Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Voľby 2016

Príspevok od používateľa Soviet »

Andi_Cibula: Ani nemas ziadnu rodinu na slovensku kvoli ktorym sa vzdy oplati volit?
Ja mam odvolene a zatial som vzdy volil. Keby nevolim, ma to rozculuje este viac, ze som "akoby" nespravil nic preto aby sa daco snad zmenilo.
Aj tak si myslim, ze uz davno mali byt elektronicke volby a ucast by razantne stupla.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Elektronicke volby ? Zabudnime, pokial tu bude vladnut tato cvarga - proti sebe nepojdu.

Inak som zvedavy aka bude ucast v krajoch TN, ZA, BB kedze v tom tyzdni budu mat jarne prazdniny.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Soviet - normálne som sa musel zamyslieť a odpoveď je, že predsa len tam je niekto, kvoli komu sa to oplatí, avšak tí úplne najbližší sústavne volia sposobom, že ma z krajiny vyhnali. :) Oni to nemyslia zle, problémom je selektívna slepota, neschopnosť prijímať argumenty a úplna strata schopnosti akejkoľvek vecnej diskusie, obávam sa už aj straty rozlišovacej schopnosti. Takže určite je moja frustrácia a tendencia "vrátiť im to" sposobom "na, vyžerte si to, keď sa vám to tak páči" pochopitelná :(
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja sa tiez furt pohravam s myslienkou nevolenia, lebo co tym zmenim? nic. smer si svojich volicov udrzi bez problemov, ak by aj nie, tak aka je sanca ze niekto kto volil smer zrazu zacne volit uplny opak? skor bude volit sns alebo kss...
pravica nema sancu na uspech, vsetci su rozhadani a tych stran tam je tolko ze sme pomaly svetovy unikat... keby niekomu z tych nasich politikov ozaj zalezalo na buducnosti slovenska, tak spoja sily a spravia jednu velku stranu, ktora bude mat aj realnu sancu konkurovat smeru.

takze tak, volit budem, je viac menej jedno koho, ale pre pokoj duse volit budem.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Soviet napísal:Aj tak si myslim, ze uz davno mali byt elektronicke volby a ucast by razantne stupla.
Ako vidis aj na vysledkoch ankety v tejto teme, mladsi ludia, alebo ludia, ktori nemaju problem s vyuzivanim technologii vacsinou SMER nevolia. SMER ma volicsku zakladnu uplne niekde inde. Takze pokial bude vladnut SMER, elektronicke volby jednoducho nebudu. Ibaze by to stalo aspon niekolko miliard Euro a tento tender by uplnou nahodou ziskala nejaka Paškova firma alebo nejaky oligarcha blizky Ficovi.

Neviem, ci by spojenie pravicovych stran v heslu "proti Ficovi" bolo najlepsim napadom. Maju velmi rozdielne postoje v klucovych otazkach, v ktorych potrebujeme odbornu diskusiu a nie emocne vyhrotene hadky politikov. Toto sme tu uz raz mali a vdaka tomu sme tu mali teraz 4 roky, kedy vladol SMER bez koalicneho partnera.

Podla mna klucom ako uniknut z tejto patovej situacie je skor v tom, keby sa objavila nejaka nova lavicova platforma so silnym lidrom, ktorych hlavnym superom by neboli pravicove strany, ale snazili by sa cielit skor na volicov SMERU. Zial nikto taky momentalne nekandiduje, ludia z KSS by podla mna a priori mali sediet v base a SNS je len ficov trojsky kon financovanymi tymi istymi ludmi ako Fico, navyse su v SNS stale tie iste rovnake zlodejske xichty. Ich ucel je jediny, robit ficovi koalicneho partnera v pripade, ze nebude SMER moct vladnut zase sam. SMER bud vznikajucu lavicovu konkurenciu "pohlti" (kupi si ich alebo vstupia do smeru), pripadne sa tymto stranam nedari ziskat financie, kedze oligarchovia drzia chrbat dalej Ficovi.

Takze ja osobne si stranu, ktoru pojdem volit, vyberiem podla odpovede predsedov stran na urcite klucove temy a tiez podla poctu korupcnych skandalov. K otazke registrovaneho partnerstva sa kladne vyjadrila iba SaS, SMK by bola o tejto otazke ochotna rokovat s koalicnym partnerom a ostatne strany su proti, pripadne podla Fica mame ovela klucovejsie temy, ktore potrebuju Slovaci riesit, teraz su to vraj utecenci a bezpecnost.

Mimochodom, pamatate si este na Ficovu snahu zo zaciatku volebneho obdobia ohladom dekriminalizovani marihuany? Vraj maju zakon uz viac ako 2 roky kompletne pripraveny na ministerstve, ale do parlamentu ho SMER neposunul, lebo si dali vypracovat analyzu, ktora ukazovala, ze by tento krok nevnimala najlepsie ich volicska zakladna.

