Partner a deti

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
kathleen
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Partner a deti

Príspevok od používateľa kathleen »

Caute hojkaci,

neviem, aky je priemerny vek na fore, ale prosim o radu hlavne dospelych (mentalne). Sice zatial studujem, ale zarabam si na seba sama a byvam s priatelom, kt. je mladsi (on dostava stipko, takze nie je priamo zavisly na rodicoch). Odkedy ma zacal namotavat na predstavy o spolocnej buducnosti (aky budeme mat dom a kam pojdeme na dovolenky..), mne sa k tomu akosi automaticky pridruzili deti. Proste to je moja predstava stastia, aj ked chcem mat karieru a viem, ze to nie je jednoduche sklbit to. Ale nechcem sa vzdat predstavy vlastnej rodiny, ani keby som mala byt prezidentka alebo letiet na mesiac.

Pred partnerom som vytiahla tu temu uz viackrat. On ma necelych 22, cize necakam od neho nejake extra nadsenie pre plodenie deti. A on to ani nevylucuje, ze by sa stal o par rokov otcom. Ale jeho "poziadavka" je, ze ja by som to musela vediet zorganizovat - chod domacnosti aj pracu. Nechce, aby jeho kariera utrpela kvoli detom a taktiez nechce mat doma zienku domacu, ktora je na nom financne zavisla spolu s detmi.

Cize bud obetujem ja svoju karieru, budem sa starat o deti, ale zaroven aj zarabat.. alebo nic. Mna ta predstava dava pod dost velky tlak. Je to ako byt slobodnou matkou a este sa popritom venovat partnerovi. Okrem toho tu je este ta klasicka muzska obava, ze deti budu v popredi a intimny zivot a uzivanie si celkovo, klesnu na minimum. To zas ja neviem vylucit, ze sa mu budem menej venovat ako doteraz, kebyze mame dieta

Plus je tu este ten rozdiel, ze zatial co on si so svojou rodinou dobre rozumie a rad k nim chodi napr. na sviatky, pre mna je navsteva mojej rodiny len povinna jazda. Aj preto chcem mat raz svoju rodinu a mat svoj vlastny rodinny zivot. Moj priatel mi to vyhovara, ze je to trochu naivna predstava, lebo deti sa nemusia vzdy "podarit" - od fyzickeho zdravia az po spravanie, vztahy a pod.. a teda mozu zivot skor pritazit ako "vylepsit".

Neviem no, pytam sa seba samej, ci je to spravny partner pre mna. Ca. o 4-5 rokov by som chcela mat deti, ked budem mat kompletne hotove studium. A mozno to vyznie moc pragmaticky, ale nechcem zabijat cas vo vztahu, kt. nema spolocne zakladne hodnoty. Myslite, ze takto rozmyslaju muzi vseobecne, ked ide o deti a zalozenie rodiny?
pinco
Darca
Darca

Re: Partner a deti

Príspevok od používateľa pinco »

No ak si aj jemu načrtla ten horizont 4-5 rokov, kedy chceš mať deti, tak ver tomu, že to absolútne nerieši a povie ti možno len to, čo chceš počuť. Za 4-5 rokov sa toho môže vysomáriť toľko, že sa situácia úplne zmení. A vy ženy ste v tomto zvlášť experti, keď jeden deň chcete toto a o týždeň je to úplne niečo iné.

A tá jeho požiadavka mi príde, ako keby ťa chcel od toho odhovoriť. Akú úlohu si on predstavuje, že bude mať potom? To, že ho dieťa môže volať otec? Pre neho sa nič nezmení, ale ty sa musíš vzdať veľa vecí. No vidno, že ešte na to nie je pripravený. Za tých 4-5 rokov možno, ale na to musí prísť sám, nie aby si ho ty do toho "tlačila".
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kolko mas vlastne rokov? Lebo to je tiez dolezite. Ak mas trebars 26 rokov, tak za 4 roky karieru spravit este vies a potom sa mozes zamerat na dieta. Ako sa zmeni priatel, to nikto nevie. Rodina je rodina, on to vnima z pohladu, ze ma rad svoju rodinu. Ty mas svoju rodinu na lahkej vahe a beries to ako nutnu navstevu, viac nie. On to teda vnima inak, mozno by chcel, aby si aj ty radsej chodila k rodine, ale zmenit to musis chciet ty sama. Rec o postihnutom dietati je podla mna nevhodna.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Môj názor je, že rozprávať o deťoch s 22r vysokoškolákom, ktorý si momentálne určite chce hlavne užívať život, je trochu predčasné.. názor sa môže zmeniť, keď obaja skončíte školu a začnete pracovať.. ak aj vtedy bude mať rovnaký postoj, môžeš ho poslať niekam.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

