emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:demonštrovať na tom, akí sú nebezpeční a neviem čo, to je mimo
sorry, ale nie

tam nejde o tych par nebezpecnych, tam ide o vsetkych, ktorych identitu nepozname
uz bolo viacero pripadov, ked sa sem juznou cestou dostali islamisti z IS, sam to dobre vies a stale to zlahcujes

aby som to este pripodobnil k tej mise cukrikov, ide len o to, kolko cukrikov je pokazenych, nie ci
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ja som narážal na tie nepokoje a konkrétne demonštrácie strachu pomocou nich.

Sú to ľudia, nie cukríky. To po prvé. Čiže nemožno kvôli nejakému mizernému percentu odmietnuť pomôcť všetkým. Po druhé, teroristické útoky sú fenomén, ktorý sa deje dlho a nesúvisí s touto krízou.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Čiže nemožno kvôli nejakému mizernému percentu odmietnuť pomôcť všetkým.
nemozno pomoct vsetkym, treba si vyberat tych, ktori su nam prospesni, ostatni maju smolu
Po druhé, teroristické útoky sú fenomén, ktorý sa deje dlho a nesúvisí s touto krízou.
vidim korelaciu medzi islamom a ochotou odpalit sa v dave
hughito
Redeemer
Redeemer

To by sme si mohli, ak by išlo o imigrantov, dajme tomu. Ale utečenci - to je iná kategória. Dúfam, že tomu rozdielu už chápeš.
beardie
Redeemer
Redeemer

nezda sa mi, ze by boli na greckej hranici nejaki utecenci, tam som videl len migrantov
hughito
Redeemer
Redeemer

Ale nepovedz.
beardie
Redeemer
Redeemer

no prave, ze to hovorim uz asi rok a pol a ty to stale nechces pripustit
najvyssi cas zliezt z slnieckarskeho oblacika a pozret sa pravde (a zakonom) do oci

P.S.: podobnych konfliktov bude len pribudat, lebo populacia islamskych krajin sa vyrazne zvysuje a kvoli nedostatku zdrojov a globalnemu oteplovaniu to tam vrie
je jedno, ci zacne opoziciu podporovat USA/Rusko/SA alebo Iran, bude to tam vriet viac a viac
najvyssi cas spravit to konkretne potrebne rozhodnutie...
hughito
Redeemer
Redeemer

Čiže žiadni utečenci, len imigranti, áno?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Je uplne prirodzene ze ludia utekaju z politicky a ekonomicky nestabilnych krajin do krajin na vyssej urovni. Migrantom sa neda vela vycitat-skusaju ist do lepsieho,chcu krajsiu buducnost pre svoje rodiny.

Problem je v niecom inom: v neexistencii dialogu medzi zapadnymi politikmi a ich obcanmi.
Merkelova mala byt davno odvolana z politiky a postavena pred riadny sud za vlastizradu. Lenze to sa nikdy samozrejme nestane, pretoze haji zaujmy velkych korporacii ktori potrebaju masy nie prilis vzdelanej lacnej pracovnej sily.
beardie
Redeemer
Redeemer

hughito napísal:Čiže žiadni utečenci, len imigranti, áno?
presne tak

pozri, ja ich spravaniu a chceniu rozumiem, ale nie je z mojho dovodu spravne, odporuje to zakonom aj zdravemu rozumu
z toho dovodu to nemozem podporit
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

beardie napísal:nezda sa mi, ze by boli na greckej hranici nejaki utecenci, tam som videl len migrantov
a nie je nahodou utecenec podskupinou migrantov? ako vies, ci je niekto utecenec alebo nie? lebo ma v ruke novy iPhone? lebo je to zdravy mlady muz? lebo nema doklady? nic z toho nepotvrdzuje ani nevyvracia fakt, ci ma ten clovek narok na azyl alebo nie. (ja by som napr. Snowdenovi azyl dala. nie je ani stary, ani bezruky, ani chudobny, ani vyhladovany na kost. ok, jedine tie doklady ma.) ale azyl sa poskytuje aj ludom prenasledovanym z politickych dovodov, kvoli nabozenstvu, sex. orientacii atd. atd. a ty tvrdis, ze si NEVIDEL utecencov? to maju mat akoze na cele napisane?

