Parlamentné voľby 2016
Re: Voľby 2016
Tiez som to uz pocul, aj to ze maju zobrat hlasy pravici, okrem toho, napriek tomu ze prieskumy nie su dokonale, tak predsa maju len okolo percenta a vo volbach si to mnohi este rozmyslia, prakticky len zazrakom by ziskali 5x viac hlasov ako maju v prieskumoch, je to tak vlastne ako volit Smer, kazdy druhy hlas prepadnutej strany totiz ziska prave Fico.
Galko a aj Dag Danis sa venovali strane Skok - http://www.parlamentnelisty.sk/politika ... ast-254232
Alebo - http://www.aktuality.sk/clanok/309722/k ... oxy-vojna/
Alebo este toto - http://komentare.hnonline.sk/komentare- ... vku-690412
Alebo - http://www.aktuality.sk/clanok/309722/k ... oxy-vojna/
Alebo este toto - http://komentare.hnonline.sk/komentare- ... vku-690412
Je pravda, ze Sulikov prejav je taky trochu neohrabany, ale neprijdu mi jeho nazory nejak moc populisticke a preco by bol euroskepticizmus zly? Urcite treba byt skepticky a nie len prikivovat ku vsetkemu. Ak k utecencom ak si dobre pamatam, tak on hovoril o tom, vratit vsetkych, ktori neutekaju pred vojnou a postavit tie strediska, kde by prebiehal azylovy proces a az potom by boli pusteny do EU.
Neviem, SAS by potrebovala niekoho na propagaciu, lebo to maju cele take na kolene spravene. Aj to video co sulik dal do regionalnych televizii. No vyzera to strasne ako keby to nejaky amater postrihal.
Neviem, SAS by potrebovala niekoho na propagaciu, lebo to maju cele take na kolene spravene. Aj to video co sulik dal do regionalnych televizii. No vyzera to strasne ako keby to nejaky amater postrihal.
-
Solo_Kamen
King
Nepovedal by som že trojský kôň, skôr sú urazení a nadutí ale ruku do ohňa by som za to nedal.renault napísal:Nechcem ti brat iluzie,ale strana Skok je Ficov trojsky kon.
Tu je pekny clanok o tom, ze ktore media sa venuju predvolebnym problemom na Slovensku a ktore sa k nim stavaju vyhybavo. Klasicky uz hlavne domace spravy ignoruje TA3 a Pravda - http://transparency.blog.sme.sk/c/40198 ... telov.html
LOL, že Skok je trójskym koňom Smeru
Nice try!
Lenže pravdepodobnosť, že sa dostanú cez 5% je mizivá a tiež nechcem, aby môj hlas prepadol.
Ešte k tej podpredsedníčke Siete. @Kathleen nejaké video z jej vystúpenia má na webe aj Sieť, ďalej skús tuším youtube. Veľa toho o nej nie je, ale z toho mála, čo som videl mi je sympatická a zohralo by aj to, že v podstate je to neukakaná tvár, ktorá môže priniesť nový vietor.
Ako ako som písal, neni to môj favorit, mi len napadla v prípade, ak by som volil Sieť, iné mená mi tam nehovoria absolutne nič.
S týmto sa stotožňujem. AKurát, že mne v SaS Sulík nevadí, ale SaS som predtým volil hlavne kvoli týmto ľuďom, čo sú už v Skoku. Ako personálne a ideovo sú mi pravdepodobne najbližší, aj keď mám polemiku s tým, keď priznali, že by išli do vlády s Ficom, ale vedie to vyargumentovať...Cesar napísal:Neviem čo sú zač ale celkom sa mi pozdáva tá nová strana skok, neviem kto je za tým ale samozrejme to viem, že odišli z sas a keďže sas ja voliť určite nebudem kvôli Sulíkovi (euroskeptika voliť nebudem), tak sa mi zdajú ako alternatíva za sas. Majú tak isto dobré nápady ako sas len bez Sulíka, čo je dosť zaujímavé.
Matovič nie je politik, na ktorého by sa dalo spoľahnúť, je ako neriadená strela, preto ho voliť nebudem. KDH mi nikdy sympatické nebolo a Procházka je pre mňa stále aj KDH a preto mne až taký sympatický nie ale nemám s ním ani problém.
Voliť skok? Ešte aj ten názov, ale mne sú sympatickí (zatiaľ). Sas klon bez Sulíka. Ale rozhodnutý ešte nie som.
