RTVS
Re: RTVS
mikioko - a co tam budu vysielat? Vsetko podstatne vysielaju na Dvojke a ta nie je cez antenu ani v HD, prave ide hokej, pripravny zapas proti Rusku, kvalita strasna, ked nemaju ani na 2 kanaly v HD, tak preco treti?
Sportovu Trojku sme tu uz mali a nemali tam co vysielat, len zaznamy, co je pri sporte nezmysel. Ak by chceli vysielat atraktivne prenosy, museli by nakupit aj prava na nejake futbalove ligy, co nebude lacne.
Navyse, este aj take Digi sporty osobitne stoja menej ako to navysenie ktore planuju, takze ak uz chce niekto sport, moze si ho zaplatit, bude to este lacnejsie a nemusia to platit ostatni, ktori napr. futbal nesleduju.
Takze podla mna, najskor Dvojka v HD, potom prip. dokumentarno-publicisticko-detsky, to by malo hodnotu pre ovela vacsiu skupinu a detsky by plnil aj verejnopravnu funkciu, hlavne ked rozpravok v slovenskom jazyku je tak malo.
Sportovu Trojku sme tu uz mali a nemali tam co vysielat, len zaznamy, co je pri sporte nezmysel. Ak by chceli vysielat atraktivne prenosy, museli by nakupit aj prava na nejake futbalove ligy, co nebude lacne.
Navyse, este aj take Digi sporty osobitne stoja menej ako to navysenie ktore planuju, takze ak uz chce niekto sport, moze si ho zaplatit, bude to este lacnejsie a nemusia to platit ostatni, ktori napr. futbal nesleduju.
Takze podla mna, najskor Dvojka v HD, potom prip. dokumentarno-publicisticko-detsky, to by malo hodnotu pre ovela vacsiu skupinu a detsky by plnil aj verejnopravnu funkciu, hlavne ked rozpravok v slovenskom jazyku je tak malo.
Ta obrazova kvalita "HD" je zalostna to je pravda, ale treti kanal je potrebny. Neni normalne, aby ako napriklad vcera vecer na obidvoch programoch isiel sport. Niesom velky sportovy fanda, ale sport si zasluzi svoj vlastny kanal, ale nemusi tam byt len sport, mozu tam byt rozpravky, kultura, nieco pre mensiny...Jednotke by prospelo vycistenie, ale zas nie az tak ako ma CT1, ktore dava len reprizy repriz...
mikioko napísal:sportovy kanal verejnopravny je jednoducho treba.
To celkom nechapem, vadi ti, ze vecer ide na oboch kanaloch sport, ale chcel by si dalsi sportovy kanal. Co take by sa tam asi malo vysielat, reprizy starych olympiad a MS v hokeji ako na byvalej Trojke, alebo tretoligove zapasy, ci nezname sporty s nulovou sledovanostou ako na skrachovanom Slovak Sport?mikioko napísal:Neni normalne, aby ako napriklad vcera vecer na obidvoch programoch isiel sport. Niesom velky sportovy fanda
Ja som narazal na SD "kvalitu" Dvojky v DVB-T, kde sa v HD nevysiela vobec.mikioko napísal:Ta obrazova kvalita "HD" je zalostna to je pravda
Este ku koncesionarskym poplatkom a reklamam, samozrejme by bolo najlepsie ak by sa koncesie zrusili a RTVS by sa financovala z dani, ale ak uz chcu zachovat a este zvysovat koncesie, tak by mali zrusit reklamy, predsa nie je normalne platit za to, ze desiatky minut denne idu tie otravne teleshopingy, reklamy aj medzi vecernymi spravami, sportom a pocasim a pocas MS v hokeji pojdu tie iste otravne reklamy denne aj stokrat - a pocas zapasu.
Co na tom nechapes, sport treba, ale nema co robit na jednotke...
Mne vobec nevadia koncesionarske poplatky, lebo platim za nieco, co mi aj nieco da. Ja som spokojny s RTVS aj so Slovenskym rozhlasom, je stale co zlepsovat ale hlavne ten posun je vidiet.
