II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)
Re: II. Ficova vlada (3/2012-3/2016)
pokial niekto zije z minimalnej mzdy (casto z este menej), tak 17 eur moze pre toho cloveka znamenat ze nebude posledny tyzden pred vyplatou zit na suchych rozkoch... niekto kto ma rodinu a musi sa o nu starat, urcite da prednost peniazom ked moze.
dalsia vec, pokial je v poriadku platit ludom za to ze volit nebudu, bolo by potom aj v poriadku platit ludom ze volit budu, nie?
dalsia vec, pokial je v poriadku platit ludom za to ze volit nebudu, bolo by potom aj v poriadku platit ludom ze volit budu, nie?
Teraz niekto dostava peniaze za to, že voliť nebude?
nie, rozpravame sa (teda aspon ja) o hypotetickej situacii, ktoru navrhoval sulik, dat moznost ludom bud volit alebo dostat nejake peniaze.
teda inak povedane dostat zaplatene za to ze nebudes volit.
teda inak povedane dostat zaplatene za to ze nebudes volit.
ano, ale ja som to pochopil tak, ze balik penazi sa len inak prerozdeli
nepojde stranam, ale priamo za hlasy, teda ak strana dostane hlasy, dostane prachy, ak nedostane, dostanu ich volici
stale si nie som isty tym, co ti na tom vadi
nepojde stranam, ale priamo za hlasy, teda ak strana dostane hlasy, dostane prachy, ak nedostane, dostanu ich volici
stale si nie som isty tym, co ti na tom vadi
ja som to pochopil tak ze bud odvolim alebo ak nie, tak dostanem tych 17 eur.
vadi mi na tom to, ze pre kazdeho ma 17 eur trochu inu hodnotu. naopak volebny hlas ma kazdy iba jeden. pokial zarabam 10 tisic eur mesacne, tak ma 17 eur fakt trapit nebude a teda to bude pre mna predstavovat ziadnu dilemu, ci radsej volit alebo zobrat 17 eur.
pokial ale zarabam 355 eur mesacne a este z toho zivim dieta, tak ma 17 eur pre mna velmi velku hodnotu a musim teda spravit narocne rozhodnutie, ci radsej volit alebo trochu pomoct sebe a dietatu.
kazdy obcan by mal mat moznost volit bez akychkolvek natlakov a toto povazujem za natlak na financne menej solventnych.
vadi mi na tom to, ze pre kazdeho ma 17 eur trochu inu hodnotu. naopak volebny hlas ma kazdy iba jeden. pokial zarabam 10 tisic eur mesacne, tak ma 17 eur fakt trapit nebude a teda to bude pre mna predstavovat ziadnu dilemu, ci radsej volit alebo zobrat 17 eur.
pokial ale zarabam 355 eur mesacne a este z toho zivim dieta, tak ma 17 eur pre mna velmi velku hodnotu a musim teda spravit narocne rozhodnutie, ci radsej volit alebo trochu pomoct sebe a dietatu.
kazdy obcan by mal mat moznost volit bez akychkolvek natlakov a toto povazujem za natlak na financne menej solventnych.
17 euro raz za 4 roky je zanedbatelna suma, aj pre nizko zarobkoveho cloveka
vtedy by mal nastupit marketing stran a "kupit" ich hlas za vhodne ekonomicke zmeny, ktore ludom daju za 4 roky viac, ako tych blbych 17 euro
vtedy by mal nastupit marketing stran a "kupit" ich hlas za vhodne ekonomicke zmeny, ktore ludom daju za 4 roky viac, ako tych blbych 17 euro
skus sa niekedy porozpravat s clovekom co zaraba tu minimalnu mzdu a opytaj sa ho ci by radsej volil alebo mal 17 eur...
Chyba bude hlavne v tom, že kopa ľudí (obzvlášť ficovoličov) nedokáže myslieť dopredu a vníma iba veci, ktoré má tu a teraz. Taký človek si nedá dokopy, že teraz síce dostane 17€, ale oveľa viac mu zlodejská vláda za tie 4 roky ukradne. A teda nie len jemu ale aj celému štátu.
Presne toto si myslím. Krátkozrakí ľudia vidia len tých spomínaných 17€, ale ak by si spočítali, že vďaka lepším podmienkam pre zamestnávateľov by mohli mať o 17€ vyšší plat každý mesiac (vplyvom implikácií, ktoré som spomínal v predchádzajúcom svojom príspevku), tak by som na ich mieste radšej volil stranu, ktorá má podobné návrhy vo svojom programe. To ale značnej časti voličov nevysvetlíš...
samozrejme je to tak, ale ako sa hovori, lepsi vrabec v hrsti...
radsej zoberie 17 eur, ktore ozaj bude mat, ako volit stranu, ktora sa mozno ani nedostane do parlamentu a ked aj hej, tak najskor ani nebude v koalicii a ked aj hej, tak to bude najskor zlepenec ktory sa na nicom nedohodne a teda nebude mat nakoniec nic...
radsej zoberie 17 eur, ktore ozaj bude mat, ako volit stranu, ktora sa mozno ani nedostane do parlamentu a ked aj hej, tak najskor ani nebude v koalicii a ked aj hej, tak to bude najskor zlepenec ktory sa na nicom nedohodne a teda nebude mat nakoniec nic...