Tak takymto sposobom sa u nas robi politika. Prijimame zakony v prospech ludi, ktori nam dali peniaze na kampan. A robime len to, aby sme sa co najdlhsie udrzali v parlamente, miesto toho, aby sme robili to, co je naozaj treba spravit a riesit.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tu je doslova nechutne zobrazenie volicov Fica, ze co su to za ludia - https://dennikn.sk/366756/smerom-vitazs ... e-zaludok/
Dwesa
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dwesa »

ephramko napísal: Takze ja osobne si stranu, ktoru pojdem volit, vyberiem podla odpovede predsedov stran na urcite klucove temy a tiez podla poctu korupcnych skandalov. K otazke registrovaneho partnerstva sa kladne vyjadrila iba SaS, SMK by bola o tejto otazke ochotna rokovat s koalicnym partnerom a ostatne strany su proti, pripadne podla Fica mame ovela klucovejsie temy, ktore potrebuju Slovaci riesit, teraz su to vraj utecenci a bezpecnost.
Od toho existuje aj táto stránka http://volebnakalkulacka.sk/
Porovnáva ako ktorí poslanci hlasovali s tým ako by človek sám hlasoval.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

heker napísal:Tu je doslova nechutne zobrazenie volicov Fica, ze co su to za ludia - https://dennikn.sk/366756/smerom-vitazs ... e-zaludok/
moja babka je presne taka ista, vsetko co povie fico je svate, jediny kto je nad ficom mozno je putin...

a preto viem ze sa nic nezmeni, pokial tato generacia nevymrie a mozno ani potom... ono ho totiz volia aj mladi...

a elektronickym volbam neverim uz vobec, fakt si niekto normalny moze mysliet ze keby sa dalo volit online, tak zrazu fico prehra?
ved ten kto volit chce, volit pojde, je to raz za 4 roky, cez vikend, zaberie to 10 minut. kto volit nechce, ten nebude volit ani online... hlavne si online volby nepredstavujte tak ze zadam meno, cislo obcianskeho, vyklikam cisla a hotovo... hlavne nie v nasich podmienkach... s najvacsou pravdepodobnostou by si musel vypisat specialne tlacivo, poslat ho 2 mesiace pred volbami niekam, potom by si si musel ist vystat rad na nejaky super urad pre nejaky token alebo bezpecnostny udaj alebo citacku a potom by si mohol realne volit. samozrejme v den volieb by nestihali servre, padalo by to a najskor by to aj tak nakoniec zrusili :)
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

ephramko, pises dobre, ale aby vznikla nejaka silna platforma voci takemu kalibru ako je SMER-SD, by sa do toho muselo zapojit opat niekolko oligarchov a nejake tie "mena" co maju nejaky ten dosah ovplyvnit verejnu mienku, hlavne cez nie lacne media a marketingove agentury. Nezabudaj na par veci, ze mainstream politicke strany a ich lidri su len babkami/biele kone, ktore maju minimalne navratit investiciu a udrzat status quo, co je dalsia vec, tu ide predsa aj o zivot korupcnikov, ktori maju strach, ze spravodlivost a naprava moralky v spolocnosti predsa len nastane.

Akoze mame tu vela mimoparlamentnych stran, ktore to samozrejme nezvladaju co sa tyka marketingu a medializacie, tak to skusaju inymi sposobmi a pre mnohych to vyznie vtipne, ale keby mali na ucte nejake tie miliony, tak si myslim ze by boli uplne niekde inde. No ale vid vacsia volicov miluje prekrasny obal a recicky, tak asi nic ine si nezasluzia len riadny vyprask.

Takze ako uniknut z patovej situacie ? Mat rovnake zbrane ako super.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Elektronicke volby = extremna korupcia. Uz vidim, ako ludia s notebookmi obehavaju osady, za jeden hlas 10-15 euro a ides :lol:
Clovek poviem, ze da sa to aj teraz, ale uz je to narocnejsie, ten clovek musi realne ist odvolit a nemusi sa mu chciet, moze sa bat - z roznych dovodov.

Urcite by to ale zdvihlo ucast, ak by to zabralo "par klikov". Nemyslim, ze ten kto nechce volit teraz, ze by ho elek. volby nepresvedcili. Minimalne viac mladych by volilo, uz len preto, lebo je to cez internet a predsa vsetko co je cez internet je dnes cool. Uz vidim tie filtrovane fotky cez Instagram ako si dava selfie, ze odvolil :lol:
Volili by takto uz len z principu - "because we can" (
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

"lebo je to cez internet a predsa vsetko co je cez internet je dnes cool"
ale to si 10 rokov pozadu... ja ked dnes vidim pubertakov (obcasne chodim na obed do mcdonaldu, je blizko strednej skoly, takze je to tam nonstop obsadene pubertou), pre nich je internet samozrejmost, ved oni si ani nevedia predstavit zivot pred internetom poriadne, pre takych to cool urcite nie je...

ako urcite by elektronicke volby zdvihli ucast, ale nijak zasadne...