Mne vobec nevadia koncesionarske poplatky, lebo platim za nieco, co mi aj nieco da. Ja som spokojny s RTVS aj so Slovenskym rozhlasom, je stale co zlepsovat ale hlavne ten posun je vidiet.
mikioko - zlepsenie som zaregistroval aj ja, tiez RTVS sledujem, narozdiel od reklamnych tv, ale nesuhlasim ze sport si zasluzi celodenny kanal, hlavne ak na to RTVS nema a musi to zaplatit koncesionar.
RTVS nema ani Dvojku v HD v DVB-T, nema kanal pre deti, nema dokumentarny kanal, ani spravodajsky, nema financie ani na zaplnenie dvoch kanalov, vysiela sa aj v prime time vela repriz, napr. dlho sli reprizy Milujem Slovensko, na Dvojke sa aj niekolkokrat za sebou vysielali dokumenty o 20:00, dobre, ale niektore vysielali uz treti rok, mozno aj viackrat, ani nespominam to Nebicko v papulke, ktore bolo aj riadne predrazene, ale opakovali to stale dokola.
To ze sport na Jednotku nepatri, ved aj ked bola volna Dvojka, sport casto vysielali na Jednotke, kvoli tomu aby mala Jednotka sledovanost, takze si nemyslim ze by tu taktiku zmenili, nakoniec na MS v hokeji by siel nas zapas na Jednotke, Cesi na Trojke a nejaka repriza na Dvojke, to nie je riesenie.
Podla mna by Trojka mala byt detsko-dokumentarna, dopoludnia, popoludni detske programy, kombinacia starsich rozpravok s novymi, mozno aj poucne rozpravky a relacie pre deti a mladez, prave absencia vychovnej tv moze za vysledky volieb, okrem toho by mohli deti viac ucit starat sa o prirodu, ekologiu, separovanie, slusnost... Nasledne vecer by mohli byt dokumentarne filmy, publicistika, diskusne relacie ako bola Lampa a pod.
Ak by boli 2 sportove prenosy v rovnakom case, vysielat by sa mohli na Dvojke a Trojke, nestavalo by sa to tak casto, aj ked si myslim, ze hokej budu davat aj tak na Jednotke.
RTVS nema ani Dvojku v HD v DVB-T, nema kanal pre deti, nema dokumentarny kanal, ani spravodajsky, nema financie ani na zaplnenie dvoch kanalov, vysiela sa aj v prime time vela repriz, napr. dlho sli reprizy Milujem Slovensko, na Dvojke sa aj niekolkokrat za sebou vysielali dokumenty o 20:00, dobre, ale niektore vysielali uz treti rok, mozno aj viackrat, ani nespominam to Nebicko v papulke, ktore bolo aj riadne predrazene, ale opakovali to stale dokola.
To ze sport na Jednotku nepatri, ved aj ked bola volna Dvojka, sport casto vysielali na Jednotke, kvoli tomu aby mala Jednotka sledovanost, takze si nemyslim ze by tu taktiku zmenili, nakoniec na MS v hokeji by siel nas zapas na Jednotke, Cesi na Trojke a nejaka repriza na Dvojke, to nie je riesenie.
Podla mna by Trojka mala byt detsko-dokumentarna, dopoludnia, popoludni detske programy, kombinacia starsich rozpravok s novymi, mozno aj poucne rozpravky a relacie pre deti a mladez, prave absencia vychovnej tv moze za vysledky volieb, okrem toho by mohli deti viac ucit starat sa o prirodu, ekologiu, separovanie, slusnost... Nasledne vecer by mohli byt dokumentarne filmy, publicistika, diskusne relacie ako bola Lampa a pod.
Ak by boli 2 sportove prenosy v rovnakom case, vysielat by sa mohli na Dvojke a Trojke, nestavalo by sa to tak casto, aj ked si myslim, ze hokej budu davat aj tak na Jednotke.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Sportovy kanal, hlavne, ked vacsina ludia ma satelit, kablovu televiziu, tak Eurosport 1+2, Nova Sport 1+2, Digi Sport 1+2+3+4, Sport 1+2, CT4 Sport, to je fakticky 11 sportovych kanalov. Este teoreticky Slovak Sport 1+2+3, ak este vysielaju... Cize to by bolo az 14 kanalov. Z toho ked si vezmem, tak pozeratelny je Eurosport 1+2, prvy kanal Nova Sportu, obcas Sport 1 a KHL na Sport 2, tiez CT4 Sport. Digi v case Ligy majstrov a futbalovych lig, trebars anglicka liga. Co tam bude vysielat STV ci slovensky volejbal, slovensku hadzanu, kolky, florbal, sipky? Uz sme tu mali treti kanal STV a po case to krachlo, vysielali necele 3 roky. Rocny rozpocet bol okolo 80 milionov eur, teda skoro dva a pol miliona korun. Aku sledovanost mali prenosy NHL o druhej v noci v strede tyzdna? Alebo slovensky basketbal, ktory tam tusim davali??? Alebo tie ich zaznamy neviem coho, hmm???
