Zákon o cestnej premávke
Re: Zákon o cestnej premávke
takže si asi vypýtam hlavičkový papier?
Vypytaj si papier aky chces, nebude ti nic platny. Ak ta neskontroluju teraz, lebo to nevedia urcit na presny cas, nik nevravi ze sa to do 2r nemoze zmenit a pokutu dostanes.
Minule si nadaval na pokutu za stanie na invalidoch, teraz nadavas lebo si isiel po dialnici bez zaplateneho poplatku, na co budes nadavat nabuduce? Ze dostanes pokutu ked ti nameraju 80 v obci?
k ZTP stal som tam 5 minut a sedel v aute - keby prišiel niekto zťp tak odídem predsa , o to mi išlo , ano bolo mi povedane policajtom že nedá sa dohodnuť lebo na zťp je minimmalne 60€ a max 250€ + odťah keby tam niesom
nie , len by mohlo byť jasne dané čo a za čo sa platí, a nie že ja ako obyčajný občan mam volať po celom slovensku (až cez ministerstvo vnutra) ma prepojili na oddelenie sankcii a pokut kde som sa dozvedel že dany človek pracuje do 15:30 a teda na druhý deň mam zavolať a dozviem sa cennik pokut...
nie , len by mohlo byť jasne dané čo a za čo sa platí, a nie že ja ako obyčajný občan mam volať po celom slovensku (až cez ministerstvo vnutra) ma prepojili na oddelenie sankcii a pokut kde som sa dozvedel že dany človek pracuje do 15:30 a teda na druhý deň mam zavolať a dozviem sa cennik pokut...
Stal si na ztp? Stal. Co hovori zakon? Ze je to zakazane a nikoho nezaujima, ze ci si mal nastartovane a bol v aute.
Mas mat na dialnici dialnicnu znamku? Mas. Mal si? Nemal. Co hovori zakon? Ze ju mas mat pred vjazdom na dialnici.
Ako neviem co ty riesis. Pokuta za ZTP opravnena, mali ti vziat rovno vodicak, max. pokutu a poslat na preskusanie. Za dialnicu by ti mali dat tiez maximalnu pokutu, nech sa naucis. A vlastne, druci ako ty by nemali ani soferovat. Huba bubba melonSVK to vyborne zhrnul.
Mas mat na dialnici dialnicnu znamku? Mas. Mal si? Nemal. Co hovori zakon? Ze ju mas mat pred vjazdom na dialnici.
Ako neviem co ty riesis. Pokuta za ZTP opravnena, mali ti vziat rovno vodicak, max. pokutu a poslat na preskusanie. Za dialnicu by ti mali dat tiez maximalnu pokutu, nech sa naucis. A vlastne, druci ako ty by nemali ani soferovat. Huba bubba melonSVK to vyborne zhrnul.
heker, verim tomu že by si tiež nebol spokojný a v podstate nikto z Vás by nebol spokojní a čakal zhovievavosť od policajta... - zrazu všetci mudri ale keby sa to Vás týkalo rozoberali by ste to z každej strany (neklamte...)
O akej mudrosti pises? Jazdim x rokov a na moeste pre ztp som nikdy nestal. A to, ze na dialnicu treba dialnicnu znamku, tak to je vseobecne znamy fakt, ktory sa najma pocas tejto zimy medializoval v televizii, novinach, radiu a aj na internete, media neustale prinasali informacie o tom, ze od januara su tu elektronicke dialnicne znamky, ze od februara to automaticky kontroluje dialnice a ine. Jediny ty sa tu hras na mudreho, lebo citis krivdu za pokutu na ztp a citis krivdu za moznu pokutu za dialnicu bez dialnicnej znamky. Prepac, ale ty to nemas v hlave v poriadku.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
asi si myslis, ze si jediny kto dostal za nieco pokutu. par som ich dostal tiez a nikdy som nevyplakaval, ze som si nevsimol, zabudol atd atd. minule robili v meste cestu a bola uzavreta s vyznacenou obchadzkou len som siel za jednym autom a nevsimol som si to. po par metroch ma odstavili, oznamili mi to, dostal som pokutu a nehladal som vyhovorky ze vsak som presiel len tu asi 50 metrov
Možno bol potajme na cudzom aute a bojí sa, že majiteľovi príde pokuta a teda že sa to prevalí. 
