IT technik - vstupný test

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

IT technik - vstupný test

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Obraciam sa k vám, ku kolektívnemu vedomiu Hojka vo chvíli najťažšej. Pred 15 minútami mi prišiel e-mail, že sa zajtra mám dostaviť na vstupné testy na pozíciu IT technik v tejto firme https://www.metrumservis.sk/portfolio.html . Neviete, čo by približne mohlo byť predmetom týchto testov? Bojím sa, že nebudem velmi adekvátne pripravený a pomohlo by mi akékolvek info o týchto veciach. Robili ste niekedy testy na podobnú pozíciu a ak áno, čo obnášali?

Neviem, ako sa odvďačím za učitočné rady ale rád by som sa odvďačil čo najviac. Zabudol som prihodiť podrobnosti o pozícii
Sprava informacnych systemov, modelovanie vyroby, programovanie technologii
junior3
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: IT technik - vstupný test

Príspevok od používateľa junior3 »

Očakával by som otázky všeobecného typu ohľadom IS, pravdepodobne budeš dopĺňať aj vlastné odpovede a ak budeš v práci aj programovať, tak otázky z daného jazyka (možno syntax, opravy chýb a optimalizácia kódu). Radšej sa špeciálne nepripravuj, choď tam s vedomosťami a skúsenosťami, ktoré máš.

Ja som na pohovore (.NET developer) písal asi 4-stranový test a aj selectíky na papier boli :lol:
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

junior3 napísal:. Radšej sa špeciálne nepripravuj, choď tam s vedomosťami a skúsenosťami, ktoré máš.
Pre ludí, ktorí budú mat v budúcnosti rovnaký problém ako ja velmi dobrá rada, z toho, čo som si pozeral včera vnoci tam nebolo nič. :D A test mal 3 strany z toho 1 bola skôr prezentačná.

Velmi ma potešila otázka na definíciu jedného príkazu v bashi (dir :psssst: ), v čom som mal ale velké medzery bol hardware a sieťarina.... a ked som mal uviesť čo sú to cd,cd+r,cd+rw,dvd,dvd+r,dvd-r a ešte nejaký další jeden alebo dva, tak ma išiel trafiť šlak, nakolko v živote som videl možno tak 3 typy z vyššie uvedených

Pohovor nakoniec kvoli chýbajúcemu vzdelaniu a môjmu habkaniu dopadol skôr negatívne s tým, že o mojom osude bude rozhodnuté zajtra, kedže som ukázal vedomosti, ktoré určite nemám zo školy(odbor cukrár) ale že moje prijatie je velká lotéria. Každopádne, o skúsenosť bohatší.
junior3 napísal: Ja som na pohovore (.NET developer) písal asi 4-stranový test a aj selectíky na papier boli
Ja som tam bohužial z programovania moc otázok nemal, takže to mi tiež moc nezlepšilo situáciu.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Ked nepoznas co je DVD+R alebo co je DVD-R, nevies ku sietiam nic a podla mna nevyriesis ani kopu problemov s pc, tak takyto technik je firme na nic. Neovladas zakladne veci, problemy by si riesit zrejme nedokazal a bud by to boli vyhodene peniaze za teba alebo by trvalo vela casu kym .by si sa zaucil a naucil. Keby som zhanal technika, tak beriem niekoho co ovlada taketo zakladne banalne veci. Teba by som urcite nevzal, peace.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

asi tak.

btw. cd+r ani cd+rw nie su, len cd-r a cd-rw.
na druhu stranu, uz je to slusna doba co som nieco take kupoval, pripadam si celkom stary :D aj si pamatam doby DVD+/-R "bojov". :D

ale ano, medzery v HW a sietarine ked mas byt PC technik nie je dobre mat.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Toto je prve co mi napadlo pri tom poste, fakt v tej firme tak casto pracuju s rozlicnymi formatmi DVD-ciek ze sa to potrebuju pytat na pohovore? :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pekne divna otazka s tymi diskami. Na kazety sa nepytali? :)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