Sportovy kanal je treba, nemusi sa profilovat ako cisto sportovy kanal. To co bolo za minuleho vedenia oznacovane ako STV 3, bola cista studna do ktorej sa mohlo naliat X milionov a stale nebola plna. Bolo krasne, ze sa spustila STV3, ale chybala tomu strategia, hlavna myslienka a dotiahnut to do konca. Preto tam bolo X repriz-repriz a castejsie monoskop ako obraz. Bolo dobre, ze sa zrusila.
Teraz si, ale myslim, ze uz nastal cas ked RTVS ma dost video zdrojov, aby naplnila treti kanal. Neni normalne, aby sa finalny zapas FED Cupu prerusil fudbalovym ligovym zapasom, len kvoli dohodam s reklam. partnermi, alebo aby o osmej vecer na obidvoch kanaloch isiel sport, ako k tomu pridu ludia co nemaju radi sport?
Moze byt aj 50 komercnych sport. kanalov, ale ziaden z nich nebude vysielat sport, ktory je menej atraktivny, alebo napriklad taky Eurosport, vzdy bude uprednostnovat sportovcov z vacsich krajin ako Slovensko a prave alternativu ku "komercakom" tu bude RTVS 3. Uz vidim ako Fero Hora z Hornej Dolnej si kvoli par sportovym udalostiam plati kablovku.
Tu je zaujimavy rozhovor:
http://www.digizone.cz/clanky/rtvs-plan ... sportovni/
Poplatok sa bude zvysovat tak ci tak, preco by nam mal vadit dalsi kanal co nebude prerusovat program reklamov???
Teraz si, ale myslim, ze uz nastal cas ked RTVS ma dost video zdrojov, aby naplnila treti kanal. Neni normalne, aby sa finalny zapas FED Cupu prerusil fudbalovym ligovym zapasom, len kvoli dohodam s reklam. partnermi, alebo aby o osmej vecer na obidvoch kanaloch isiel sport, ako k tomu pridu ludia co nemaju radi sport?
Moze byt aj 50 komercnych sport. kanalov, ale ziaden z nich nebude vysielat sport, ktory je menej atraktivny, alebo napriklad taky Eurosport, vzdy bude uprednostnovat sportovcov z vacsich krajin ako Slovensko a prave alternativu ku "komercakom" tu bude RTVS 3. Uz vidim ako Fero Hora z Hornej Dolnej si kvoli par sportovym udalostiam plati kablovku.
Tu je zaujimavy rozhovor:
http://www.digizone.cz/clanky/rtvs-plan ... sportovni/
Poplatok sa bude zvysovat tak ci tak, preco by nam mal vadit dalsi kanal co nebude prerusovat program reklamov???
Vazne nechapem, precital si si moje prispevky? Opat pises ze nie je normalne aby sa vecer vysielal na 2 kanaloch len sport, ale keby pridali 1 sportovy kanal, bude sport na 2. a 3., ak by pridali dokumentarny, mohol by byt sport na 1. a 2., alebo 2. a tretom, stale by bol "nesport" na jednom z nich.mikioko napísal:Teraz si, ale myslim, ze uz nastal cas ked RTVS ma dost video zdrojov, aby naplnila treti kanal. Neni normalne, aby sa finalny zapas FED Cupu prerusil fudbalovym ligovym zapasom, len kvoli dohodam s reklam. partnermi, alebo aby o osmej vecer na obidvoch kanaloch isiel sport, ako k tomu pridu ludia co nemaju radi sport?
