Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Voľby 2016

Príspevok od používateľa butthead »

neviem ci to sem uz niekto daval - dalsi internetovy prieskum http://www.parlamentne-volby-2016.sk/ ,
myslim si ze jeden z tych serioznejsich, mozno by bolo fajn keby autor uviedol z akeho zdroja prichadzaju ucastnici ankety.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tvoja druha veta je nelogicka a nezmyselna a vysledky su uplne mimo
butthead
Darca
Darca

v com nelogicka ? ked hovorim o internetovych prieskumoch, s porovnanim s tymi co su v bulvarnych weboch... A aktualizuje sa kazdy tyzden cca ~500-1000 ucastnikov, cize to nie je ako na topkach, ze sa zavesi anketa a v jeden den, obrazne povedane, zahlasuje 100k ludi.

Tie tzv. oficialne prieskumy s rovnakou vzorkou ~1000 ludi nekomentujem.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

ale ono nejde o to, koľko ľudí.. a vzorka určite 'rovnaká' nie je, už sa to tu riešilo, takisto v topicu o kotlebovcoch, ktorí vyhrávajú tú tvoju "serióznejšiu" anketu s 21% náskokom za SaSankou; nasleduje nejaká "Priama demokracia", o ktorej som zatiaľ ani nepočul. hlas sa tam dá síce potvrdiť mailom, ale očividne sa nemusí, čiže 100k identít zrejme môže bez problémov hlasovať aj tam ako chce, a ani tá mail verifikácia by v tomto ohľade nemala byť až taký neprekonateľný problém. niežeby som bezvýhradne veril ofi prieskumom, ale hinto dôveryhodnejšie teda nie je..
M2xznRI.png
beardie
Redeemer
Redeemer

pises, ze je jeden zo serioznejsich a potom zadres, ze by si rad vedel, odkial maju data
ved to je uplna sprostost

skusal som tam dat par hlasov a zobralo to vsetko, stacilo dat mail typu [email protected]
absolutne nereprezentativne vysledky
butthead napísal:Tie tzv. oficialne prieskumy s rovnakou vzorkou ~1000 ludi nekomentujem.
to je dobre
butthead
Darca
Darca

beardie napísal:
Neviem ci citas dobre.
V prípade, že ste hlasovali vložením vymyslenej e-mailovej adresy a vráti sa nám "Undelivered Mail Returned to Sender" Váš hlas bude pred aktualizáciou odstránený.
Jedine, ze by boli servery, ktore spatnu spravu neposlu ?
beardie
Redeemer
Redeemer

to som si veru nevsimol
kazdopadne, nechat si to poslat na nejake freemaily alebo vlastnu domenu nebude zlozite
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

na akekolvek internetove prieskumy nema ziadny zmysel vobec diskutovat, staci si pozriet kolko ludi na slovensku ani nevie co to ten internet je poriadne a hned je jasne ze takyto prieskum nema ziadnu hodnotu.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

Pascalwb napísal:Kedy maju zacat tie debaty?
aké myslíš? odporúčam sledovať www.fb.com/demagog.sk, tu je trebárz analýza relácie na TA3, kde boli predsedovia 6-tich partají, ale "debatovali" len sami v karanténe s moderátorom.. http://demagog.sk/diskusie/562/predsedo ... ezpecnosti
butthead
Darca
Darca

absolutne nic nekoresponduje s realitou, skusme tak hypoteticky, keby kazde prieskumy a ankety boli rovnakou mierou medializovane, bolo by to inom ?

Niektore prieskumy su medializovane masovo, vidi ich kazdy, diskutuje sa o nich vsade, tak jasne ze tie vysledky volieb budu blizko tymto k ofi prieskumom. Ked "nacek" vidi, ze kotleba nema sancu, podla prieskumu radsej odvoli SNS alebo Kollara. Cize tu efekt vnimam ako opacny, o opaku nikoho nepresviedcam, 5-10% ludi na SVK vyhovuje toto status quo.
beardie napísal:to som si veru nevsimol
kazdopadne, nechat si to poslat na nejake freemaily alebo vlastnu domenu nebude zlozite
Neodporujem ti samozrejme je to mozne, ci uz si niekto taku namahu da, ale jasne, najde sa mnoho psychopatov. V dnesnej dobe moralneho upadku sotva niecomu verit na 100%.
beardie
Redeemer
Redeemer

vysledky medianu a focusu zodpovedaju realite, mvk sa blizi ale nadsadzuje proficovskym stranam
vsetky tri maju (aspon tvrdia, ze maju) reprezentativnu vzorku

akekolvek webove priekumy odrazaju len nazory navstevnikov danych webov, viz prieskum tu na hojku
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mam pocit ze sa tie prieskumy zbytocne moc riesia... kto sa realne riadi preskumami? volic smeru urcite nie, ten bude volit smer nech sa deje co sa deje.