test napísal:Ked nepoznas co je DVD+R alebo co je DVD-R, nevies ku sietiam nic a podla mna nevyriesis ani kopu problemov s pc, tak takyto technik je firme na nic. Neovladas zakladne veci, problemy by si riesit zrejme nedokazal a bud by to boli vyhodene peniaze za teba alebo by trvalo vela casu kym .by si sa zaucil a naucil. Keby som zhanal technika, tak beriem niekoho co ovlada taketo zakladne banalne veci. Teba by som urcite nevzal, peace.
naopak, ja si myslim ze je to uplne ko*ot otazka a nema absolutne nic s tym aky "technik" si, alebo mozes byt
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Pokial niekto nevie zodpovedat detsku otazku o cd a dvd, tak neverim tomu, ze dokaze zmenit boot na notebooku pri "zamknutom" UEFI biose, ze dokaze obnovit zalohu registrov Windowsu cez prikazovy riadok, ze dokaze vycitat udaje z Prefetch adresara pri blue screene, ze dokaze analyzovat rozne problemy hw chyb disku a pamati (HD Tune, MemTest86) a ine. V skratke, clovek, ktory nepozna media, tak nebude poznat kopu dalsich banalnych a trivialnych veci. A k zakladnym veciam patri aj siet. Pochybujem, ze by vedel co je Samba, nazdielat zlozku, upravit prava zdielanej zlozky, ftp, ftps, zalohovanie a synchronizacia po sieti, kopa dalsich veci samozrejme. Zial z toho co pise, tak je podla mna obycajny uzivatel pocitaca, ktory si vie zapnut mail, Facebok, nahrat hudbu a filmy na usb, prepalit dvd-rw by uz asi nevedel. Servis potrebuje cloveka, ktory sa vyzna. On na servisaka nema, ale myslim si, ze na Vianoce mohol celej rodine upiect vyborne kolace.
wladas
Redeemer
Redeemer

Niekedy pekne perlis test :)
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Tvoj pohlad na vec. Ak je pre teba neznalost cd a dvd medii v pohode a povazujes to za zbytocne, teda povazujes to za minulost ako aj kazety, tak mame na to dost rozdielny nazor. Myslim, ze poznam daleko viac it firiem a technikov, takze z mojho pohladu vidim poziadavky na technika inak ako ty. Ak by si ho ty prijal za technika, tak prosim. Ja urcite nie.
wladas
Redeemer
Redeemer

Keby vedel vsetko co si vymenoval ale tie disky nie tak by mi to bolo ale uuuplne jedno.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Neovlada uplne banalnu vec, o tom ostatnom nema podla mna ani paru. Ale to je jedno, kludne si ho zamestnaj alebo mu dohod job, ak ho potrebujes obhajovat. Ja som k teme napisal co som chcel a z toho mala som aj zhodnotil jeho schopnosti.
wladas
Redeemer
Redeemer

Vidis, banalna vec. Prave preto je to blba otazka.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

podľa mňa to nie je úplne banálna otázka. Trochu súhlasím s testom. Ako IT technik by toto mal ovládať. Dostane za úlohu niečo zazálohovať a ani nevie či použiť dvd-r alebo dvd+r? Ale ani si nemyslím že na tejto otázke sa všetko lámalo. Podla mňa bolo na tom pohovore 40% úspechu dobré vzdelanie a prax, 40% znalosť tých sieťarských a hw vecí a 20% prvý dojem. Či vie uvažovať, či by zapadol do kolektívu, či bol ochotný zabojovať o to miesto, či sa chytil ak mu napovedali a podobne.
Tá otázka o médiach bola podla mňa buď rozstrelová, ak bude viacero kandidátov rovnako dobrých alebo psychologická aby sa chytil a povedal aspoň niečo. Lebo pod stresom, ak ťa veľa otázok zaskočí, sa zasekneš a nezodpovieš už ani veci v ktorých si dobrý. Preto sa často dávajú na pohovor aj ľahké veci, aby uchádzač mal pocit že nie je úplne blbý aj keď je :)
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

snáď nevadí že otváram tak starú tému ale zaujíma ma tvoj príbeh, ako to nakoniec dopadlo? robíš v IT obore aj bez školy? podarilo sa ti napriek tomu vypracovať na flek ktorý ťa baví? robíš školu alebo to ide aj bez nej? za reakciu vopred dík :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

wladas napísal:Pekne divna otazka s tymi diskami. Na kazety sa nepytali? :)
Najlepsie zalohovacie medium :P
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

pozrel by som sa v ktorej IT firme je miestnosť kde su zálohy systemu na cdčkách
Napísať odpoveď