V podstate suhlasim s brm. Myslim, ze on o tom este vlastne tak celkom ani nerozmyslal, a ani o tom este nechce rozmyslat.
Je velmi tazke povedat co si bude mysliet o 5 rokov. Jedna dobra sprava je, ze nie je uplne proti tomu mat deti. (teda, ak sa da verit tomu co hovori, ale to musis ty vediet). Skor ocakavaj ze sa to bude postupne zlepsovat nez zhorsovat, teda za predpokladu ze spolu ostanete dlhodobo.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

brm napísal:Môj názor je, že rozprávať o deťoch s 22r vysokoškolákom, ktorý si momentálne určite chce hlavne užívať život, je trochu predčasné.. názor sa môže zmeniť...
Z pohľadu 22-ročného chlapa nemôžem nič iné, iba súhlasiť. Skrátka momentálne si ani nedokážem predstaviť, že by som bol otcom (pravdepodobne by tie detičky umreli :D ). Neber to zle, v horizonte rokov určite aj ja chcem byť tato, no momentálne na to nie som ani zabezpečený a ani nemám ten pocit, že už je čas na deti. Deti sú podľa mňa obrovský krok v živote, ktorý sa dneska podceňuje a preto je toľko rodín rozbitých. Udržať rodinu pokope vyžaduje úsilie, zodpovednosť, obetu a ak máme žiť obstojne, tak aj nemalé množstvo financií. Na tvojom mieste by som si moc nelámal hlavu nad tým, čo bude o 4 roky, je nemožné to predpovedať. A či sa ti ten chalan páči ako osobnosť, to musíš vedieť už teraz. Len ho nesúď pre to, že v 22 rokoch ešte nemyslí na deti.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

ja som tiez nebol uplne ready byt otcom, neviem si predstavit moment kedy si povies, ze si pripraveny/pripravena. vzdy to je obrovska zmena a ano hlavne pre matku. ak chces mat nejaku karieru tak chod najprv do prace na nejake 2-3 roky a potom dieta.
22 rocnemu mozes teraz basnit o dietati kolko chces, on stale bude radsej uvazovat nad spolocnym chillom a nie nad nocnym vstavanim a hlavne prisposobenim VSETKEHO potrebam dietata na minimalne 3-4 roky kym nebude ako-tak samostatne a dokaze stravit par dni aj s niekym inym ako s rodicmi.

stale vsak tam uz to dieta bude a starostlivost vacsia ci mensia bude potrebna az do dospelosti, cize ak chcete planovane dieta tak uplne pripraveni nebudete nikdy, ak pride necakane budete sa s tym musiet vysporiadat.
tak ci tak by som ho do nicoho netlacil a nespominal dieta priliz casto lebo moze prist kick prave z jeho strany
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

