Zákon o cestnej premávke

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Zákon o cestnej premávke

Príspevok od používateľa brm »

japaja.. práveže tam aj sú miesta.. pri záhradkách je miniparkovisko a hore na odbočke na zelený dvor. :) Dokonca priamo hore aj dosť často stojí policajný van, ale ten je myslím zameraný na kamióny, nie?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa japaja »

kristove rany ja z autoškoly naučený že R cesta 90km/h... a ano krematorium som myslel taka dlhááá zatačka do KE :)
a to s dialnicou to som dal pozor to už som šiel pomaličky, len nemal som dialničnu no som zle odbočil, tak som musel po dialnici prejsť :D
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

rychlostná mimo obce 130hm/h, rýchlostná v obci 90km/h. Na zelenom dvore je odporúčaná 110, vzhľadom na to ako tá cesta vyzerá v smere do KE. No tak viac ako toho, že ti príde pokuta za rýchlosť, by som sa na tvojom mieste báll, že ti príde pokuta, že si nemal zakúpenú dialničnú známku.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no su tie elktronicke a kontroluje sa to tak že dialnična policia ked ta zastavi tak musis ukazat znamku abo kod abo ako to je neviem
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

logicky, ked je elektronicka, co by si im ukazal?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

netuším keď že som to nezisťoval a nemam ponatia ako to funguje, ale mohol by si mi to vysvetliť
brm
Darca
Darca

Kto a ako kontroluje použitie diaľničných známok?

Kým v minulosti kontrolovala používanie diaľničných známok polícia, od 1. januára 2016 prechádza zodpovednosť na NDS. Pomocou statických aj mobilných kamerových systémov kontroluje vodičov na diaľniciach. Pokiaľ kamery zaznamenajú na spoplatnenom úseku diaľnice alebo rýchlostnej cesty vozidlo bez platnej diaľničnej známky, majiteľovi vozidla bude automaticky zaslaná pokuta podľa zásad objektívnej zodpovednosti.

V priebehu prvého mesiaca 2016 monitoring NDS odhalil 782 áut, ktoré mali kúpenú desaťdňovú elektronickú známku, ale jazdili ešte aj po vypršaní jej platnosti. Podľa vyjadrení NDS ale zatiaľ neboli pokuty udeľované, ištitút objektívnej zodpovednosti budú naplno využívať od 1. februára 2016.
Tipujem statickú kameru hneď na začiatku diaľnice ešte pred prvým výjazdom.. čiže aj podľa mňa Ťa táto pokuta neminie. Potom napíš..
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

takže sa vpodstate tomu nevyhnem ?
a k tomu krematoriu to nieje dialnica ale cesta 1 triedy a tma vraj 100km je

//autoeditácia príspevku (18 Feb 2016, 14:55)
respektíve aj cena by ma zaujímala
brm
Darca
Darca

Po výpadovku na Budimír máš rýchlostnú cestu a tá je grátis, ale ak si neodbočil na Budimír, ale šiel ďalej na diaľnicu, už si tam.. pokuta, niekde som čítal, že 300€, pokiaľ zaplatíš do 15 dní, je to iba za 200€.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Ku krematoriu je rychlostna cesta (cesta pre motorove vozidla) - mimo obce max. 130km/h
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ja som šiel z PO do KE a keďže som zle odbočil nebolo veľmi na vyber ako sa vyhnuť dialnici
brm
Darca
Darca

z PO do KE? Čiže si v PO na kruhovom objazde neodbočil na Hanisku? Už si nejak zamotaný.. :)
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

volal som na diaľničnu spoločnosť = pokuta 300€ a keď uhradom do 15dni tak je to len 200€
ale ! :D keď kupim dnes známku do polnoci tak sa to "vynuluje" :) - boh stojí pri mne

//autoeditácia príspevku (18 Feb 2016, 15:18)
brm ano je to tak domotal som sa
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

japaja napísal:netuším keď že som to nezisťoval a nemam ponatia ako to funguje, ale mohol by si mi to vysvetliť
Hlavnou výhodou elektronickej diaľničnej známky je, že zákazník po jej zakúpení:
  • už nemusí vo vozidle umiestňovať (lepiť) diaľničnú známku na viditeľné miesto, keďže diaľničná známka bude mať výlučne elektronickú podobu,
  • nie je povinný predkladať potvrdenie o úhrade diaľničnej známky za účelom kontroly dodržiavania povinností prevádzkovateľa/vodiča vozidla alebo jazdnej súpravy podľa zákona č. 488/2013 Z. z. o diaľničnej známke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení (ďalej len „Zákon“ alebo „zákon o diaľničnej známke“),
  • nemusí vo vozidle ani inštalovať palubnú jednotku či iné zariadenie, pretože táto povinnosť (tzn. povinnosť mať vo vozidle tzv. palubnú jednotku) platí len pre nákladné vozidlá a autobusy nad 3,5 tony podliehajúce povinnosti úhrady mýta.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

no beardie, musel som to zistiť predsa lebo vraj môže pokuta prísť aj o 1 rok a to by nebolo pekné no

STomko ako si to zistil?
brm
Darca
Darca

Pokuta môže prísť do dvoch rokov.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Smerom von z KE (pri Shellke) mas znacku ze zacina cesta pre motorove vozidla. Ta konci pred odbockou na Budimir. No a tu je 90km/h v obci, 130km/h mimo obce.
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

ok teda dialnicu som vyriešil a teraz už len ten úsek na krematóriu , hm kamarat vraví že je tam radar na zelenom dvore a ak ma hlava neklame tak až po zelenom dvore som sa spustil dole
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

japaja napísal:volal som na diaľničnu spoločnosť = pokuta 300€ a keď uhradom do 15dni tak je to len 200€
ale ! :D keď kupim dnes známku do polnoci tak sa to "vynuluje" :) - boh stojí pri mne
to ti povedali oni? ze sa to vynuluje?
japaja
Guru wannabe
Guru wannabe

165

//autoeditácia príspevku (18 Feb 2016, 15:53)
ano na tom som sa pytal a kontorluje sa to až po polnoci

//autoeditácia príspevku (18 Feb 2016, 15:55)
lebo teoreticky diaľničná ktorú som kúpil o 15:00 platí UŽ od 0:00 dnešného dňa , a pri platbe a kontrole nieje písaný čas od kedy do kedy ale len dátum

//autoeditácia príspevku (18 Feb 2016, 15:58)
ešte by ma zaujimalo do kedy môže prísť pokuta za prekročenie rýchlosti niekto vraví 3dni taký malý ustrižok papiera
Prílohy
165.png
165.png (235.44 KiB) 880 zobrazení
dialnica.png
Napísať odpoveď