To ze napr. tenis, FED cup prerusili sa ani mne nepacilo, udeje sa to mozno aj zajtra, ked ho prerusia pripravnym zapasom, ale mozno bude prenos pokracovat na internete, ale taketo situacie su velmi ojedinele, pozri si program na pondelok az piatok, vynimocne tam bude mozno extraliga, inak mozno nejaka liga majstrov, par hodin za 5 dni, co sa bude vysielat vo volnom case, kazdy den, so slovenskymi sportovcami, CO??
Formula 1 je blokovana na niekolko rokov, NHL nebude o tretej v noci nikto sledovat, na mnoho futbalovych zapasov maju exkluzivne prava ine televizie, tento rok je vynimocny, MS v hokeji, ME vo futbale, Tour de France, olympiada, co buduci rok? Okrem hokeja a Sagana asi nic, v beznom tyzdni mozno 1 ci 2 zapasy futbalovych lig, raz za par mesiacov nejaky tenis...
Mas na mysli to, ked sa pocas hokejoveho zapasu vysielaju aj 20x tie iste reklamy? Deje sa to pri hokeji, aj pri tenise ktory si spominal.mikioko napísal: Poplatok sa bude zvysovat tak ci tak, preco by nam mal vadit dalsi kanal co nebude prerusovat program reklamov???
Ved to, ze tie Digi sporty, tusim az 4 sa daju osobitne predplatit aj za 2€, co je stale menej a su asi bez reklam, za jeden sportovy kanal mame doplacat este viac a vsetci a urcite tam nebude tolko obsahu ako na tych styroch.Uz vidim ako Fero Hora z Hornej Dolnej si kvoli par sportovym udalostiam plati kablovku.
Mozno sa celkom nechapeme, ak uz ma byt treti kanal, suhlasim, ale primarne by to nemal byt sportovy kanal, ale dokumentarno-detsky, sport by mal byt na Dvojke, v pripade potreby na Trojke. Co sa tyka navysenia koncesii, to je ina tema, absolutne nesuhlasim, financovat by sa to malo cez dane.
Na jednotke nema byt co sport a hokej prerusuju ine velke televizie na to je tam reklamna prestavka a hraci oddychuju tiez. Vsimol sisi ze tvoja velka CT dava reklamy v rohoch TV aj pocas zapasu? Absolutne irelevantna poznamka.
Ja nie som proti tomu, aby na Jednotke nebol sport, ale neviem ci treti kanal, sportovy alebo nie, by zmenil taktiku RTVS, ktora vysiela mnoho sledovanych prenosov na Jednotke, aj ked je Dvojka volna, tu je dokaz:
Jednotka 27.4.2016 20:25 - Liga majstrov
Dvojka 27.4.2016 20:10 - Japonsko: človek a príroda v harmónii
Reklamu v obraze neznasam, ale nemozes obhajovat nieco zle, niecim inym co je zle, navyse CT ma 5 (resp. 6) SD kanalov a 3 aj v HD a tiez nevysiela sport na CT1, co ty preferujes, ma aj detsky, dokumentarny a spravodajsky kanal, tieto plnia verejnopravnu funkciu ovela lepsie a ak by tieto mala aj RTVS a mala by financie aj na sportovy, potom nech si ho kludne spusti. Okrem toho, ja som odpovedal na tvoju otazku, v ktorej je nepravdive tvrdenie, hlavne ak by mal byt treti kanal prevazne sportovy:
Co by sa vysielalo na sportovej trojke v bezne pracovne dni, tak od 8:00 rana do polnoci, tak od septembra napriklad a kto ich bude sledovat?
Jednotka 27.4.2016 20:25 - Liga majstrov
Dvojka 27.4.2016 20:10 - Japonsko: človek a príroda v harmónii
Reklamu v obraze neznasam, ale nemozes obhajovat nieco zle, niecim inym co je zle, navyse CT ma 5 (resp. 6) SD kanalov a 3 aj v HD a tiez nevysiela sport na CT1, co ty preferujes, ma aj detsky, dokumentarny a spravodajsky kanal, tieto plnia verejnopravnu funkciu ovela lepsie a ak by tieto mala aj RTVS a mala by financie aj na sportovy, potom nech si ho kludne spusti. Okrem toho, ja som odpovedal na tvoju otazku, v ktorej je nepravdive tvrdenie, hlavne ak by mal byt treti kanal prevazne sportovy:
Navyse, aj ked neberiem do uvahy poplatky, ani reklamy, tak vadit by mohol treti kanal aj v inych ohladoch, ak by bol iba na satelite, ak by nebol v HD - a hlavne, ak by tam nebol atraktivny, sledovatelny obsah - a sme opat pri otazke, ktoru som polozil aj ja, aj hojko:preco by nam mal vadit dalsi kanal co nebude prerusovat program reklamov???
