Už dlhšiu dobu, zhruba 2-3 mesiace, na mojom stolnom počítači pociťujem výrazné, ale skutočne výrazné celkové spomalenie. Všetko mi dlho otvára, počnúc obyčajným Wordom, cez prezeranie obrázkov, až po YouTube. Dôvodom toho je aj časté padanie prehliadača a sekanie videí na YouTube. Internet mám rýchly, cez rok aj niečo už mám optiku, a zozačiatku s tým problémy neboli, nastavil som si na videách aby sa mi automaticky prehrávali v HD, resp. fullHD, a ako vravím, zozačiatku sa načítalo hoci aj 20 minútové video behom 5 sekúnd aj vo fullHD kvalite. A teraz? Čakám 2 minúty kým mi ho načíta vôbec v 140p resp. 280p, v tejto kvalite beží tak pol minúty a až potom sa to prepne na HD, ale aj tak to seká.
Proste vidím, že to je problém v počítači (SW-HW?), a nie problém s internetom. Lenže zádrheľ je v tom, že nevidím dôvod, kvôli ktorému by sa mal takto značne počítač spomaliť. Mám 1TB HDD a zaplnených asi 300gb, čo je v podstate nič, a počítač používam už dlho iba na klasické, úplne nezáťažové úkony ako Office, facebook, youtube, skrátka - surfovanie na internete. Nepracujem so žiadnymi náročnými programami, ani s Photoshopom a nehrám ani žiadne moderné hry.
Viete mi prosím povedať / poradiť, v čom by mohol byť problém, čo mám prípadne skúsiť premazať, vyčistiť, na čo sa mám zamerať alebo či existuje nejaký program, ktorý by mi počítač nejako "vyčistil" od tých zbytočných súborov, ktoré by mi toto spomalenie mohli spôsobovať.
Každý rozumný a užitočný príspevok ohodnotím K
Vopred ďakujem za príspevky a rady!