tu skodu chcel od neho na preplatenie. Nakoniec sa nejak dohodli. Celkovo je Uniqa a Allianz najdrahsia medzi poistovnami na Slovensku, ale Allianz aspon nerobi problemy pri plneni skody z PZP a hlavne nema taku amortizaciu, ze poskodeny ta moze tahat este po sudoch a vymahat to co poistovna stiahla a nepreplatila. Okrem toho na internete mas dost negativnych diskusii a bol aj medializovany pripad tejto poistovne. To su take dve osobne skusenosti, ktore mali moji kamarati. Ked pohladas na internete, tak najdes nejedem pripad ako odmietli vyplatit skodu, ako to natahovali a tak podobne. Ale to nebude len v pripade Uniqa, ale aj v pripade inych poistovni ako je napriklad Allianz, Koop ci KP.
icefiresr
Addict
Addict

Stale nevidim, preco je Uniqua najhorsia. V rodine sme mali totalku auta za 3,5k trhovej hodnoty (najlacnejsie na internete) a poistovna tiez vyplatila iba 800 Euro. V tom pripade sa treba sudit. Nielen oni to robia, toto bolo napriklad v Kooperative. Vsetky poistovne su svi**, na tom sa hadam zhodneme. Vyplyva to uz z principu ich podnikania (aspon teda na Slovensku).
LukineskoNR
Expert
Expert

Príspevok od používateľa LukineskoNR »

Neviem ako dalšie ale v Komunálnej mi napríklad vôbec neprihliadajú na vek a Uniqa prihliada kedže nemám 26 rokov musím o 50€ viac platiť je to podla mňa diskriminácia veku v čom je lepší človek ktorý ma 27 rokov a rok vodičák ako ja čo mám 23 a 5 rokov vodičak a najazdených 100 000 km bez havárie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

A v com je lepsi vodic, ktory ma 20 rokov vodicak, ma ho v sufliku a odjazdil po autoskole 3 hodiny za volantom?
LukineskoNR
Expert
Expert

Príspevok od používateľa LukineskoNR »

Však dobre ale tak aký má význam to že mám 26 a nemám 26.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Lebo patríš do rizikovej skupiny. Niektoré poisťovne to majú do 24 rokov, iné až do 29 rokov. To je ten dôvod, s ktorým nič nespravíš.

Tu máš článok porovnania PZP z novembra 2014 na rok 2015. Ak v tom náhodou budú tento rok zmeny, tak len zanedbateľné.
heker
Redeemer
Redeemer

Mna sa nepytaj, to sa treba v poistovni opytat. Ide o to, ze mladi vodici a stari dochodcovia su rizikova skupina - mladi su piblazneni, neskuseni, chcu sa pretekat a dochodcovia zase zdravotne problemy v podobe pomalych reakcii, slabeho zraku a ine.
TomTom29
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa TomTom29 »

Teraz sa nejak menili pravidlá, myslím, že v apríli. čítal som o tom celkom dobrý článok https://www.poistenie.sk/zmeny-v-pzp-20 ... rodila-mys Mali by viac zohľadňovať vek, škodovosť a pod. v rámci systému bonus malus. Ale no neviem, či sa to aj v praxi nejak ukázalo. Asi naozaj platí, len si vybrať dobrú a relatívne lacnú poistku.
Anna333
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Anna333 »

Čaute, ja osobne vždy vyberám poistku cez online porovnávače a to aj na pzp aj kasko. Je to fakt jednoduché a zatiaľ vždy aj lacnejšie, ako priamo v danej poisťovni.
Ja som potrebovala meniť aj poisťovňu a majú tam rovno na vytlačenie aj výpovede jednotlivým poisťovniam a postup ako na to.

Snáď bude auto slúžiť a nebude treba použiť poistku haha :D
heker
Redeemer
Redeemer

To urcite. V zivote online porovnavace a vyhladavace nevysli lacnejsie ako osobna navsteva znameho v poistovni, ci som riesil Kooperativu alebo Komunalnu.

Predpokladam, ze si tu dosla len reklamu spravit.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Zdravim,
Idem si hadzat svoje prve PZP na auto. Aku strategiu volite vy? Idete na pobocku danej firmy a snazite sa tam vyjednat co najvacsie zlavy? Alebo to riesite internetovo?
Pripadne odporucanie na firmu tiez bodne.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Pozri si najprv tie PZP kalkulačky. Potom si popozeraj nejaké recenzie na poisťovne, ktoré budeš mať vo výbere. Ja som teraz prešiel do Allianz (treba si dať vypočítať cenu PZP na ich stránke, nie sú v tých kadejakých kalkulačkách). Kooperative a Komunálnej Poisťovni (KP) by som sa vyhol. V KP som bol dávať 3 týždne dozadu výpoveď. Neskutočné, aké bludy mi osoba na pobočke rozprávala. Plus KP robí problémy pri poistnom tvrdení. Asi týždeň bol jeden prípad aj v TV (môžem nájsť danú reláciu), kde odmietli plniť poistné plnenie. Plus mám informácie od jedného poškodeného z radov klubu AR, ktorému vypočítali nízke poistné plnenie za totálku.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pri PZP je to absolutne jedno, kedze z PZP sa hardi skoda, ktoru sposobis ty. Mal som Kooperativu, teraz mam Komunalnu, aj PZP a aj havarijnu. Nevidim v tom nejaky problem, PZP su ceny velmi podobne, takze to si daj kde chces. A ak havarijne, tak si treba pozriet podmienky. Co mohli odmietnut plnit o com pise Noobsz neviem, predpokladam, ze celne sklo.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Z tohoto pohľadu áno, PZP plní škodu pre toho druhého, čiže je vhodné brať to najlacnejšie.

Avšak poisťovne v rámci PZP ponúkajú rôzne asistenčné služby od odťahu cez riešenie defektu a prázdnej nádrže - takže treba si prezrieť podmienky a vybrať aj podľa toho.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ber najlacnejsiu v pripade pzp ti moze byt plnenie ukradnute..ja mam union s pripoistenim kolies a stret so zverou za 140e rocne...

@hojko - rozdiely pzp vedia byt aj v stovkach eur
Napísať odpoveď