Lenže pravdepodobnosť, že sa dostanú cez 5% je mizivá a tiež nechcem, aby môj hlas prepadol.
Ešte k tej podpredsedníčke Siete. @Kathleen nejaké video z jej vystúpenia má na webe aj Sieť, ďalej skús tuším youtube. Veľa toho o nej nie je, ale z toho mála, čo som videl mi je sympatická a zohralo by aj to, že v podstate je to neukakaná tvár, ktorá môže priniesť nový vietor.
Ako ako som písal, neni to môj favorit, mi len napadla v prípade, ak by som volil Sieť, iné mená mi tam nehovoria absolutne nič.
Nie, teba hej?renault napísal:
Teba v tom Reichu este nikto nepretiahol,vsak?
Sulik je xenofob a euroskeptik?
Nenechaj sa prosim vysmiat.
Sulik je v prvom rade realista.
V Nemecku byvam asi 2 km od uteceneckej ubytovne, hned oproti brigadujem a obcas mam aj kontakt s utecencami a nic take som nezaznamenala.
O sex. deliktoch v okoli (Nemecko) som zaznamenala za poslednych 5 rokov asi 2 delikventov (Nemcov), ktorych hladala policia dlhsie a jedno znasilnenie a vrazdu studentky spred 2-3 rokov, ktora sa doteraz neobjasnila. Vtedy tu este ale ziadni utecenci neboli.
A ak narazas na obtazovanie v Koline, nedavno sa objavilo video, ako reporterku obtazuju priamo pred kamerami europski chlapi. Neviem, ci to na Slovensku vobec niekto riesi, lebo Sulik vytahuje prave take pikosky, co jemu hraju do karat.
Realista?
Realita je, ze na SVK som zazila sex. obtazovanie ako mladistva viackrat. A neboli to ani cudzinci, ani moslimovia.. Ale na tom sa tazko buduje politicka kampan, ked nemas nejakeho "nepriatela".
Fiju
diki. pozrela som si viacere videa na youtube a zakruskovala nejake nove tvare.
//autoeditácia príspevku (11 Feb 2016, 12:39)
Opravujem sa: Sulik mi vo vlade vadit nebude.mirak2 napísal: to, co robi Sulik nie je v ziadnom pripade populizmus a xenofobia. vecne pomenuva problemy, ktore vznikli ignorovanim urcitych dohodnutych pravidiel, zmluv a dohovorov a aj ponuka rozumne riesenia. Kotleba je populista so svojim "cigani su prizivnici a riesenim je krompac a lopata" alebo Fico so svojim "vy ste super a ti najdolezitejsi!" (za "vy" si dosad hocico z kategorie dochodcovia, chudobni, studenti odbornych skol, studenti vysokych skol, veriaci, ateisti,... vzdy podla toho, kde sa prave nachadza a komu sa prihovara)
moj kamarat kandiduje za Siet a musel som dat na neho ignore na Facebooku, lebo mi zacala liezt na nervy jeho fb kampan. ked chces napis SS, dam ti jeho meno a cislo na zakruzkovanie, je to schopny clovek, ale nepacila sa mi jeho kampan na osobnom facebooku. na take veci su FB Pages
K populizmu: Sulik na Slovensku tvrdi, ze Slovensko je dolezitejsie a racionalnejsie ako cela EU. V diskusiach na EU-urovni zase tvrdi, ze Europania su super a dolezitejsi, ako ludia mimo Europy. A zaroven sa povazuje za liberala - "vsetci ludia su si rovni". Ale obcas tym mysli len Europanov a obcas len obyvatelov SVK - ako sa mu to prave hodi.
Bud je populista alebo cynik. (Viem, ze na Hranola sa ani nehrabe, ale aj tak.. nech si to "solidarita" radsej skrtne z nazvu.)
Paradoxne je, ze take nazory ako Sulik, ma v Nemecku krajna pravica (neonackovia, resp. Pegida), ludia, aki ho v Nemecku v minulosti museli znasat len vdaka liberalom. A teraz mu ti isti nemecki liberali vadia. Vtedy mu liberalizmu vyhovoval, teraz mu vadi. Nie je toto populizmus?
