Korag napísal:To sme-penta je uplne na smiech.Zrazu su to syrska armada a vojaci, ale este pred nedavnom ich oznacovali ako assadovi vojaci a teroristi.
No, tiez som si vsimol, ako sa postupne meni slovnik. Teraz o bojovnikoch IS pisu ako o extremistoch, takmer presne pred 3 rokmi, ked obsadzovali Rakka(v sucasnosti hlavne mesto IS) to boli este povstalci a opozicne sily
http://svet.sme.sk/c/6722434/syrski-pov ... rakka.html ...
//autoeditácia príspevku (27 Mar 2016, 23:17)
skoda, ze IS vznikol z rebelov az polroka po napisani toho clanku. ale kopol si si do zidopresstitutok takto vo sviatok, tak mas pokoj na dusicke
Vacsinou sa nemam potrebu vyjadrovat ku karmistom, ale teraz mi nedalo. Ano IS sice vznikol oficialne sice az po dobiti Rakky. Ale jeho formovanie prebiehalo uz omnoho skor,(aha napr. kedy bol datovaný tento clanok, to nebolo pol roka od dobia Rakky)
http://www.info.sk/sprava/5321/alkajda- ... o-v-syrii/. Hadam nemyslis, ze takyto projekt ako IS, vznikol len tak zo dna na den, ze sa niekto rano zobudil a povedal, ze si ide len tak zalozit stat, toto bolo predchodcom organizacie IS planovane niekolko rokov a boli aj verejne zname ciele tejto organizacie. Navyse boli v tom období tyto tzv. povstalci, ked dobijali toto mesto, o to menej teroristami, ze IS vznikol o pol roka neskor? Tyto ludia boli a su stale ti isti, ci to bolo pol roka pred vznikom alebo az po vzniku IS. Navyse uz v tom období bolo zname, ze v syrskej vojne posobia na strane opozicie velmi nebezpecne skupiny, ale vtedy bola navodena taka atmosfera, ze kazdy kto bojoval proti Asadovi bol dobry, bol spojenec. A aj sa to tak bohuzial medialne prezentovalo. Je hadam z mojej strany zle, ze to spatne kritizujem, ked sa ukazala pravda? Ale ani netvrdim, ze to bolo nejake medialne sprisahanie. Cital som aj neskor niekolko clankov od novinarov, ktorí sami uznavaju, ze sa az tak podrobne nesnazili zistovat pozadie jednotlivych opozicnych skupin, za co skutocne bojuju, a sami to beru ako svoje osobne zlyhanie, ked zistili koho skutocne vykreslovali ako bojovnikov proti asadovskemu rezimu a utlaku. Vazne, mal by si radsej setrit svojim sarkazmom.