Parlamentné voľby 2016

Diskusie na politické témy...

Koho by ste volili vo voľbách do parlamentu 2016?

Smer-SD
8
4%
SDKÚ
1
0%
KDH
2
1%
Most
3
1%
SaS
126
61%
OĽaNO-NOVA
14
7%
SMK
0
Žiadne hlasovania
SNS
3
1%
Sieť
5
2%
Iná strana
29
14%
Nezúčastním sa
16
8%

Celkom hlasov: 207

LukasqoO
King
King

Re: Parlamentné voľby 2016

Príspevok od používateľa LukasqoO »

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

mne ani tak nevadi ze prisiel so zbranou, ved ked ma na nu preukaz, tak co. asi ma dost nepriatelov ze sa musi chranit vzdy a vsade.

vadi mi ze este si do toho parlamentu ani poriadne nesadli a uz sa ukazuje co su to zac, len ticho byt, nekomunikovat a najlepsie aby ho nikto neotravoval pocas tych 4 rokov... to je presne ten typ cloveka co prisiel zmenit stav slovenskej politiky...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

aacid - ta informacia o 13 milionoch, niekde som cital ze to bude podstatne viac - az okolo 24 milionov. Otazku by som vsak nepostavil tak ze kde by som ich ja pouzil. Nie som ziaden politik, minister, ekonom ani odbornik na tuto tematiku, informacie cerpam z medii tak ako vacsina tu diskutujucich. Je potrebne poznamenat ze v kazdom pripade to nie su ziadne drobne. Tak isto to nie su ziadne prebytocne peniaze ktore keby sa nepouzili na vlaky zadarmo, tak nikde. A zlahcovat to stylom ze rozkradaju sa tu aj vacsie peniaze - to budeme argumentovat tym ze na cokolvek sa plytva povedzme do 30 milionov je OK pretoze to nie su peniaze?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja tomu nechapem, nie si taky odbornik aby si vedel na co peniaze pouzit, ale na co peniaze nepouzit, na to odbornik si dostatocny, tak?

nie, ja argumentujem tym ze zrovna v tomto pripade su to peniaze, ktore neboli vyhodene, nie je to stranka za miliardu eur, ktoru nikdy nikto poriadne pouzivat nebude, nie su to peniaze do vrecka nejakemu politikovi alebo podnikatelovi za kupeny tender ani 100 metrov cyklotrasy za 110 tisic eur.

proste su to peniaze z ktorych maju uzitok realni bezni ludia.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Vlaky zadarmo za 13 milionov? :lol:
Link or didn`t happen :)
Nie 13 miliónov eur, ale 21 miliónov eur bude suma, ktorú budú musieť slovenskí daňoví poplatníci tento rok zaplatiť za cestovné vo vlakoch zadarmo pre deti, študentov a seniorov, ktoré zaviedla vláda Roberta Fica (Smer-SD). Ďalších 15 miliónov eur predstavujú náklady na zavedenie 105 dodatočných spojov na pokrytie zvýšeného dopytu po cestovaní zadarmo. Celkový účet za rok 2015 tak dosiahne najmenej 36 miliónov eur, tvrdí vo svojom stanovisku súkromný vlakový dopravca RegioJet.
Odborník pripomína, že ide o politický problém. „Predpokladáme, že ekonomický dosah vlakov zadarmo sa bude blížiť k 30 miliónom eur," vyčíslil celkový účet šéf Inštitútu pre dopravu a hospodárstvo Rastislav Cenký. Zároveň dodáva, že do straty ráta výpadok tržieb z prepravy, náklady na zvýšenie počtu vlakov, údržbu, čistenie či prenájmy.
Cize realne tak 2,5 krat viac.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

aacid, ja tu hovorim svoj osobny nazor. Nesnazim sa presadit si svoje. A moj nazor je ze je to zly krok.
Ano, nie su to ukradnute peniaze. No zeleznice su v strate rok co rok, pokial sa nemylim. Tymto krokom sa ich strata este prehlbi. Na to vsetko sa skladam aj ja zo svojich penazi. Akurat ze zopar ludi to bude teraz obhajovat, lebo usetria.
Ak sa bavime o dotacii - tak nie vlaky zadarmo, ale napriklad zlava z cestovneho, bez ohladu na to ci vlakom alebo autobusom. Ti ktori cestuju by usetrili, zaroven ti ktori by necestovali by nezacali cestovat len preto ze maju nejaku dodatocnu zlavu. To by ale nebolo take dobre promo pre vladu.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Frco:
ja som pisal len to co som niekto dal, ja netusim kolko to stalo, stale v porovnani s vydavkami statu, je to nic. ako som uz pisal vyssie, ani tych 30 milionov by nestacilo na tyzden dochodkov pre vsetkych nasich dochodcov.

