Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
trivjednom
Light Expert
Light Expert

Re: Potrebujete poradit s kupou notebooku? Napiste sem

Príspevok od používateľa trivjednom »

heker napísal:Nechcem sa tu hojkovi miesat do vyberu, ale odpoviem k teme. Lukas, toto Lenovo ma FullHD a vyssiu rady grafiky. Na tak malom displeji je FullHD na nic, je to na ukor baterie. Vyhoda je, ze ma uz IPS panel. Okrem toho maly SSD. Ja by som za to takto nepriplacal, ale je to na tebe.

Trivjednom nieco taketo - https://m.alza.sk/externi-hdd-boxy-2-5/ ... tm#f&cst=0
Diky
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Pozri aj recenzie k nim, niektore maju prilis silne diody, ine prilis ostre hrany. Funkcionalita je v principe rovnaka, len skoda kupit nieco s ostrymi hranami a silnou ledkou.
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Nevie niekto kde by sa dal zohnat nejaky repasovany alebo pouzivany v dobrom stave Thinkpad T430S? Doteraz bol toho plny ebay, denne aj 3 aukcie v EU a aj na bazosi a zrazu z nicoho nic ako keby sa po nich zlahla zem.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

ColdRain - U Lenova platis ciastocne na znacku a ciastocne za lepsiu kvalitu. Aj ked tie uvodne lacne rady su podobne tomu co predava Acer alebo Asus, pri vyssich je to poznat. Tebou vybrane su na tom tak, ze Asus aj Acer maju lepsiu grafiku, takze by si sa co to na tom mohol aj zahrat. Acer ma lepsi procesor, podsvietenu klavesnicu, ale ma zabudovanu bateriu! Asus je priemerny s podpriemernou bateriou, horsou klavesnicou a navyse vari aj bez podsvietenia. Lenovo je na tom podobne ako Asus. Celkovo by som to zhodnotil tak, ze porovnavas dva podobne notebooky Asus+Lenovo s o 100 eur drahsim Acerom. Z tychto troch by som sa pozeral na Asus a Lenovo, pripadne sa pozrel po inych v danom cenovom rozpocte.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Heker - ďakujem za odpoveď.
Takže myslíš, že tých 100€ za acer sa neoplatí, správne tomu rozumiem?
Vedel by si ešte prípadne odporučiť iný v danom cenovom rozpocte? Povedzme, že aj v cene toho aceru.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

chalani, mal by som takú otázku, viete mi približne povedať, ktorými bookmi začíname mať displeje, ktoré nemajú lacné TN smažky ? viete, čo myslím, to, že sa pozeráš priamo na displej, v strede je pás čiernej a ostatok obrazovky v negatíve

priznám sa, že akosi mám chuť a rád by som si dovolil nejaký menší (do 14") prenosný búčik, len s integrovkou na akurát crossgaming nejakých windows hier, čo sú aj pre desktop a nejakých nenáročných desktopových len tak pomimo a premýšľam, koľko budem musieť investovať, resp. nejako si uvedomiť, ako nastaviť rozpočet
217blaster217
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa 217blaster217 »

Zdravím,
potreboval by som poradiť nejaký lacný ntb alebo netbook...len na školské účely, momentálne mám:
HP Probook 4530s (rád by som ho predal)

Potrebujem aby mal tak okolo 10", nie moc ťažký (každodenne dochádzanie do školy), aspoň 3 hodiny batérie.
Cena okolo tých 250€ (ak je to možné :D).
Ďakujem za radu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

DropDead: Ak chces IPS, tak zacinas niekde na sume 450 eur pri 14 palcoch, pri 13,3 okolo 500 eur. Vzhladom na to, ze 14 palcov uz nema numericku klavesnicu, tak by som isiel radsej do 13,3 a to preto, ze je mensi, lahsi a celkovo spratnejsi, avsak pri 13,3 sa castokrat este malicko doplaca za rovnaku konfiguraciu, ale to je dan za minimalizaciu.

Z 13,3 napriklad Lenovo s i5-5200U, 4GB RAM, 128GB SSD a podsvietena klavesnica: https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-u31- ... d=18842920

Ak by si isiel do TN panela, tak kludne pocitaj 100-150 eur dole.

217blaster217: Co chces v tom rozpocte akoze vyberat??? V tej cene mas par kuskov, vsetko postavene na Atome, 2GB RAM, nekvalitny displej a dost.
Human.
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Human. »

Zdar, chcem kúpiť nový NTB, hlavne na web, full HD filmy a občas aj nejaké hry (GTA 5, CS:GO), cena priblizne do 500€ a nakup v Alze. Čo hovoríte na tento? Pripadne vedeli by ste mi odporucit nejaky iny (lepsi, vyhodnejsi)? Dakujem :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Human.: Vyzera dobre, ale pri E15 im vytykali nie prilis kvalitnu konstrukciu celeho notebooku, posobi lacno a vlastne aj lacna je. Ale pokial nemas na rozhadzovanie a chces vyssi vykon za dobru cenu, tak je E15 dobra volba. Ak by si chcel kvalitnejsie spracovanie, tak tam sa uz dostavas cez 600 eur.
rastr
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa rastr »

Caute, potrebov by som pracovny NB, robim so skladovymi systemami, eshop atd. Potrebujem len, aby bol rychly, grafiku vobec daku super nemusi mat. Pocul som, ze znacka dell je spolahliva, ale zas aj draha.