korupcia by prave nemusel byt problem, v niektorych statoch maju volby tak, ze mozes hlasovat kolko krat chces, vzdy sa ti zarata iba posledny hlas. a dal by si niekomu 10-15 eur za hlas ak by si nemal istotu ze na druhy den nezoberie dalsich 15 eur od konkurencnej strany a zahlasuje znova?
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

ale to si 10 rokov pozadu... ja ked dnes vidim pubertakov (obcasne chodim na obed do mcdonaldu, je blizko strednej skoly, takze je to tam nonstop obsadene pubertou), pre nich je internet samozrejmost, ved oni si ani nevedia predstavit zivot pred internetom poriadne, pre takych to cool urcite nie je...
No ved to myslim, ze pre nich je internet vsetko a robia cez neho uplne vsetko. Este aj posrany excel si otvoria podla mna radsej v telefone ako by mali zdvihnut rit a otvorit si ho na PC s 24 monitorom :lol:

a dal by si niekomu 10-15 eur za hlas ak by si nemal istotu ze na druhy den nezoberie dalsich 15 eur od konkurencnej strany a zahlasuje znova?
Ved pridem ku nemu s notebookom a internetom do rodiny, vsetci predo mnou odvolia stranu ktoru chcem, vyplatim ich, idem o dom dalej. Za den urcite jednu osadu "spravim" = kludne 200-300 volicov ziskam.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

beardie napísal:su tu nejaki nevolici? zaujimalo by ma ich odovodnenie (pokojne aj anonymne formou k-)
Jedno z odvovodneni velmi dobre povedane v tomto videu
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ciastocne s autorom videa suhlasim, ale nesuhlasim s tym zaverom
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Frco napísal:Ved pridem ku nemu s notebookom a internetom do rodiny, vsetci predo mnou odvolia stranu ktoru chcem, vyplatim ich, idem o dom dalej. Za den urcite jednu osadu "spravim" = kludne 200-300 volicov ziskam.
hej, ale ked na druhy ten tam prijde niekto ako ty z konkurencnej strany a tych 200-300 volicov co si im zaplatil odvolia znova aby dostali dalsie peniaze?

o tom to je, ze hlasovat mozes kolko krat chces, teda sa ziadny hlas kupit neda.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked si raz oznaceny ako hlasujuci, tak predsa nemozes hlasovat znova
ak budu volby cez internet, tak to musi byt urcite nastavene len na 1 hlasovanie

ako to funguje v Estonsku?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

tak to funguje prave v estonsku. kazdy volic ma iba jeden hlas, ale pocas obdobia volieb ho moze zmenit kolko krat chce. platny hlas je az ten ktory ostane po skonceni volieb.
takze nikto nikomu nic nezaplati ak nema istotu ze ten clovek hlas nezmeni za pol hodinu...
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak to som nevedel, ze sa to moze menit. To je vcelku fajn vec, presne proti takejto korupcii.

Preto predpokladam, ze u nas by sa to menit nedalo :lol:
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

aacid napísal: a tych stran tam je tolko ze sme pomaly svetovy unikat...
Zazity nezmysel, ktory opakuje birmovany zlodej, jeho ovce opakovane vybliakavaju a potom z toho vznikla akasi "pravda" o velkom pocte stran.
Vo volbach je stran 23, to nie je vobec vela. To, ze ich je registrovanych asi 120 nie je podstatne, kedze sa neucastia volebneho divadla.
Len tak ilustracne:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... _in_Norway Norsko ma prave 8 stran v parlamente.
Vo ficolande zlodejsky komunisticky kreten vykrikuje o zlepencoch a mentalne zaostali to opakuju. Len preto, ze si nevidia pred nos.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Elektronicke volby...

- Ako ich dosiahnut? Referendum popri parlamentnych alebo inych volbach (kvoli ucasti), chcelo by to kampan, ak by bola vysoka ucast a jasne ano, tak by si to ani Fico nemohol dovolit ignorovat - a ucast by mohla byt vysoka hlavne kvoli tomu, ze by to mohli byt posledne klasicke volby na ktore by ludia museli prist.
- Korupcia? Ta moznost menit hlas je dostatocna ochrana proti kupovaniu, este zakon ze manipulacia co i s 1 hlasom by bol trestny cin by mohla odradit aj ostatnych (to by mohlo byt v tom referende).
- Volebna kalkulacka - zaujimava vec a mohlo by take nieco byt prepojene s elektronickymi volbami
- Vlastne temy - prezident zriadil stranku ku ktorej sa mozu pripojit strany, ale uz su tam dane temy, chcelo by to pred volbami moznost zadat vlastne temy a nasledne z najcastejsich hlasovat, potom by volici videli ktore strany maju k danym temam aky nazor, prip. by si to strany museli dat povinne do volebneho programu *

* Toto je aj odpoved na otazku preco niektori ludia nevolia, mnohi vobec nepoznaju volebny program stran, alebo len par hlavnych tem, prip. strany vobec neriesia problemy ktore dany obcan ma.
Napísať odpoveď