kathleen napísal:..Ale jeho "poziadavka" je, ze ja by som to musela vediet zorganizovat - chod domacnosti aj pracu. Nechce, aby jeho kariera utrpela kvoli detom a taktiez nechce mat doma zienku domacu, ktora je na nom financne zavisla spolu s detmi.
Tak to by bol "vzorný" otecko, vskutku. Do práce, na pivo s partiou, a doma pred telku. Z toho ako ti to povedal ideš ty aj s deťmi kompletne mimo neho. Ale súhlasím v tomto s tým čo písal brm - je ešte mladý. Skončí školu, a priority sa kompletne zmenia. Ja to vidím aj na sebe, tiež keď som mal 22 som myslel iba na školu a akú super karieru budem mať, a o rodine som nerozmýšlal ani náhodou. Teraz by som kľudne, bez váhania, vymenil titul za rodinu.
Teraz sa zameriava na dokončenie školy, a to je jeho jediný ciel. Ale keď škola nebude, zrazu si uvedomí že má pred sebou možno 40 rokov a na konci smrť. Nie je tam už čo viac získať (možno nejaká kariera ktorá aj tak skončí tou smrťou :D ) takže zanechanie potomstva sa stane najvyššou prioritou.
kathleen napísal:... lebo deti sa nemusia vzdy "podarit" - od fyzickeho zdravia az po spravanie, vztahy a pod.. a teda mozu zivot skor pritazit ako "vylepsit".

... Ca. o 4-5 rokov by som chcela mat deti, ked budem mat kompletne hotove studium. ...
tu by si mu mohla pripomenúť, že 30 rokov pre prvorodičku je už dosť neskoro, a tým že to odkladáte a dávate prednosť kariere pred rodinou, iba zvyšujete pravdepodobnosť komplikácii.
Muži sú väčšinou logickejšie zmýšlajúci ako ženy, ktoré sú skôr emocionalne. Takže naše plánovanie končí niekde v aktuálnom roku, ak nie v najbližších mesiacoch. Pokiaľ nepadnú pádne argumenty, tak sa problémami ktoré nás čakajú o X rokov ani nezapodievame. Takže tu súhlasím s pincom že ti povie čo chceš počuť aby si bola ticho. Netreba mu prezentovať to ako to vidíš ty, treba ho presvedčiť prečo je tvoj pohlad na vec správny aby ho nadobudol aj on
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ak chceš mať deti, tak ich maj.

Skutočne iná rada neexistuje. Samozrejme prinesie to X problémov, nie vždy všetko bude ideálne, ale v konečnom dôsledku tie problémy sa vyriešia.

A tiež kecy, že "zabezpečený" a "ideálny čas".. Ak nie si Boris Kollár tak dostatočne zabezpečený nebudeš nikdy (akože zabezpečenie s hypotékou je hovno a nie zabezpečenie) a ideálny čas tiež nebude nikdy.

Čiže ak deti chceš, tak ich maj...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

zaujimavy postoj, "ked chces deti, ja ti ich urobim, ale na krk mi ich nevesaj". tazko povedat, ci sa umudri vekom. skor nie, ludia sa z principu nemenia.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Jááj a ešte k tomuto... Neviem akú odpoveď čakáš od 22. ročného študenta, ale aj sebelepší chlap ti dá len podobnú odpoveď.
To nie je o tom, že by sa nestaral, nepomohol ti, ale matka budeš vždy len ty.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

mirak2 napísal:zaujimavy postoj, "ked chces deti, ja ti ich urobim, ale na krk mi ich nevesaj". tazko povedat, ci sa umudri vekom. skor nie, ludia sa z principu nemenia.
ale názory a životné postoje sa meniť môžu (a aj menia)
kathleen
Light Professional
Light Professional

Nejde o to, ze by som cakala od neho nejaku spravnu odpoved. Len som zvedava, ako sa ten postoj vyvijal mozno u vas s vekom a skusenostami.
On nechodi na party (aj ked ho vytahujem) a nechodi na pivo. Sportuje a sleduje politiku a ma vela planov od vedy cez cestovanie az po podnikanie. Naozaj si nemyslim, ze je egoista, ktory by mi nepomohol.. Len sa boji, ze sa bude musiet kvoli dietatu vsetkeho vzdat. Keby som otehotnela neplanovane, tak by sa o dieta chcel starat. Len to rozhodnutie vziat si dobrovolne na seba taky zaväzok, povazuje za iracionalny - ma to vraj viac nevyhod ako vyhod. A chce pocut odo mna hlavne argumenty.