//autoeditácia príspevku (05 Máj 2016, 23:24)
gogo956 napísal:Je uplne prirodzene ze ludia utekaju z politicky a ekonomicky nestabilnych krajin do krajin na vyssej urovni. Migrantom sa neda vela vycitat-skusaju ist do lepsieho,chcu krajsiu buducnost pre svoje rodiny.

Problem je v niecom inom: v neexistencii dialogu medzi zapadnymi politikmi a ich obcanmi.
Merkelova mala byt davno odvolana z politiky a postavena pred riadny sud za vlastizradu. Lenze to sa nikdy samozrejme nestane, pretoze haji zaujmy velkych korporacii ktori potrebaju masy nie prilis vzdelanej lacnej pracovnej sily.
Merkelovu kritizuju Nemci - jedni, ze hranice otvorila (ked ich otvorila) a druhi, ze hranice zavrela (ked ich zavrela). Inak su vsetky strany napriec politickemu spektru (s vynimkou Afd, s ktorymi sa ako u nas s Kotlebom nik nechce bavit), vsetky strany su ZA humanitarnu pomoc migrantom a ich integraciu. Hadaju sa na hornej hranici a na konkretnom prevedeni.. ale aj keby tam bol miesto Merkelovej iny vrcholny politik, vyzeralo by to rovnako. O vlastizrade hovori mozno spominana AfD, aj to maju uplne nejednotne nazory. (A pride mi fakt usmevne, ked je niekto nemeckejsi ako Nemci a pise o Merkelovej vlastizrade.)
beardie
Redeemer
Redeemer

kathleen: sledujes tuto temu pravidelne?
kathleen
Light Professional
Light Professional

myslis v mediach, tu na fore alebo v realite okolo seba?

tu som necitala celu diskusiu, ale tej teme sa vseobecne clovek nevyhne.
beardie
Redeemer
Redeemer

no prave tu, ze ci sa mam opakovat alebo to nie je potrebne
gogo956
Redeemer
Redeemer

Kathleen

v minulosti som proti Merkelovej nic nemal skor naopak. Ale jej prilis otvoreny pristup k migrantom je nezodpovedny a nesystemovy. Je nemyslitelne aby vydierala ostatne staty ktore s nou v tejto otazke nesuhlasia a zadlzovala nielen Nemecko ale aj zbytok Europy. Migranti nas vsetkych stoja a este len budu stat obrovske miliardy ktore sa mohli investovat ovela rozumnejsie. Zadlzuje buduce generacie bez toho aby otvorila spolocensku diskusiu s danovymi poolatnikmi.
Ak toto nie je minimalne na odvolanie tak uz potom nic. Vobec sa necudujte ak buduce volby bude mat Kotleba 20% lebo ak sa kasle na nazor obcanov tak vtedy vzdy vitazia extremisti..
kathleen
Light Professional
Light Professional

beardie napísal:no prave tu, ze ci sa mam opakovat alebo to nie je potrebne
prelistovala som par prvych a poslednych stran diskusie. viem si predstavit, ze sa tu niektore nazorove spory opakuju, ale nedalo mi nereagovat na tvoj post. tak sry, ak sa musis opakovat.
beardie
Redeemer
Redeemer

oka, v tom pripade:
kathleen napísal:a nie je nahodou utecenec podskupinou migrantov? ako vies, ci je niekto utecenec alebo nie? lebo ma v ruke novy iPhone? lebo je to zdravy mlady muz? lebo nema doklady?
ak opustia prvu bezpecnu krajinu, tak su to pre mna ekonomicki migranti
nic z toho nepotvrdzuje ani nevyvracia fakt, ci ma ten clovek narok na azyl alebo nie.
o azyl sa ziada v prvej bezpecnej krajine, nie v tej, ktoru si oni zvolia, pretoze by viac vyhovovala ich socioekonomickym zaujmom, o tom je Dublinsky dohovor
kathleen
Light Professional
Light Professional

gogo956 napísal:Kathleen

v minulosti som proti Merkelovej nic nemal skor naopak. Ale jej prilis otvoreny pristup k migrantom je nezodpovedny a nesystemovy. Je nemyslitelne aby vydierala ostatne staty ktore s nou v tejto otazke nesuhlasia a zadlzovala nielen Nemecko ale aj zbytok Europy. Migranti nas vsetkych stoja a este len budu stat obrovske miliardy ktore sa mohli investovat ovela rozumnejsie. Zadlzuje buduce generacie bez toho aby otvorila spolocensku diskusiu s danovymi poolatnikmi.
Ak toto nie je minimalne na odvolanie tak uz potom nic. Vobec sa necudujte ak buduce volby bude mat Kotleba 20% lebo ak sa kasle na nazor obcanov tak vtedy vzdy vitazia extremisti..
1. Ja mam k Merkelovej neutralny postoj