Alebo vzal auto rodicom a nepovedal, teraz dostane zaracha.
myslím si že je rozdiel keď to robíš zámerne státie na ZŤP a prejazd cez diaľnicu "šak čo"
//autoeditácia príspevku (26 Feb 2016, 15:25)
otec o tom vie, ukázal mi kde sa dalo ešte odbočiť pred vstupom na dialnicu
//autoeditácia príspevku (26 Feb 2016, 15:25)
otec o tom vie, ukázal mi kde sa dalo ešte odbočiť pred vstupom na dialnicu
Nie je vôbec žiadny rozdiel, či niečo robíš zámerne alebo nie.. pokuty sa platia za všetko, čo robíš proti predpisom!
-
94jakub
Guru wannabe
Spravil si skúšky na vodičák? Teda vieš, že na zťp sa stáť nemá. Zastal si tam? Zastal. Takže si tam zastal zámerne.
Ak o tom nevieš, ani o tom, že na diaľnici a rýchlostnej musíš mať známku, a ešte si si z autoškoly myslel, že na R je max 90km/h tak choď ten vodičák radšej vrátiť.
A ešte to tu ideš riešiť ako keby bolo tebe ublížené, miesto toho aby si si priznal chybu a bol ticho. Si bol macher, že si to vytiahol na 165, tak si za to plať.
Ak o tom nevieš, ani o tom, že na diaľnici a rýchlostnej musíš mať známku, a ešte si si z autoškoly myslel, že na R je max 90km/h tak choď ten vodičák radšej vrátiť.
A ešte to tu ideš riešiť ako keby bolo tebe ublížené, miesto toho aby si si priznal chybu a bol ticho. Si bol macher, že si to vytiahol na 165, tak si za to plať.
Kamaratovi skoncila dnes STK. Na nase vyzvy uz tyzden nech nie je idiot ze nech si to da spravit nejak kaslal
... ako je to teraz s pokutou ? Pride automaticky hned aj ked bude mat 2-3 dni po termine ?
..alebo tam system nejako vie prizmurit ocko
osobne si myslim ked nechali dva mesiace pardon tak teraz pojdu prisne po tom ...
To zalezi asi od nalady na konkretnom OR PZ. Predtym to bolo tak, ze pokuty posielali najprv tym, co mali neplatnu STK najdlhsie. Ale nikto nemoze povedat ako to bude teraz. Mozno uz maju pripraveny automaticky system, ktory to rozposle hned, ako trening na rozosielanie pokut za chybajuce dialnicne znamky 
Ale v podstate mu to moze byt jedno, treba to spravit cim skor.
Ale v podstate mu to moze byt jedno, treba to spravit cim skor.
Podla mna OR PZ s pokutou za STK po platnosti nema v tomto pripade nic. Skor tie pokuyy bude posielat Obvodny urad pre cestnu dopravu a pozemne komunikacie. Ako to bude nikto nevie, mozno pokutu odoslu hned na dalsi den a mozno sa tyzden este pocka, ze ci si ju nespravi.
http://www.zive.sk/clanok/111689/automa ... informacie
Ako rýchlo budú odosielané automatické pokuty za neplatnú technickú alebo emisnú kontrolu?
Pokutu podľa zákona možno uložiť do dvoch rokov odo dňa, keď sa príslušný orgán štátneho odborného dozoru dozvedel o porušení povinnosti, najneskôr však do piatich rokov odo dňa porušenia povinnosti. Pokiaľ vám teda nepríde po piatich rokoch, už ju ďalej čakať nemusíte. V praxi ale budú podľa všetkého prichádzať rýchlejšie, presný čas však nie je možné teraz určiť. „Vzhľadom na veľký počet vozidiel s neplatnou TK/EK systém bude jednotlivé rozkazy o udelení pokút generovať postupne,“ píše sa v odpovedi ministerstva dopravy.