Co by sa vysielalo na sportovej trojke v bezne pracovne dni, tak od 8:00 rana do polnoci, tak od septembra napriklad a kto ich bude sledovat?
Bavit sa o SD-HD nema zmysel kedze do konca roka budu len HD aj RTVS aj CT.
Co bude vysielat 3. kanal? Ja vam od zaciatku pisem, ze nemusi byt len sportovy a ten rozhovor co som sem dal odkaz vam to aj dokazuje, ze sa neplanuje len sportovy kanal. Archiv ma RTVS bohaty, co som uz pisal ma tam co vysielat. Rano rozpravky, na obed archiv, po obede rozpravky, potom kultura, sport...
Co bude vysielat 3. kanal? Ja vam od zaciatku pisem, ze nemusi byt len sportovy a ten rozhovor co som sem dal odkaz vam to aj dokazuje, ze sa neplanuje len sportovy kanal. Archiv ma RTVS bohaty, co som uz pisal ma tam co vysielat. Rano rozpravky, na obed archiv, po obede rozpravky, potom kultura, sport...
OK, to vyzera celkom rozumne, aj ked neviem presne aky podiel sportu tam bude v bezne dni, zatial sa vobec nespominali rozpravky ani dokumenty a ani to kde sa bude treti kanal vysielat a ci aj v HD.
Aj ked vacsina ludi ma aj satelit ci IPTV kde je Dvojka aj v HD, tak na druhej ci tretej telke v domacnosti, alebo na pocitaci maju casto prave DVB-T, kedze kazda nova telka DVB-T tuner ma, vacsina vratane MPEG4, takze podporuje aj HD. Prave na druhej, tretej telke, ci pc vela ludi sleduje sport, ked sa v obyvacke sleduje NEsport a nemozu tak sport sledovat v HD, ja tiez casto sledujem sport na DVB-T karte na pc, napr. aj teraz.
Toto plati len pre satelit, takze to je naopak velmi dolezite, lebo teraz su prave sportove prenosy, ktore najviac potrebuju vyssiu kvalitu, vysielane na Dvojke len v SD a len obcas prepinaju HD STV na Dvojku a vtedy sa rusi Jednotka v HD, co opat narusuje vysielanie.mikioko napísal:Bavit sa o SD-HD nema zmysel kedze do konca roka budu len HD aj RTVS aj CT.
Aj ked vacsina ludi ma aj satelit ci IPTV kde je Dvojka aj v HD, tak na druhej ci tretej telke v domacnosti, alebo na pocitaci maju casto prave DVB-T, kedze kazda nova telka DVB-T tuner ma, vacsina vratane MPEG4, takze podporuje aj HD. Prave na druhej, tretej telke, ci pc vela ludi sleduje sport, ked sa v obyvacke sleduje NEsport a nemozu tak sport sledovat v HD, ja tiez casto sledujem sport na DVB-T karte na pc, napr. aj teraz.
Treba ich komplet zrušiť alebo nech sa financujú cez reklamy.
Nech nechajú daň za rtvs tak ako to je a nech spustia ďalšie tematické kanály ako kódované za mesačný poplatok, ja šport nesledujem, prečo mi chcú dať za to zaplatiť. Keby som chcel tak si môžem pozerať rôzne športové kanály a aj dosť v HD. Totálna zbytočnosť. Čo vôbec chcú dávať, dedinskú ligu?
Skôr by sa mali zamerať na verejnoprávnosť, nie meniť Rtvs na komerčný hnoj. Dobre, že nezačnú vysielať farmy a podobné sračky.
Skôr by mohli dávať rozsiahle diskusné relácie nie vládnu propagandu raz do týždňa.
Nech nechajú daň za rtvs tak ako to je a nech spustia ďalšie tematické kanály ako kódované za mesačný poplatok, ja šport nesledujem, prečo mi chcú dať za to zaplatiť. Keby som chcel tak si môžem pozerať rôzne športové kanály a aj dosť v HD. Totálna zbytočnosť. Čo vôbec chcú dávať, dedinskú ligu?
