4KA - dalsi mobilny operator
Re: 4KA - dalsi mobilny operator
ja nemám žiadne problémy, míňam kredit slimačím tempom a najväčšie výdaje sú na internet a aj to mi vždy pekne vyjde, že ešte v 30. deň mám do 100mb...nemôžem byť spokojnejší
avšak je tu stále problém s mobilným signálom (nie tak 4G ako 2G) - proste signál nie je veľmi silný, doma mám stále niekde až okolo -90dB, čo je podľa normy nevyhovujúce, takže vtedy je šanca, že počas telefonovania bude dropovať signál...avšak pri 4G to nejako nevnímam..
ovšem a ešte to (čo je pravdepodobne len issue s mojim 1+1) sa mi často cez deň vo firme (nie ideálna budova z hľadiska signálu) a občas aj doma vypína 4G a píše, že ide Edge, aj keď je roaming vypnutý, no asi to bude len SW vec, lebo internet ide aj vtedy a kredit mi nežerie
//autoeditácia príspevku (07 Mar 2016, 10:56)
chalani, tiež vám niekedy dropne LTE a ostane len Edge ? ak áno, tiež vám nabehne hneď po poslaní napríklad SPOTREBA smsky na 950 ? jeden chalanisko práve prešiel, má iphone a tiež potreboval oživiť 4G (tu vo firme to je fakt čierna diera pre signály)
avšak je tu stále problém s mobilným signálom (nie tak 4G ako 2G) - proste signál nie je veľmi silný, doma mám stále niekde až okolo -90dB, čo je podľa normy nevyhovujúce, takže vtedy je šanca, že počas telefonovania bude dropovať signál...avšak pri 4G to nejako nevnímam..
ovšem a ešte to (čo je pravdepodobne len issue s mojim 1+1) sa mi často cez deň vo firme (nie ideálna budova z hľadiska signálu) a občas aj doma vypína 4G a píše, že ide Edge, aj keď je roaming vypnutý, no asi to bude len SW vec, lebo internet ide aj vtedy a kredit mi nežerie
//autoeditácia príspevku (07 Mar 2016, 10:56)
chalani, tiež vám niekedy dropne LTE a ostane len Edge ? ak áno, tiež vám nabehne hneď po poslaní napríklad SPOTREBA smsky na 950 ? jeden chalanisko práve prešiel, má iphone a tiež potreboval oživiť 4G (tu vo firme to je fakt čierna diera pre signály)
-
Sarger
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Nič podobné som si nevšimol, respektíve len oblastiach o ktorých viem, že tam je mizerné pokrytie.
Používam *55#, tak s tou sms 950 to skúsim.
Používam *55#, tak s tou sms 950 to skúsim.
Ako funguje ten prenos čísla? Kedy mi prestane fungovať aktuálne číslo u aktuálneho operátora? Já som to asi nedomyslel lebo číslo ma ktoré sa má kuriér ozvať je to ktoré chcem preniest ale iné číslo som nemohol použiť.
Koľko dní asi trvalo kým vám prišla?
Koľko dní asi trvalo kým vám prišla?
-
Maxpayne
Light Professional
vsetko je to na nahodu,nova karta ti pride za dva dni,ale prenos moze trvat aj dva tyzdne ako v mojom pripade,prisla mi sms priklad dna 6.3 bude vase cislo prenese,v ten den sa zial nic neudialo,pisal som im co sa deje a vraj technicke problemy musia to zadat manualne do systemu,tak mi vzapeti prisla dalsia sms,vase cislo bude prenesene 15.3,maju v tom bordel ako aj v inych veciach
Mňa hlavne teší tá vec že nebudem stresovať keď mi bude niekto volať a mne nepôjde už číslo. To kedy mi ju aktivujú no to ma síce trápy ale menej.
