Štrajk učiteľov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Štrajk učiteľov

Príspevok od používateľa Pilifo »

No ale nerobil by si to za 9 litrov mesačne? Ja by som to asi prežil :D

K súčasnej situácii ohľadom štrajkov poviem len toľko, že Fico tu naplno prejavuje svoju bezchrbtovosť. Keď nebol vo vláde, veľmi podporoval a súhlasil so štrajkom učiteľov a keď s tým má zrazu niečo spraviť on, tak sa vyhovára a krivo obviňuje štrajkujúcich z politických sprisahaní. Každý rozumný človek by si z toho mal vedieť spočítať 2 + 2 a malo by mu z toho vyjsť, že Fico je len obyčajný populista, ktorý vie iba kradnúť, ale efektívne riadiť štát nie :roll:
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

predpokladám, že jediný dôvod, prečo takéto ovečky aj počas učiteľských protestov a štrajku v 2012-tom nehľadali aj po kanáloch reminiscencie na štátny prevrat niekde v prdeli je, že sa pripravovali na a následne sa spamätávali z konca mayského kalendára.. ono ale stačí, že takúto vraj nebezpečnú 5. kolónu západu sú veškerí kotlebovci a putinovci neni schopní nejak konfrontovať aj mimo internet.. http://dailymale.sk/articles/konspirato ... trajk_3625

//autoeditácia príspevku (03 Feb 2016, 01:33)
http://blackblog.sk/pani-ucitelkam-z-lasky

//autoeditácia príspevku (03 Feb 2016, 08:40)
https://dennikn.sk/360373/shooty-laviciari
https://dennikn.sk/360373/shooty-laviciari
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:lol: ten podnikatel na TA3 ucitelom nalozil tak ako sa patri, plny suhlas .... :lol: :lol: :lol:
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

qwerty-xyz napísal::lol: ten podnikatel na TA3 ucitelom nalozil tak ako sa patri, plny suhlas .... :lol: :lol: :lol:
video? :sneaky:
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

asi nebude, len 200-vka písmo a štyri smajlíky :)

//od profky z Gymnázia PB:
V závetrí

Dnes končí druhý štrajkový týždeň. V Považskej Bystrici vzdelávanie našich detí zatiaľ nie je téma. Niekoľko kolegov zo základných škôl štrajkuje napriek údajnému zastrašovaniu na jednej z nich. Iní učia. Vraj by to "tým deťom nemohli urobiť". Gymnazisti podporili svojich učiteľov v utorok, no ostatných stredoškolákov pália zrejme iné problémy. Materská škola bola zatvorená jedna - v Orlovom. Všetko je opäť v najlepšom poriadku. Skutočne?

Rodičia sa sťažujú na externé poplatky, napr. na ten so zľudoveným názvom "na chod školy", zbieranie sa na výmaľbu triedy, novú tabuľu, skrinky či iný mobiliár, poplatky za lepšie učebnice ako tie s ministerskou doložkou... Kde sú rodičia teraz? Zrejme v práci. Ako učitelia, ktorí by to vraj "tým deťom nemohli urobiť". Ich každodenným chlebom je frustrácia, sťažovanie sa navzájom v zborovni, neprítomný pohľad z okna triedy... Prečo sa všetci teraz nesťažujeme verejne? Prečo sa navzájom nepodporíme? Učiteľom je trápne pýtať od rodičov peniaze, rodičom je trápne nedať - veď pani učiteľka nemôže za to, že z normatívu (štátne peniaze na žiaka) nezostalo na mydlo a toaleťák.

Deti, staršie aj mladšie, vidia, ako sa správame. Vidia, ako prežívame - v závetrí. Naša osvedčená národná stratégia - nevytŕčať - sa vždy osvedčila. Podľa toho naša krajina vyzerá. Opäť dnes ide o budúcnosť, ale v našej krajine, v našej kotline sa nevytŕča. Deti to vidia, postupne sa zotrvávať v závetrí naučia a prežijú. Krajina, kotlina sa nezmení.