2. Na jej mieste by som urobila to iste (co sa tyka pristahovalcov, zastavala restriktivny pristup. v TV rozplakala dievcatko, ked vravela "nemozme zobrat vsetkych"- teda rodinnych prislusnikov.. potom vznikol zo dna na den problem, ze v Budapesti nezvladaju vlnu migrantov a ze oni chcu ist silou mocou do Nemecka. Merkelova otvorila hranice, lebo nechcela mat tych ludi na svedomi.. odvtedy ju rozvlacaju media, ze pozyva do Europy vsetkych ekonomickych migrantov. Hej, prislo ich vela a Merkelova sa vkuse usiluje najst riesenia a obmedzit ich mnozstvo. Jedine, co odmietla,bolo, urcit hornu hranicu - a to z politickych a praktickych dovodov chapem. btw. Rakusko ma na hornu hranicu moralny narok, oni vzali ovela ovela viac utecencov pomerovo k poctu obyvatelov ako Nemci a su fakt na pokraji vlastnych sil. Ale Nemecko este ma nejake rezervy.. Cize ziadna vlastizrada sa nekona. Ano, zatazuje to stat. Ano, Merkelova je schopna zjednavat este aj s Erdoganom a robit vsetko preto, aby na hraniciach (jedno akych) nemuseli zomierat ludia.

3. Cely problem vznikol, ked clenske staty EU kaslali na ochranu juznych hranic a prestali pomahat financovat Grecku a Taliansku strazenie hranic. Preto su vsetky staty EU rovnako zodpovedne a mali by prevziat zodpovednost za situaciu. Teda aj nasi politici, co zastupuju SVK v organoch EU, by sa mali zodpovedat nam obcanom, preco posledne roky spali na vavrinoch a neriesili preplnene tabory v Grecku atd.. Vzostup extremizmu je prirodzeny sprievodny jav kazdej krizy. Takze predtym, nez nasi politici zacnu obvinovat Merkelovu (vzdy je na vine niekto iny, samozrejme), nech radsej zacnu skladat ucty, za co brali doteraz platy, ked miesto vaznych tem riesia detsky kutik v parlamente.

4. Platit za kazdeho odmietnuteho utecenca 250.000 je samozrejme BS. Ale co s tym populizmom narodnych vlad, ktore si nechcu "spinit ruky" s utecencami a vsetko hadzu na Merkelovu? Nemecko je v strede Europy a ked vytiahne rovnaku alibisticku kartu, tak moze vsetkych utenecov odignorovat, resp. poslat do prvej bezpecnej krajiny odkial (pravdepodobne) prisli. Ked to nerobi, tak len kvoli humanizme, na ktorom si zaklada Europa. (A s tym spojenou solidaritou, ale o tom by vedel Sulik viest svoje vlastne rozpravy.)

PS: Skus nechat na SVK rozhodnut danovych poplatnikov o integracnej pomoci Romov a nechcem vediet, ako to dopadne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Sulik vidi situaciu s migrantmi triezvo a racionalne rovnako ako videl uz pred ix rokmi ze nalievanie miliard do Grecka su vyhodene peniaze. Kde je Grecko dnes? Stoji pred bankrotom rovnako ako vtedy a rovnako ako bude o 10rokov.. Sulika nikto nepocuva preto, ze on narozdiel od inych nema zaludok na tahanie medovych motuzov a hovori ako sa veci maju narovinu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Ministerstvo se prý snažilo ovlivnit vyšetřování sexuálních útoků v Kolíně nad Rýnem
"To přece nejsou žádná znásilnění. To vyškrtnete. Stornujte tu zprávu," řekl údajně.
Poté, co si komisař volajícímu stěžoval na tón hovoru i na to, co požaduje, odpověděl prý úředník, že je to "přání z ministerstva" a že ho jen tlumočí.
Jedeme domů. Švédsko hlásí rostoucí počet migrantů, kteří se chtějí vrátit
Švédsko hlásí rostoucí počet migrantů, kteří se rozhodli stáhnout své žádosti o azyl a skandinávskou zemi opustit.
Napísať odpoveď