PS: Mam viac ako 25, ale nepisem kolko presne, lebo na mna vytiahnete magicku hranicu 30 rokov - co je BS a mytus :)

//autoeditácia príspevku (24 Feb 2016, 14:11)
pinco napísal:No ak si aj jemu načrtla ten horizont 4-5 rokov, kedy chceš mať deti, tak ver tomu, že to absolútne nerieši a povie ti možno len to, čo chceš počuť. Za 4-5 rokov sa toho môže vysomáriť toľko, že sa situácia úplne zmení. A vy ženy ste v tomto zvlášť experti, keď jeden deň chcete toto a o týždeň je to úplne niečo iné.

A tá jeho požiadavka mi príde, ako keby ťa chcel od toho odhovoriť. Akú úlohu si on predstavuje, že bude mať potom? To, že ho dieťa môže volať otec? Pre neho sa nič nezmení, ale ty sa musíš vzdať veľa vecí. No vidno, že ešte na to nie je pripravený. Za tých 4-5 rokov možno, ale na to musí prísť sám, nie aby si ho ty do toho "tlačila".
jasne. dakujem za klise typu "vy zeny" :)

//autoeditácia príspevku (24 Feb 2016, 14:12)
heker napísal:Kolko mas vlastne rokov? Lebo to je tiez dolezite. Ak mas trebars 26 rokov, tak za 4 roky karieru spravit este vies a potom sa mozes zamerat na dieta. Ako sa zmeni priatel, to nikto nevie. Rodina je rodina, on to vnima z pohladu, ze ma rad svoju rodinu. Ty mas svoju rodinu na lahkej vahe a beries to ako nutnu navstevu, viac nie. On to teda vnima inak, mozno by chcel, aby si aj ty radsej chodila k rodine, ale zmenit to musis chciet ty sama. Rec o postihnutom dietati je podla mna nevhodna.
To je konspiracia. Jeho rodina je harmonicka, moja nie. Tot vsjo.

//autoeditácia príspevku (24 Feb 2016, 14:14)
begbeee napísal:Jááj a ešte k tomuto... Neviem akú odpoveď čakáš od 22. ročného študenta, ale aj sebelepší chlap ti dá len podobnú odpoveď.
To nie je o tom, že by sa nestaral, nepomohol ti, ale matka budeš vždy len ty.
Co znamena, ze matka budem vzdy ja? (Tento tvoj komentar mi pride najtrefnejsi a moze ma posunut dalej..)

Ako to je myslene? Je zasadny rozdiel medzi matkou a otcom?

//autoeditácia príspevku (24 Feb 2016, 14:16)
brm napísal:Môj názor je, že rozprávať o deťoch s 22r vysokoškolákom, ktorý si momentálne určite chce hlavne užívať život, je trochu predčasné.. názor sa môže zmeniť, keď obaja skončíte školu a začnete pracovať.. ak aj vtedy bude mať rovnaký postoj, môžeš ho poslať niekam.
To nie je o uzivani. Jedine jeho uzivanie je ist si zahrat futbal s kamaratmi a trochu fitness.

//autoeditácia príspevku (24 Feb 2016, 14:18)
bindo011 napísal:
Z pohľadu 22-ročného chlapa nemôžem nič iné, iba súhlasiť. Skrátka momentálne si ani nedokážem predstaviť, že by som bol otcom (pravdepodobne by tie detičky umreli :D ). Neber to zle, v horizonte rokov určite aj ja chcem byť tato, no momentálne na to nie som ani zabezpečený a ani nemám ten pocit, že už je čas na deti. Deti sú podľa mňa obrovský krok v živote, ktorý sa dneska podceňuje a preto je toľko rodín rozbitých. Udržať rodinu pokope vyžaduje úsilie, zodpovednosť, obetu a ak máme žiť obstojne, tak aj nemalé množstvo financií. Na tvojom mieste by som si moc nelámal hlavu nad tým, čo bude o 4 roky, je nemožné to predpovedať. A či sa ti ten chalan páči ako osobnosť, to musíš vedieť už teraz. Len ho nesúď pre to, že v 22 rokoch ešte nemyslí na deti.
Diki za uprimnu odpoved :) fakt ma potesila.

