Chcem kúpiť auto

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
lukostrel77
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Chcem kúpiť auto

Príspevok od používateľa lukostrel77 »

Ahojte myslite si že sa oplatí kupit audi a3 2.0tdi 140ps ročnik 2012 ceny sa mi zdajú dobré idú po 12.000€ ,auto by bolo pužívané na každodennú jazdu do práce do mesta sem tam dovolenka a tak....
schmeter
Expert
Expert

Príspevok od používateľa schmeter »

čo poviete na toto legacy? nezdá sa vám to podozrivo lacné?
https://subaru-legacy-wagon.autobazar.e ... 18003.html
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

timco: ak sa Ti paci, nie je to zly vyber... su sice aj lepsie, ale aj podstatne horsie...

lukostrel: do mesta naftak nie... na dlhe trasy je ten motor ale idealna volba... inak su celkovo tie audiny dost predrazene...

schmeter: za 9-rocne auto mi pride ta cena priemerna, nie je to nic extra, daju sa zohnat aj lacnejsie... okrem toho tie auta sa nepredavaju a su neoblubene, dalej nepredajne, takze cenu by som tlacil este nizsie... hlavne nebrat naftak...
schmeter
Expert
Expert

Príspevok od používateľa schmeter »

ratzi: kvôli čomu sú tie autá neobľúbené? nejaký vážny dôvod alebo len jednoducho preto, lebo sú "iné" ako koncern? diesel určite nie, nečítal som o ňom pekné veci :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

melonSVK napísal:Swift je velmi malicky, rataj, ze styria dospeli sa neodveziete, rovnako do kufra das maximalne tak tasky s nakupom. Inak Swift Sport s tou 1.6 atmosferou je dost zabavne auto, dokaze auto pekne rozhybat.
obzeral som si ho trochu, kufor je urcite malicky, ale do zadu sa 2 ludia zmestia, urcite to nie je na cestu do chorvatska, ale na to to auto ani nebude urcene.

mna skor zaujima ci su to spolahlive auta, ci kazive a tak... nieco co ja co sa o auta moc nezaujima nezistim.
lukostrel77
Star
Star

lukostrel: do mesta naftak nie... na dlhe trasy je ten motor ale idealna volba... inak su celkovo tie audiny dost predrazene...

Aký motor v audine by si mi odporučil nech je spolahliví a nech má aj normálnu spotrebu nemusí to byť nafta.
Ešte otazočka čo sa oplatí viac a3 alebo a4 nech je v tom viac miesta aj kufor nech je väčší? alebo už rovno a6?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

lukostrel77: A3 a A4 je na tom celkom podobne. Kamarat mal A3, druhy ma A4 a ja som mal A6, takze to viem celkom posudit. A6 je uz niekde inde, ale tam pocitaj, ze aj ten servis a spotreba bude vyssia, okrem toho pri A6 bol najlepsi motor 3.0 TDI Quattro, ale tam so spotrebou do mesta moc pocitat nemozes. V pripade mesta mas pri A4 moznost ist do 1.8 TFSI, ale pocitaj s tym, ze tam budes jazdit po meste mozno aj 10 litrov. Pri A3 bolo moznosti viacej, rok 2012 bol zlomovy a do roku 2012 tam boli motory 1.2, 1.4, 1.6 TFSI/FSI a z tych novsich potom po roku 2012 1.2, 1.4 a 1.8 TFSI. Myslim si, ze 1.4 TFSI s vykonom 125/140 koni na take auto s lahkostou postaci. Obavam sa ale, ze 1.8 TFSI bude najpredavanejsi, no len ta spotreba.

A vlastne, neviem, ze ci by za 12 tisic bola A3 to auto, ktore by som kupoval. Asi skor nie. Ked som teraz prebehol inzeraty, tak tam prakticky nic nie je, len par benzinovych verzii, no cenovo to vsetko stupa. Skor by som uvazoval nad Golfom, tych mas habadej, mozes si vybrat 1.2 alebo 1.4 TSI, pripadne nejaky Hyundai i30, pripadne Mazdu 3.
lukostrel77
Star
Star

Este sa rozhodnem co kupim teraz som sa chcel informovat ci sa oplati.....auto budem kupovat az v oktobri tak zatial je co povyberat...
Inak este mercedes c220 pripadne mazda 6 by neboly dobré?
Pripadne nieco novsie ale okrem vw to mame doma takze nieco ine... :)
Alebo kamarat predava skoda octavia scout 2.0tdi 140ps 2012 full vybava 12.500€ 167000km najazdene
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mam pocit, ze tu skaces z triedy na triedu. Najskor pises o A3 a zrazu si presiel na A6 alebo Mazdu 6. V prvom rade su to rozdielne triedy, aj tie ceny su o dost odlisne. Ak kupis A3 2012 za 12 tisic eur, tak A6 2012 stoji 20 tisic a Mazda 6 2012 niekde okolo 15 tisic, Mercedes C niekde medzi. A to je dost velky rozdiel. Kym A3 bude mat v tej cene 70 tisic kilometrov, tak A6 bude mat 5x tolko... Ja na tvojom mieste si najskor stanovim podmienky, ze ake stare auto chcem, ci chcem benzin alebo diesel, aku vybavu pozadujem a do kolko kilometrov by malo mat najazdene.
lukostrel77
Star
Star

