Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa rados915 »

Samozrejme, že SMER by išiel, len aby zostali pri koryte. Fico nemá šancu poskladať vládu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Ako by si Kotleba obhajila, ze ide do koalicie prave s tymi skorumpovanymi bielymi goliermi, ktorych cely cas kritizuje? On nechce mat s nikym nic spolocne a rovnako ani nikto nechce mat nic spolocne s nim.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Co to znamena, ze Bugar dostal mandat na rokovanie o pravicovej vlade?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ja mam otazku este k tej ustavnej vacsine. Co to konkretne znamena? Resp na co to vobec je? Ak by bola vlada so 89 kreslami tak v com by sa to dramaticky odlisovalo od ustavnej vacsiny?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Niekde v povolebnych diskusiach spominali tych 90 hlasov, neviem uz presne v akej suvislosti, ale bolo to potrebne pre zacatie vladnutia, mozno sa oni sekli, mohlo to byt o tretej v noci, alebo som sa ja prepocul, na co vsetko je potrebna ta ustavna vacsina?

rados915 - Smer tiez vylucil LSNS, na druhej strane LSNS nevylucili tusim nikoho, co je prinajmensom prekvapujuve.

Inak Bugar v spravach dnes uz "analyzuje, co je horsie pre Slovensko", takze sa trochu ukludnil, podla mna je SNS dnes ina SNS, bez extremistyckych nazorov (co potvrdzuju aj vyjadrenia proti LSNS, proti rasizmu, inej narodnosti a pod.), taktiez Most nie je cisto madarskou stranou, takze uplne by som ich spolupracu este nevylucil - ci uz vo vlade alebo len s tichou podporou Mostu. Pritom ale nie som priaznivcom ziadnej z tych stran.

//autoeditácia príspevku (07 Mar 2016, 20:00)
wladas - AFAIK, ustavna vacsina je potrebna na zmenu ustavy, na bezne fungovanie vlady potrebna nie je, ani na zmenu a nove bezne zakony, ale tiez by som privital nejake upresnenie, hlavne co sa tyka vyslovenie dovery vlade, programovemu vyhlaseniu, premierovi, na nic z toho ustavna vacsina nie je potrebna?
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Bugar uz odmietol rokovania so Smerom
http://www.ta3.com/clanok/1079655/most- ... likom.html
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Dreamer: Kotleba vcera povedal, ked sa ho opytali ze s kym chce on byt, tak povedal ze so svojimi poslancami.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

smeracka slucka sa uzatvara :wink:
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Pascalwb - pocul som ako povedal, ze sa nebrani spolupraci ak budu akceptovat ich program a na otazku ci by vedeli spravit kompromisy zo svojho programu, ak by mohli byt vo vlade, tak povedal ze by sa snazili im vysvetlit, ze ich program je velmi dobry - nie doslova ale bolo to po volbach, tusim na TA3, nie som si celkom isty ci sa to tykalo aj Smeru.

V tomto smere, nie je nejaka stranka, youtube kanal kde su zhromazdene vsetky vyroky stran po volbach?
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

Dreamer napísal: na co vsetko je potrebna ta ustavna vacsina?
:shock: Prepac, ale toto je tak zasadny poznatok, ktory suvisi s fungovanim naseho politickeho systemu, ze by ho mal ovladat kazdy obcan tohto statu. Ved toto sa vyucuje na obcianskej vychove. Ale ked uz tak, ustavna vacsina je potrebna pre prijimanie novych ustavnych zakonov, zmenu ci novelizaciu naseho zakladneho zakona-ustavy.

edit
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Aspoň netrep, ústavná väčšina je potrebná na zmenu ústavu, nie na bežné zákony.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

