Povinné odovzdávanie štatistických údajov

Diskusie na politické témy...
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Povinné odovzdávanie štatistických údajov

Príspevok od používateľa AllGoneDead »

gogo956 napísal:1/takze eshop vie ze som si kupil mixer. Mam sa teraz zacat bat? Preco? Je nelegalne vlastnit mixer?
Alebo existuje nejaka desné mafia ktora ich kradne ludom z bytov? Vyvetlis mi to prosim, lebo fakt tomu nerozumiem
Uz som to spomenul ja, spomeul to aj hovko. To, ze teraz si myslis, ze tie udaje su uplne nepodstatne neznamena, ze nepodstatne budu aj o rok, dva, desatrocie.. Aj teraz to pre niekoho moze byt podstatna informacia, len si to zatial neuvedomujeme.
Tvoj pristup je asi ako keby sa ta len tak na ulici niekto zacal pytat co si robil, co si si kupil atd. a ty by si mu hned vsetko zreferoval.
gogo956 napísal:2/to ze vlastnim pracku neznamena ze ked mi niekto posle spam na inu pracku do emailu tak budem hned na druhy den utekat do obchodu-co ich budem mat doma dve? alebo rovno desat? Tak to pises ako by ludia /normalni/ mali absenciu zakladnej inteligencie.
Je velmi vela ludi, ktori sa nechaju lahko ovplyvnit kdeakymi hlupostami. Teraz sme tu mali volby, tak sme vsetci mohli vidiet kolko ludi skoci na kde ake kecy, Silacke slova, klamstva a vymysly. Takze ano, mam pochybnosti o spolocnsoti v ktoej zijem ked vidim vysledky ich zmyslania.
gogo956 napísal:/spam si tiez mozes kedykolvek nastavit aby sa ti hned mazal a nemusel si ho citat/
To sice spravit moze, ale spamove filtre su casto a) prilis prisne a do spamu hadzu aj to co nemaju b) prilis benevolentne a tak sa ti spam aj tak dostane do schranky
gogo956 napísal:realita je taka ze sposobov ako zneuzit nieco na ukor ineho je velmi vela a nikdy sa vsetkym moznostiam nevyhnes.
Ale to predsa nie je dovod, aby som este rozsirl mnozinu takychto moznosti
ephramko napísal:.takze si myslim, ze je uplne jedno, ci uradnicke nadiktujem, ze mam auto za viac ako 100,000 euro, ked to aj tak vsetci vidia...
Ale nie je jedno, ak si niekto sadne za pocitac a zobrazi sa mu zoznam ludi s autom nad 100k este aj s adresou, ako ked niekto na ulici vidi drahe auto a vobec netusi kto to je ani kde byva.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

AllGoneDead

je to paranoicke. Nikoho nebude zaujimat co si si kupil za spotrebic pred piatimi ci desiatimi rokmi.
Je to totiz tak dlha doba ze pocas nej sa zmeni toho vela.

Ak je niekto bohaty tak pravdepodobne bude opatrnejsi v poskytovani informacii druhym o svojom zabezpeceni to je pravda, ale priemerny clovek ktory ma priemerne vybavenie domacnosti sa bat nema coho. Nehovoriac o tom ze ak by niekto chcel zneuzit tvoju identitu alebo nejaku informaciu suvisiacu s tebou tak by na to nesiel vobec takto komplikovane ale inac. :)

Pises ze niektori ludia sa daju ovplyvnit "vselijakymi hlupostami". Tvoje riesenie je strcit ich do sklenika len aby nahodou nemuseli nieco riesit. Lenze aj dieta ak sa chce naucit chodit musi najprv milionkrat spadnut a udriet sa aby sa naucilo samostatnemu bipedickemu pohybu v priestore. Socializmus ked ludia v podstate nic samostatne nemohli a boli vedeni za rucicku az pred hrob uz davno skoncil.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Takto nejako ? :roll:
NWO ;) napísal:ked si "priemerny" nicoho sa bat nemusis.
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Ja nechecm ludi izolovat, len chcem aby sme si zachovali anonymitu. Nepotrebujeme sa v kdejakych priskumoch chvalit kto sme, co robime, kolko zarabame, akych rodinnych prislusnikov mame ani nic podobne. Pretoze prave vtedy niekto moze dozerat na to ako zijes a co robis. A tvrdit, ze to je prilis komplikovane? Raz za cas sa spravi nejaky prieskum a nikto to neriesi, po dvoch troch rokoch vsak mozes mat celkom zaujimave data. Inak radsej budem paranoik, ako sa o par rokov tieskat do hlavy.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

