mLuks:
To isté sa dialo aj keď vlaky bezplatné neboli, takže toto je dosť chabý argument. Proste vlaky mám zadarmo.Nemáš to zadarmo. Akurát neplatíš priamo železniciam, ale platíš iným obchodníkom, tzn. využívaš tie peniaze inak (predpokladám, že ušetrené peniaze za vlaky si nedávaš do pokladničky), no v každej službe je dnes započítaná daň, ktorá ide do štátneho rozpočtu. Fico len zoberie peniaze zo štátneho rozpočtu a dá ich železniciam za ušlý zisk na vlakoch zadarmo. Laicky povedané, v každej dani ktorú platíš, si platíš lístok na vlak.
Na SK nie, ale v zahraničí. Aj to je populistický a neefektívny bulšit? Ľudia platia dane do spoločného rozpočtu a majú právo z toho aj niečo mať. Bezplatné vlaky sú takouto možnosťou.Neviem v akom meste majú bezplatnú MHD, na slovensku určite nikde.
jacb:
To by som pokrytec. Ono už dlho si tejto služby neužijem. A som za to aby zostala.hughito, ani ked skoncis skolu, tak ti vadit nebudu? lebo nie kazdemu je sympaticke platit dane na hole populisticke nezmysly.
Toto je dobrý "point" tom4sa.
Plus tá okamžitá "hmatateľnosť" tohto opatrenia. Čo je doslova nevídaný jav v rámci slovenskej politiky.Tie dane by im z vyplaty strhli tak ci tak, akurat su pouzite na zaplatenie vlakov zadarmo. Cize pre rodinu ako taku su to jednozancne usetrene peniaze.