skjerp-deg napísal:A ak cast vedomosti stratis? operaciou mozgu napriklad? Kolko toho mozes stratit aby si to bol naozaj ty a na zaklade coho tak usudzujes? Vies to vobec exaktne definovat?
Osobne som sa este nestretol s dokazom, ktory by mapoval co vsetko ovplyvnuje nase rozhodovanie. Skor som vychadzal z predpokladu, ze nedojde k ziadnej strate a miera podobnosti medzi telami bude vysoka. O exaktnej definicii zatial silne pochybujem, nakolko sa vravi, ze mozog je jednou z najkomplikovanejsich veci vo vesmire a my sme ho zatial nepochopili.
harrison314 napísal:Nase rozhodovanie nie je len o mozgu, vstupuju do toho aj ine hormony.
Skusili ste sa uz priblizit k zene, ked mala svoje dni ?

Prave preto som pouzil carovne, alibisticke slovicko
casto
harrison314 napísal:Nemusite ani prist o cast mozgu, staci prerusit niektore drahy. Co sa tyka, toho, ci ked prideme o pamet tak sa nam zmeni osobnost, by som povedal, ze zalezi od toho, ci mozog vyuzva pamet pri rozhodovani (to co zazil ano, ale moze to byt ulozene redundatne).
Ja pri tomto trpim profesionalnou deformaciou s neuronovych sieti.
Nepovedal by som, ze informacie su ulozene redundantne. Mozog sa v priemere vyuziva na nejakych 5% a top je niekde okolo 10%. Ale to je tiez len nejaky odhad, ktory je bezne zauzivany v spolocnosti. Nakolko to nesledujem, tak som mozno neaktualny

Ale predpokladajme ze to je tak, potom mame mnozstvo nevyuziteho meista. A to je rovnake akoby si spravoval niekolko databaz a povedal by si, ze je zbytocne si robit zalohu, lebo tebe staci mat kazdu informaciu len raz. Pritom by si mal zaplneny len 1 z 20 diskov ktore na to mas a raz za cas prekopirujes data na iny disk, ale z toho stareho ich zmazes. Este odhliadnime od toho, ze by si tie data mohol obnovit.
Inak aj pre neuronky plati, ze informacie tiez zanikaju, preto su ulozene "viac krat" aby sa dali obnovit, alebo nie? Este som ich nemal tak si nie som isty.