Znateľne spomalený PC..

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
DENNY
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Znateľne spomalený PC..

Príspevok od používateľa DENNY »

Ahojte, prajem príjemné nedeľné popoludnie.

Už dlhšiu dobu, zhruba 2-3 mesiace, na mojom stolnom počítači pociťujem výrazné, ale skutočne výrazné celkové spomalenie. Všetko mi dlho otvára, počnúc obyčajným Wordom, cez prezeranie obrázkov, až po YouTube. Dôvodom toho je aj časté padanie prehliadača a sekanie videí na YouTube. Internet mám rýchly, cez rok aj niečo už mám optiku, a zozačiatku s tým problémy neboli, nastavil som si na videách aby sa mi automaticky prehrávali v HD, resp. fullHD, a ako vravím, zozačiatku sa načítalo hoci aj 20 minútové video behom 5 sekúnd aj vo fullHD kvalite. A teraz? Čakám 2 minúty kým mi ho načíta vôbec v 140p resp. 280p, v tejto kvalite beží tak pol minúty a až potom sa to prepne na HD, ale aj tak to seká.

Proste vidím, že to je problém v počítači (SW-HW?), a nie problém s internetom. Lenže zádrheľ je v tom, že nevidím dôvod, kvôli ktorému by sa mal takto značne počítač spomaliť. Mám 1TB HDD a zaplnených asi 300gb, čo je v podstate nič, a počítač používam už dlho iba na klasické, úplne nezáťažové úkony ako Office, facebook, youtube, skrátka - surfovanie na internete. Nepracujem so žiadnymi náročnými programami, ani s Photoshopom a nehrám ani žiadne moderné hry.

Viete mi prosím povedať / poradiť, v čom by mohol byť problém, čo mám prípadne skúsiť premazať, vyčistiť, na čo sa mám zamerať alebo či existuje nejaký program, ktorý by mi počítač nejako "vyčistil" od tých zbytočných súborov, ktoré by mi toto spomalenie mohli spôsobovať.

Každý rozumný a užitočný príspevok ohodnotím K :plus:

Vopred ďakujem za príspevky a rady! :)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Znateľne spomalený PC..

Príspevok od používateľa hrban »

pre začiatok treba prebehnúť cez Adwcleaner, rkill a MBAM.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

pusti si MEMTEST, môžeš mať nejaký problém s RAMkou...
DENNY
Medium Star
Medium Star

Ďakujem, prebehol som PC teda tým rkillom, memtestom a MBAM-om, rkill mi nenašiel nič závažné, memtest tiež nie, a MBAM mi našiel 787 hrozieb, ktoré som dal odstrániť a zreštartoval som počítač ako to program vyžadoval... Adwcleaner som nejako nevedel stiahnuť, resp. stiahol som, a napísalo, že to nie je aktuálna verzia, hodilo ma to do prehliadaču aby som si stiahol aktuálnu, a tú aktuálnu sa nedalo stiahnuť.. Tak skúsim neskôr.

Uvidím, ako sa bude správať. Čo robiť v prípade, že by problém pretrvával?

Ďakujem! (P.S. obom K+)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Format disku a nova cista istalacia Windowsu.
DENNY
Medium Star
Medium Star

To som už robil hojnekrát v minulosti, a to by bolo asi to posledné, čo by som robil. :D Preto sa pýtam na alternatívnu pomoc. :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mas tam 787 hrozieb, aku inu aleternativnu pomoc potrebujes??? Mozno by si potreboval odbornu pomoc prave ty, ak je tam tych hrozieb tolko alebo sa zamysliet nad tym, ze preco su tam - zacat pouzivat antivirus, aktualizovat si Windows, pouzivat bezpecnejsi internetovy prehliadac, neklikat na kazdu neznamu hlupost a nezname programy...

Ten Windows ked precistis, aj tak je dost mozne, ze to uz nebude ono a nepojde to tak ako cista instalacia. Takze ako bolo uvedene vyssie, ten Malwarebytes Antimalware, tiez skus SpyHunter 4 (je plateny, ale daju sa najst v pohode plne portable verzie co idu aktualizovat), pekne si aktualizuj Windows a z prehliadacov pouzivat Chrome, Firefox alebo Operu + nahod si do nich plugin AdBlock. Samozrejmostou je poriadny antivirus, nie ten, ktory je dodavany k Windowsu, takze vypnut Defender a aj MSE.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ešte by som potom skontroloval na disk Smart hodnoty a chybné sektory.. napr. cez HD Tune. Aj to môže spôsobovať sekanie..
DENNY
Medium Star
Medium Star

hojko - každopádne ďakujem za radu, nie som užívateľom pc týždeň, a všetky tie veci, čo si spomenul, dobre viem. AdBlock používam už roky v každom prehliadači, antivírus takisto a aktualizujem SW vždy, keď si to vyžiada. Internetové reklamy a reklamné bannery, či iné odkazy u mňa nepochodia :roll:

brm - ďakujem, skúsim :plus:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

787 hrozieb hovori nieco ine ako to co pises. Ale tak je mozne, ze to mohol sposobit jeden virus/trojan a ten infikoval strasne vela suborov a registrov.
Napísať odpoveď