Štrajk učiteľov
-
Sarger
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Štrajk učiteľov
Stáže som skúšal okamžite po ukončení školy a nik v odbore nemal záujem ma nabrať.
Sme fakt mimo témy. Venujme sa učiteľom.
Sme fakt mimo témy. Venujme sa učiteľom.
Asi tak. Idealne si dat druhy stupen na externu formu a pocas toho pracovat - tak som to spravil jaPrax sa ma získavať už počas štúdia.
-
Sarger
Guru wannabe
Po bitke je každý generál čo. 
-
guess.whoo
Redeemer
tvoj pripad ma praveze velmi blizko k tejto teme. co si vystudoval a kde ak to nie je tajomstvo? ja som mal priemernu vysku najprv v RK a potom v Trnave. popri skole som brigadoval v NAY a neskor v prekladatelskej agenture, cez leto som chodieval na brigady do UK a DE. proste robil som vsetko pre to, aby som bol pre zamestnavatela atraktivny a nemal som problem najst si robotu v BA ani teraz v TN. V BA som mal pracu este predtym ako som zmagistroval a potom v TN som si nasiel robotu do 2 mesiacov. Nemal som pritom ziadne prehnane naroky ani na mzdu ani na pracovnu poziciu, ale aspon nieco robim a casom sa mozno dostanem k niecomu co som vystudoval
poznam par ludi, ktori sa vyhovaraju, ze nemaju cas popri skole na robotu co je podla mna bullshit ked si nasiel cas moj kamos, ktory studoval manazersku matiku v BA a teraz zaraba 2 a mozno 3x tolko co ja a pritom je rok po skole (bez znamosti)
je to aj o stasti na aku poziciu natrafis, ale ak nie si priebercivy tak si robotu najdes a casom ti nic nebrani ju zmenit ak sa naskytne prilezitost.
Aky to ma suvis s temou? okrem hotelovych akademii a ucnoviek neposkytuje ziadna stredna skola prax. som z OA a "prax" sme mali asi 2 tyzdne niekde na obecnom urade alebo kde si kto zohnal a stala akurat za hofno. Mali sme v DE jedneho studenta, ktory je jeden semester na praxi vo firme a jeden semester potom v skole. To je perfektna prilezitost aj pre zamestnavatela aj pre studenta.
Hovoril mi, ze velmi vela skol to ma takto no u nas neviem, mam znamych na roznych odboroch, ale s tymto som sa este nestretol. Presne tu by mala prist reforma a zacat uz pokojne aj na strednej. 90% veci, ktore som sa tam naucil som zabudol par mesiacov po skonceni skoly a urcite by som viac privital nejaku normalnu prax napr. vo sfere ekonomiky alebo uctovnictva (ako absolvent OA) namiesto memorovania pouciek.
Potom zo skol idu sice nabifleni ludia, ale absolutne nepouzitelni do praxe a ja sa zamestnavatelom ani necudujem, ze maju take naroky lebo zobrat uplneho absolventa bez praxe je najvacsi risk. sice nieco usetri na jeho mzde no zapracovanie bude trvat 2x dlhsie a to ho v konecnom dosledku stoji viac
poznam par ludi, ktori sa vyhovaraju, ze nemaju cas popri skole na robotu co je podla mna bullshit ked si nasiel cas moj kamos, ktory studoval manazersku matiku v BA a teraz zaraba 2 a mozno 3x tolko co ja a pritom je rok po skole (bez znamosti)
je to aj o stasti na aku poziciu natrafis, ale ak nie si priebercivy tak si robotu najdes a casom ti nic nebrani ju zmenit ak sa naskytne prilezitost.
Aky to ma suvis s temou? okrem hotelovych akademii a ucnoviek neposkytuje ziadna stredna skola prax. som z OA a "prax" sme mali asi 2 tyzdne niekde na obecnom urade alebo kde si kto zohnal a stala akurat za hofno. Mali sme v DE jedneho studenta, ktory je jeden semester na praxi vo firme a jeden semester potom v skole. To je perfektna prilezitost aj pre zamestnavatela aj pre studenta.
Hovoril mi, ze velmi vela skol to ma takto no u nas neviem, mam znamych na roznych odboroch, ale s tymto som sa este nestretol. Presne tu by mala prist reforma a zacat uz pokojne aj na strednej. 90% veci, ktore som sa tam naucil som zabudol par mesiacov po skonceni skoly a urcite by som viac privital nejaku normalnu prax napr. vo sfere ekonomiky alebo uctovnictva (ako absolvent OA) namiesto memorovania pouciek.