There are lies, damned lies and statistics.
Statistika nieje vypoved na sude, ludia si mozu kludne vymyslat, trebars ze byvam v bojleri na teplu vodu, takze tak...
gogo956
Redeemer
Redeemer

AllGoneDead

ked chces uplnu anonymitu tak budes musiet ujst niekam do pustatiny na Aljasku ci Sibir a tam zit uplne odrezany od sveta bez pouzitia modernych technologii. Nehovorim ze je na tom nieco zle, ale nie som si celkom isty ci by sa ti to dlhodobo pacilo. Ale ked mas taketo obavy uz teraz tak ta este viacej asi rozrusi skutocnost, ze pouzitie hotovosti sa bude v ramci EU postupne obmedzovat. Vo Svedsku sa uz pouziva iba minimalne a v dohladnej buducnosti sa uplne zrusi.
To su vecsie zmeny ako to ci niekto prizna ze ma doma chladnicku a mobil :wink:
--

prave citam ze za hotovost si uz clovek nekupi ani slecnu v lagose :D http://openiazoch.zoznam.sk/cl/166210/S ... -digitalne
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

kayko napísal: Statistika nieje vypoved na sude, ludia si mozu kludne vymyslat, trebars ze byvam v bojleri na teplu vodu, takze tak...
Akurat mi kolega oznamil ze to mam vypisat stylom tipos bingo :-D
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

gogo956
Uvedomujem si to, ale to este neznamena, ze pokial to je mozne tak sa nepokusim si anonymitu zachovat. O trende pri plateni viem, ale neverim, ze sa podari hotovostnu platbu zrusit uplne. A co sa nas tyka, tak sa vobec nebojim. Na slovensku potrva este desatrocia, pokial sa to podari zaviest, teda ak vobec :D :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

v USA sa uz mnoho rokov nezvyknu platit vyssie sumy v hotovosti. V normalnom obchode uz pri 50USD bankovke budu divne pozerat a male bufety ci vecierky neberu casto ani 20USD. Jedinym naozaj anonymnym sposobom pre platbu zostava Bitcoin a jeho elektronicke odnože-ale hotovost to nezastupi.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

gogo956 napísal:v USA sa uz mnoho rokov nezvyknu platit vyssie sumy v hotovosti. V normalnom obchode uz pri 50USD bankovke budu divne pozerat a male bufety ci vecierky neberu casto ani 20USD. Jedinym naozaj anonymnym sposobom pre platbu zostava Bitcoin a jeho elektronicke odnože-ale hotovost to nezastupi.
to iste aj v UK. ked som platil najom v hotovosti, tak mi z bankomatu vyslo asi kilo bankoviek v hodnote 10 a 20 libier.
do ruk sa mi ale dostali aj 50tky, ale napr. v skole v kantine maju plagaty, ze ich brat nesmu. ani samoobsluzne pokladne v niektorych obchodoch ich nezoberu.
argument ale je ze a) sa lahko falsuju b) by pokladnik minul vsetky drobne co ma v pokladni aby vydal
AllGoneDead
Medium Star
Medium Star

Ale uvedomte si, ze na slovensku to tak skoro nebude. Pokial viem, tak vo svete sa bezne vyuziva el. podpis, no kolko ludi ho vyuziva na slovensku? Minimum, a to tam ratam aj zivnostnikov atd. nakolko danove priznanie sa riesi takymto sposobom. Pre nas je bezhotovostna platba rovnaka utopia ako dialnica ba-ke do roku 2010, a to mala byt uz omnoho skor.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dovodov preco sa vo vyspelom svete postupne ustupuje od pouzivania hotovosti su nasledovne:

