Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mikioko
Light Professional
Light Professional

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa mikioko »

No Trencin Stefanikovu uplne zabili...Dva rychlostne radary na mieste kde som nikdy nehodu nevidel...sa cudujem ze nedali pred Max kde stale kontroluju STOPku...
RATZINGER666
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

za Povazsku mozem povedat, ze ich dali celkom rozumne... na nehodovych usekoch... na rychlych bezpecnych usekoch ani jeden...
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Zato Liptovský Mikuláš - radary tam, kde idú skoro všetci 40... Na D1 je umiestnený hádam na najdlhšej rovina celej diaľnice... Nehodu som tam nezažil teda dosť dlho. Pokladničky :)
Ale na druhej strane - kontrola predností v jazde je osadená celkom fajn.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no proti tym kontrolam prednosti jazdy a stopkam nemam nic, len tie rychlostne radary su v mnohych pripadoch nestastne riesene
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Aj v Martine, radar na vypadovke. Zato v centre pri skolach nic, aspon na sidlisko Sever dali jeden. Tam by sa ale kludne zmestili aj 4 kusy. Pocitam, ze casom sa ta siet moze rozrast.
cheeseburger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Zdravim, chcem sa spytat, neviete, ci tie radary uz funguju? Po dlhsej dobe som prisiel domov, a az dnes som si vsimol ze to tam je, tak by ma zaujimalo , ci mozem ocakavat pozdrav od zelenych. Inak nemusi byt znacka o radarovej kontrole, ako to maju napr v polsku? Diky za odpovede :)
heker
Redeemer
Redeemer

Ja som este ziadny nevidel a myslim, ze aj v TV bolo, ze to ma fungovat od jari ci leta. Este asi neprebehol tender do konca na dodavatela.
cheeseburger
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Hmm tak to je divne, u nas v meste to uz je nahodene, tak by ma celkom zaujimalo, ci to funguje alebo nie. Ako fakt by ma zaujimalo na zaklade coho to umiestnili, kedze by som vedel x miest, kde by sa to hodilo a tam to nedaju.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

To je divne, na konci januara bol len vypisany tender: http://www.etrend.sk/ekonomika/soferov- ... adary.html a http://domov.sme.sk/c/20080483/na-cesty ... -budu.html
Takze si to mylis s niecim inym.
heker
Redeemer
Redeemer

Moze to byt v testovacej prevadzke. Okrem toho objektivna zodpovednost ako taka na Slovensku stale neplati. Plati len vtedy, ked ju krajske riaditelstvo policajneho zboru vyhlasi - vtedy sa da tlacova sprava, ze zajtra budu policajti v kosickom kraji vykonavat osobitnu kontrolu s vyuzitim objektivnej zodpovednosti. Trva to den, dva, tri a dost. A potom o mesiac zase. Ked sa namontuju tieto radary, po volbach spustia pokuty za dialnicne znamky, potom bude objektivna zodpovednost fungovat v plnej miere.
sundevil
VIP
VIP

Ako moze byt nieco v testovacej prevadzke ked to este neexistuje? Nerobim si iluzie, ze by KSSmer nemal vybrateho vitaza uz teraz. Urcite ale ziaden taky radar este nestoji. Neratam dialnicne, kde uz nejaky ten piatok maju budky nahodene. Tu sa bude urcite jednat o mytnu branu, resp kontrolu spoplatnenych dialnic.
Bolo by dobre keby doslo upresneniu kde sa predmetne zariadenie nachadza.
heker
Redeemer
Redeemer

Niekedy na jar 2014 sa jedno zariadenie testovalo v Martine na vypadovke, tam ako je tzv krizovatka Slimak. Zariadenie bolo umiestnene na lampe v smere od TR do ZA. Dodavatelom zariadenia bola firma Hakom, ktora vyraba aj dopravne znacky. Zariadenie tam bolo par tyzdnov a monitorovalo maximalnu rychlost a prejazd na cervenu. Za necely mesiac tam mali okolo 1500 priestupkov. Ci su teraz niekde namontovane zariadenia, tak to netusim, viem len o usekovom radare v tuneli Sitina v Bratislave. Alebo dalsi usekovy radar bol na A1 v smere na Schwechat letisko, tam ako sa prerabala dialnica, posielali aj pokuty, ale to je uz Rakusko :D
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

chcel by som sa opýtať, dnes som šiel PO-KE a po rychlostnej som skusil že čo auto dá teda 165 km/h potom som tak premyšlaľ že ak na rychlostnej je maximalka 90 km/h a ja som to prekročil o viac ako 70km a podľa sadzobníka je to na dopravný inšpektorát a do 650€,
môže mi prísť nejaký papier domov? aby som niečo zaplatil? ak áno do koľkých dni?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

do dvoch rokov ti to moze prist. pokial ta namerali tak ti to urcite aj pride
sundevil
VIP
VIP

japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ako mňa nezastavil nikto a nikde, a nezdá sa mi že by na rychlostnej stáli "budky" alebo nedaj bože tie väčšie policajné auta s radarom na streche, a nešlo za mnou nič tak rýchlo ako ja
len ma zaujíma či sa dá zistiť či niekde budem "riešený"
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

japaja.. ak myslíš rýchlostnú cestu cez zelený dvor popri krematóriu, tam je maximálna povolená rýchlosť 130km/h, čiže si prekročil len o nejakých 35km/h.. a aj tak som tam akosi ešte nikdy nezaznamenal meranie.. a navyše by som tam nikdy nešiel viac ako 130 kvôli degešom. Jedine tesne pred vstupom na diaľnicu pred zákrutou je rýchlosť znížená.... čiže tam Ti mohli namerať aj 105km/h nad povolenú rýchlosť.

:)
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Ano dost ludi si neuvedomuje, ze na rychlostnej ceste mimo mesto je 130tka.. a aj to tak vyzera :D
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

+ teraz ako som videl , nieje miesto kde by zaparkovali auto postavili trojnožku s radarom abo tak
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

chcel by som sa opýtať, dnes som šiel PO-KE a po rychlostnej som skusil že čo auto dá teda 165 km/h potom som tak premyšlaľ že ak na rychlostnej je maximalka 90 km/h
Kde na rychlostnej ceste medzi KE a PO je 90 maximálka? mimo obchvatu KE, tam je 90ka vzhľadom na to, že je to rýchlostná cesta v obci
alebo nedaj bože tie väčšie policajné auta s radarom na streche
to nie je radar na streche, to sú len mýtnici a tým "radarom" kontrolujú mýto.
Napísať odpoveď