Odolný mobil
Re: Odolný mobil
neporovnavaj topanky s mobilom.
topanky nosis kazdy den, je dolezite aby boli pohodlne a kvalitne. v com bude realne ten 300 eurovy outdoorovy telefon lepsi nez ten 50 eurovy? v jeho konkretnom pripade?
verim tomu ze ten 300 eurovy bude kvalitnejsi nez 50 eurovy, otazne je ci pre taketo ucely potrebujes kvalitu.
hlavny problem ale je ze on ma uplne skreslene predstavy o odolnych telefonoch a chce nieco co nikdy nenajde podla mna... fotit si ako sa paria vazky...
topanky nosis kazdy den, je dolezite aby boli pohodlne a kvalitne. v com bude realne ten 300 eurovy outdoorovy telefon lepsi nez ten 50 eurovy? v jeho konkretnom pripade?
verim tomu ze ten 300 eurovy bude kvalitnejsi nez 50 eurovy, otazne je ci pre taketo ucely potrebujes kvalitu.
hlavny problem ale je ze on ma uplne skreslene predstavy o odolnych telefonoch a chce nieco co nikdy nenajde podla mna... fotit si ako sa paria vazky...
A prave preto,ze s podobnym zariadenim v cene 100€ mam skusenost si myslim,ze sa nema vyznam touto cenovkou zaoberat.
A ja prave naopak nosim mobil denno denne narozdiel od topanok. Mam viac parov no nie od cinana. Hoc aj dnes uz cina vyraba hadam vsetko. Takze aj znackove su vlastne cinske. Takze mi to ako nevhodne prirovnanie na rozdiel od teba nepride.
A ja prave naopak nosim mobil denno denne narozdiel od topanok. Mam viac parov no nie od cinana. Hoc aj dnes uz cina vyraba hadam vsetko. Takze aj znackove su vlastne cinske. Takze mi to ako nevhodne prirovnanie na rozdiel od teba nepride.
Môj prípad je taký, že sa v piatok zoberem, vezmem so sebou nôž rybku, paracord, kovový hrnček a idem do lesa, z ktorého sa vrátim v nedeľu poobede. Alebo sa vezmem s kamarátmi, zoberieme spacáky a ideme do tatier spať do závejov niekedy medzi vianocami a silvestrom. Chodím na hríby, v lese viacmenej bývam, furt tam niečo robím, niekde chodím, zavše brodím bystriny a podobné veci. Furt na to niekde špliechne voda, niekde s tým hodím, udrem, narazím.guess.whoo napísal:este by bolo dobre vediet naco potrebuje taky outdoor. lebo z toho co pise, by mu stacil aj samsung 5611
Samozrejme, neočakávam od mobilu, že prežije, keď cez neho prejde tank. Ale tiež si nemyslím, že display sa má rozbiť na cimpr-campr, keď mi spadne z 20cm výšky na kamienok na asfalte, ako sa mi stalo na huawei.
Samsungy typu s5611 sú riadne šunky, jeden podobný mala sestra, dostala na vianoce pred iks rokmi, zobrala ho do kúpelni, že si bude počúvať muziku pri kúpaní. Keď skončila, display nezvládol nápor vlhkosti a skapal. Zozelenel. Takže toto rozhodne nie je nič pre moje potreby. Ja potrebujem mobil, ktorý keď hodím ako granát do bahna, potoka, o skaly, tak bude ďalej fungovať, akoby sa nechumelilo
Takze Sonim.... Iny si predstavit neviem.
Ale i tak by som este odporucil si precitat skusenosti uzivatelov na akykolvek odolny mobil.
Nie marketingove testy, tie vedia dost zavadzat.
Skusenost inych je k nezaplateniu.
Ale i tak by som este odporucil si precitat skusenosti uzivatelov na akykolvek odolny mobil.
Nie marketingove testy, tie vedia dost zavadzat.
Skusenost inych je k nezaplateniu.
tak pokial si furt v lese tak potom sa mozno oplati vrazit viac do takeho telefonu. ale pozeral som nejake videa na ten hammer 2 a typek to hodil z druheho poschodia o beton a prezil...
-
Ryan Giggs
VIP
Dochodcovsky je o niecom uplne inom. Ten je schvalne zjednoduseny na kost.aacid napísal: nemam skusenosti s konkretnymi telefonmi, ale babke sme na vianoce kupovali taky dochodcovsky telefon, tiez myphone, ako som pozeral videa na ten hammer, tak ten system vyzeral byt to iste viac menej.
no a je pravda ze sa tam da nastavit toho strasne malo ani neviem ci sa tam dal nastavit ton sms...
Netreba to prehanat. Nejaky drahy mu je na to jeho pouzitie uplne zbytocny. SMS, hovory a kalendar, to mu splni kazdy z tych lacnych. Nepotrebuje to na vojensku misiu do Afriky.