Potom zo skol idu sice nabifleni ludia, ale absolutne nepouzitelni do praxe a ja sa zamestnavatelom ani necudujem, ze maju take naroky lebo zobrat uplneho absolventa bez praxe je najvacsi risk. sice nieco usetri na jeho mzde no zapracovanie bude trvat 2x dlhsie a to ho v konecnom dosledku stoji viac
Ak je to na mna, tak ja som bol general este pred bitkouSarger napísal:Po bitke je každý generál čo.
Ak je to na seba mienene, tak chapem
-
Waagbistritz69
King
až teraz som sa dostal k balkónovej scéne
čistý fail
http://video.tyzden.sk/embed/5712/
//10 dôvodov, prečo pokračovať v štrajku - od Iniciatívy vysokoškolských učiteľov //"Buďme realisti..
http://video.tyzden.sk/embed/5712/
//10 dôvodov, prečo pokračovať v štrajku - od Iniciatívy vysokoškolských učiteľov //"Buďme realisti..
Ta najpodstatnejsia otazka, chcu nasi politici vobec aby bolo na Slovensku kvalitne skolstvo? Comu ja velmi neverim, no na druhej strane ak by aj naozaj chceli, tak to stoji poriadne peniaze a je to ciel do dalekeho buducna... oni robia zmeny ktore maju bleskove vysledky... a to plati na vo vsetkych sferach...
ti aktualni urcite nieRetne napísal:Ta najpodstatnejsia otazka, chcu nasi politici vobec aby bolo na Slovensku kvalitne skolstvo?
Myslím si, že na Cynickej oblude to vystihli dostatočne...Retne napísal:Ta najpodstatnejsia otazka, chcu nasi politici vobec aby bolo na Slovensku kvalitne skolstvo?
Lebo pravičiari určite áno.beardie napísal:ti aktualni urcite nie
To heslo Buďme realisti, žiadajme nemožné je síce krásne, ale zaujímalo by ma, koľkí vedia o jeho pôvode.
Aspoň tie strany majú systémové riešenia a nie len sociálne balíčky, ktoré absolútne neriešia žiadny problém, len ho odďaľujú a zabezpečujú KSSMER len to, aby ich tí chudáci, ktorí sú na tie balíčky odkázaní, volili aj o 4 roky. Enormne to vyciciava štátny rozpočet, čo má samozrejme dopad na strednú vrstvu, živnostníkov a malých a stredných podnikateľov, pretože niekto tie peniaze do toho rozpočtu musí naliať.
Učitelia sú pre SMER ako voliči nezaujímaví, keďže väčšinou sú to pomerne inteligentní ľudia, ktorí si nenechajú zapchať ústa pár eurovými balíčkami, to znamená, že SMER nemá absolútne žiadny dôvod ich požiadavkám vyhovovať, pretože vedia, že z takýchto ľudí ich voliči nebudú, resp. cena za ich hlas je príliš vysoká. To radšej podplatia socky rôznym spôsobom, aby si ich hlasy kúpili za pár €.
Učitelia sú pre SMER ako voliči nezaujímaví, keďže väčšinou sú to pomerne inteligentní ľudia, ktorí si nenechajú zapchať ústa pár eurovými balíčkami, to znamená, že SMER nemá absolútne žiadny dôvod ich požiadavkám vyhovovať, pretože vedia, že z takýchto ľudí ich voliči nebudú, resp. cena za ich hlas je príliš vysoká. To radšej podplatia socky rôznym spôsobom, aby si ich hlasy kúpili za pár €.
-
Waagbistritz69
King
https://en.wikipedia.org/wiki/May_1968_ ... d_graffitihughito napísal:To heslo Buďme realisti, žiadajme nemožné je síce krásne, ale zaujímalo by ma, koľkí vedia o jeho pôvode.
býva to prisudzované aj Che Guevarovi, ale to je asi blbosť..
Pravicové strany majú systémové riešenia na papieri. SMER dokáže riadiť krajinu a odhliadnuc od tej očakávanej korupcie a celej tejto sféry, sú tu pozitívne hospodárske výsledky. SMER nevyhovie učiteľom už len z princípu, pretože by sa "prehrali" a podvolili sa požiadavkám štrajku. Na to by, aby sa tak stalo, by to muselo mať oveľa masovejšie rozmery. Avšak, ako vidíme, SMER aj tak urobil chybu, že sa správal takto arogantne, preto percentá idú krásne dolu.Pilifo napísal:Aspoň tie strany majú systémové riešenia a nie len sociálne balíčky, ktoré absolútne neriešia žiadny problém, len ho odďaľujú a zabezpečujú KSSMER len to, aby ich tí chudáci, ktorí sú na tie balíčky odkázaní, volili aj o 4 roky. Enormne to vyciciava štátny rozpočet, čo má samozrejme dopad na strednú vrstvu, živnostníkov a malých a stredných podnikateľov, pretože niekto tie peniaze do toho rozpočtu musí naliať.