STomko:
skladame sa vsetci z nasich penazi, o tom je stat. ja na tom neusetrim a ani to realne neobhajujem, ide skor o ze to tu riesite ako keby to bol koniec sveta a pritom to bola jedna z najuzitocnejsich veci co fico spravil.
Waagbistritz69
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

aacid napísal:vadi mi ze este si do toho parlamentu ani poriadne nesadli a uz sa ukazuje co su to zac, len ticho byt, nekomunikovat a najlepsie aby ho nikto neotravoval pocas tych 4 rokov... to je presne ten typ cloveka co prisiel zmenit stav slovenskej politiky...
asi tak, priestor zadarmenko na vyjadrenie názoru na právo nosiť zbraň, a on ani bú, ani mú :lol: a v tom duchu zrejme budú pokračovať aj v laviciach, ak sa aj nájde niekto, kto by ich počúval..
aacid napísal:asi ma dost nepriatelov ze sa musi chranit vzdy a vsade.
aj tento vpravo inak nosí kvér.. len tak, aby sa vedelo:
lsnsTN2016.jpg
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Waagbistritz69 napísal:aj tento vpravo inak nosí kvér.. len tak, aby sa vedelo
a?
pistol nosi aj dalsich x tisic ludi
a?
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Vsak pistol nech nosi kto chce ak ma na to povolenie, mna zarazilo to, ze ani necekol pan poslanec.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:a?
pistol nosi aj dalsich x tisic ludi
a?
nie všetci z nich sú náckovia
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ZP ziskali po splneni zakonom danych poziadaviek, kto si, ze to spochybnujes?
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

LukasqoO napísal:Vsak pistol nech nosi kto chce ak ma na to povolenie, mna zarazilo to, ze ani necekol pan poslanec.
Presne o tomto som hovoril... ked sa média prestanú tvárit, že LSNS neexistuje, tak sa ukáže, čo sú zač.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

hughito napísal:Dovolím si tvrdiť, že ľuďom ide hlavne o to, že to zaviedol Fico.
Nie je to tak, odpoviem odpovedou nizsie...
aacid napísal:aka diskriminacia? ak nejaku sluzbu nevyuzivas, tak ta predsa cena tej sluzby nemoze nijak diskriminovat. preco sa radsej nemozte tesit z toho ze niekto, kto to mozno aj potrebuje, dostane nieco zadarmo?
Ak niekto (dochodca/student) cestuje z miesta A do B busom a musi za to platit a niekto z miesta C do D vlakom a ma to zadarmo, tak to nie je diskriminacia?

Priklad ktory sa da lahko pochopit: zober si, ze by mali studenti a dochodcovia v mestach elektricky zadarmo, ale busy by zostali platene, neboli by diskriminovani ti, ktori nemaju blizko bydliska elektricky?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nie je to diskriminácia, pretože na tie vlaky zadarmo má nárok každý. Nie len polovica študentov. To, že niekto ich nevyužíva, lebo proste nemá ako, je hold smola.
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

hlavne že v posledných rokoch bolo zrušených množstvo vlakových spojení kvôli rentabilite :roll: bolo to hlavne na území južného a východného slovenska, teda tie chudobnejšie regióny.
keby tie vlaky vtedy nezrušili, bola by väčšia mobilita v rámci regiónu = väčšia možnosť nájsť si prácu vo väčšej vzdialenosti od domova. mnoho železničiarov by neprišlo o prácu.

komu teraz v tých regiónoch pomôžu vlaky zdarma? a aké sú na ne náklady v porovnaní s nákladmi na zrušené trate?
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:ZP ziskali po splneni zakonom danych poziadaviek, kto si, ze to spochybnujes?
ja im ZP neberiem :smt081
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mirrorion napísal: komu teraz v tých regiónoch pomôžu vlaky zdarma? a aké sú na ne náklady v porovnaní s nákladmi na zrušené trate?
Spýtaj sa na ministerstve alebo ŽSR.
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

LukasqoO napísal:Vsak pistol nech nosi kto chce ak ma na to povolenie, mna zarazilo to, ze ani necekol pan poslanec.
Zase nie kazdy musi vediet rozpravat... to kde sme, aka to mi je demokracia...
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

inak zrušenie štátnych IC spojov asi nebude dôsledkom bezplatných vlakov pre študentov/dôchodcov, bo kedy boli povinne miestenkové IC bezplatné? tam skôr zavážil síce vždy preplnený, ale beztak vraj stratový regiojet, jak zahral mŕtveho chrobáka a pohrozil rušením spojov..
Napísať odpoveď