Partner a deti

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
bindo011
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Partner a deti

Príspevok od používateľa bindo011 »

Ja sa skôr na založenie rodiny pozerám ako na určitý typ výzvy alebo ako by som to nazval. Skrátka udržať rodinu pokope, tak aby mala čo jesť, tak aby bola doma väčšinou pohodička a dobré vzťahy, to vôbec nie je jednoduché. Sa pozrite okolo seba ako dnes skončí každá druhá "rodina". Lebo debilizmus vládne svetu, urobiť decko nie je ťažké, ťažké je vychovať ho, predať mu to najlepšie a najhodnotnejšie, čo som sa naučil v živote. A urobiť to tak, aby malo aj svoju slobodu. Naučiť ho úprimnosti, pomôcť druhým, keď je to treba. Naučiť ho vedieť mať rád (nepodmienene), naučiť ho charakternosti.

A na to treba v prvom rade mať pri sebe kvalitného partnera, takého ktorý ťa má rád keď je super a aj keď je to v sračkách. Dve generácie dozadu to v pohode zvládali, v pohode... A moja generácia, no neviem. My proste nevieme toľko odpúšťať a tolerovať.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

nic v zlom, ale nemas potom pocit, ze vas vztah nema nejaky hlbsi zmysel/ ciel?
Nepotrebujem mat hlbsi zmysel. Sme spolu, zabavame sa, kecame, sukame. To mi uplne vyhovuje a staci.
Prave prijatie zodpovednosti a sebadisciplina (ked musis podriadovat svoje potreby inym) su predsa zakladne prepoklady pre osobne zdokonalovanie.
Nic v zlom, toto su podla mna take kecy :D Nieco ako v tych modernych firmach, kde kazdy rozprava o nejakom "chalenge", ktory ta "posuva dalej" :roll: Vzdy si pri tomto vybavujem tie primitivne motivacne fotky na FB, alebo texty Majka Spirita :lol:
Mna skratka rozhodne nelaka, ze som doteraz makal, teraz sa mam ako tak dobre (konecne! klop klop na drevo...), mam dost casu aj penazi si uzivat...a zrazu drrrb...decko. Zase malo casu, malo penazi, zase len odtrhanie si od huby a prisposobovanie sa. Kedy si budem uzivat tento zivot? Na dochodku ked sa mi uz ledva postavi a zena bude vyzerat tak, ze....no nic :lol:
A ak aj to moje decko by malo zit taky zivot, tak je to taka nekonecna snura, kedy si nikto nic nedopraje a neuzije, lebo ved "sa caka od teba, ze budes mat decko a blablabla". Ja ochotne prijimem ten "tazky udel", ze si budem radsej uzivat :)
Podla mna su deti buducnost a investicia casu/ energie.
Ak to beres ako investicu, ze ved to decko sa o teba postara ked bude treba a budes stara, no, kludne z decka moze vyrast taky novodoby hipik. Bude len cestovat, do juznej ameriky, do azie...spoznavat nove kultury...blablabla - uz teraz je to velmi "moderne" a kto necestuje, je socka a domased :roll:
Od takeho potom nemozes moc pomoci cakat.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

velka otazka je ci ked budes mat ten dochodkovy vek, budes spokojny s tym ako si prezil svoj zivot...

predsalen, ked sme mali 5 rokov, tak sme si svoj zivot predstavovali inak, ked sme mali 15, zase inak, v 25 tiez a urcite by sme v tom veku nechceli travit zivot ako nase 5 rocne ja, ze?

kecanie a sukanie je super, ale s velkou pravdepodobnostou to nie je vec ktora ta bude bavit cely zivot. ja sa aktualne na to dieta pozeram ako permanentku na zazitky. kazdemu skor ci neskor dojdu napady, co robit a ako sa zabavat. zrazu mas dieta a o zabavu mas postarane :)
este nema ani rok a pol a ja sa kazdy den tesim domov z roboty, pretoze viem ze sa zase naucil nieco nove, ze ma niecim novym prekvapi. mozno este pred rokom by som s tebou aj suhlasil, ze dieta je iba obmedzovanie a diera na peniaze, ale nie je to tak.

ako tu niekto pisal, aj partner ta obmedzuje a stoji peniaze (aj ked zaraba tak ako ty, proste vo vztahu clovek mina na seba menej ako keby bol sam), ale prinasa to vyhody (niekto s kym sa zabavas, kecas a sukas).
pre dieta musis nieco obetovat ale rovnako to prinasa vyhody, tvoj problem je ze si akurat tie vyhody nevies predstavit :)

ale uz som to pisal viac krat, zi si svoj zivot ako chces, reagujem na teba len preto lebo opisujes rodicovstvo ako nieco strasne a pritom o tom vies absolutne nic.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Kazdy ma svoj uhol pohladu. Dokazem si predstavit, ze vela ludi zije sposobom rano vstat, do prace a napsat domov, sediet pri telke a druhy den to iste znovu. Pre takych je rodicovstvo "permanentka na zazitky" (prijemne a aj neprijemne). Vela ludi zije aktivne, ma vela konickov alebo len vela prace ktora ho bavi (takisto mozes nazvat konickom). Pre takych ludi je dieta vazenie a nevidim dovod preco by ho museli mat. Vypichol som iba dva extremy, vacsina z nas spada niekde medzi ne.