Ešte jedna poznámka. Prekvapuje ma učiteľská argumentácia, ako "by to tým deťom nemohli urobiť". Čo? Ukázať, že sú osobnosti? Ukázať, že životné princípy sú viac ako zámená alebo fotosyntéza? Budeme horší učitelia, ak na hodine nepreberieme, ale naopak niečo z aktuálneho dospelého sveta vysvetlíme?

A posledná otázka. Na ktorých učiteľov si pamätáte vy? Na ktorých si budú pamätať deti? Na tých v závetrí?
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

qwerty-xyz

:smt006 no vidite chlapci aki ste sikovni, ...ze ste si to nasli. ano, je to toto ... :P
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Bože, ten "podnikateľ" poriadne drísta, ani som to nedopozeral... Tie grafy a argumenty - to mi za tie nervy nestojí.
Trochu má pomýlené pojmy štátny vs. súkromný zamestnanec. A učiteľov asi veľa nepozná. A veta "všetko treba porovnávať" je fakt úžasná.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pan velkomozny Hrona a Nizkych Tatier. Majitel Zeleziarni Podbrezova, golfoveho ihriska v narodnom parku a niekolkych hradov.

aby mal kto robit pri vysokych peciach ale aj v nizsom manazmente, tak otvoril vlastnu strednu skolu. takze on ma fakt vyriesene vzdelavanie svojich. takze je jasne, ze technikov s titulom je cim dalej tym menej a je to jeho problem.

plati tolko, aby nie kazdy z Doliny usiel. takze tych 5 eur moze byt tam majetok, no inde je to na nic.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

ten podnikatel je hlupy, on absolutne nevie, co robi ucitel a co je najhlavnejsie, vobec nerozumie pricine a dosledku, hlavne, ze ma pekne grafy. len ich interpretaciu ma uplne na peachu. podobne ako qwertak.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Do debaty o štrajku sa zapája Filozofická fakulta UK, zvažuje sa jednodňový štrajk a protest začiatkom semestra.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Waagbistritz69: Nj ked si to tak porovnam s VS tak jedine za co som musel platit na VS bol ISIC a na konci nejaky blby karton k promociam. Na strednej to bolo stale volaco, triedny fond, zamok, obal na lavicu atd.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

No uz len Sotak tu chybal. Deges na N-tu. A to som studoval na tej jeho skole strednu. Nastastie som usiel a neostal pracovat v jeho "skvelom" zavode, i ked ma penale nahanali :) Takze jeho slova absolutne dristy a brat ho vazne je chore.
qwerty-xyz

jasne, lebo ked ucitel dostane plat namiesto 800 eur, 1800 eur tak zrazu kvalita porastie vsak?

Odpovedz mi na tieto otazky.

Nauci ucitel pri enormne zvysenom plate vsetky deti v triede ucebnu latku na 100% a bude preukazatelne ze to vsetky deti v triede vedia na 100% ? NIE ? tak potom nerobi ucitel na 100%, lebo vysledkom jeho prace ma byt vedomost ziakov.

Nauci sa ucitel robit konecne na pocitaci? drviva vacsina nevie spravit ani prezentaciu, nehovoriac o tom ze ked vacsine povies nech spravi a prida do prezentacie video, tak cisty amen. konec. Nevedia to, a ktory to vie tak len v novom office, ked to ma uhrat na 2003 ku a mat wmv-cka tak je hotovy. Nehovoriac o tom ze nevedia robit vo worde ani v nicom inom, ucitelia zakladnej a strednej skoly su uplne mimo. Ale kazdy ma napisane aky je v tom expert. CIZE. ked im dam o tisicku na vyplatnej paske viacej tak zrazu budu ucitelia mudrejsi?

Vidavam videa online na youtube ako ucia ucitelia na zahranicnych skolach, experimenty a vseliake zabavne formy. Myslis ze zvysenim platov nasim ucitelom zacnu aj nasi takto? ja ti viem povedat ze NIE.