Co by ste mi poradili? Ja som rozmyslal aspon o 8gb Ram a intel i5 alebo by bol v pohode aj i5 a 4gb ram?

Kedze ide len o prac. Nb tak by bolo super zmestit sa do 500, ale cim menej tym lepsie. No zas ak posudite, ze sa neoplati kypovat len za 500, tak si priplatim.

Dik za pripadne odpovede
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

rastr: V tvojom pripade by som sa zameral na procesor a SSD disk. V tvojom pripade nebude RAM az taka dolezita, pretoze nech si Windows vezme 2GB, tak budes mat otvoreny prehliadac, par okien, mozno daky program, tam si vystacis so 4GB RAM. V najhorsom pripade vies RAM stale dokupit a dolozit bez straty zaruky notebooku. Ak by si chcel nieco s SSD diskom, tak za do 500 eur asi nevojdes, za predpokladu, ze divam notebooku s FullHD displejom. Nieco taketo sa mi pozdava:
https://www.alza.sk/lenovo-thinkpad-e55 ... d=18842920
https://www.alza.sk/lenovo-e50-80-black ... d=18842920

Alebo ak chces usetrit, tak napriklad takyto Asus:
https://www.alza.sk/asus-f555lf-dm273t- ... d=18842920

Do toho dokupit SSD disk, bud Samsung alebo lacnejsi Crucial. Povodny disk mozes predat alebo si kupis krabicku za 10-15 eur a mas z neho externy disk:
https://www.alza.sk/samsung-850-evo-250 ... 25.htm?o=5
https://www.alza.sk/crucial-mx200-250gb ... 06.htm?o=1
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

hojko napísal:DropDead: Ak chces IPS, tak zacinas niekde na sume 450 eur pri 14 palcoch, pri 13,3 okolo 500 eur. Vzhladom na to, ze 14 palcov uz nema numericku klavesnicu, tak by som isiel radsej do 13,3 a to preto, ze je mensi, lahsi a celkovo spratnejsi, avsak pri 13,3 sa castokrat este malicko doplaca za rovnaku konfiguraciu, ale to je dan za minimalizaciu.

Z 13,3 napriklad Lenovo s i5-5200U, 4GB RAM, 128GB SSD a podsvietena klavesnica: https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-u31- ... d=18842920
nevyzerá to špatne (teda, ak by bola čierna verzia)...osobne som sa neuveriteľne (doslova) zamiloval do Asus Eeebooku E403A
https://www.alza.sk/asus-eeebook-e403sa ... 997766.htm
úplne dokonalé...teda kľudne by som dal aj o stovku viac, ak by to malo poriadnejší displej...potom som zistil aj to, že spodok NB nie je kovový a podobne...a tak padol môj sen..páčila sa mi ideatakého cross gamingu tých WP hier aj na desktop (preto mi výkonovo vôbwec nevadil), browsovanie, nejaká office robotka ale čakal som priveľa za tú cenu
rastr
Light Expert
Light Expert

Myslel som si, že sa nevojdem do 500€..okey, to s tou ramkou som potreboval vedieť, či stačí 4 alebo treba 8...môj starý NB (tak 5 rokov má) má 6gb RAM a dosť ma to miatlo, kupoval som ho vtedy za 600€ a tak som myslel, že či nebude ten so 4gb teda ešte horšie na tom...

Díky
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

rastr: Neviem ake ides pouzivat aplikacie. Ak tam bude bezat Windows, prehliadac, daky Word, tak postaci aj 4GB RAM. Jediny problem moze byt prehliadac Chrome, ten je velky zrut RAM, tam by bolo mozno lepsie ist do 8GB RAM.
rastr
Light Expert
Light Expert

Chlap, čo mi predal ten systém eshop mi odporučil tento:
FUJITSU NB LB A514 15.6 HD i3-4005U 4GB 256-SSD DVD W10
Ponúka mi ho za 524€, čo by si naň povedal?
Aplikácie ako hovoríš, chrome moc nie, som skôr na mozzile. No budem mať non stop zapnutý účtovný program oasis a jeho aplikáciu, ktorá prenáša dáta z programu na jeho server.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mah radsej by som vzal
https://www.alza.sk/lenovo-ideapad-g50- ... d=18842920

predal povodne ssd, kupil 256 a usetril nejakych 50e
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pri Fujitsu platis za znacku. Okrem toho ti ponuka notebook, ktory sa da kupit za 490 eur: http://pccko.sk/notebooky/fujitsu-nb-lb ... p-c8408919
rastr
Light Expert
Light Expert

Okey, hojko. Dík za upozornenia. 30€ na chodníku nenajdem..
Napísať odpoveď