-
Sarger
Guru wannabe
To si mal smolu. Štandard sú max. 4 dni.Maxpayne napísal:vsetko je to na nahodu,nova karta ti pride za dva dni,ale prenos moze trvat aj dva tyzdne ako v mojom pripade,prisla mi sms priklad dna 6.3 bude vase cislo prenese,v ten den sa zial nic neudialo,pisal som im co sa deje a vraj technicke problemy musia to zadat manualne do systemu,tak mi vzapeti prisla dalsia sms,vase cislo bude prenesene 15.3,maju v tom bordel ako aj v inych veciach
Takže na nich láskavo hneď nehádž špinu.
-
Maxpayne
Light Professional
Sarger a prečo by som nehadzal? Keby ich sam nekontaktujem, tak ani nevedia ze maju chybu v systeme, mozno by som cakal aj mesiac, to je teda pristup? Sami si uznali chybu, dali mi kredit navyse ako kompenzaciu, keby aj to sa neozvem nic sa nedeje, treba trosku pritvrdit ked chcete mat lepsie sluzby
-
Sarger
Guru wannabe
Tak potom kde je problém? Áno mali mesiac dozadu problém so systémom, ale kompenzovali ťa... to si však zabudol nečakane zmieniť vo svojom predchádzajúcom komente.
-
Maxpayne
Light Professional
Asi sa nechápeme, to sa deje práve teraz a stale to nemam prenesené, žiadny problém nemali zo systémom, keby je to tak, karta mi nepríde hned za dva dni aj so zmluvou, kompenzaciu som vďačný ako vravim, neozvem sa nemam ani to, stavim sa ze robis na poste ked si ich tak obranujes, ja proti nim nemam nic, len vravim ze v tom maju pekný bordel este a neinformovanost na poste ani nevravim, vcera som zazil živý príklad ale to je zas ina story.
Prišla mi sms že číslo bolo zmenené potom 2x sms ze mi číslo aktivovali a dali 4€ (asi by som to mal brat ako 1 sms a 8€ by som nemal očakávat) a následne sms ze číslo bude zmenené 15.3 tak ako teda?
-
Maxpayne
Light Professional
Tak to je čudné, ked ti prišlo ze je aktivovane, asi chyba opäť a mal by ti platiť ten datum, mne dnes konecne aktivovali po natahovani a tak isto prišla 2x sms ze uz som u nich, zatial spokojnosť inak co sa tyka signalu
Inak 4KA dava aj internet zadarmo, tusim 4GB, ale neviem ci to plati aj pri prenose cisla.
-
Maxpayne
Light Professional
Ano plati
Tak mam im napísať alebo počkať? Lebo ty si písal že tiež máš čakať do 15. Inak karta ide ale skúšal som si zavolať ale hovor neprichádzal keď som dal naspäť starú sim tak samozrejme ta ide uvidím teda ako to bude.
-
Dildogripak
Medium Professional
Štvorka (4ka) operátor
Ahojte, zvažujem kúpu karty od štvorky.
Dumám však nad tými internetovými balíčkami.
1, balík 4G GIGA (1 euro / mesiac)
2, balík 4G GIGA PLUS (4 euro / mesiac)
Neviem či to správne chápem, ale mám pravdu ak poviem že:
1, pri lacnejšom balíku si musím dávať pozor, v akej sieti som zaregistrovaný pri surfovaní na internete? Pretože to vyzerá tak, že v rámci balíka mám len čerpanie z 2G/4G siete. V prípade nedostupnosti siete operátora štvorka, by som ťahal dáta zo siete iného operátora (nad rámec balíka) a teda by som bol spoplatnený za každý MB sumou 4 centy
2, pri drahšom balíku si nemusím dávať pozor, v akej sieti som zaregistrovaný
Dobre vravím?
Poprosím skúsenejších o objasnenie ako aj doplnenie informácií o reálnom využívaní týchto balíčkov (internetových), plus môžte hodiť nejaké dôležité info, napríklad ako sa kontroluje spotreba (či majú na to appku, alebo sa dá v online zákazníckej zóne pozerať)
Ďakujem
Števo
Dumám však nad tými internetovými balíčkami.