Prestanu zvysenim platu obtazovat ucitelia stredoskolacky, a chlastat po skolskych vyletoch? Neviem neviem bratm, o com tocis ty, ale podla mna tymto hovadam patri minimalka a ked sa im to nepaci, nech idu za hranice. A ja ti GARANTUJEM ze vacsina co by odisla sa zo stiahnutym chvostom vrati naspat. lebo zahranicie takych fušerov ako ucia na nasich skolach nechce. ...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

aku tisicku? kto chce tisicku?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

qwerty, za to, ze sa musia natahovat s materialom ako si ty, by si zasluzili aj 2 tisicky navyse.

okrem toho, existuje nieco motivacia a cas. za tak malo penazi nie su motivovani sa ucit s wordom ci inym SW. a cas v tomto pripade znamena, ze vtedy kedy by sa aj nieco mohli naucit, tak bud robia papierovacky, alebo musia mat druhu pracu aby prezili. medzi nami, ty by sa ucil nieco navyse a zadarmo po pracovnej dobe?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

qwerty-xyz napísal:jasne, lebo ked ucitel dostane plat namiesto 800 eur, 1800 eur tak zrazu kvalita porastie vsak?
Ano porastie. Nie z toho dovodu, ze maju zvyseny plat, ale z toho dovodu, ze viac ludi bude motivovanych ten odbor studovat kvoli lepsim platom a teda ked mas vacsi dopyt po takej pozicii, musi ist kvalita hore, aby si ludia ktori teraz ucia udrzali flek pred novymi. Samozrejme to nieje otazka mesiaca, ale par rokov. Do toho spada aj tvoj poznatok o tom, ze nevedia word atd. Ked si budu chciet udrzat poziciu a na ich miesto sa hlasi niekto, kto ho ovlada, bud sa to naucia, alebo dovidenia, mame mladsich o to vedia.
qwerty-xyz napísal: Nauci ucitel pri enormne zvysenom plate vsetky deti v triede ucebnu latku na 100% a bude preukazatelne ze to vsetky deti v triede vedia na 100% ? NIE ? tak potom nerobi ucitel na 100%, lebo vysledkom jeho prace ma byt vedomost ziakov.
Ani ty sa nikdy nic nenaucis na 100%, lebo nikto nic nevie na 100 percent, takze taketo zvasty o percentach daj bokom. Ucitel je nato, aby ziakov nasmeroval a donutil sa ich ucit. Ako moze donutit niekoho naucis sa nieco, ked ziaci su tupi a miesto toho aby sa ucili cumia cely den do telefonu a maju ucitela na salame? Ja som sa naucil anglictinu za ktoru dakujem dodnes ucitelke a samozrejme dalsich x veci.
qwerty-xyz napísal:Vidavam videa online na youtube ako ucia ucitelia na zahranicnych skolach, experimenty a vseliake zabavne formy. Myslis ze zvysenim platov nasim ucitelom zacnu aj nasi takto? ja ti viem povedat ze NIE.
A ja ti poviem, ze taketo veci su uz v malom aj na slovensku, len povacsine sukrominici.A tiez tie videa neodzrkadluju celkovo skolstvo v krajinach, ale len nejake tie vynimky.
qwerty-xyz napísal:Prestanu zvysenim platu obtazovat ucitelia stredoskolacky, a chlastat po skolskych vyletoch? Neviem neviem bratm, o com tocis ty, ale podla mna tymto hovadam patri minimalka a ked sa im to nepaci, nech idu za hranice. A ja ti GARANTUJEM ze vacsina co by odisla sa zo stiahnutym chvostom vrati naspat. lebo zahranicie takych fušerov ako ucia na nasich skolach nechce. ...
hadzat vsetkych do vreca je lahke. Ako vravim, ked je dopyt na nejake miesto, staci jeden prehresok a moze dany ucitel letiet. Na slovensku ale ucitelov motivovanych mladych niet, takze aj pri dakom tom obtazovani sa az tak nemusi ucitel bat, ako by mohol v buducnosti.
A zahranicie? Sam som odisiel do zahranicia a samozrejme je to narocne sa "predrat", ale na druhu stranu si motivovany sa snazit zarobkom a lepsim prostredim. Ak ale cakas v zahranici len med, tak tu nemas co hladat, to je pravda.