Vies je velmi tazke riadit krajinu, ked je jednosmerna vlada...hughito napísal:SMER dokáže riadiť krajinu a odhliadnuc od tej očakávanej korupcie a celej tejto sféry, sú tu pozitívne hospodárske výsledky.
Pozitivne hospodarske vysledky... Mna asi porazi... Ake???, to ze nic nerobia a nechaju sa vozit na EU ekonomike, je podla teba dobre? Ak budu pokracovat v takomto dobrom hospodareni, tak Slovensko tak padne, ze skoncime horsie ako Grecko... Za tento zvast by si si zasluzis jednu od Archieho...
http://49.media.tumblr.com/0ef7b18a6dac ... o2_500.gif
Neviem co mas na mysli pod vyjadrenim "Smer dokaze riadit krajinu". Povedz mi konkretne ktoru oblast statnej spravy podla teba Smer dokaze naozaj efektivne riadit. Ja ako student, ktory sa rozprava s profesormi a pod. trochu vidim do vysokeho skolstva a viem ako to tam funguje. Aj nedavna kauza 4 miliovej dotacie na tlaciarne pre tu spravnu vysoku skolu o niecom hovori. A takisto viem ako fakulty, ktore sa snazia o kvalitu, tie tzv. ostrovceky pozitivnej derivacie prezivaju a mozu robit vyskum len vdaka tomu, ze sme sa stihli do EU natlacit a ta to dokaze zatiahnut. Kebyze nemame eurofondy tak na STU mozeme suchat nohami. Ak toto povazujes za znak dobre riadeneho statu, nech sa paci. Najnovsie sa do strajku chysta zapojit aj FIIT STU, uvidime ci sa chytia aj ostatne fakulty.hughito napísal:Pravicové strany majú systémové riešenia na papieri. SMER dokáže riadiť krajinu a odhliadnuc od tej očakávanej korupcie a celej tejto sféry, sú tu pozitívne hospodárske výsledky. SMER nevyhovie učiteľom už len z princípu, pretože by sa "prehrali" a podvolili sa požiadavkám štrajku. Na to by, aby sa tak stalo, by to muselo mať oveľa masovejšie rozmery. Avšak, ako vidíme, SMER aj tak urobil chybu, že sa správal takto arogantne, preto percentá idú krásne dolu.
Napr. konsolidovanie verejných financií, teda znižovanie deficitu, lepší výber daní a z toho vyplývajúci objem peňazí pre rozpočet, zníženie nezamestnanosti (aj keď pravica samozrejme tvrdí, že sa vôbec nijak neznížila a ide len o zmenu metodiky), rast ekonomiky, čo dokazujú európske ukazovatele a rôzne ratingové agentúry, atď.
Čiže, treba si trochu dať dole tie okuliare patologického negativizmu ku všetkému, čo má na sebe značku FICO, ale tak to je vaša vec. Ja som ten posledný, ktorý by si Fica zastával, ale toto sú fakty - je fakt, že Fico a spol. popritom všetkom kradnutí dokázali krajinu viesť a sú tu aj nejaké medzinárodne platné ukazovatele. Taká pravica v roku 2010 to jednoducho nedokázala, za necelé dva roky stihli veľmi máličko, ak teda nerátame to, že sa rozpadli ako domček z karát.
Čiže, treba si trochu dať dole tie okuliare patologického negativizmu ku všetkému, čo má na sebe značku FICO, ale tak to je vaša vec. Ja som ten posledný, ktorý by si Fica zastával, ale toto sú fakty - je fakt, že Fico a spol. popritom všetkom kradnutí dokázali krajinu viesť a sú tu aj nejaké medzinárodne platné ukazovatele. Taká pravica v roku 2010 to jednoducho nedokázala, za necelé dva roky stihli veľmi máličko, ak teda nerátame to, že sa rozpadli ako domček z karát.