//autoeditácia príspevku (11 Feb 2016, 12:53)
Dotacie, resp. ich alokacia bol vzdy problem v ramci rozvojovej spoluprace. A Sulik nie je jediny, co si je toho problemu vedomy. Btw. ma ohladom riesenia aj nejaky navrh?Dreamer napísal: Tiez nie som nadseny jeho postojom k utecencom, aj ked sam nemam celkom jednoznacny nazor, teda ani byt ticho a prijat urceny pocet, ale nesuhlasim ani s nazorom ze kazdy utecenec je terorista a postavme mur okolo celeho Slovenska, no myslim ze Sulik taktiez nejde az to takych extremov.
Problem je ze nie je koho volit, mozme volit len kompromis a SaS mi pride ako najprijatelnesia volba. Okrem dobreho programu sa mi paci Sulikov nazor na eurofondy a dotacie ako take, deformuju trh, zneuzivaju sa, napr. v EU vdaka dotaciam dokazu vypestovat kukuricu za nizke ceny a v Afrike, kde sa dokazali ludia uzivit sami, kvoli tomu krachuju, lebo od nich nikto nenakupi - podobne to je aj v inych oblastiach - a dotacie su z nasich dani, takze vlastne my vsetci (Europania a Americania) nepriamo sposobujeme a prehlbujeme chudobu a hladomor v rozvojovych krajinach.
Pocul som o tom hovorit aj konkretnych malopodnikatelov, napr. farmari dostavaju dodacie na velkost plochy, takze si kupia velke pozemky, neinvestuju do kvality, lebo nemusia a dostanu ovela vyssie dotacie ako farmar s mensim pozemkom, ktory investuje do vybavenia, ma vyssie naklady, potom su kvalitne veci preto tak drahe, dotacie sa tak aj uplne legalne daju zneuzit. To bol iba maly priklad, tie velke kauzy su dokazom ze dotacie nefunguju a su viac skodlive ako prospesne.
Dotacie su min. v sucasnej podobe vlastne velmi podobne Ficovym balickom, len nieco plataju, za tie peniaze by sa mohla spravit systemova zmena, aby sa dane skupiny, ktorym dotacie idu, dokazali uzivit sami. Je to samozrejme na dlhu diskusiu, ale zjednodusene takto (ne)funguju dotacie.
Siet by som nevolil kvoli tomu ako Prochazka klame, este keby ako chlap priznal ze za istych okolnosti by isiel so Smerom do vlady, ale on to povie a nasledne poprie, takze ked klame, ma smolu, v tomto napr. Sulik, aj ked sa kvoli tomu skoncila vlada, dodrzal slovo - a vlastne on bol podvedeny, uz len tym spojenim hlasovania a este ked mu Radicova slubila, ze to hlasovanie nespoji. No a ked Prochazka klame uz pred volbami, ako bude klamat po nich, ked uz mu nebude hrozit cervena karta.
EU vznikla a snazi sa regulovat tak, aby dokazala udrzat krok, resp. konkurovat inym globalnym trhom- Amerike, Cine.. Casto to ide na ukor rozvojovych krajin. O to vacsia je nasa povinnost poskytnut humanitarnu pomoc, minimalne tu bezprostrednu, priamo na hraniciach EU, ludom s holymi zivotmi.
Ja koncept EU beriem ako mensie zlo - (minimalne pre Europanov) a aj preto citim velky moralny dlh. Btw., Sulik kritizuje, ze EU nedodrziava pravidla, resp. si ich prisposobuje. Ale nebyt toho, tak Slovensko s jeho korupciou atd. doteraz v EU nie je.. Cize ako vravim, ked EU profituje na ukor inych a Slovensko profituje (eurofondy etc.) z EU, o to vacsia je nasa moralna povinnost niest spoluzodpovednost napr. aj pri uteceneckej krize.
A ked je Sulik presvedceny, ze EU sa mina svojho ciela, preco nerobi referendum za vystup Slovenska z EU? Podla mna preto, lebo si uvedomuje, ze EU je pre nas (aj pre neho) viac prospesna ako skodliva.
Prochazka a Siet je ako macka vo vreci, uvidime.. Nech ukazu co vedia, zabo-mysie vojny s Matovicom a slovickarenie ohladom vlady so Smerom pre mna nie su rozhodujuce. A realnu kauzu zatial ziadnu nemali, iba ak konspiracie - zatial.
