Support Google AdSense

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Fiju
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Support Google AdSense

Príspevok od používateľa Fiju »

Ahojte, potreboval by som poradiť s Google AdSense a akákoľvek moja snaha na ich "help gorum" vyšla nazmar.

Takže situácia je nasledovná:
Pred niekoľkými mesiacmi som si založil Google AdSense účet. Je dôležité podotknúť, že vtedy som žil v ČR a PIN na verifikáciu účtu som si dal poslať na CZ adresu. PIN mi ale neprišiel, tak som si ho dal poslať znovu, pre zmenu na inú adresu v ČR (do kancelárie), ale opäť neprišiel.

Situácia ale nabrala také obrátky, že som sa musel presťahovať späť na Slovensko a tu nastáva problém. Chcel som si dať v profile zmeniť adresu, kam mi majú poslať PIN na verifikovanie účtu, lenže sa nedá zmeniť krajina, kvôli pravidlám Google si môžem dať PIN zaslať len na CZ adresu
adsense01.png
Tudy cesta nevede... Medzičasom, keďže som nemal ako potvrdiť PIN (ktorý mi neprišiel), tak sa mi na webe prestali zobrazovať reklamy a prichádzam aspoň o tých pár €€ čo to generovalo.

Začal som teda hľadať ďalšie východisko. A ako som zistil, jediná moja možnosť je existujúci Google AdSense zrušiť a založiť ho znovu, už so Slovenskou adresou pre poslanie PIN kódu. OK, tých pár korún, čo to doteraz zarobilo už nejak obetujem, Zrušenie účtu je podľa návodu jednoduché.

V tom ale nastal problém, nad ktorým krútim hlavu už niekoľko dní.
adsense02.png
adsense02.png (11.36 KiB) 571 zobrazení
K zrušeniu účtu je potrebný PIN, ku ktorému sa nemám ako dostať. :nono:

Takže mi na webe nefungujú reklamy a absolutne to nedokážem zmeniť.

Support? Google AdSense ponúka nejaké "Help Forum", kde môžete položiť svoju otázku a väčšinou vám nejaký odborník odpovie. Ja som ale to šťastie nemal. Už 2x.

Kam by som sa teda mal obrátiť? Google ešte ponúka aj e-mail support, ten je však dostupný len uživateľom, ktorý na AdSense pretočia istú výšku USD a ja toto nespĺňam, takže sa nemám kam obrátiť.

Vie mi niekto poradiť čo ďalej? Nenachádza sa tu niekto, kto sa môže spojiť s ich e-mail supportom a pomohol by mi prostredníctvom toho tento môj problém vyriešiť?
Už som z toho fakt zúfalý :aasmile10:
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Support Google AdSense

Príspevok od používateľa Soviet »

Hmm a nemozes zalozit novy AdSense ucet bez toho aby si stary zrusil?
Podla googlu mi to ale hodilo, ze sa to musi dat zmenit ta krajina/adresa:

https://www.google.com/search?q=how+to+ ... 8&oe=utf-8
Fiju
Professional
Professional

Soviet, nový účet založiť nemožem.

Kebyže napr zakladám úplne nový gmail, tak pri registrácii do AdSense to chce URL adresu webu a následne mi napíše, že tento web je registrovaný už na iný gmail účet.

A zjavne si si ani ty poriadne neprečítal ten link, čo si mi sem hodil :P
Exceptions
However, there are three situations in which you won't be able to change your country directly within your account:

The payment currency in your account currently isn't available as a payment currency in your new country.
Keďže som si doteraz PIN dával posielať do ČR, AdSense účet mám v CZK. Táto mena ale nie je samozrejme dostupná na Slovensku. Zmena krajiny by bola možná vrámci eurozóny.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Stale sa vies prihlasit na terajsi ucet, zmazat odtial tvoj web a potom si zalozit novy ucet a pridat tam ten web. Ale novy ucet si zaloz z inej IP adresy, moze tam byt kontrola a moze ta to automaticky bloknut.
Fiju
Professional
Professional

@test: No ale to zmazanie webu vrámci účtu akosi nikde neviem nájsť :/
Dedomil
King
King

Príspevok od používateľa Dedomil »

Zmazanie priradenej stranky k danemu uctu vacinou na roznych Ad sluzbach nieje mozne svojvolne. Ci to ide cez support netusim, ale pre advertisera by to bola nocna mora. Ak tvoja stranka posiela nanic traffic k nejakej reklame tak tvoje id u seba blokne aby sa ti jeho reklama viac uz nezobrazovala. Napriklad si mozes vsimnut, ze niektore dni mas o par € viacej bo asi prisiel novy advertiser ktory dal zaujimavu sumu za CPC, ale este nevyfiltroval zle Publisher ucty ktore mu posielaju zly traffic ktory mu nerobi ziadne konverzie.

Tu, ale nastava problem ak chces spravit to co chces spravit. Odstranis stranku z tohto uctu. Zalozis novy (mas nove ID) vlozis tam svoju stranku a zase sa ti zobrazuje reklama vsetkych a advertiser prichadza o peniaze bo znova musi bloknut dalsie ID, ale traffic prichadza zo stranky ktora uz raz bloknuta bola v inom ucte. Novy ucet nedoporucujem. Musis nejako zistit ako alebo ci sa da zmenit ta Country.
Napísať odpoveď