Vojensky by som rad videl.
Laptopy som uz videl ale mobil este nie.
Navyse kazdy jeden misionar si berie co najvacsi smartphone. [emoji1]
[IMG]http://forum.valka.cz/files/tp-25-3_822.jpg[/IMG]
To je iny outdoor
Navyse kazdy jeden misionar si berie co najvacsi smartphone. [emoji1]
[IMG]http://forum.valka.cz/files/tp-25-3_822.jpg[/IMG]
To je iny outdoor
A tiež čo sa týka fotoaparátu, tak nepotrebujem fotiť panoramy na bilboardy, ani točiť videa na obrazovky v hartwall arene. Takže tie 2mpix nie sú bohviečo... keby aspoň 5mpix, tak nepoviem... teraz na huawei mám 14 a aj to sem-tam rozmažem. Nehovoriac, že 2mpix foťak asi nemá autofocus a podobné veci...
-
Ryan Giggs
VIP
No tak minimalne americka armada ma metodiku testovania na rozne zariadenia, medzi inymi aj telefony a niektore modely splnaju tieto parametre.farnell napísal:Vojensky by som rad videl.
Ale my nie sme americka armada... 
-
Ryan Giggs
VIP
Co a? Co to ma spolocne s dakym komercnym outdoor mobilom?
A mal by si pozerat asi menej americkych brakov. Realne to je to nepopieram no nie v bananistane.
Takze rychlo nohy na zem a zacat zit v realnom svete.
A mal by si pozerat asi menej americkych brakov. Realne to je to nepopieram no nie v bananistane.
Takze rychlo nohy na zem a zacat zit v realnom svete.
-
Ryan Giggs
VIP
Nechapem vôbec o čom je reč.
Niektore bežne dostupne mobily, ktore kupiš bez problemov aj u nas splňaju tuto normu. Či čo tu riešiš, nerozumiem?
Niektore bežne dostupne mobily, ktore kupiš bez problemov aj u nas splňaju tuto normu. Či čo tu riešiš, nerozumiem?
Tu je nejaka novinka, neviem ci sa uz predava...
"Moto X Force - prvý telefón na svete s nerozbitným displejom"
Inak som uz videl aj odolne mobily s dobrym dispejom a parametrami, podobnymi dnesnym high-endom, aj prijatelnou vahou a dizajnom, na odolny mobil, no teraz si nespomeniem na znacku ci model, ale urcite sa da najst aj odolny mobil s dobrymi parametrami, vyskusaj heureku, skusaj ine slova ako "odolny", "outdoor"...
http://mobilne-telefony.heureka.sk/f:16 ... ;q:odolny/
"Moto X Force - prvý telefón na svete s nerozbitným displejom"
Inak som uz videl aj odolne mobily s dobrym dispejom a parametrami, podobnymi dnesnym high-endom, aj prijatelnou vahou a dizajnom, na odolny mobil, no teraz si nespomeniem na znacku ci model, ale urcite sa da najst aj odolny mobil s dobrymi parametrami, vyskusaj heureku, skusaj ine slova ako "odolny", "outdoor"...
http://mobilne-telefony.heureka.sk/f:16 ... ;q:odolny/
MIL norma este neznamena,ze to splna do bodky vsetko s privlastkom army.Ryan Giggs napísal:Nechapem vôbec o čom je reč.
IP je takisto norma a mnoho z tychto zariadeni nesplna ani to co vyrobca deklaruje.
-
Ryan Giggs
VIP
Asi splňa, keď to taky certifikat dostalo. To iste IP. Keby nie, tak asi tie certifikaty tie vyrobky nedostanu. Logika...farnell napísal: MIL norma este neznamena,ze to splna do bodky vsetko s privlastkom army.
To že sa tam potom najdu nejake kusy, ktore su vadne neznamena opak.
Tu nejde o vadne kusy. Tu ide o to co skutocne splna normu MIL a IP krytie a co uz je len cisty marketing.
Vid kabel RG z ktorych uz mnohe vyrabane kdekolvek v cine davno MIL normu nesplnaju.
A z mobilnych zariadeni uz malo splna tuto zaruku odolnosti.
Vid kabel RG z ktorych uz mnohe vyrabane kdekolvek v cine davno MIL normu nesplnaju.
A z mobilnych zariadeni uz malo splna tuto zaruku odolnosti.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
nakupuješ čínske repliky a sťažuješ sa...
Ja sa nestazujem, nemam dovod. Ale cinske repliky su bezne ponukane v komercii ako zarucena kvalita.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
čínske repliky origo telefónom nesiahajú ani po päty. Od horšieho prevedenia plastov, cez slabší CPU, menej RAM, až po katastrofálny display a baterku.
Ono je dôvod prečo sa predávajú za polovičnú cenu...
Ono je dôvod prečo sa predávajú za polovičnú cenu...