Najviac VŠ vzdelaných volí SMER.
http://www.aktuality.sk/clanok/313346/n ... voli-smer/
Ak by volili len mladí do 30 rokov, SMER by takisto vyhral. (síce tá dominantnosť je výrazne menšia)
http://www.aktuality.sk/clanok/312973/a ... ho-supera/#
http://www.aktuality.sk/clanok/313346/n ... voli-smer/
Ak by volili len mladí do 30 rokov, SMER by takisto vyhral. (síce tá dominantnosť je výrazne menšia)
http://www.aktuality.sk/clanok/312973/a ... ho-supera/#
Pokym skoly na SVK nebudu viest studentov ku samostatnemu kritickemu mysleniu, niet sa co cudovat. Blbec s titulom je stale len blbec.
//autoeditácia príspevku (11 Feb 2016, 13:40)
Euroskepsa nie je a priori zla. Ale Sulik sa snazi za kazdu cenu neprikyvovat, len aby si povedal svoje, resp. sa zviditelnil. Ako Matovic na SVK. Kritika je ok, ale nech pride s konstruktivnym riesenim a hlavne - ako politik by mal dokazat presvedcit o svojom navrhu ostatnych politikov. Sulik poukaze na nedostatky EU, slovensky volic mu uzna za pravdu, da mu hlas.. Ale co sa tym zmeni? Iba pocet hlasov, kt. Sulik dostane.
//autoeditácia príspevku (11 Feb 2016, 13:40)
Na slovenske pomery nie su Sulikove nazory "moc" populisticke. Ale ta jeho neohrabana argumentacia o utecencoch (v nem. TV) je pre mna neprijatelna. To ako keby som chcela presvedcit volicov, aby hlasovali za vstup do EU argumentaciou, ze hnusni zli Rusi nas mozu obsadit.. a budem vykreslovat Rusov ako ludozrutov, aj ked som osobne ziadneho ani nestretla.Pascalwb napísal:Je pravda, ze Sulikov prejav je taky trochu neohrabany, ale neprijdu mi jeho nazory nejak moc populisticke a preco by bol euroskepticizmus zly? Urcite treba byt skepticky a nie len prikivovat ku vsetkemu. Ak k utecencom ak si dobre pamatam, tak on hovoril o tom, vratit vsetkych, ktori neutekaju pred vojnou a postavit tie strediska, kde by prebiehal azylovy proces a az potom by boli pusteny do EU.
Euroskepsa nie je a priori zla. Ale Sulik sa snazi za kazdu cenu neprikyvovat, len aby si povedal svoje, resp. sa zviditelnil. Ako Matovic na SVK. Kritika je ok, ale nech pride s konstruktivnym riesenim a hlavne - ako politik by mal dokazat presvedcit o svojom navrhu ostatnych politikov. Sulik poukaze na nedostatky EU, slovensky volic mu uzna za pravdu, da mu hlas.. Ale co sa tym zmeni? Iba pocet hlasov, kt. Sulik dostane.
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Na takychto faktickych bludoch vznika nepochopenie, preco niekto kona ako kona a rozprava co rozprava. Od Sulika mnozstvo ludi ocakava, ze bude prijimat migrantov, lebo je to liberalne a vycitaju mu, ze to nerobi. Dalsi vycitaju, ze je proti EU, a neviem co dalsie, no najde sa toho vela. Pritom nic z toho nema spojitost s liberalizmom.kathleen napísal: A zaroven sa povazuje za liberala - "vsetci ludia su si rovni".
Jediny argument je, ze chcu spolu s nimi presadit svoj program Singapur. V tomto pripade neviem, ci ide o nejaku formu retardacie, populizmu, demagogie, snahu oklamat vsetkych, aby volili skokankov alebo len prostu hlupost.Fiju napísal:aj keď mám polemiku s tým, keď priznali, že by išli do vlády s Ficom, ale vedie to vyargumentovať...
ZIADNA strana, ktora sa spoji s KSSmerom a uz vobec nie dajaka, co by carovnym prutikom Haryho Potrata dosiahla 5%
nedosiahne zo svojho programu nic. Netreba byt jasnovidec, aby bolo 100% iste, ze im program sfuknu smahom ruky. Ani vo vlade 2006-2010 nemalo SNS a HZDS volnu ruku a to skoncili s vyrazne silnejsim volebnym vysledkom a fungovali ako podrztaska KSSmeru. To iste sa deje na regionalnej urovni, kde nefunguju akekolvek ustne alebo ine dohody s touto zlodejskou stranou. Vsade kde ma presilu KSSmer si proste presadia, co chcu oni bez ohladu na to, co je dobre pre spolocnost.