1/moznost prijatia falzifikatu -/hlavne USD ma oproti € slabsie ochranne prvky/
2/praca s hotovostou je nakladnejsia a vyzaduje viacej casu /moznost kradeze,treba odniest do banky a pod/
3/vznikom bezhotovostnej ekonomiky by sa vyrazne zvysila uspesnost kontroly statu v platbe dani
/seda a cierna ekonomika/
4/ako negativum:uplna kontrola statu nad usporami obyvatelov

Osobne som proti zaniku hotovosti, ale v tomto smere sa budeme musiet podriadit tomu co pride v buducnosti z Bruselu.

apropo obmedzenia zo zakona ohladom vysky platieb v hotovosti platia aj pre Svk:
"
Platby v hotovosti

Od 1.1.2013 nadobudol účinnosť zákon č. 394/2012 Z. z. o obmedzení platieb v hotovosti [nové okno], ktorý zakazuje vykonávať platby v hotovosti prevyšujúce sumu 15 000 eur, ak sa jedná o platby medzi fyzickými osobami – nepodnikateľmi.

Ak je odovzdávajúcim alebo preberajúcim platby fyzická osoba vykonávajúca podnikateľskú alebo inú samostatnú zárobkovú činnosť alebo právnická osoba, platba v hotovosti nesmie presiahnuť sumu 5 000 eur.

Zákon zakazuje akékoľvek platby v hotovosti bez ohľadu na ich právny dôvod, okrem výnimiek presne definovaných v § 8 zákona.

Upozornenie: Zákaz sa vzťahuje nielen na platby za predaj tovaru a poskytovanie služieb, ale aj na platby pôžičiek, plnenie záväzkov, vklady spoločníkov do základného imania, vyplácanie podielov na zisku, platby záloh a preddavkov a pod.
"
https://www.financnasprava.sk/sk/obcani ... -hotovosti
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ako sa budú potom v budúcnosti vykonávať napr. platby za drobné veci v súkromnom sektore ? Napr. kamošovi budem chceť predať nejakú drobnosť z pivnice, alebo ako nákupy na blších trhoch ?
Inak pokiaľ sa v USA/GB na mňa pri platbe veľkou bankovkou len divne dívajú, ale neodmietnú, tak v čom je problém ? :smt104 Nech sa aj celý obchod príde divne dívať.
jackb
Redeemer
Redeemer

v US som nebol nevie. tu som ale napisal, ze prax je, ze v kantine 50tky neberu, samoobsluzne pokladne v niektorych retazcoch detto. takze sa nepozeraju, proste nezoberu.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Majú právo nezobrať v rámci zákona ? Možno by bola sranda sa s tým trošku pohrať. :)

//Myslené samozrejme v Británii vzhľadom na britské zákony. (resp. Škótsko, či iná krajina s podobnými obyčajmi)
jackb
Redeemer
Redeemer

ked sa budem velmi nudit, a opat budem mat 50tku (lebo ako som pisal vyssie, tie nedava ani bankovat) tak to mozem skusit. aj ked je pravda, ze by som sa tym postavil do pozicie migranta, ktoreho na Slovensku nechceme: uz mnoho rokov tu neberu iste bankovky a zrazu pride imigrat z Vychodu, ktory sa ohana nasimi zakonmi...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Andi_Cibula napísal:Majú právo nezobrať v rámci zákona ? Možno by bola sranda sa s tým trošku pohrať. :)
-ked budu chciet zobrat tak zoberu a ked nebudu chciet tak povedia ze ti nemozu vydat.

A kamosovi zapatis bankovym prevodom cez IB, pripadne verejnymi pos terminalmi na ktorych budes moct prilozenim karty previest peniaze na akykolvek bu.
Napísať odpoveď