Tak najradsej by som mal auto diesel,naj kilometrov tak do 160.000km,nech je priestranne a má primeranu spotrebu tak do 5-6litrov moze to byt aj kombi rozpocet 15.000€ a nech to pár rokov vydrží....s novymi autami nemam skusenost preto by som sa chcel poradit a kupit si nieco lepsie novsie ako mam teraz.
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

schmeter: zhruba tak, ako pises, nie je to koncern apod... ale nie su to zle auta...

aacid: moc male, moc nepohodlne, vysoka spotreba... ale ano, spolahlive... volba srdca, nie rozumu...

lukostrel: evidentne nemas vo vybere jasno, skus napisat poziadavky, snad nieco odporucime... od a3 po a6 je to velmi velky rozdiel... ta nafta, ako pisem, je vyborna, ale nehodi sa na mestske jazdy, konieckoncov ako sa na to nehodi ziadna nafta... ak mas poziadavky take, ake zhrnas v poslednom prispevku, nie je rozumne volit zrovna audi... o nafte nehovoriac...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

lukostrel: hlavne napis kolko km to mas do prace. Ak je to menej ako 40, tak o diesli ani neuvazuj.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

RATZINGER666 napísal:aacid: moc male, moc nepohodlne, vysoka spotreba... ale ano, spolahlive... volba srdca, nie rozumu...
je to volba srdca. ale ako som pisal, zatial je to skor prieskum.

vedel by si mi doporucit nieco lepsie, nieco rozumne okolo tych 7 tisic? v tomto si velmi rad necham poradit.
lukostrel77
Star
Star

GothaR napísal:lukostrel: hlavne napis kolko km to mas do prace. Ak je to menej ako 40, tak o diesli ani neuvazuj.
Do prace je to 7km (ale denne najazdim 150km)tak nemusi to byt diesel,nemusi to byt audi,ale nech je to nieco spolahlivé môže to byť aj kombi a nech to má rozumnú spotrebu,a cena nech je tak do14.000-15.000€ cca rok 2011-13 nech to vydrzí par rokov...
Kukumberg
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kukumberg »

Ked uz tu spominate A3, tak vyhladovo som rozmyslal o kupe noveho Audi A3 Sedan. Oplati sa dat za to peniaze? Budem na tom poznat, ze je to auto premiovej znacky, ci ani nie? To ze to nie je velke auto by az tak nevadilo. Jazdil by len vodic so spolujazdcom.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Recenzii na A3 sedan je na slovenskych aj ceskych weboch par, v zahranici este viac. Ale ci by som dal 30 az 35 tisic za taketo auto, tak to urcite nie. To by som radsej volil Mercedes C.
Kukumberg
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Kukumberg »

Recenzie a videa som videl snad vsetky co su. Len nepoznam cloveka co s tym jazdi. Samozrejme, lepsie by som mal nieco z A4, 3er, C, ale to za cenu A3 nedam. Potom mi uz zrejme zostavaju len nepremiove modely ako Passat alebo Mondeo.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

lukostrel77 napísal:
Do prace je to 7km (ale denne najazdim 150km)tak nemusi to byt diesel,nemusi to byt audi,ale nech je to nieco spolahlivé môže to byť aj kombi a nech to má rozumnú spotrebu,a cena nech je tak do14.000-15.000€ cca rok 2011-13 nech to vydrzí par rokov...
Akym sposobom najazdis tych 150 denne?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

aacid: v tom rozpocte je tam toho vela, Ty musis vediet, co sa Ti paci... napis modely, ktore sa Ti pozdavaju a potom mozno cosi vyberieme...

Kukumberg: no ta A3, to Ti mi je teda premiovy model... to mondeo je stokrat lepsie ako vsetky tie, co si vypisal...
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

aacid: Máme doma Swifta už vyše 5 rokov. Najazdených málo cez 100k km, zatiaľ bez jedinej opravy alebo servisu, nevnímajúc samozrejme pravidelné menenia oleja a podobne. Čo sa týka spotreby, tak to nie taká hrôza, dlhodobú máme niečo pod 6 litrov tuším. A je to zázračné malé - veľké auto, bol s nim full naložený aj na lyžovačke, aj tripy po Slovensku, kde sme išli štyria plne naložený a auto prežilo v pohode, akurát na horských priechodoch dochádza para :D
Napísať odpoveď