Sulik ako riesenie ponuka zriadene uteceneckych taborov na uzemi statov Afriky a Blizkeho Vychodu. Tieto tabory by platili a mali na starosti krajiny EU, ktore by v nich mali svojich uradnikov vybavujucich ziadosti imgirantov. Na tomto navrhu udajne spolupracuje aj s fakciou liberalov v EU ktorej clenom je SaS. Ale mas pravdu ze nedokaze svoje nazory dobre vyjadrit + media si z nich dokazu vybrat a reprodukovat to svoje..kathleen napísal:Kritika je ok, ale nech pride s konstruktivnym riesenim
Mimochodom podla mna to je jedno z najlepsich rieseni migracnej krizy.
Asi tak. Uplne s tym suhlasim aj ja. Dat im pomocnu ruku, pomoct im, ale nedat im moznost aby sa znudeni a nezamestnani potulovali po EU krajinach.
Nech si pekne ziju v klude a mieri v takychto taboroch (ktore by boli samozrejme slusne zariadene, ziadne koncentraky).
Mimochodom, najnovsi pripad:
http://domov.sme.sk/c/20091512/zomieral ... eleni.html
Ak sa ukaze, ze to bolo zanedbanie starostlivosti, media v tom vladu dobre vymachaju a obcanov to riadne naserie si trufam odhadnut.
Nech si pekne ziju v klude a mieri v takychto taboroch (ktore by boli samozrejme slusne zariadene, ziadne koncentraky).
Mimochodom, najnovsi pripad:
http://domov.sme.sk/c/20091512/zomieral ... eleni.html
Ak sa ukaze, ze to bolo zanedbanie starostlivosti, media v tom vladu dobre vymachaju a obcanov to riadne naserie si trufam odhadnut.
Nepresiel Sulik do nejakej inej skupiny ako Liberali v EU? Mam pocit, ze niekde bol rozhovor, alebo video z tych stretnuti a hovoril tam, ze ti Europsky liberali boli nieco ine ako ocakaval.eMPiko napísal: Sulik ako riesenie ponuka zriadene uteceneckych taborov na uzemi statov Afriky a Blizkeho Vychodu. Tieto tabory by platili a mali na starosti krajiny EU, ktore by v nich mali svojich uradnikov vybavujucich ziadosti imgirantov. Na tomto navrhu udajne spolupracuje aj s fakciou liberalov v EU ktorej clenom je SaS. Ale mas pravdu ze nedokaze svoje nazory dobre vyjadrit + media si z nich dokazu vybrat a reprodukovat to svoje..
Mimochodom podla mna to je jedno z najlepsich rieseni migracnej krizy.
Nech je Sulik medzi europskymi liberarmi, nech je pre mna za mna aj medzi gaucovymi povalacmi, to kde sa cleni je mi uplne jedno. Dolezite je to, ako a co prezentuje v nasom parlamente a ake ma postoje k zasadnym temam a reformam. Aj Smer bol tusim medzi socialnymi demokratmi a co z toho? Nech si davaju privlastky ake chcu, nemeni to nic na ich politike. Mozno KDH je iny pripad, krestania, takze idu bojovat proti interupciam, ale to je ina vec.
su tu nejaki nevolici? zaujimalo by ma ich odovodnenie (pokojne aj anonymne formou k-)
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Vždy sa pohrávam s myšlienkou nevolenia, keďže osud Slovenska je mi úprimne vskutku ukradnutý. S kľudným svedomím alibisticky prehlásim, že tam už nežijem, ani nebudem a netýka sa ma to. Ešte 2 roky a prídem o volebné právo. Moje príbuzenstvo je dominantne voličom súčasnej vládnej koalície, takže ich v tomto iba podporím.
Nakoniec ale vždy volím, keďže sa vo mne ozve akýsi záblesk zodpovednosti a malej štipky svedomia.
Nakoniec ale vždy volím, keďže sa vo mne ozve akýsi záblesk zodpovednosti a malej štipky svedomia.
Matovic vs Bielik na TA3 alebo ako sa Matovic ohradil proti "najobjektivnejsiemu" novinarovi na Slovensku!
http://www.omediach.com/blog/item/8397- ... eny-u-fica
http://www.omediach.com/blog/item/8397- ... eny-u-fica
to je legitimny dovod, skor ma zaujimaju ti, ktori na Slovensku ziju a napriek tomu nevoliaAndi_Cibula napísal:tam už nežijem