1, balík 4G GIGA (1 euro / mesiac)
2, balík 4G GIGA PLUS (4 euro / mesiac)
Neviem či to správne chápem, ale mám pravdu ak poviem že:
1, pri lacnejšom balíku si musím dávať pozor, v akej sieti som zaregistrovaný pri surfovaní na internete? Pretože to vyzerá tak, že v rámci balíka mám len čerpanie z 2G/4G siete. V prípade nedostupnosti siete operátora štvorka, by som ťahal dáta zo siete iného operátora (nad rámec balíka) a teda by som bol spoplatnený za každý MB sumou 4 centy
2, pri drahšom balíku si nemusím dávať pozor, v akej sieti som zaregistrovaný
Dobre vravím?
Poprosím skúsenejších o objasnenie ako aj doplnenie informácií o reálnom využívaní týchto balíčkov (internetových), plus môžte hodiť nejaké dôležité info, napríklad ako sa kontroluje spotreba (či majú na to appku, alebo sa dá v online zákazníckej zóne pozerať)
Ďakujem
Števo
Re: Štvorka (4ka) operátor
Pri prvom balíku čerpáš len zo 4G siete. Tam žiadne 2G nie je, keďže to patrí pod SWAN a ten má len 4G. A to ako to je spoplatnené keď si mimo siete v tomto balíku neviem, keďže to nepoužívam.
Pri druhom čerpáš so 4G siete Swanu, a keď si mimo pokrytia, tak potom čerpáš v rámci balíku tuším zo siete Telekomu? Opravte ma ak sa mýlim. A práve mimo siete Swanu máš len 2G.
Snáď je to správne a aspoň trocha to pomohlo
Pri druhom čerpáš so 4G siete Swanu, a keď si mimo pokrytia, tak potom čerpáš v rámci balíku tuším zo siete Telekomu? Opravte ma ak sa mýlim. A práve mimo siete Swanu máš len 2G.
Snáď je to správne a aspoň trocha to pomohlo
-
Maxpayne
Light Professional
Re: Štvorka (4ka) operátor
1. cerpas kde je len pokrytie 4ky,ide 2g aj 4g siet, 3g stvorka nema,ak sa bojis ze by si nebol v pokryti a zralo by ti to kredit,vypni nastaveniach datovy roaming,nefunguje to ale na iphone
2. cerpas net v sieti 4ky,plati bod prvy a v sieti Telecomu,nemusis sa bat,ze by ti skapal kredit,nevyhoda,ide to iba v 2g(telekom siet) cize hrozne pomale
2. cerpas net v sieti 4ky,plati bod prvy a v sieti Telecomu,nemusis sa bat,ze by ti skapal kredit,nevyhoda,ide to iba v 2g(telekom siet) cize hrozne pomale
-
Dildogripak
Medium Professional
Dnes mi prišla karta poštovým kuriérom. Dal som do mobilu, vytočil 950 so snahou aktivovať ju. 2 minuty som sa nikam nedovolal, tak som to vypol. Do par minut mi prišla sms, že mam kartu aktivovanú.
Po par dňoch dam review z okolia NR TO
Po par dňoch dam review z okolia NR TO
"4ka dnes oznámila, že od pondelka 18.4., budú hovory vo vlastnej sieti po tretej minúte zadarmo! Maximálna cena hovoru v sieti 4ky teda bude 12 centov."
Tak niekto bude mat 12 centov za minutu, niekto za hodinu aj viac, som zvedavy ci a aky bude FUP, ale vzhladom na pocet zakaznikov sa asi nebude este dlho uplatnovat.
Neviem ci sa to tu spominalo, ale 4KA zmenila platnost kreditu, ten uz nikdy neprepadne!
Tak niekto bude mat 12 centov za minutu, niekto za hodinu aj viac, som zvedavy ci a aky bude FUP, ale vzhladom na pocet zakaznikov sa asi nebude este dlho uplatnovat.
Neviem ci sa to tu spominalo, ale 4KA zmenila platnost kreditu, ten uz nikdy neprepadne!