Neuveritelny problem so startovanim auta, nechapem.

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Resistant
Amateur
Amateur

Neuveritelny problem so startovanim auta, nechapem.

Príspevok od používateľa Resistant »

Zdravim,mam taky problem s mojim autom - WW Passat r.v. 2010. Este som to nikde nevidel ani sa mi to este nestalo.. teraz sa podrzte. Vzdy ked sa snazim nastartovat auto tak pocujem len take ,,cukanie,, ale v momente ako dam dole okno az nadoraz tak mi nastartuje. Neni to nahoda skusal som to mnoho krat a vzdy to islo len ked som dal dole to okno ,ziadne ine ukony som nerobil. Nie ze by mi to nejak vadilo nopred jazdou zakazdym stiahnut okno a zas ho zavriet az pocas jazdy mi pride ako dobra hlupost :D Vazne si nerobim srandu, nevie niekto co by to mohlo byt ?
kinjeril
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Neuveritelny problem so startovanim auta, nechapem.

Príspevok od používateľa kinjeril »

VAG? Robil si diagnostiku?

Nemas tam nieco dodatocne montovane nejakym "majsterkom"?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

kinjeril napísal:Nemas tam nieco dodatocne montovane nejakym "majsterkom"?
možno sa mu okienkom vypína imobilizer :D
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Mas pekny startovaci ritual. Aby to neskoncilo tak, ze pred startom budes musiet stiahnut okienko, zapnut lampicku v interieri, vyhodit lavy blinker a otvorit priehradku spolujazdca. :D

Ale vazne, to "cukanie" znie ako? Pretoci aspon starter? Lebo ak nie, tiez by som to tipoval na immo.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

na všetkých konvernových autách treba vymazať chyby cez VAG kábel, vtedy sa možno RJ umúdri. Mne často vypadávali budíky a teplotu ukazovalo -40°C dva roky dozadu, premazal som RJ a teraz fungujú krásne. Samozrejme pred tým ako premažeš tak ulož všetky chyby a pošli to sem.
Resistant
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Resistant »

Zdravim ,
nie diagnostiku som este nerobil momentalne nestiham skoro nic kvoli praci. A to melon: proste snazim sa nastartovat a len cvak, cvak mi to pripomina nieco take jak ked zapalujes plynovy zapalovac a skace iba iskra :D aj ked velmi potichu ... a nie starter nepretoci vobec. Posledne mesiace som nikomu auto robit nedaval . A este ma napada jedna vec ci to nemoze mat s tym spolocne, ked nastartujem s tym zavretym oknom :D tak auto na volnobehu stoji no divne ho zacne klepat. 3 krat ho zatrasie - taky zvuk jak keby ste malo stlacili spojku a ide vam skapat, no potom to prestane a motor zacne uz pekne ist ( na sekundu sa este rozsvieti kontrolka motora a zhasne)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no urcite je prvy krok diagnostika..toto moze mat xy dovodov, urcite bude nieco s elektronikou
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

skús ešte pre istotu vybrať poistku na okná, možno kraťák. I keď to by malo poistku roztrhnúť hneď. A zas tam nie je toľko šťavy aby nepretočilo štartér, ale za skúšku to stojí.
Rekik
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Rekik »

aspon ti ho neukradnu
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Rekik napísal:aspon ti ho neukradnu
Akoze LOL :lol:

Najskor chyba imobilizeru alebo body computeru. Mozno je nejaka specialita VAGu, ze okna registruje aj RJ, ale inak je ovladanie okien uplne nezavisle na RJ aj na napajani startera a spol.
Okna ovlada iba body computer. Napajanie je zo separatnej vetvy hlavnej poistkovej skrinky v motore istenej nejakou 40-50A poistkou, pricom nasleduje interierovy fusebox.
Ak by okno islo do skratu, skor zhori 0.75mm2 kablik, ktory napaja motorcek, nez by odobralo stavu starteru, kde je 50mm2.

Vytiahni poistku okien a startuj, co urobi. Treba tiez skontrolovat na diagnostike body computer.
Napísať odpoveď