V principe sa neriesi ako dlho dane vozidlo nemalo platnu kontrolu, pojde len o to kedy ti ju stihnu dorucit, nakolko momentalne nie je automatizovany system, a nejaky uradnik/icka dostane na stol zoznam komu ma zaslat pokutu...A je to aj jedno, kedze vyska pokuty nie je zavisla od toho ako dlho ju vozidlo nemalo.
Ako rýchlo budú odosielané automatické pokuty za neplatnú technickú alebo emisnú kontrolu?
Pokutu podľa zákona možno uložiť do dvoch rokov odo dňa, keď sa príslušný orgán štátneho odborného dozoru dozvedel o porušení povinnosti, najneskôr však do piatich rokov odo dňa porušenia povinnosti. Pokiaľ vám teda nepríde po piatich rokoch, už ju ďalej čakať nemusíte. V praxi ale budú podľa všetkého prichádzať rýchlejšie, presný čas však nie je možné teraz určiť. „Vzhľadom na veľký počet vozidiel s neplatnou TK/EK systém bude jednotlivé rozkazy o udelení pokút generovať postupne,“ píše sa v odpovedi ministerstva dopravy.
V principe sa neriesi ako dlho dane vozidlo nemalo platnu kontrolu, pojde len o to kedy ti ju stihnu dorucit, nakolko momentalne nie je automatizovany system, a nejaky uradnik/icka dostane na stol zoznam komu ma zaslat pokutu...A je to aj jedno, kedze vyska pokuty nie je zavisla od toho ako dlho ju vozidlo nemalo.
To by ma zaujimalo, ako sa bude preukazovať, kedy sa o tom OUD dozvedel. Nijako. Proste ti to pošlu alebo nepošlu do 5 rokov. Ten balast ohladom 2 rokov tam ani nemuseli písať.
Podľa mojho osobného názoru je 5 rokov strašne dlhá doba. za 5 rokov absolvuješ ďaľšie 2 EK/TK od tej, ktorú si zameškal. To aby si človek odkladal staré protokoly, aby sa v prípade chyby systému mohol brániť, že EK/TK na vozidle, ktoré predal pred 3 rokmi mal načas.
Ak prihliadneme na úradnícku gramotnosť v kontexte, že vozidlo pri prepise na nového majiteľa "zmení" počet miest na sedenie, najvyššiu celkovú hmotnosť vozidla či rozmer diskov, viem si živo predstaviť, že rovnakou procedúrou "sa zmení" dátum EK/TK v evidencii OUD pred 4 rokmi a system "ktory sa o tom dozvedel práve teraz" odošle pokutu.
Podľa mojho osobného názoru je 5 rokov strašne dlhá doba. za 5 rokov absolvuješ ďaľšie 2 EK/TK od tej, ktorú si zameškal. To aby si človek odkladal staré protokoly, aby sa v prípade chyby systému mohol brániť, že EK/TK na vozidle, ktoré predal pred 3 rokmi mal načas.
Ak prihliadneme na úradnícku gramotnosť v kontexte, že vozidlo pri prepise na nového majiteľa "zmení" počet miest na sedenie, najvyššiu celkovú hmotnosť vozidla či rozmer diskov, viem si živo predstaviť, že rovnakou procedúrou "sa zmení" dátum EK/TK v evidencii OUD pred 4 rokmi a system "ktory sa o tom dozvedel práve teraz" odošle pokutu.
Aj na seka.sk mas info o kontrolach, ale zial, nemozu byt pouzite na pravne ucely. Vies si tam ale skontrolovat, ze ci ti aspon datum sedi.
-
Arkaz
Addict
Pani co myslite ak zakupim dialnicnu znamku na prevoznu SPZ bude to platit ? spz mam z CR a platia 3 mesiace.