//autoeditácia príspevku (24 Feb 2016, 14:24)
audiotrack

vela si domyslas. pivo nepije a je zasadne proti telke. skola nie je jeho jediny ciel, ale jeden z mnoha.
a ja chcem mat deti urcite az po 30.
on ma plany na najblizsich 10 rokov, len nad detmi este nerozmyslal.

ako ho mam podla teba presvedcit, ze moje zmyslanie je spravne?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no napriklad moje zmyslanie a plany tiez nezahrnali dieta ked som mal 22. tusil som, ze zostanem so svojou terajsou manzelkou, ale dieta bolo v tom case to posledne na co som myslel a co som mal v plane. osud to napokon zariadil inak a ja nic nelutujem. rodicovstvo ma svoje temnejsie stranky, ale tie svetlejsie prevazuju a nepoznam nikoho, kto by to nevidel rovnako.
mama budes vzdy len ty - co to znamena? ze ked sa to dieta narodi je vysoka pravdepodobnost, ze doma na materskej zostane prave s tebou. bude vyzadovat tvoju pozornost takych 18 hodin denne po dobu cca 3 rokov. hlavnu zodpovednost za jeho vyvoj a prosperitu budes niest ty.
vidim to aj u nas, ja som s malou najviac ako sa da, chodim do prace na 7 aby som bol o 4 doma a trosku odbremenil zenu aby si mohla trosku psychicky oddychnut, lebo vychova nie je len prechadzky a kocikovanie s posedenim na kavicke.
obcas samozrejme potrebujem vypnut aj ja. zaujmy mam podobne ako tvoj frajer a stale si nedovolim povedat, ze v priemere viac ako 3,5 hodiny cez tyzden travim s dietatom.
takze mozes pekne vidiet na kom je vaha zodpovednosti a co znamena byt matkou
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

kathleen napísal:
//autoeditácia príspevku (24 Feb 2016, 14:14)

Co znamena, ze matka budem vzdy ja? (Tento tvoj komentar mi pride najtrefnejsi a moze ma posunut dalej..)

Ako to je myslene? Je zasadny rozdiel medzi matkou a otcom?
Myslím, že to tak trochu pochopíš, až keď budeš sama matkou a nemyslím to v zlom. V podstate tak úplne najzákladnejšia vec - ak sa medzi tebou a tvojím partnerom niečo stane, tak ako matka si ani len na sekundu nepomyslíš, že by dieťa nezostalo s tebou. A to môžeš otočiť aj vo vzťahu k tebe. Otec môže byť malý superman a superúžasný, ty budeš vždy istota svojho dieťaťa.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Jááj a ešte k tomuto... Neviem akú odpoveď čakáš od 22. ročného študenta, ale aj sebelepší chlap ti dá len podobnú odpoveď.
S tym teda zasadne nesuhlasim.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

V podstate ho chapem. Tiez mam 22, praca ma pomerne dobre financne zabezpeci a dovolim si tvrdit, ze uz teraz by som nemal problem uzivit rodinu. Ale dieta najblizsich par rokov urcite nechcem. Preco? Pretoze si v prvom rade chcem uzivat ja. Nemam problem parkrat rocne vypadnut na par dni vyletovat niekam do zahranicia. Pokial nieco chcem, tak si to kupim a dvakrat nad tym nerozmyslam. Vsetko samozrejme s mierou, az mi kazdy mesiac nieco z vyplaty zostane. Toto vsetko s prichodom dietata takmer urcite konci. Zrazu mas uplne ine radosti a starosti a tvoj zivot sa dost vyrazne zmeni. Takisto aj financna situacia sa dost zmeni, hlavne pokial este nema stabilne miesto v praci a rozbehnutu karieru. Pokial mas priatela podobne zmyslajuceho ako ja, tak si nemyslim, ze by si to tak skoro rozmyslel.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Fabo napísal:
S tym teda zasadne nesuhlasim.
S čím nesúhlasíš? Moja reakcia bola v prvom rade na OP teda, že ona si bude "musieť vedieť zorganizovať". Môžeme sa tu tváriť, že existujú svetlé výnimky, ale určite drvivá väčšina funguje tak, že matka "to zorganizuje".

