Behanie
-
Digital
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Behanie
myslím, že všetci sa tu zhodnú natom, že najprv ti koleno musí zhodnotiť doktor a nie užívatelia fóra
Tak mozes zmenit obuv (prip. skusit behat barefoot), teren, styl behania (pri behani by si nemal dopadat na paty, ale na cele chodidlo), dlzku trasy, intenzitu treningov (prip. uplne prestat behat na urcitu dobu) + nahradit to inymi sportmi. Alebo ist k doktorovi.Mirrorion napísal:Mám nejak problémy s kolennými kĺbami pri behaní, minulý rok som v pohode dával 10-13km na jeden beh bez väčších problémov, teraz idem po 5km skapať od bolesti kolienBolí ma to tak nejak divne zo zadnej časti. Občas mám taký blbý pocit akoby sa mi malo koleno otočiť naopak (viem že to nie je možné, proste nejak necítim stabilitu v kolenách)... Nejaká rada, skúsenosti, odporúčanie? Vopred ďakujem!
-
jason007x
Light Professional
Je tu niekto z Petržalky, kto chodí behávať okolo Chorvátskeho Ramena?
No, nie som si istý, ale niečo podobné mal brat. Teraz je po operácii a cvičí tu nohu. Radšej choď za doktorom nech ti ju prešetríMirrorion napísal:Mám nejak problémy s kolennými kĺbami pri behaní, minulý rok som v pohode dával 10-13km na jeden beh bez väčších problémov, teraz idem po 5km skapať od bolesti kolienBolí ma to tak nejak divne zo zadnej časti. Občas mám taký blbý pocit akoby sa mi malo koleno otočiť naopak (viem že to nie je možné, proste nejak necítim stabilitu v kolenách)... Nejaká rada, skúsenosti, odporúčanie? Vopred ďakujem!
-
Sparko
Čus, neviete mi poradiť aká je momentálne najlepšia bota na beh? - asfalt, neutral došlap
Respektíve ktorá značka ma podľa vás najlepšie technológie a tak...
Ja pozerám po ON Cloudsurfer...čo na to hovoríte ?
Respektíve ktorá značka ma podľa vás najlepšie technológie a tak...
Ja pozerám po ON Cloudsurfer...čo na to hovoríte ?
-
hojko
Site Admin
Sparko: Urcite najdes aj nejaky ten Adidas Boost, nieco od Asicsu, Mizuna ci Salomonu, ktore ponukaju nieco podobne. Hento cudo na podrazke ponuka trebars aj Adidas u modelov Springblade: http://bit.ly/1FA9iW6
@Sparko,
tento rok som si kupil uz 4-vo bezeckych topanok, lebo som proste hladal to spravne pre mna. Moja skusenost je taka, ze je lepsie kupovat minimalisticke(jsie) topanky, a nevymyslat. Ak by som mal odporucit niekomu bezecke topanky na road, tak by som odporucil toto: http://runrepeat.com/mizuno-wave-hitogami
tento rok som si kupil uz 4-vo bezeckych topanok, lebo som proste hladal to spravne pre mna. Moja skusenost je taka, ze je lepsie kupovat minimalisticke(jsie) topanky, a nevymyslat. Ak by som mal odporucit niekomu bezecke topanky na road, tak by som odporucil toto: http://runrepeat.com/mizuno-wave-hitogami
Rozmyslam o nohaviciach na behani. Videl som, ze sportove obchody ponukaju rozne taketo oblecenie. Bezne som behaval len v sustiakoch, teplakoch alebo niecom podobnom. Ale v chladnejsim pocasi je to take dvojake - zima, prefuknutie, unik tepla. Zakladne modely stoja okolo 15 eur, trebars obycajne Lotto v Sportisime alias leginy. Nike, Salming, Asics, Mizuno alebo Under Armour, tam uz idu ceny 30-80 eur.
Vie niekto poradit co kupit, na co sa zamerat a comu sa vyhnut? Ide mi o take jesenne a jarne behanie, teda teploty tak 7-15 stupnoov celsia. V chladnejsom pocasi behat urcite nepojdem.