Ano, z tohto hladiska s tebou suhlasim, aj ked tu sa vzdy treba zamysliet nad tym ci sa tie ukazovatele zlepsuju vdaka alebo napriek vlade. Napriklad ked vlada zvysi danove zatazenie podnikatelov a zmensi tym deficit, je to dobra konsolidacia rozpoctu? Takisto ako sa niektore ukazovatele zlepsuju, ine ekonomicke ukazovatele (podnikatelske prostredie, ekonomicka sloboda) zhorsuju. Preto myslim ze sledovanie tychto ukazovatelov je sposob argumentacie, ktory je velmi otvoreny vykladu. Podla mna ma vacsiu vahu sa bavit napr. o konkretnych temach a opatreniach ako su dane, financovanie skolstva a podobne. Suhlasim s tebou aj v tom, ze argumentovat stylom "lebo Fico" nie je velmi prinosne. V tomto pripade som ale reagoval iba vramci temy na stav v akom je skolstvo.
hh, skus sa pozriet na verejny dlh a jeho rast za Ficovych vlad + prirataj PPP, ktore do neho nie su zahrnutehughito napísal:teda znižovanie deficitu
aby si nezostal prekvapeny
zvysenim dani kratkodobo vyber zlepsis, dlhodobo zhorsis, lebo budu vsetci optimalizovat - Lafferova krivkalepší výber daní a z toho vyplývajúci objem peňazí pre rozpočet
SVK je exportna ekonomika, ak budu rast okolite krajiny a Nemecko, SVK bude rast napriek vladerast ekonomiky
presne ako pise kolega nadomnou, SVK rastie napriek vlade, nie vdaka
ako bonus vidime skolstvo, zdravotnictvo, sudy, atd., to su fakty
Tak prebytkový, resp. ani vyrovnaný rozpočet tu nikdy nebol. S tým dlhom - ktorá krajina nejde na dlh? To je proste o systéme ako takom a vyčítať toto teraz Ficovcom.. faktom zostáva, že viaceré veci, ktoré som vyššie spomenul, potvrdzujú rôzne európske inštitúcie, dneska napr. OECD - jeho tajomník. Vy poviete, že to len kvôli "zahraničiu."
Na margo tých odvodov a celkovo podnikania - robíte z Fica boľševika, ktorý totálne likviduje podnikateľské prostredie na Slovensku. Už sa to tu niekde riešilo - ako napr. rastie počet firiem a pod. ukazovatele. Každopádne, aj taký Kollár rozpráva nepravdy o tom, ako majú sú na SK pomaly najvyššie odvody pre podnikateľov na svet, čo je samozrejme len blúznenie.
K tej krivke? Kde je podľa teba tá hranica? A celkovo, lepší výber daní nemá súvis len s ich vyberaním.. treba sa pozrieť aj na to, akú spúšť tu zanechali pravičiari na čele s Miklošom v tejto oblasti.
Na margo tých odvodov a celkovo podnikania - robíte z Fica boľševika, ktorý totálne likviduje podnikateľské prostredie na Slovensku. Už sa to tu niekde riešilo - ako napr. rastie počet firiem a pod. ukazovatele. Každopádne, aj taký Kollár rozpráva nepravdy o tom, ako majú sú na SK pomaly najvyššie odvody pre podnikateľov na svet, čo je samozrejme len blúznenie.
K tej krivke? Kde je podľa teba tá hranica? A celkovo, lepší výber daní nemá súvis len s ich vyberaním.. treba sa pozrieť aj na to, akú spúšť tu zanechali pravičiari na čele s Miklošom v tejto oblasti.
-
Stoporko
VIP
Hughito - prečo rastie počet firiem? Pretože každý rozumný živnostník si zráta 2+2 a prejde zo živnosti na sro. Alebo na inú formu.
" A celkovo, lepší výber daní nemá súvis len s ich vyberaním" čo tým myslíš? Nedáva to zmysel.
Zníženie nezamestnanosti - ako tomu konkrétne pomohol Fico? Pozval sem ďalšiu automobilku, ktorej dal daňové prázdniny? (to sa potom veselo podniká, keď je sponzorom štát
). Zlepšil podnikateľské prostredie? (daňová licencia, dohľad nad zdravot. starostlivosťou...) Podporoval vznik nových firiem? (zavedenie 5k zábezpeky na účte - potom to aj zrušil) Áno, Kali nabral 2000 nových strážnych psov. Hurá, bude mať kto vyberať pokuty.
Prečítaj si svoje tvrdenia o tom, ako vie Fico spravovať štát ešte raz, pozri sa do zrkadla a daj si facku.
" A celkovo, lepší výber daní nemá súvis len s ich vyberaním" čo tým myslíš? Nedáva to zmysel.
Zníženie nezamestnanosti - ako tomu konkrétne pomohol Fico? Pozval sem ďalšiu automobilku, ktorej dal daňové prázdniny? (to sa potom veselo podniká, keď je sponzorom štát
Prečítaj si svoje tvrdenia o tom, ako vie Fico spravovať štát ešte raz, pozri sa do zrkadla a daj si facku.