Moj osobny nazor je, ze vela ludi sa snazi samych seba presvedcit, ze niektore veci nie su tak zle ako v skutocnosti su. Tym narazam napr. na prebdene noci, nedostatok volneho casu alebo napriklad "tesna" financna situacia. Vidim to vsade vo svojom okoli, hlavne u muzskej populacie, ked chlap nema ani 2 hodiny tyzdenne na to aby si siel napr. zahrat hokej.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ak chlap nema 2 hodiny tyzdenne na hokej, nie je problem v dietati ale niekde inde.
ako som pisal vyssie, dieta ma nieco cez rok, to nam nebrani v tom aby sme mali svoje konicky (ja hravam raz tyzdenne magic, manzelka 2x ma treningy), chodime von s kamaratmi aj na diskoteky (aspon raz do mesiaca). ked chcem nemam problem skocit s kamaratmi na pivo. no a to som este nespominal ze kazdy vecer mam 3-4 hodinky volny cas ked dieta zaspi.
no a samozrejme chodime obaja do prace (ktora mna sice nebavi, ale to nema nic spolocne s dietatom :) )

moj osobny nazor je, ze vela ludi sa snazi vytvarat zavery o niecom s cim maju minimalnu skusenost.

jo a telku nepozerame :)
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

investicia - nemyslela som finacna. tazko sa to popisuje.. ale beriem to rovnako ako aacid - ze dieta dava vela novych impulzov, obohacuje Ta inym vnimanim sveta. podla mna rodicovstvo otvara nove obzory.

nemyslim si, ze deti su obohatenim len pre pasivnych ludi. praveze pre deti musis vymyslat vzdy program, aby mali dost pohybu a impulzov pre zdravy vyvoj. mna obcas nudia dospeli ludia, ktori dookola riesia karieru, dovolenky a peniaze. ked si chcem oddychnut od dospelych problemov, mozem ist s detmi stanovat, bicyklovat alebo plavat. urcite je to lepsie straveny cas, ako chodit po nakupoch, do salonov krasy alebo ohovarat s kolegynami pri kave. pokial medzi moje top-hobby nepatri chodenie po party, chlastacky a chatovacky.. nechapem, preco by som hobby nemohla robit s detmi. (samozrejme, az ked budu trosku vacsie)
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

ako tu uz bolo spomenute chlap ma casu dost, zenska nie, ja som este vobec o dietati nerozmyslal v 30 rokoch mam ine aktivity zaujmy,
v buducnosti jedno dieta nevylucujem ale to si este pockam tak 15-20r, uzivanie, zabava musi byt, ked clovek vie ako na to najde si mladu frajerku aj vo vyssom veku
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

chuda dieta
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Trussardi

Tak ty si iny extrem. Dneska maju ludia v 35-ke porazky (vynimocne), po 50ke bezne. To nehovorim o degenerativnych ochoreniach, kt. riziko sa vekom zvysuje a nedaju sa liecit. A ty chces potom na stare kolena potomka?

Ja som si stale hovorila, ze je casu dost a treba si najprv plnit sny ako cestovanie a pod. Ale zrazu sa ocitnes v nemocnici (napriek zdravej zivotosprave), na lieceni, kde vidis 20-rocnych po porazke a uvedomis si, ze mlady, krasny, zdravy a vitalny nebudes donekonecna. A ked chces, aby tvoje dieta malo normalne pekne detstvo, tak sa mu chces venovat bud v najlepsich rokov.. alebo potom sa na to treba vykaslat.

Povodne som to tu nechcela pisat.. ale uz je to fuk.. deti som nezacala riesit kvoli biologickym hodinam, ale prave kvoli necakanym zdravotnym problemom, ktore ma nutili realisticky zvazit, ze zdravie nie je samozrejmost. A ze ludia, ktori maju deti napr. v 20-ke, tak po 20-tich rokoch su ich decka prec z domu (optimalny pripad) a rodic v 40-tich moze stale karierne rast, podnikat a pod.. Ked budem do 40-ky robit len karieru, potom pride choroba - nemas ani pracu, ani rodinu. Si len clovek, co ma krajsiu cast zivota za sebou a caka na smrt.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

teraz nemusi kazdy 45-50 rocny muz byt na odpis, ked ma fajn zivot a udrziava sa nevidim v tom problem, samozrejme zivot ukaze :) s 25-30 rocnou v pohode
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

a myslis, ze mu budes vediet venovat tolko energie a casu ako teraz? to uz skor budes ako stary otec
Napísať odpoveď