dragon883 (pred upravou) napísal::shock: Prepac, ale toto je tak zasadny poznatok, ktory suvisi s fungovanim naseho politickeho systemu, ze by ho mal ovladat kazdy obcan tohto statu. Ved toto sa vyucuje na obcianskej vychove. Ale ked uz tak, ustavna vacsina je potrebna pre prijimanie novych zakonov, zmenu ci novelizaciu naseho zakladneho zakona-ustavy.
Mohol si si aspon precitat moj prispevok, to ze je potrebna pre zmenu ustavnych zakonov/ustavy som pisal v tom istom prispevku, zaujimalo ma hlavne na co ine je potrebna ustavna vacsina, hlavne v suvislosti s novou vladou, toto sa deje raz za 4 roky, tak to kazdy neovlada - a ako aj hughito pisal, sam si sa zmylil.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ja som za úradnícku vládu, fico sa toho bojí ako čert svätenej vody a vyzerá to tak, že aj terajšia opozícia. Aspoň by sa tam konečne dostali ludia, ktorí by sa tam inak nikdy nedostali. Neviem aká velká výhra je ísť do vlády so stranou, v ktorej sú pohrobkovia hzds a rôzny privatizéri, rád by som veril, že to bude dobrá vláda, no toto by bola vážne len z núdze cnosť. Ono sa totiž môže stať a pravdepodobne sa to aj stane, že ak sa voliči pravice sklamú aj v tejto vláde s sns plus kolár, tak začnú voliť radikálnu cestu a vláda fico sulík,matovič, procházka, lipšic už viac nebude tabu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak po najnovších vyjadreniach Mostu a Siete Ficovi naozaj odzvonilo a bude pri vláde zlepenec pravicových strán. Som zvedavý na tu tú stabilitu.
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

hughito napísal:Aspoň netrep, ústavná väčšina je potrebná na zmenu ústavu, nie na bežné zákony.
Netrepem. Uz je to opravene. Akurat som zabudol dopisat ustavnych zakonov. Jasne, ze pre obycajne zakony je potrebna len nadpolovicna vacsina.
Dreamer napísal:dragon883 - mohol si si aspon precitat moj prispevok, to ze je potrebna pre zmenu ustavnych zakonov/ustavy som pisal v tom istom prispevku, zaujimalo ma hlavne na co ine je potrebna - a ako aj hughito pisal, myslim ze pre nove neustavne zakony potrebna nie je, ved Smer napr. nemal ustavnu vacsinu a prijimal si zakony, takto by potreboval podporu opozicie pri vsetkych zakonoch.
Ok, prepac. Ja som si to nevsimol. V casti tej vety...prijimanie novych zakonov... som zabudol napisat *ustavych * zakonov. No na co je potrebna ustavna vacsina je dane prave ustavou. Ale co som kedysi cital clanok o madarskej ustave tak ta tam je ustavna vacsina potrebna v tychto zalezitostiach:
V prvom rade je absolútna dvojtretinová väčšina nevyhnutná na vyhlásenie vojny a na uzavretie mieru. Výnimočný stav v dôsledku cudzej invázie alebo vnútorného ohrozenia tiež musia vyhlásiť dve tretiny všetkých poslancov. Rovnako aj v prípade podpisu alebo vypovedania medzinárodných zmlúv
Myslim, ze podobne to bude fungovat aj u nas, hoci sa to moze lisit...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Katastrofa, ale na téme migrantov sa zhodnú takže sme zachránený..
hughito
Redeemer
Redeemer

Ešte aby som dodal, tak ak aj vznikne tá široká pravicová vláda, tak to bude ťažká nestabilita. Je tam veľa úplne protichodných persón, dokonca viacero strán vo vnútri strán a pod. Bude to zaujímavé sledovať, ale asi to veľa dobrého neprinesie a tie predčasné voľby budú fakt reálne v nejakom horizonte.

Tu je škoda čo sa týka učiteľov a sestričiek, pretože som zvedavý, ako bude takáto vláda zavádzať tie ich požiadavky.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Dnes som videl video z rozhovoru s Kotlebom na TA3 z nedele 6.3., kde sa na redaktorovu otázku, či by vedel spraviť kompromisy, čo sa týka jeho volebného programu, aby sa dostal do vlády, odpovedal približne v zmysle: "Ja by som to videl z iného uhlu. Ak by nejaké stgany boli ochotné akceptovať náš pgoggam, vedeli by sme s nimi gokovať o možnom vytvogení vlády."

Takže nechce robiť žiadne "kompgomisy" :D
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Pred chvilkou som na facebooku LSNS v komente nasiel link na peticiu za odvolanie Kisku, za 15min tam pribudlo 1500 hlasov. Aby ho mohli odvolat tak len cestou vypisania referenda, ze?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Take peticie su komicke, nic viav a nic menej. Nie som fanusikom Kotlebu, Kisku som volil a aj by som ho opat voli, ale myslim si, ze Kotlebu mal z formalnej slusnosti pozvat.
Napísať odpoveď