gogo956 napísal:Kathleen
v minulosti som proti Merkelovej nic nemal skor naopak. Ale jej prilis otvoreny pristup k migrantom je nezodpovedny a nesystemovy. Je nemyslitelne aby vydierala ostatne staty ktore s nou v tejto otazke nesuhlasia a zadlzovala nielen Nemecko ale aj zbytok Europy. Migranti nas vsetkych stoja a este len budu stat obrovske miliardy ktore sa mohli investovat ovela rozumnejsie. Zadlzuje buduce generacie bez toho aby otvorila spolocensku diskusiu s danovymi poolatnikmi.
Ak toto nie je minimalne na odvolanie tak uz potom nic. Vobec sa necudujte ak buduce volby bude mat Kotleba 20% lebo ak sa kasle na nazor obcanov tak vtedy vzdy vitazia extremisti..
1. Ja mam k Merkelovej neutralny postoj
2. Na jej mieste by som urobila to iste (co sa tyka pristahovalcov, zastavala restriktivny pristup. v TV rozplakala dievcatko, ked vravela "nemozme zobrat vsetkych"- teda rodinnych prislusnikov.. potom vznikol zo dna na den problem, ze v Budapesti nezvladaju vlnu migrantov a ze oni chcu ist silou mocou do Nemecka. Merkelova otvorila hranice, lebo nechcela mat tych ludi na svedomi.. odvtedy ju rozvlacaju media, ze pozyva do Europy vsetkych ekonomickych migrantov. Hej, prislo ich vela a Merkelova sa vkuse usiluje najst riesenia a obmedzit ich mnozstvo. Jedine, co odmietla,bolo, urcit hornu hranicu - a to z politickych a praktickych dovodov chapem. btw. Rakusko ma na hornu hranicu moralny narok, oni vzali ovela ovela viac utecencov pomerovo k poctu obyvatelov ako Nemci a su fakt na pokraji vlastnych sil. Ale Nemecko este ma nejake rezervy.. Cize ziadna vlastizrada sa nekona. Ano, zatazuje to stat. Ano, Merkelova je schopna zjednavat este aj s Erdoganom a robit vsetko preto, aby na hraniciach (jedno akych) nemuseli zomierat ludia.
3. Cely problem vznikol, ked clenske staty EU kaslali na ochranu juznych hranic a prestali pomahat financovat Grecku a Taliansku strazenie hranic. Preto su vsetky staty EU rovnako zodpovedne a mali by prevziat zodpovednost za situaciu. Teda aj nasi politici, co zastupuju SVK v organoch EU, by sa mali zodpovedat nam obcanom, preco posledne roky spali na vavrinoch a neriesili preplnene tabory v Grecku atd.. Vzostup extremizmu je prirodzeny sprievodny jav kazdej krizy. Takze predtym, nez nasi politici zacnu obvinovat Merkelovu (vzdy je na vine niekto iny, samozrejme), nech radsej zacnu skladat ucty, za co brali doteraz platy, ked miesto vaznych tem riesia detsky kutik v parlamente.
4. Platit za kazdeho odmietnuteho utecenca 250.000 je samozrejme BS. Ale co s tym populizmom narodnych vlad, ktore si nechcu "spinit ruky" s utecencami a vsetko hadzu na Merkelovu? Nemecko je v strede Europy a ked vytiahne rovnaku alibisticku kartu, tak moze vsetkych utenecov odignorovat, resp. poslat do prvej bezpecnej krajiny odkial (pravdepodobne) prisli. Ked to nerobi, tak len kvoli humanizme, na ktorom si zaklada Europa. (A s tym spojenou solidaritou, ale o tom by vedel Sulik viest svoje vlastne rozpravy.)
PS: Skus nechat na SVK rozhodnut danovych poplatnikov o integracnej pomoci Romov a nechcem vediet, ako to dopadne.