rozumny clovek sa tiez nenecha presvedcit prieskumom, pokial planuje volit jednu stranu ale prieskumy ukazuju ze neprejde cez 5%, tak nie je logickejsie tu stranu prave volit aby tych 5% spravila?
pokial sa ale rozhodne len na zaklade prieskumu zvolit inu stranu, tak asi nebol nejak extra presvedceny ani o tej prvej, nie?

samozrejme tu mozme diskutovat a diskutovat a nakoniec nic nevydiskutujeme, pretoze niekto realne nevie aky vpliv maju prieskumy na volenie. ten kto si stoji za svojou stranou bude volit tu, no a ten co nakoniec nazor zmeni, tak tiez nepojde na opacnu stranu spektra ale bude volit stranu najpodobnejsiu tej co chcel povodne...
butthead
Darca
Darca

Podla mna sa nimi riadi vela ludi, inak by tolko neboli medializovane a vysielaci cas nie je najlacnejsia zalezitost.

Tak najprv zadefinuj co myslis pod pojmom rozumny clovek, to z mojho pohladu mi pride ako oxymoron. Predsa ak je rozhodnuty odvolit si stranu, ktora podla ofi prieskumom vykazuje pod 5%, co ani nemusi vediet, tak nazor asi nezmeni.

Predpokladam, ze ti ludia v reprezentativnej vzorke, vacsina z nich mainstream sleduje a su zvedavi ako zahlasovali ostatni spolureprezentujuci.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Ehm, ten web parlamentne volby 2016 akceptuje 10minute e-mail. Viac hádam ani netreba dodať, stačí jednoduchý skript a bot môže hlasovať do bludu čo sa mu len zachce. Toľko k validite. A Magián ako víťaz? Bahahahaha.

Prieskumy nedávajú výsledky, prieskumy sú na to, aby výsledky manipulovali, hlavne v slovenskej džamahírii.

Na záver dobrá správa pre mňa - po 1 mesiaci a 4 dňoch sa mi konečne ozvali z mestského úradu, že moju žiadosť o voľby zo zahraničia prijali. Hurá hurá.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mňa fascinuje to, ako tu budú ľudia, čo tomu vôbec nerozumejú, na x stranách dišputovať na tému relevantnosť a hodnovernosť internetových prieskumov.
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

no, ja sa v tom nevyznám tiež, takže sa zapojim do diskusie aj ja. Pre mňa je jediným meradlom dôveryhodnosti prieskumných agentúr porovnanie posledného prieskumu pred voľbami z výsledkami nasledujúcich volieb. Ale nejaký prieskum je určite to posledné, čím by som sa vo volbách riadil. Aj keď priemerný volič to má určite inak.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Výskum myslenia u prvovoličov na UK BA.

Dokonca mám, že je tam aj prebraná moja myšlienka, lebo som sa ho čiastočne zúčastnil.

http://static1.squarespace.com/static/5 ... sme.sk.pdf
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Na prieskume sa zúčastnilo okolo 35 ľudí
To ako vazne? Len tolko?
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

Aspoň vidno, akú tu máme úroveň našich pánov Politikov: http://www.cas.sk/clanok/342222/byvaleh ... aign=cross
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Uroven si treba aj pozriet u tych niekolko % volicov co chce volit SNS...

Celkovo nechapem znovuzrodeniu SNS. Zapocul som ze su pozyvani do TA3 pomaly tak isto ako Fico, ale kedze tu tv nesledujem tak to neviem naisto. Co citam ostatne slovenske media (SME, HN, dennik N, tyzden), tak tam ich skoro ani nevidno... Co je za tym?
Napísať odpoveď