Aleto uz by bol ich problem, ze radsej zobrali 17 ako volili, bol by to zaujimavy experiment.
nebol by to ich problem, bol by to problem celeho statu, proste platit niekomu za to ci bude volit alebo nebude, to nie je v poriadku.
zaujimavy experiment by bol aj dat 5000 eur kazdemu kto volit nebude, ako by to dopadlo potom? kto by volil?
zaujimavy experiment by bol aj dat 5000 eur kazdemu kto volit nebude, ako by to dopadlo potom? kto by volil?
A odkial by si chcel zobrat tolko penazi? Tych 17€ je uz teraz vyclenenych. Dostavaju ich strany za kazdeho jedneho volica. Zacinas trepat coraz vacsie nezmysli.
myslim ze moj "experiment" je uplne rovnako realny ako 17 eurovy "experiment"...
To teda nie je. Ak by totiž bola čisto teoreticky 100%-ná volebná účasť, peniaze pre strany by na to vyčlenené v štátnom rozpočte boli.
Pri 5000€ to je už ale nereálne, keďže s niečím takým sa nepočítalo...
Pri 5000€ to je už ale nereálne, keďže s niečím takým sa nepočítalo...
ale nechapes ze sa rozpravame o niecom co sa nikdy nestane a ani sa o tom nikto vo vlade nebude nikdy uvazovat??
proste davat 17e ludom aby nevolili je utopia a ked sa uz ideme rozpravat o utopii, preco nie rovno o 5000 eurach?
proste davat 17e ludom aby nevolili je utopia a ked sa uz ideme rozpravat o utopii, preco nie rovno o 5000 eurach?
Prečo? Pokiaľ si niekto necení svoj hlas ani na 17€ a nestojí mu za to ísť voliť, tak ich dostane s tým, že nemá právo rozhodnúť o tom, kto bude mať ďalšie volebné obdobie moc.
Mne to príde ako regulérny obchod a spôsob obmedzenia populistických ťahov ako sú napr. meetingy s kultúrnym programom, ktorých jednou z hlavných úloh je zapôsobiť na emočnú stránku diváka. Bol by som zvedavý, či by ich tieto strany organizovali aj v prípade, že by si boli vedomí, že ich potenciálni voliči si namiesto hlasu radšej zoberú pár drobných
Mne to príde ako regulérny obchod a spôsob obmedzenia populistických ťahov ako sú napr. meetingy s kultúrnym programom, ktorých jednou z hlavných úloh je zapôsobiť na emočnú stránku diváka. Bol by som zvedavý, či by ich tieto strany organizovali aj v prípade, že by si boli vedomí, že ich potenciálni voliči si namiesto hlasu radšej zoberú pár drobných
Zaujímavé, že kopa ľudí tu operuje s týmto argumentom, akurát, že zlodejské vlády tu máme už 26 rokov, predtým tu bola zlodejská vláda jednej strany za štátneho socializmu, predtým za ľudáckej diktatúry a predtým sa tu takisto striedali zlodejské vlády za 1. ČSR. A tuto plebs na hojku o tom stále bude písať a stále sa nič nezmení, lebo to nie je vôbec o tom.Steju napísal:Chyba bude hlavne v tom, že kopa ľudí (obzvlášť ficovoličov) nedokáže myslieť dopredu a vníma iba veci, ktoré má tu a teraz. Taký človek si nedá dokopy, že teraz síce dostane 17€, ale oveľa viac mu zlodejská vláda za tie 4 roky ukradne. A teda nie len jemu ale aj celému štátu.
Odporúčam tuto reláciu s historikom o korupcii, podvodoch, kradnutí a oligarcoch v dejinách. Stále je to také isté. Problém je totižto inde a žiaľ, ani v tej relácii sa nedopracovali k tomu, že kde.
https://www.rtvs.sk/radio/archiv/11433/386359
zopakujem to znova, ak je teda v poriadku platit obcanom za to ze volit nebudu, je v poriadku platit aj za to ze volit budu?Pilifo napísal:Prečo? Pokiaľ si niekto necení svoj hlas ani na 17€ a nestojí mu za to ísť voliť, tak ich dostane s tým, že nemá právo rozhodnúť o tom, kto bude mať ďalšie volebné obdobie moc.
myslis ked si smer kupuje za 5/10 euro ciganov?
aj tomu by sa predislo
aj tomu by sa predislo