Skôr by sa mali zamerať na verejnoprávnosť, nie meniť Rtvs na komerčný hnoj. Dobre, že nezačnú vysielať farmy a podobné sračky.
Skôr by mohli dávať rozsiahle diskusné relácie nie vládnu propagandu raz do týždňa.
Cesar - suhlasim s tou verejnopravnostou aj s tym ze sport, resp. viac sportu ako dnes netreba.
Nesuhlasim s tym aby sa zrusili, ani aby sa stali reklamnymi kanalmi. Verejnopravna televizia byt musi, myslim ze to mame aj v zakonoch, ci uz SR alebo EU.
Financovanie, ako som pisal, som jednoznacne za financovanie z dani 100%, z reklamy 0%, prip. nejake nizke percento, alebo aj sucasny stav, ak by sa zrusili koncesie by som akceptoval.
K programu, uz som to velakrat pisal, je to verejnopravna tv a nie komercna, takze suhlasim tiez s tymi diskusnymi relaciami, aj dlhsimi, skoda ze zrusili lampu, mnohym Hrib vadil, ale v Lampe bolo vela zaujimavych diskusii, nielen politickych, hlavne vedeckych a vesmirnych, ktore som velmi rad sledoval, Havran je len slaby odvar, jednotvarne diskusie. Takze viac dokumentov, publicistiky, diskusii, vedy, vesmiru, IT...
Kvalita obrazu - toto sa mi nepaci najviac, vsetci mame platit za satelitnu distribuciu jednej vybranej firme a sami v DVB-T nemame narok na Dvojku v HD, je vobec v ramci zakona obchod s vybranou firmou, nie je protipravne uprednostnit jednu firmu pred druhou, na zaklade coho vybrali skylink a astru, ak su aj ovela lacnejsie satelity?
Nesuhlasim s tym aby sa zrusili, ani aby sa stali reklamnymi kanalmi. Verejnopravna televizia byt musi, myslim ze to mame aj v zakonoch, ci uz SR alebo EU.
Financovanie, ako som pisal, som jednoznacne za financovanie z dani 100%, z reklamy 0%, prip. nejake nizke percento, alebo aj sucasny stav, ak by sa zrusili koncesie by som akceptoval.
K programu, uz som to velakrat pisal, je to verejnopravna tv a nie komercna, takze suhlasim tiez s tymi diskusnymi relaciami, aj dlhsimi, skoda ze zrusili lampu, mnohym Hrib vadil, ale v Lampe bolo vela zaujimavych diskusii, nielen politickych, hlavne vedeckych a vesmirnych, ktore som velmi rad sledoval, Havran je len slaby odvar, jednotvarne diskusie. Takze viac dokumentov, publicistiky, diskusii, vedy, vesmiru, IT...
Kvalita obrazu - toto sa mi nepaci najviac, vsetci mame platit za satelitnu distribuciu jednej vybranej firme a sami v DVB-T nemame narok na Dvojku v HD, je vobec v ramci zakona obchod s vybranou firmou, nie je protipravne uprednostnit jednu firmu pred druhou, na zaklade coho vybrali skylink a astru, ak su aj ovela lacnejsie satelity?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Dreamer: Rozpocet RTVS na rok 2016 je 122 milionov eur, teda priblizne 3,676 miliardy korun. To je rocny rozpocet televizie a rozhlasov. Nech odhratam hoci aj 20 percent za rozhlas, tak mi tam ostane okolo 100 milionov eur za televiziu. Zda sa ti tento rozpocet maly, teda by si ho este navysil, oskbal o prijem z reklamy a navyse zrusil koncesionarske poplatky???
hojko - nie som za tu tv zodpovedny, ale co by som spravil ja osobne?
