Nedošiel malý technický preukaz

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
NHISPVM
Star
Star

Nedošiel malý technický preukaz

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Zdravím

V skratke: Kúpil som auto dovezené zo Slovinska. Majiteľ bazáru podľa dohody vybavil všetky papierovačky (Kontrola originality, STK atď.). Po cca dvoch týždňoch som išiel na úrad (už neviem presne ako sa volal) kde mi vydali nejaký dočasný veľký technický preukaz... S tým som následne išiel na políciu, kde som klasicky vypísal žiadosť, zaplatil kolok, odovzdal ŠPZ aj ten dočasný technický preukaz. Polícia mi vydala nové ŠPZ a nový veľký technický preukaz (s tým, že malý mi príde do 1 mesiaca) Čiže všetko v poriadku...

Problém ale nastal, že po mesiaci mi žiadny malý technicky kuriér nedoniesol (ani nevolal). Išiel som napäť na políciu, že stále nemám malý technicky... Poslali ma na iný úrad, kde vydávajú občianske preukazy, vodičské atď. Tam som si vystal neskutočnú radu aby mi ta tetka povedala, že ho asi ešte nemajú spravený a, že nič o tom nevie a máme čakať...

Tak vlastne už od vtedy prešiel ďalší mesiac a ja stále čakám a malý technický nijak nechodí a ja neviem čo mám robiť. Na polícii vraj s tým nemajú nič a na tom druhom úrade vôbec o ničom nevedia. Ako ďalej postupovať ?

+ Ešte otázočka... Prišla mi zelená a biela karta. No nie je tam zapísaná ŠPZ číslo... Je to problém ? Pamätám, že mi ta tetka v poistovni vravela aby som jej prišiel spätne nadiktovať nové číslo ŠPZ aby ho tam zapísala... Čo som aj spravil a nadiktoval jej ho... No biela a zelená karta prišla bez čísla.. :nono: :roll:

Vďaka za odpovede
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Nedošiel malý technický preukaz

Príspevok od používateľa melonSVK »

Zatial jazdi s velkym TP.

SPZ na zelenej karte nie je problem, pokial je tam VIN.
NHISPVM
Star
Star

melonSVK vďaka za rýchlu odpoveď. No len koľko to je zatiaľ ? Od prihlásenia auta koncom marca ubehne 3 mesiace z čoho malý technický mi mešká už pomalý druhý mesiac... A ja osobne pochybujem, že po skoro 3 mesiacoch len tak sa objaví... Samozrejme jazdím s veľkým, ale checl by som to mať už vyriešené po takom čase...

Aha no jj VIN číslo tam je... Len divné, že mi ta tetka nezapísala číslo ŠPZ, keď som to bol nahlásiť osobne.... Aspoň vidím aký bordel na tých úradoch...
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Musis to urgovat na dopravnom inspektorate, oni su za to zodpovedni. Kazdopadne nie je problem legalne jazdit aj s velkym technicakom.

A v poistovni ti SPZ mozno zapisala k nim do evidencie, len nevytlacila zelenu kartu. Ale tym by som sa netrapil, VIN je este lepsi, pokial by si v priebehu roka menil znacky, tak mas o starost menej.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Mi daco o bordeli vrav...
Osobne som bol v AXA nahlasit zmenu z vin na eč a panicka mi do kolonky zapisala miesto dvoch poslednych pismen GG cislo 66. A ked som chcel zmenu tak mi povedali pridte osobne na pobocku.
Nastastie som to potom vyriesil po telefone s operatorom AXA.
Ironiou je ,ze som si ten chybny udaj akosi pri podpise tej zmeny nevsimol ani ja sam.
Inak s tym technicakom je to pekny bordel. Asi by bolo vhodne napisat staznost.
Pripadne skus kontaktovat call centrum priamo na Min. Vnutra.
Ja som tak naposledy s nimi riesil otazku prepisu z okresu do okresu.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

pripajam sa, od decembra mi neprisli dva male technicaky, medzitym ine, prihlasovane neskor, prisli... nikde mi k tomu nevedia nic povedat, ani osobne, ani telefonicky...
farnell
Star
Star

No mne prisiel do 2 tyzdnov priblizne 2 tyzdne dozadu.
Mali by ste obaja napisat oficialnu staznost a zaslat ju doporucene. A osobne by som ju adresoval priamo DI v okresnom meste.
Opravte ma ak sa mylim no zakonom stanovena doba na tento ukon je 30 dni..
NHISPVM
Star
Star

MelonSVK - Tuším tam som presne bol... A jedine čo mi povedali, keď som si vyčkal nekonečnú radu s lístkom : "Neviem, nemám Vás tu zaevidovaného... Čakajte" Samozrejme nepríjemná stará k**** Celý deň zabitý s čakaním aby som sa nič nedozvedel...

Podobne ako Ratzinger auto ktoré som bol zaevidovať pred tým techníčak prišiel... Teraz nikto nič nevie... Rozmýšľam, že podám tu sťažnosť... ale ako ?

Farnell - jj 30 dni a už to premeškali... Ale keď to zmeškajú oni, tak sa nič nedeje... Prišiel som neskoro sa zapísať na úrad, tak som platil 22€ pokutu :D Aj oni by mali....
farnell
Star
Star

Treba googlit daka formalna staznost hadam kdesi zavesena bude.
Ad pokuta, Ty pochybis, ale urad ma na to formulku "objektivne priciny" ....
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Mne tak kurier nedorucil technicak, bohvie kade putoval, nikto nevedel, kde je. Potom sa nasiel konecne v tom klientskom centre, kam prestahovali kopciansku a policajt sa este zacal rozculovat, ze udeli pokutu. Banda ko*ot, nevedia dorucit jednu posratu karticku.
Zaujimave, ze tesco klubove karty, kreditky atd pridu vzdy bez problemov.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

no, po case je situacia vyriesena, nakoniec zabralo opakovane zaslanie mailu na okresne riaditelstvo policajneho zboru... po styroch dnoch mi dosla tato odpoved:

Dobrý deň,

na základne Vášho e-mailového podania som vykonal šetrenie vo veci nedoručenia osvedčenia od vozidla ev. čísla PB-XXXYY. Šetrením sa mi nepodarilo zistiť skutočnú príčinu, nakoľko vozidlo bolo a je riadne prihlásené, avšak osvedčenie nebolo vyrobené. Na základe tohto som vydal príkaz na jeho okamžité vyrobenie, o tomto budete informovaný v priebehu najbližších cca 2 týždňov. Ak ste mali v uvedenej dobe problémy ohľadom osvedčenia, dovoľte mi sa ospravedlniť za ne.

S pozdravom

pplk. Mgr. Ľubomír Dvorský

riaditeľ

Okresný dopravný inšpektorát

Považská Bystrica
Napísať odpoveď