Kurňa, šak chlap sa nevie o seba postarať, keď má 37,1 teplotu, nie o decko keď má 39 horúčky....tak sa netvárme, že to je inak.
kathleen
Light Professional
Light Professional

guess.whoo napísal:no napriklad moje zmyslanie a plany tiez nezahrnali dieta ked som mal 22. tusil som, ze zostanem so svojou terajsou manzelkou, ale dieta bolo v tom case to posledne na co som myslel a co som mal v plane. osud to napokon zariadil inak a ja nic nelutujem. rodicovstvo ma svoje temnejsie stranky, ale tie svetlejsie prevazuju a nepoznam nikoho, kto by to nevidel rovnako.
mama budes vzdy len ty - co to znamena? ze ked sa to dieta narodi je vysoka pravdepodobnost, ze doma na materskej zostane prave s tebou. bude vyzadovat tvoju pozornost takych 18 hodin denne po dobu cca 3 rokov. hlavnu zodpovednost za jeho vyvoj a prosperitu budes niest ty.
vidim to aj u nas, ja som s malou najviac ako sa da, chodim do prace na 7 aby som bol o 4 doma a trosku odbremenil zenu aby si mohla trosku psychicky oddychnut, lebo vychova nie je len prechadzky a kocikovanie s posedenim na kavicke.
obcas samozrejme potrebujem vypnut aj ja. zaujmy mam podobne ako tvoj frajer a stale si nedovolim povedat, ze v priemere viac ako 3,5 hodiny cez tyzden travim s dietatom.
takze mozes pekne vidiet na kom je vaha zodpovednosti a co znamena byt matkou
Dakujem Ti velmi pekne za Tvoj prispevok. Btw. 3,5 hodiny denne alebo tyzdenne?

Myslim, ze to sa mi snazil frajer vysvetlit - ze aj ked sa bude snazit, stale by som musela byt v stave "pohotovosti" a ze mi negarantuje, ze budem mat cas na kavicky a spanok.
To ma vedie k uvahe, ze dovtedy by som mohla mat home-office a pracovat na materskej doma - kolko sa bude dat, aby som mala nejaku sebarealizaciu a prijem.

A prave preto nad tym dopredu uvazujem - aby som vytvorila co najlepsie podmienky pre seba aj vychovu potomka.

//autoeditácia príspevku (24 Feb 2016, 17:44)
begbeee napísal:S čím nesúhlasíš? Moja reakcia bola v prvom rade na OP teda, že ona si bude "musieť vedieť zorganizovať". Môžeme sa tu tváriť, že existujú svetlé výnimky, ale určite drvivá väčšina funguje tak, že matka "to zorganizuje".

Kurňa, šak chlap sa nevie o seba postarať, keď má 37,1 teplotu, nie o decko keď má 39 horúčky....tak sa netvárme, že to je inak.
ked je lekar, co vie dobre varit, tak si o tom dovolim pochybovat.

ta organizacia sa tyka skor vozenia deti z a do skoly, riesit ich problemy v skole a s kamaratmi, motivovat ich k uceniu, k sportu, dbat na zdravu vyzivu, kupovat im oblecenie, ked rychlo rastu a pod.

od 2:23 do 2:50
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:S čím nesúhlasíš? Moja reakcia bola v prvom rade na OP teda, že ona si bude "musieť vedieť zorganizovať". Môžeme sa tu tváriť, že existujú svetlé výnimky, ale určite drvivá väčšina funguje tak, že matka "to zorganizuje".
Nesuhlasim s tym, ze od 22r. sa neda ocakavat iny pristup nez "ked chces mat deti, ja ti ich (o par rokov) urobim, ale staraj sa o ne sama".

Nehovorim ze bude bezny 22 rocny student na otazku deti odpovedat "tak ja teda tie zvysne durexy hned vyhodim", ale silno predpokladam, ze vacsina normalnych ludi aj v tom veku pristupuje skor "teraz este nie, ale ked na to pride cas tak chcem byt dobry manzel a otec"
Napísať odpoveď