- prve co by som spravil je zrusenie koncesionarskych poplatkov
- druhe je nejaky audit, kontrola, kedze mnoho vecami sa tam plytva jedna radost
- nasledne by som upravil rozpocet pre RTVS
- zaviedol by som treti kanal, dokumentarno-detsky, mnoho obsahu ma zadarmo tv v archive=zadarmo
- sport by sa vysielal na dvojke a trojke, je jedno ktora by bola primarna
- neviem aky podiel a ceny maju reklamy, po analyze by som sa rozhodol ci ich ponechat, rozhodne by som nezaviedol prerusovanie programu reklamami, to radsej zrusit aj Dvojku
- zrusil by som satelitnu distribuciu, uz teraz cez satelit a iptv zapezpecuju ditribuciu RTVS mnoho sat. a iptv operatorov a skylink by sa urcite prisposobil
- zaviedol by som HD vysielanie Dvojky, prip. aj Trojky v DVB-T
- naplanoval by so skory koniec SD vysielania v DVB-T
- vratil by som Lampu s Hribom a doplnil viacero dalsich diskusii, s moznostou interakcie s divakmi cez internet
- detail, ale snazil by som sa zrusit piktogramy, alebo minimalne zmenu farby na priesvitnu ako logo a presun vedla loga, aby menej rusili
Neviem ci si niekto pamata na analogove vysielanie, ale v case analogu boli 2 frekvencie kde sa vysielali 2 kanaly STV a v tom case sa uz vysielala STV aj na satelite, 2x SD s vysokym bitrate na 28E, teraz sa pouziva 1 frekvencia, kde sa vysiela 2x SD a 1x HD kanal, Cesi maju 5+1 SD a 3x HD BTW, co to znamena? Ze na distribuciu momentalne pouziva RTVS len polovicny pocet vysielacov, co sa tyka satelitnej distribucie, RTVS ma zmluvu so skylinkom a plati za distribuciu asi len polovicu, napriek tomu sa maju platit skoro 2x vyssie koncesie, to mi nedava zmysel.
EDIT:
- prve co by som spravil je zrusenie koncesionarskych poplatkov
- druhe je nejaky audit, kontrola, kedze mnoho vecami sa tam plytva jedna radost
- nasledne by som upravil rozpocet pre RTVS
- zaviedol by som treti kanal, dokumentarno-detsky, mnoho obsahu ma zadarmo tv v archive=zadarmo
- sport by sa vysielal na dvojke a trojke, je jedno ktora by bola primarna
- neviem aky podiel a ceny maju reklamy, po analyze by som sa rozhodol ci ich ponechat, rozhodne by som nezaviedol prerusovanie programu reklamami, to radsej zrusit aj Dvojku
- zrusil by som satelitnu distribuciu, uz teraz cez satelit a iptv zapezpecuju ditribuciu RTVS mnoho sat. a iptv operatorov a skylink by sa urcite prisposobil
- zaviedol by som HD vysielanie Dvojky, prip. aj Trojky v DVB-T
- naplanoval by so skory koniec SD vysielania v DVB-T
- vratil by som Lampu s Hribom a doplnil viacero dalsich diskusii, s moznostou interakcie s divakmi cez internet
- detail, ale snazil by som sa zrusit piktogramy, alebo minimalne zmenu farby na priesvitnu ako logo a presun vedla loga, aby menej rusili
Neviem ci si niekto pamata na analogove vysielanie, ale v case analogu boli 2 frekvencie kde sa vysielali 2 kanaly STV a v tom case sa uz vysielala STV aj na satelite, 2x SD s vysokym bitrate na 28E, teraz sa pouziva 1 frekvencia, kde sa vysiela 2x SD a 1x HD kanal, Cesi maju 5+1 SD a 3x HD BTW, co to znamena? Ze na distribuciu momentalne pouziva RTVS len polovicny pocet vysielacov, co sa tyka satelitnej distribucie, RTVS ma zmluvu so skylinkom a plati za distribuciu asi len polovicu, napriek tomu sa maju platit skoro 2x vyssie koncesie, to mi nedava zmysel.
EDIT:
Ci ludia zaplatia za chod RTVS cez koncesie alebo dane, stale to predsa zaplatia, cez dane to je spravodlivejsie a jednoduchsie, len oproti zdravotnemu poisteniu, co je min. 60€ to je zanedbatelna suma, urcite by sa nezvysovali dane kvoli RTVS, teraz ma stat dost penazi, len by stacilo ich rozumnejsie rozdelit, menej na hlupe populisticke balicky a hned by bolo na RTVS aj bez koncesii a aj na treti kanal a HD.hojko napísal:Zda sa ti tento rozpocet maly, teda by si ho este navysil, oskbal o prijem z reklamy a navyse zrusil koncesionarske poplatky???