Vie niekto poradit co kupit, na co sa zamerat a comu sa vyhnut? Ide mi o take jesenne a jarne behanie, teda teploty tak 7-15 stupnoov celsia. V chladnejsom pocasi behat urcite nepojdem.
-
t0m4s3
Admin
Na strih, nic ine by som pri teplote 7+ stupnov neriesil. Mozno tak reflexne prvky, ale to maju aj obycajne Crivity z Lidlu
ja mam nike zo sportsdirectu za 40 e, som spokojny. ja by som riesil len to, aby to vyzeralo kvalitne a dobre mi to sadlo / bolo pohodlne pri behani; inak nic. potesilo ma, ze to ma vrecko na kluce, vyuzivam.
Crivit mal problemy so strihom v oblasti zadku a pudla, ak sa nemylim. Teda tie co mali pred rokom v Lidli alebo kedy to bolo. Kedze v Lidli nie su kabinky na skusanie a medzi zeleninou a masom sa mi to skusat nechce, tak to radsej necham tak. Sice Lidl tie gate vezme do 30 dni spat a vrati peniaze, ale to si radsej kupim nieco v Sportisime, A3 sporte alebo Exisporte za podobne peniaze (Lotto, Russel a podobne znacky). Cize na tuto moju teplotu normalne tenke, ziadne zateplenie, bude to v pohode stacit? Vrecko mi netreba, nosim taku sportovu bundu a mam tam dve vrecka na hrudi, kde v pohode dam mobil, kluce, dokonca aj hamburger by sa mi tam zmestil.
//autoeditácia príspevku (02 Okt 2015, 15:06)
Tak som bol v obchodoch skusat. Mali Nike, Asics a Under Armour. Najskor som skusal Nike, tam bol strih hrozny, clenky a lytka boli prilis uzke, zadok bol tiez zvlastne usity. Under Amour sa mi tiez nezdalo, aj ked kvalita bola lepsia. Nakoniec som mal 2 kusy Asics, jedny boli podsite, zateplene, ale to mi prislo skor az do takeho mrazu, ale tiez boli prilis uzke a pritom islo o velkost L. Posledne Asics co som skusil, tak boli velni prijemne, vyborny strih na zadku a pudle, clenky dost siroke, snurka na pase, kriklava farba na zadku a bokoch, reflexne prvy. Tak som ich vzal. Ceny boli viacmenej vsade okolo 40 az 60 eur, tieto Asics boli za 50. Vedel by som si predstavit aj tie podsite do chladnejsie pocasie, ale v tom by sa clovek asi dost spotil a hlavne bol problem ten strih, pritom cena bola 40 ci 45 eur. V pondelok pojdem zabehat, tak uvidim ako sa v tom bude behat.
Zaroven som videl v obchode aj mikiny na behanie, zrovna Asics mal kriklavozelene mikiny, tenky flis, vo vnutri membrana, vyssi krk, predlzeny chrbat na zadku, len ta cena 50 eur. Nike malo nieco podobne, v oranzovej farbe a cene 65 eur. Zatial ale ostavam verny mojmu termo tricku, na tom priedusne termo tricko so sietkou na vetranie v oblasti chrbta a pazuch, na to tenka sportova bunda.
//autoeditácia príspevku (02 Okt 2015, 15:06)
Tak som bol v obchodoch skusat. Mali Nike, Asics a Under Armour. Najskor som skusal Nike, tam bol strih hrozny, clenky a lytka boli prilis uzke, zadok bol tiez zvlastne usity. Under Amour sa mi tiez nezdalo, aj ked kvalita bola lepsia. Nakoniec som mal 2 kusy Asics, jedny boli podsite, zateplene, ale to mi prislo skor az do takeho mrazu, ale tiez boli prilis uzke a pritom islo o velkost L. Posledne Asics co som skusil, tak boli velni prijemne, vyborny strih na zadku a pudle, clenky dost siroke, snurka na pase, kriklava farba na zadku a bokoch, reflexne prvy. Tak som ich vzal. Ceny boli viacmenej vsade okolo 40 az 60 eur, tieto Asics boli za 50. Vedel by som si predstavit aj tie podsite do chladnejsie pocasie, ale v tom by sa clovek asi dost spotil a hlavne bol problem ten strih, pritom cena bola 40 ci 45 eur. V pondelok pojdem zabehat, tak uvidim ako sa v tom bude behat.