Asi tolko zamna. Ja im fandim. Som rad, ked sa v tomto slovenskom bananistane nieco deje a ta vlada aj okrem rozkradania daco musi robit. Ale ak im zavidis, ze musia v dazdi a podobnych podmienkach strajkovat pre par euro navyse, tak uz si potom tiez na hlavu. A asi by si mal ist strajkovat tiez, ked niesi spokojny s tym cim mas, ale musis riesit nieco uplne ine.
Mimo temu: To, ze Sotak drzi platy v okoli Brezna takmer na minimalke, tak zato mu fakt "diki". Velky to podnikatel z klubu 500. Hlavne, ze spomina investorov, ktory ked chceli prist do okolia, kde on podnika prijst, nemohli, kedze on ma peniazky a vie na spravne miesta ich poslat, ale to uz je ina tema..
ancikrista
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ancikrista »

Waagbistritz69 napísal:Slobodný Vyžierač a jeho veľavravná fotka z koncertu, židoamerické sprisahanie odhalené!
12651289_10208174911520176_8552726055731053618_n.jpg
a tu salónny leftie odhalil dokonca Majdan. sestimsmiř: http://nezavisli.blogspot.sk/2016/01/zn ... telia.html

//aj smerácky fearmongering asi prináša ovocie:
12642646_732770616824280_8906763290308550055_n.jpg
//niečo, do čoho sa snáď bude vedieť zapojiť aj niekto z tohto fóra - Iniciatíva zahraničných študentov na podporu učiteľov: https://fb.com/196837907337740
Aspoň vidno, akých tu máme hlúpych dôchodcov, potom aj majú také malé dôchodky a živoria doslova aj na ulici . . .
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

qwerty-xyz napísal:jasne, lebo ked ucitel dostane plat namiesto 800 eur, 1800 eur tak zrazu kvalita porastie vsak?

Odpovedz mi na tieto otazky.

Nauci ucitel pri enormne zvysenom plate vsetky deti v triede ucebnu latku na 100% a bude preukazatelne ze to vsetky deti v triede vedia na 100% ? NIE ? tak potom nerobi ucitel na 100%, lebo vysledkom jeho prace ma byt vedomost ziakov.

Nauci sa ucitel robit konecne na pocitaci? drviva vacsina nevie spravit ani prezentaciu, nehovoriac o tom ze ked vacsine povies nech spravi a prida do prezentacie video, tak cisty amen. konec. Nevedia to, a ktory to vie tak len v novom office, ked to ma uhrat na 2003 ku a mat wmv-cka tak je hotovy. Nehovoriac o tom ze nevedia robit vo worde ani v nicom inom, ucitelia zakladnej a strednej skoly su uplne mimo. Ale kazdy ma napisane aky je v tom expert. CIZE. ked im dam o tisicku na vyplatnej paske viacej tak zrazu budu ucitelia mudrejsi?

Vidavam videa online na youtube ako ucia ucitelia na zahranicnych skolach, experimenty a vseliake zabavne formy. Myslis ze zvysenim platov nasim ucitelom zacnu aj nasi takto? ja ti viem povedat ze NIE.

Prestanu zvysenim platu obtazovat ucitelia stredoskolacky, a chlastat po skolskych vyletoch? Neviem neviem bratm, o com tocis ty, ale podla mna tymto hovadam patri minimalka a ked sa im to nepaci, nech idu za hranice. A ja ti GARANTUJEM ze vacsina co by odisla sa zo stiahnutym chvostom vrati naspat. lebo zahranicie takych fušerov ako ucia na nasich skolach nechce. ...
viditelne si tomu vobec nepochopil... nikto nikdy netvrdil ani nebude tvrdit ze ked niektomu zvysis plat ta sa zazrakom z neho stane lepsi zamestnanec.
tu nejde o zvysovanie platu konkretnym osobam, ale o zvysovanie platu pre pozicie.

teraz ked nejaky ucitel serie na vsetko, robi absolutne minimum, pretoze zaraba absolutne minimum, tak to co mu povies? vyhodim ta a prijmem niekoho lepsieho? asi nie, lebo za taky plat nikto lepsi robit nepojde.
ak budu ucitelske platy vyssie vznikne mozno aj nejake konkurencne prostredie a to tu kvalitu zdvihne urcite.
Napísať odpoveď