Viem o teme Window 10, ale nechce sa mi citat celych 24 stran, chcel by som tu riesit vsetky pre a proti bezplatnemu prechodu hlavne z Windows 7.
Prechod zvazujem dlhsie, ale nemal som nejaky podstatny dovod, navyse este som mal dost casu, no aj ten sa zacina kratit, takze sa pokusim zhrnut pre a proti a este otazniky, mozete pridavat vlastne pre a proti, otazky, prip. odpovede na otazky...

hry, mnoho novych hier bude len pre Win 10
(toto ma inspirovalo - Forza pre PC)

bezplatny upgrade z Win7/8 do 29. 7. 2016

buduca podpora OS (nepodpora Win7)

DirectX 12

rychlost, hlavne start systemu

vzhlad, funkcny aj vizualny, je to ako Win8, strasne, tazkopadne, skarede

povinne aktualizacie, rozne problemy s tym suvisiace, otazka nizsie

slabsia, resp. otazna podpora niektorych programov a hier

bezpecnost, spehovanie...

mozno stale stabilita(?)

je, prip. bude mozne aspon ciastocne, legalne zmenit ovladanie a vzhlad Win10 tak aby sa co najviac podobal na Win7, prip. aj s AERO?

ako to bude pri zmene HW, bude mozne neoficialne zmenit napr. zakladnu dosku, aspon raz, ak sa pokazi napr.?

aktualizacie, bude mozne to obmedzit, aspon zablokovat nutenu aktualizaciu a hlavne nasilny restart?

vedel by niekto otestovat aspon zakladne funkcie programu HotkeyP pod Win10? Neviem si predstavit fungovat bez neho, zaujima ma hlavne hlasitost, funkcnost klavesovych skratiek globalnych aj v jednodlivych programoch, zamknutie s textom (nie klasicke), restart a vypnutie PC, lupa... taktiez funkcnost tlacidiel mysi, kolieska a naklanania mysi

pouziva niekto tieto dalsie programy, ako funguju pod Win10 - aimp, dvb dream, thunderbird portable, myphoneexplorer
Je mozne ze som na nieco podstatne zabudol, tak to mozete doplnit, Win10 som ani neskusal, ale Win8 mi pride strasny, preto som bol zatial skor proti prechodu z Win7 na Win10, kedze 10 je skor vylepseny 8, ale vzdy som chcel cakat na posledne mesiace kedy je mozny bezplatny prechod a potom sa rozhodnut, Forza na PC a dalsie mozne hry ktore budu uz len na Win10, DirectX 12 a tiez podpora OS ma nuti opat viac rozmyslat, myslim ze takych ludi je vela a snad tato teme pomoze nerozhodnutym sa spravne rozhodnut.