Zaroven som videl v obchode aj mikiny na behanie, zrovna Asics mal kriklavozelene mikiny, tenky flis, vo vnutri membrana, vyssi krk, predlzeny chrbat na zadku, len ta cena 50 eur. Nike malo nieco podobne, v oranzovej farbe a cene 65 eur. Zatial ale ostavam verny mojmu termo tricku, na tom priedusne termo tricko so sietkou na vetranie v oblasti chrbta a pazuch, na to tenka sportova bunda.
-
AllGoneDead
Medium Star
Teraz je v lidli akcia na bezecku vybavu, bol to niekto pozriet?
Kolko z vas behava barefoot..? Ake nosite topanky..? Silno som rozmyslal nad inov-8, ale v predchadzajucom prispevku bolo, ze sa po 600km rozsypali... Vivobarefoot vyzera tiez fajn, ale neviem sa rozhodnut... teraz zatial len trenujem nohy, slapem svihadlo ako diabol, a potom si chcem kupit topanky a chodit do prace a z prace behom (cca 5-6km..) lenze nevyhnem sa asfaltke, mate nejake doporucenia - rady? diky..
-
hojko
Site Admin
cinges: Co som cital ku svihadlu, tak je to hlavne na clenky a spevnenie clenkov, ale zvykne z toho zo zaciatku boliet aj zadok a kto vie dobre skakat, tak si z toho moze spravit intervalovy trening. Aj ked pochybujem, ze z toho dokazem dostat az 92 percent maximalnej tepovej frekvencie. Ale tak mozne je vsetko.
Ja behavam v poslednom case vo Vivobarefoot EVO PURE M Black/ Red. Ked zacnes behat barefoot tak budes citit hlavne lytka. Tiez som v tom na jesen behaval 12 km denne, ale opuchla mi potom pata (podla mna to suvisi s barefootom), takze odporucam zacinat pomaly. Chodit sa v tom podla mna neda, len behat. Ked som to kupil, tak sa mi zdali byt dost odveci .. ale zvykol som si na ne, a beha sa mi v nich v pohode teraz. V porovnani s ostatnymi topankami su strasne siroke na prednej casti, zrejme je to tak ale naschval robene. Ja by som im dal 7/10.
Ja som mal Inov-8 Trailroc 255, po cca 1000km sa zacala rozlepovat spicka tlak som ich reklamoval, uznali. Bol som s nimi spokojny tak som chcel to iste alebo nieco podobne, tak som siahol po minimalistickejsej verzii Trailroc 245. V nich behavam od konca septembra tak 100-150km mesacne a zatial ziadny problem.
ahojte, som len taký laický bežec, tak 3x do týždňa po práci si skočím zabehať a zainvestoval som do takýchto Asics Gel Noosa Tri 10 http://sk.takemore.net/asics-gel_noosa_ ... 791-138961 ... úplne ma dostala tá gélová vložka vo vnútri topánky, šetrí mi to kolená, keďže zväčša behávam po asfalte .... aké máte skúsenosti s týmto gelóvym systémom? ja ich mám zatiaľ len cca 4 mesiace, ale citím rozdiel pri našľapovaní 
zdravím,potrebujem poradiť ohľadom kúpy nejakých bežeckých topánok do haly,na halový povrch,skrátka potrebujem halovky v ktorých sa bude čo najmenej šmýkať vo vnútri.vďaka za tipy vopred.
-
mirak2
Hardcore addict
dost zalezi, ci to chces na volejbal, squash, badminton, futbal, hadzanu, basketbal alebo florbal... na florbal odporucam asics gel blast alebo gel domain, teda urcite nie halovky urcene na volejbal